Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 05 Eylül 2008 21:23

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 194 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 16:00 
Hardliner
 Profile bak

blink söyle bakiyim ne alakası var tkpyle olayın cevap versene buna.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 16:03 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

peki ben sana sorim halk ak partiyi seçti die biz salakmı oluyoruz yarraaam
çok müslüman pank bu gerizekalı çocuu grubunuza alın basçı olarak diil eline mikrofon verin sisteme küfür etsin götü boklu haliyle. eylenirsiniz iste.
kısacası blink sözüm sana. senin beynini sikim, anlatamassın ki bide bunlara.

En son Komünist tarafından, 20 Ekim 2007 17:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 17:35 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

birincisi senin küfürünü götüne sokarım, ikincisi mülsüman punk diosn paso müslümanlarla bi dalga falan yaran mı var canım müslümanlıkla dalga geç sen seni bi yakalasınlar ananın amına geri sokarlar seni, üçüncüsü tkp nedir türkiye kırolar partisi değil, türkiye komünist partisi, komünistlerin kurduğu parti, ülkücü partisi değil, madem komünistlik güzel bişi herkes gider oyunu kullanır seçimde tkp ye verir komünistlerde yönetime katılır belki ilerde cumhuriyeti komünizime çevirirlerdi, bırak bunu barajı geçcek kadar sayınız bile yok a.q, dtp bile girdi lan siz nerdesiniz... tkp ile ilgisi bu işte aksini söylemek saçmalık... bu arada evet siz salağın önde gideni oluosnuz... yarraaaammm

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 17:42 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Yav blink ne yaptin be gülüm ya, Komünist falan filan, o herif öyle parti destekcisi bir komünist degil ki, ayriyetten müslümanlikla dalga gecmek degil, dinlere genel olarak karsi olmak genel tutum (Ateizm). Ben degilim, ben agnostigim. Ama digerlerinin diyorum. Biraz felsefeyle ilgilen, biraz düsün, seninle ayni seviyede oluruz belki. Salak degilsin bence, oku düsün dinle, her sey olur...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 17:43 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

peki blowjoe kardeşim :D tkp ne işe yarıo komünist değil mi onlar çakma komünist mi?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 17:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Tabi ki cakma canim, cakmanin önde gideni, yoksa insanlar secer di mi, secmez mi?
Bu arada insanlar genel olarak sol partilere niye oy vermiyolar? Cünkü cogu sagci insanlarin, daha ne diyim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 17:50 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

işte çoğu sağcı değil çoğu çıkarcı, akp niye seçildi, cahillikten. fakirlere odun yardımı kömür yardımı para yardımı yaptılar karşılığında oy aldılar, teyzenin biri demiş ki "ne gördük bugüne kadar laiklikten" işte mantık bu, ondan akp, akp ninkilerin aynısı chp yapsaydı o gelirdi, ya da mhp yapsaydı...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 17:56 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

cevap vermiorm artk sana devam et sen. küfürümü götüme sokmaya kararlıysan yada bu şekil ülkücü tutumlara devam etceksen özel mesaj at orda devam edelim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 18:07 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

can (komünist) arkadaştan özür diliyorum, tartışma farklı boyutlara gitti hallettik aramızda forumu kirletmeyelim...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 18:09 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

tmm sorun diil.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 20:56 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şöle düşündüm ben.
:roll: şimdi sacma gelicek ama anlayana artık....örneğin
hıc sevmedım bi komşum var sana git onun önün de eğil , dediklerini yap, deseler sıksen yapmam tamam doru olanda bu. sevmıyorum cunku ve boyun eymek ıstemem kımseye karşı.
ama ya arada annem olsa mesela annem için ona gider boyun egermiyim.?onun yaşaması eger o komsuya baglıysa onun elindeyse huyuna gidermiyim?....evt annem için bunu yaparım. yok ben gurumu yerlre dokmem kımseye boyun egmem dıyıp annemin ölümünü göze alamam ki seyirci olamam vicdanım elvermez ki.eger bu yuzden gururusz dıyceklerse desınler hıc umrumda olmaz.onemlı olan onun yaşaması diilmi.tamamen yok olmasınımı ısterdın yoksa varsın bı kolu olmasın napalım mı derdin.

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Ekim 2007 21:22 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

way anasını yeni yetenekler var sitede... :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 01:19 
Hardliner
 Profile bak

Terörizm, siyasi, dini ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, resmi; yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımı. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir.(kaynak vikipedi)

Etimoloji [deÄŸiÅŸtir]

Terör kelimesi Latince’den gelir. Kelime anlamı korkudan titreme veya titremeye sebep olma”dır.

Fransızca Petit Robert sözlüğünde "bir toplumda bir grubun halkın direnişini kırmak için yarattığı ortak korku" olarak tanımlanır. Oxford İngilizce Sözlük'te "genellikle siyasi nedenlerle, halkın gözünü korkutmak ve halkı yıldırmak için dehşet öğesini kullanmak" olarak tanımlanır.

Terör kelimesinin bugünkü anlamında, ilk defa Fransa’da, Fransız Devriminden sonra kullanıldığında herkes hem fikirdir. Devrimden sonra 1793 Martında 1794 Temmuzuna kadar süren dönem terör rejimi veya terör dönemi (reign of terror-regime de le terreur) olarak adlandırılmıştır. Fransız İhtilali esnasında demokrasi ve eÅŸitliÄŸe kavuÅŸmak adına her türlü baskı ve ÅŸiddetin uygulanması gerektiÄŸini savunan Jacobinler'i tanımlamak için kullanılmıştır.

Literatürde terör kelimesi bazen şiddet, siyasal şiddet ve anarşi kelimeleriyle eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.

Türkiye’de yıllarca teröre karşılık olarak anarÅŸi kelimesi kullanılmış, son yıllarda bu kelime terk edilerek terör denilmeye baÅŸlanmıştır. Terör kavramının Türkçe’deki karşılığı yıldırma,korkutmadır. Terör ve tedhiÅŸ kelimeleri aynı anlama gelmektedir; ancak tedhiÅŸ kelimesi Arapça’dan gelir ve Türkçe karşılığı yılgı`dır [1].

şimdi tutulacak taraf seçerken dikkat edin siki tutmayın.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 04:19 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kendini bu forumda lüzümsuz hissedenler kendini buraya ait hissetmiyenler ve bu forumdan da adam çıktı diyenler ....bak sağ üstte ne var x oraya basıyosun ve bidaha girmiyosun bu kadar anlamsız geliyosa sana bazı şeyler kendini bu kadar yabancı hissediyosan buraya....
ki sana katılıyorum kesinlikle yabancısın buraya çünkü sizden artık bunu anlamanızı beklemiyorum çünkü siz bunu anlıyamazsınız nedenini ben sölemiyim sizde sorgulama gafletinde bulunmayıon çünkü bi sonuca varabilcek kapisitede değilsiniz anlıyan anlar diyelim geçelim dediğim gibi buraya bu kadar yabancıysanız siktirolup gidin.... bu kadar basit...
tartışmak yersiz.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Ekim 2007 17:44 
Tough-Guy
 Profile bak

hadiyin ordan lan ayakta converse kapitalizme karşı yapılan festivalleride görüyoruz kimin eli kimin sikinde belli değil kürtler toprak alsa ne batcakmış bize ahah senin beynini kim yıkadı et beyinli hangi toprak üstünde kimin ne amacı var onu bil öyle konuş bin yıllardır dostça yaşayan toplumlar birbirine neden düşürüldü neden tarihte milyonlarca kişi katledildi onu öğren öyle felsefe yap felsefeymiş, çok mu zeki sanıyosun kendini ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 12:44 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

“hepimiz ermeniyiz” diyenlerin, askerler öldüğünde varolan acıyı sahiplenmediÄŸini, bu acının sadece onlara ait olduÄŸunu iddia edenler acaba böylesine mesnetsiz-dayanaksız fikirlerinizi[!] iki hassas konuyu birden birleÅŸtirerek burada yutturmaya çalışmanız hangi zekanın ürünü ve ne kadar ahlaklıdır.
Orduda görevlendirilmiş bir asker ölünce, insanlara dönüp "hrant öldüğünde üzülmüştünüz, şimdi de üzüldüğünüzü ispat etmezseniz sizi kötü sayarız" demenin sebebi ne olabilir ki?
eli silahlı, savaşmak için eğitim almış bir askerin savaş esnasında ölmesi ile, ömrü boyunca sadece yazı yazmış bir gazetecinin sokak ortasında güpegündüz vurularak katledilmesi aynı bağlamda değerlendirilemez
hrant dink öldükten sonra katiliyle bu ülkenin askeri bu ülkenin polisi Atatürk resminin ve bayrağın altında resim çektirmişti acaba diyorum kafalar bu yüzden mi karıştı..
Yıllar evvel sollingen de ırkçı neo nazi dazlaklar türklerin yaşadığı bir apartmanı yakarak bir çok türkü öldürdüklerinde
Olayın hemen sonrasında bina önüne toplanan alman vatandaÅŸları “ hepimiz türküz” diye yürümüşlerdi.. taraftarlarının önemli bir bölümünü pankçıların ve anti faÅŸistlerin oluÅŸturduÄŸu st pauli olayın hemen sonrasındaki ilk maçlarında sahaya dev bir siyah pankartla çıkmıştı.. o pankartta
Türkçe “FAŞİSTLERİ SİKTİREDİN HEPİMİZ TÜRKÜZ” yazıyordu.. bunu söyledikleri için türk mü oldular.. bir düşünün bakalım

"hepimiz ermeniyiz" diyenlerin, 15 asker öldü diye göbek attığını, onlar bizim canımız değil dediğini düşünmek nereden aklınıza geliyor?

15 ölü askeri birilerinin vatan hainliğini kanıtlamak için kullanan sizler üzüntünüzde ne kadar samimisiniz?
Öldürülen askerlerin ölümlerine olan kızgınlığımız artarken; sizin ırkçı -faşist politikalarınız için kendi askerinizi bile siyasi malzeme olarak kullanmanız esas benim midemi bulandırıyor

“hepimiz ermeniyiz” diyenlerin içleri sadece hrant dink için deÄŸil tüm mazlumlar için çarpar.
hrant dink de bizim insanımızdır. savaşta ölen askerler de.
sizin acınız bizim acımız diye bir şey yok. insanlığın acısı var.
bir tarafta “hepimiz ermeniyiz” lobisi öbür tarafta “hepimiz 15 ÅŸehidiz” çığırtkanlığı olmamalı.
ama maalesef görüyoruzki oluyor ve olmaktada
Ve bu sebepten ötürü; pkk terörüne kurban gitmiş 15 asker, faşist demagojik söylemlere alet edilmemeli
Çünkü ne hrant dink, ne de bu çocuklar bunu hak etmiyor.

Bakın canlar; CAN CANLA KIYASLANMAZ. CANLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPILMAZ

Yazdıklarınızın bile fikirsel üretim mekanizmalarında bir acizlik söz konusu.. ne üretebildiğiniz bir fikir, ne de ürettiğinizi sandığınız fikirlerin savunulduğu tutarlı bir argüman yok.
fikir üretemeyince de "şehitler" üzerinden kahramanlık,duyarlılık yaptığınızı zanneden bir noktaya düşüyorsunuz...
Kendi ırkçı düşüncelerinizin dışında duranları vatan haini ilan edin sonrada gelip öldürülen canlar için yiğitlik kahramanlık taslayın.. oh ne ala...

Son olarak bir de şunu yazalım....
ne demiÅŸti hrant dink:

"onların [diaspora] türkiye ile bir hesapları var ve türkiye ile hesapları. içerisinde ermeni meselesini maalesef yine uluslararası siyasetin bir parçası olarak kullanıyorlar. iÅŸte ermeni dünyasının esas olarak buna izin vermemesi lazım. ermenilerin bu yaÅŸadığı dram her seferinde uluslararası politikanın bir malzemesi olarak kullanıldığında esas olarak o halk bir kez daha katlediliyor”

evet,, hrantın dediği gibi ermeni sorunu siyasi hesaplaşmaların bir parçası olarak değil empati kurarak etik kavramlarla ele alınmalıdır..

ŞİMDİ MALUM ŞAHSIN BANA YAZDIKLARINA CEVABEN AKAŞAMA DOĞRU [ şu an işim var] SON BİR YAZI DAHA YAZIP FORUMDAN ÇIKACAM zira biz ne yazssak beyhude..
çünkü yazılanları okumuyorlar, okuduklarında da orasını burasını görmezden geliyorlar, kendilerince bi gerçeklik yaratıp o sanal dünyada gerçekte var olmayan düşmanlarına haykırıyorlar
sonra buraya gelip hayallerinde yarattıkları düşmanla bizi özdeşleştiriyorlar..
biri gidiyor biri geliyor hangi birisiyle uğraşalım.. sabah akşam oturup bunlara cevap yazacak kadar lüksüm yok.. geçmiş başlıklara baktığımda forumda bir sürü süper eleman görüyorum ama ne hikmetse artık yoklar.. neden çekip gittiklerini şimdi daha net anlıyorum..
bu başlık silinirse okumakda geç kalanlar cevap veremedi sanmasınlar diye bir başlık açıp aynı yazıyı oraya kopyalarım.. bunun dışında bir daha arkamdan yapılan olumlu telkinlere ya da sövüp sayanlara hiç bir cevap vermeyeceğim..
çünkü bi daha yazmıcaam deyip de sonra tekrardan yazan kaypaklardan değilim..
belki ilerde düzgün bir punk forumu açılırsa tekrardan görüşebiliriz
kendinize iyi bakın..

En son Piyan tarafından, 24 Ekim 2007 21:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 14:34 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kaç kişi öldü şu günlerde ölümler çoğaldı... insanlar patır patır ölüyor şöle lafta söylemek ne kadar kolay geliyor ya 15 şehit 12 şehit 34 pkk lı ölmüş bunlar insan ya ölenlerinde bizler gibi hayatları vardı yaşları 20 ye gelmiş askerlik görevlerini yapmak için askere gidiyorlar ve ölüyorlar eve tabutla dönüyorlar ne oldu sonra şehit büyük onur... bende askerlik çağındayım şimdi iki sene de geçti hatta ben şimdi gitmiş olsaydım belki bende ölebilrdim... şehit olucaktım büyük bi gururla ölmüş mü olucaktım ben bunu anlamıyorum askere gidip gelen arkadaşlarım büyüklerim olsun gelen vatan için pek hayırlı şeyler sölemiyorlar askeriye mantık dışı bi yer olduğu için biraz vatan sevgisi olan kişide iyice kopuyor.. deniz baykal çıkmış tiviye az önce konuşuyor gülle görüşmesinden sonra yaptığı açıklamalardı galiba hesabı sorulması gerekiyormuş, büyük bir ülkeymişiz askeri güçümüzü göstermenin tam zamanıymış, yani gidin öldürün ölün gelin

Acı çekmek bir yanlış anlamadır

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 15:24 
Doc Marten Skinhead
 WWW  Profile bak

adında punk kelimesi geçen forumda ırkçılık ve faşizm kol geziyo gerici akp ab'ye girmeye çalışıyo sosyal demokrat chp(!) asker postalı yalayıp savaş çığlıkları atıyo ne kadar normal günler yaşıyoruz sayın seyirciler hazır elinizin altında internet varken biraz punk'ı araştırın bence belki sadece müzikten ibaret olmadığını altında başka bişeyler de olduğunu idrak edersiniz yok benim milletim en iyisidir gerisi boktur demeye devam edicekseniz size iyi uykular punk dışında da güzel müzikler var pop filan var mesela buyrun onları dinleyin çok politik çok güzel forumlar var nihaladsiz.org gibi buyrun oralar sizi paklar bunun dışında insanları söylemediği şeyler yüzünden yargılamayın yukarda da defalarca yazıldığı gibi kimse pkk süper bişeydir demedi burda ve piyan'ın da dediği gibi hırant'a üzülmemiz dağda ölen askerlere sevindiğimiz anlamına da gelmez bunu da o garip çalışan kafanıza sokun bi de yazdıklarınıza dikkat edin ana avrat düz gitmeyin isterseniz bu kadar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 18:28 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

poseidon yazdı:
piyan nikli sahsiyet;madem inanmıon bu ülkeye ASKERE NİYE GİTTİN ULAN?VİCDANİ RED YAPACAK GÖTÜN YOK MUYDU?BURDAN ÖTMEK COK KOLAY DE Mİ?İNANMADIGIN BİR KURUMA NE SİKİME GİRDİN?SU BİLMEM KAC YILLIK HAYATIN BOYUNCA BOLE KAYPAK MYDN?
sen hic üzülme benim icin.sen boku bokuna gecen ömrüne yan;en yakın huzurewine kos;üzülme dewletimiz sana da elini uzatr

ERMENİ SOYKIRIMI WAR-SİZ Bİ BOK BİLMİONUZ PKK ASLINDA SÜPER ÖTESİ BİSİ SİZ MALSINIZ DİYEN DAWARLAR;
aranızda birinzn 31 cekmekten baska yaptıgı bi bok war mı?bizi bilgisizlikle suclayan sizlerin penguen dısında okudugu siyasi (!) gazete war mı?ya da hepiniz klasik hayat okulunun en arka safı mısnz?
ayaklarnzdaki konversler mohawk saclarınız karsınızda baktıgınız ithal monitörlerinzle sizlere slm olsun.

blink 182,slipknot,lüzumsuz,rottenx77;
tesekkkrlr yazılarnz icin.size Allah sabır wersn.

ÅŸimdi bu baÅŸlık açıldı ya, daha 24 saat geçmeden aynı gün içerisinde “klavye delikanlıları nerde” diye bağırmaya baÅŸladı..
şöyle bi 3 – 5 gün bir hafta beklemek yok ..
çünkü niyee? Adamın içi fesat.. bize sormadan danışmadan bizim adımıza karar alabiliyor.. diyor bunlar hain nasıl olsa bi bok yazamazlar ..
şehitleri kendi kişisel hesaplaşmalarına malzeme edecek noktaya gelmişler haberleri yok.. protesto ettiğimizi üzüldüğümüzü söylüyoruz..
“yok diyor yetmez... benim kafadan ol, benim gibi düşün, ben nasıl istiyorsam nasıl uygun görüyorsam öyle protesto et ..ya da iÅŸine gelmiyosa siktirgit” oh ne ala???
Bir de gelmiş utanmadan sıkılmadan beni kaypaklıkla suçluyor..

Başka bir tartışmada ne kadar hümanist olduğunu bana kanıtlamak için slipknota gerizekalı diyordun şimdi gelmişsin aynı şahısla burada kolkola halay çekiyosun ondan sonrada bana kaypak diyorsun

Asker ölümlerini protesto ederken bize sessiz kaldılar diye laf sokuyorsun.. o çocuklar katledilmeden 1 hafta önce pkk 12 kürt köylüsü ve korucuları öldürdü madem bu kadar protesto düşkünüsün onları niye protesto etmedin..
Bak poseidon burada her şeyi protesto edeceksek ömrümüz ekran başında geçer.. hadi hep beraber birbirimize soralım çinliler 3 yaşındaki çocukları budist diye kaçırıp kimbilir neler yaparken bizler neredeydik..?
Madem kerem vatan haini sendede para bol.. kereme para vererek paranı boşa ziyan etme ..
Al o parayı savaşta sakat kalanlara bağışla .. hem böylesi daha hayırlı olur..
Şimdi gelelim benim askerlik meseleme ve bende göt olup olmadığına
O kadar ağır bir ithamki adamın yazdığını burda okuyunca onun adına ben utandım..
Özel yaşantımla ve geçmişimle ilgili herhangi bir açıklama yapmak zorunda değilim..
Ama madem bu soru soruldu ve diğer üyelerde okudu,, illaki bir merak oluşmuştur...
O zaman anlatmaya başlıyalım..
anlatalımki belki kıyıda köşede arlanma kaldıysa bu söylediklerin için belki utanırsın...

ben ne asker kaçağı olarak yakalanıp askere götürüldüm ne de vicdani ret açıklamsı yaptıktan sonra kararımdan dönüp askere gittim.
Üniversite eğitimim devam ederken ani bir kararla kısa dönem ya da asteğmen olarak askere gitme imkanım varken şubeye normal er olarak askerlik yapmak için baş vurdum 4 ay sonraya gün vermelerine rağmen dilekçe yazarak aynı gün sülüsümü aldım ve 2 gün sonra birliğime uzun dönem er olarak katıldım [acaba niye git bi düşün bakalım]
Askerlik yaptığım yerde suriye ile çıkacak olası bir savaş ve ihtiyaç halinde kuzey ırak operasyonlarında görevlendirilmek üzere eğitildik.. olası bir savaş esnasında, bağlı bulunduğum yer konumu göreği cephenin en önünde yer alan ölüm riski en yüksek taburlardandır..
Sınıfım ise kara savaşının en önünde yer alan ve çatışmalarda düşmanın stresini ve tepkisini ölçen küçük bir konsantre savaş birliği olan mekanize piyade sınıfıdır.. aldığımız eğitim bazı komando taburlarının eğitiminden bile ağırdır..
Hedef tutturması zor olan Motorlu halozen nişangahlı makineli silahı [aynı zamanda uçaksavardır] bu işin piri olan komutanlardan bazılarından bile daha iyi oturtarak üst rütbelilerin takdirini toplamış bir vatan evladıyım(!) bendeki cevheri keşfeden rütbeliler pratik zekam çok hızlı olduğu için beni aynı zamanda havan atışlarındanda görevlendirdiler.. normalde bu bir suçtur(ya da ben öyle biliyorum) çünkü askerde herkesin belli başlı bi tek görevi olur 2 tane olmaz..
Bir gün apar topar çağırıp tabur komutanın yanına çıkardılar
Adam özellikle göz sağlığımı tahsilimi ve matematikle olan ilişkimi sorduktan sonra bu çocuk uygundur diyerek başka bir birlikte yaklaşık 1 ay süresince görünmyen hedefler ve casusluk faaliyetlerini içeren bir eğitime tabi tuttular..
Bu göreve yaklaşık 500 kişilik bir tabur arasından 1 rütbeli ve birde ben olmak üzere 2 kişi seçildik.. eğitim aldığımız yerde bizim gibi başka birliklerden gelenlerde vardı Riskli bir görev olduğu için eğitim öncesinde barajı 40 olan uygunluk sınavından 55 aldım.. eğitim sonunda girdiğimiz yetrlilik sınavından ise 60 olan barajda 95 alarak rütbelileri bile sollamışımdır... bu görevde 4 ay kaldım sonrasında ilerleyen böbrek sorunları yüzünden konumum değiştirildi..
Olayda şudur.. sınır hattını gözleyerek bilgisayarlı ekipmanlarla düşman hedefelerinin koordinatlarını 1,5 dakika içerisinde atış idare merkezine bildirip havan top ve obüs atışlarıyla hedeflere yön vermek.. atışlar en ufak bir hatada sivil yerleşim yerine düşerse divan-ı harbe gidersin..
Sen şimdi gelmişsin benim kim olduğumu bilmeden nerede ne şartlarda askerlik yaptığımı öğrenmeden kalkmış bana kaypak diyorsun..
Ben sınır boylarındaki tepelerde yaklaşık 40 kiloluk teçhizatla böbreklerimden kan işeye işeye günde 25-32 km yol teperken yanımda sen mi vardın poseidon ....
Ben arazideki sular yüzünden tifoya yakalndığımda hiç bir tedavi almadan 1 hafta istirahatten sonra görev yerine döndüm 1,5 aylık havadeğişimine eş değer olan bu hastalıkta tedavi yi kendi bünyem yaptı çünkü yatacak kadar lüksüm yoktu
Gündüz 45 derece sıcaklıkta üstümüzdeki teçhizatlarla arazide bayılırken yanımızda apartman bebeleri yoktu
Eksi 10 drece soğuklukta nöbet tutan gariban çocuklar acıdan ağlarken sizler mi vardınız yanımızda..
Yaşadıkları psikolojik sorunların üstesinden gelemeyip intiharı seçen askerleri bilirim ben..
Sen ne bilipde ne konuÅŸuyorsun..
Bizim orda anamız ağlarken bir tane zengin vatan evladı yoktu ama...

“İnsan kendi soyuna bunu yapar mı”?

senin 2 dakikada cevabını bulduğunu zannettiğin soruyu ben bugün bile çözmüş değilim ve o yüzden toplumda -askerden sonra bu hale geldi- denilen, kafayı kırmış insanların arasına katıldım
onun için poseidon efendi biraz omurgalı ve dik dur.. eğer üniversitede okuyorsan kendini mezun olabilecek pozisyona getir ve okulunu dondurarak git askerliğini benim gibi 15 ay er olarak yap..
yoksul anadolu çocukları kendilerine imkan sağlanamadığı için askerliği 15 ay yaparken diğerlerinin ense-kebap yapması ahlaklı değildir.. eğer vatan sevgin varsa sanırım bu dediklerime katılyorsundur
sakın ne varmış bunda bende yaparım vatanım için gerekirse ölürüm deme..
önce git yap ONDAN SONRA KONUŞ
askerlik sonrası ben,, artık et yemiyorum.. bir düşün bakalım acaba niye?
Bize diyorsunki “sikindirik niklerle gelip buraya ehi ehi diye yazıyorsunuz..”
Hadi bizim nikimiz sikindirik nikler ya seninki?
Almışın kendine bir tane yunan orjinli nik gelmiş burda milliyetçilik taslıyorsun..
Ben ithal monitöre bakarken sen nereye bakıyosun vestel marka mönitöre mi?
Eğer huzurevine düşersem devlet bana tabiki bakacak ben burda çalışırken ödediğim vergiyle oranın sermayesine katkı yapıyorum.. ama sen merak etme.. o kadar düşkün bir hale gelmektense yaşamdan ayrılmayı tercih edecek kadarda onurluyum...
poseidon yazdı:
dewletimiz

Hem Devlet bana bakacaksa içinde “w” geçen dewlet bakmasın
Normal devlet baksın..
Her tarafınız -ithal popüler kültür yaması- olmuş bi de gelmiş milliyetçilik oyunu oynuyorsunuz..
Yazılarınızı bile peşpeşe Cuma akşamı 12 den sonra sarhoş kafayla yazdığınız kabak gibi ortada..
Kafayı çekip çekip esin gürleyin
Aferin size...

Son olarak kuzey ırağa girelim diyenlere de bir çift lafım var...
Ulan sizde harbiden akıl yok
Adamlar 15 askeri öldürdü tezkere geçti..
Peşinden 12 askeri daha vurdular... pkk orduyu ırağa çekmeye çalışıyor.. sizde hemen bu oyuna kanıyorsunuz.. bir düşünün bakalım ordu oraya girerse ne olacak.. çatışmalarda sivil vatandaşlarda ölünce pkk bunu koz olarak kullanıp aynı soydan geldiği insanları yanına çeker bu ise daha büyük kayıplara ve felaketlere yol açar... basındaki savaş borazanlarıçok biliyorsa onlar gitsin ırağa televizyondan ötüp millete gaz vermek kolay tabi...
Ordu oraya girerse kimin menfaatine yarayacak?
Dünyada bu kadar silah tüccarı var bu kadar silahı kime satacaklar.. vitrine koyup yeni evli çiftlere gelinlik çeyiz hediyesi diye satacak halleri yok tabiii..
Biraz kurnaz olun oğlum... boyalı basının ne bok olduğu ortada her pompaladıkları şeye hemen -yeni gelin gibi- saldırmayın.
Bugün diyarbakırın çöplüklerinde tavuk kafalarını toplayıp haşlayarak karnını doyurmaya çalışan insanlar var...
İnsanlar düğünlerde altın suyu karıştırılmış çorbalar içerken başkaları bu şekilde besleniyorsa.. gelinen nokta rezalettir, günahtır...
Terör; işte bu çarpıklıktan beslenerek taban buluyor.. bunu önlemenin yolu silah değil o insanların karnını doyurup ileriye güvenle bakmalarını sağlamaktır..
Yoksa aç ve cahil adamın kaybedecek bir şeyi olmaz.. dağada çıkar , gaspada..

Evet bu benim forumdaki son yazımdı...
aklıbaşında olanlara ve tüm anti-fa bebelere selam olsun...
kendinize iyi bakın...

giderayak biricik dergimiz penguenin ne menem bir dergi olduğunu bilip bilmeden atan tutanlara ise penguenin geçen haftaki kapağı kapak olsun

buyrunuz....

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 19:40 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

afedersiniz araya hayalet casper girip bölüyor hararetli tartışmanızı ama benim için önemli bi soru bu biri cvp yazarsa sevinirim lütfen efenim :!: :!: :!: heh belki dikat ceker şimdi

şöle düşündüm ben. :roll:
şimdi sacma gelicek ama anlayana artık....örneğin
hıc sevmedım bi komşum var sana git onun önün de eğil , dediklerini yap, deseler sıksen yapmam tamam doru olanda bu. sevmıyorum cunku ve boyun eymek ıstemem kımseye karşı.
ama ya arada annem olsa mesela annem için ona gider boyun egermiyim.?onun yaşaması eger o komsuya baglıysa onun elindeyse huyuna gidermiyim?....evt annem için bunu yaparım. yok ben gurumu yerlre dokmem kımseye boyun egmem dıyıp annemin ölümünü göze alamam ki seyirci olamam vicdanım elvermez ki.eger bu yuzden gururusz dıyceklerse desınler hıc umrumda olmaz.onemlı olan onun yaşaması diilmi.tamamen yok olmasınımı ısterdın yoksa varsın bı kolu olmasın napalım mı derdin

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 19:51 
Tough-Guy
 Profile bak

yukradaki yazı 18 yıllık yaşamımda forumlarda gördüğüm en güzel yazıdır...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 20:22 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

piyan;
yazmıcam dedikden sonra yazma sebebim;sorulan sorulara cevap vermek icindi.
bu da serrefsizim son yazım olsn artık soru fln da sormayn.
Allah askına(ki inanmıosn nese) bi sordugum soruya bak;bi de verdiğin cevaba.anlattığın askerlik deneyimlerin,vatan kurtarma operasyonları ve benzeri seylerdi -ki bunlara inanmıosun- sorduğum soruya cevap değildi.ama bak beğenilmiş sitede.hll olsn.

sorduğum soruyla ilgili tek cevabın,"bi de senin 2 dkda buldugun cevabı;bi de ben bulabilsem" oldu.hyr aga bak bu tür insanlarn iş sanal alemin dışına cıktıgında;gercek hayata geldiginde ne hallere düstügünü ben bilirm sen merak etme.bu sitede of polis dövdük ehihehi diyenlerin yüzde 99ı polis gördügünde yolunu değistiren tipler.
ve su anda övünerek anlattıgn askerlik anılarınla hala bi tezat olusturuyosun ki bu da farklı bi konu.snrm bütün dünya benim vatanım cicekler böcekler olayına sonradan sarmssn ama hala askerlikle ilgili anıların taze;övünerek anlatabiliosn- tebrik ederim.
konu bana gelince;mdm sen de ithamlarda bulunuosn bnde onları cevaplıyaym.
evet benimde monitörüm ithal ama onu baba parasıyla almadım bar/cafelerde calıstgm biriktirdgm paralara kendm aldm.son calıstgm yer bornova redlineydı..(beklerz)
eet üniversite ögrencisiym ama olay "hadi o zmn kos askere-sıkar mı?" deil.zamanı geldiginde aslanlar gibi gidip askerligimi de yapıcam merak etme.ama eger konu onların canı can degil mi"ye getrmeye calıscagna ilk karsısında ölen pkklı köpeklerle şehitlerimizi aynı kefeye koymamakla basla(yın)
su anda okulu bırakmayıp askere gitmemem benim kaypak oldugumu mu gösterir?yoksa senin et yememe sorunlarınla bağdaştırıp süsledigin "inanmayıp" yaptıgın askerligin mi?sen hic güzel kafanı yorma;ben her sekilde ülkeme faydalı olrm.ve bunu inanarak yaparım.
bak aga diger nick,w harfi kullanımı,penguen dergisi olayınn ne kdr kastgnn farkındasndr umarm.
penguen dergisine bisey dedigm yok,bi daha oku yazımı.
nese aga bu yasına kdr degismemssn senn ve digerlerinn bundan sonra degismesini beklemek de sacmalık olur.ama karsınızdaki kisiyi cahillkle fln suclamak mantıksız ve burdaki hickimsenin ne dedigi de zerre zkmde deil
evet ben buraya ait değilim.blink 182 dinledigim az bucuk da türk punk gruplarını dinledgm icin girdim siteye ama snrm sizin olay farklyms diyelm :)
size kolay gelsin.
(ayrıca küfretmeden düzgün bi yazı yazdıgın icin sagolasn)
bu da bnm son yazım olsn

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Ekim 2007 20:26 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Piyan yazdı:
poseidon yazdı:
piyan nikli sahsiyet;madem inanmıon bu ülkeye ASKERE NİYE GİTTİN ULAN?VİCDANİ RED YAPACAK GÖTÜN YOK MUYDU?BURDAN ÖTMEK COK KOLAY DE Mİ?İNANMADIGIN BİR KURUMA NE SİKİME GİRDİN?SU BİLMEM KAC YILLIK HAYATIN BOYUNCA BOLE KAYPAK MYDN?
sen hic üzülme benim icin.sen boku bokuna gecen ömrüne yan;en yakın huzurewine kos;üzülme dewletimiz sana da elini uzatr

ERMENİ SOYKIRIMI WAR-SİZ Bİ BOK BİLMİONUZ PKK ASLINDA SÜPER ÖTESİ BİSİ SİZ MALSINIZ DİYEN DAWARLAR;
aranızda birinzn 31 cekmekten baska yaptıgı bi bok war mı?bizi bilgisizlikle suclayan sizlerin penguen dısında okudugu siyasi (!) gazete war mı?ya da hepiniz klasik hayat okulunun en arka safı mısnz?
ayaklarnzdaki konversler mohawk saclarınız karsınızda baktıgınız ithal monitörlerinzle sizlere slm olsun.

blink 182,slipknot,lüzumsuz,rottenx77;
tesekkkrlr yazılarnz icin.size Allah sabır wersn.

ÅŸimdi bu baÅŸlık açıldı ya, daha 24 saat geçmeden aynı gün içerisinde “klavye delikanlıları nerde” diye bağırmaya baÅŸladı..
şöyle bi 3 – 5 gün bir hafta beklemek yok ..
çünkü niyee? Adamın içi fesat.. bize sormadan danışmadan bizim adımıza karar alabiliyor.. diyor bunlar hain nasıl olsa bi bok yazamazlar ..
şehitleri kendi kişisel hesaplaşmalarına malzeme edecek noktaya gelmişler haberleri yok.. protesto ettiğimizi üzüldüğümüzü söylüyoruz..
“yok diyor yetmez... benim kafadan ol, benim gibi düşün, ben nasıl istiyorsam nasıl uygun görüyorsam öyle protesto et ..ya da iÅŸine gelmiyosa siktirgit” oh ne ala???
Bir de gelmiş utanmadan sıkılmadan beni kaypaklıkla suçluyor..

Başka bir tartışmada ne kadar hümanist olduğunu bana kanıtlamak için slipknota gerizekalı diyordun şimdi gelmişsin aynı şahısla burada kolkola halay çekiyosun ondan sonrada bana kaypak diyorsun

Asker ölümlerini protesto ederken bize sessiz kaldılar diye laf sokuyorsun.. o çocuklar katledilmeden 1 hafta önce pkk 12 kürt köylüsü ve korucuları öldürdü madem bu kadar protesto düşkünüsün onları niye protesto etmedin..
Bak poseidon burada her şeyi protesto edeceksek ömrümüz ekran başında geçer.. hadi hep beraber birbirimize soralım çinliler 3 yaşındaki çocukları budist diye kaçırıp kimbilir neler yaparken bizler neredeydik..?
Madem kerem vatan haini sendede para bol.. kereme para vererek paranı boşa ziyan etme ..
Al o parayı savaşta sakat kalanlara bağışla .. hem böylesi daha hayırlı olur..
Şimdi gelelim benim askerlik meseleme ve bende göt olup olmadığına
O kadar ağır bir ithamki adamın yazdığını burda okuyunca onun adına ben utandım..
Özel yaşantımla ve geçmişimle ilgili herhangi bir açıklama yapmak zorunda değilim..
Ama madem bu soru soruldu ve diğer üyelerde okudu,, illaki bir merak oluşmuştur...
O zaman anlatmaya başlıyalım..
anlatalımki belki kıyıda köşede arlanma kaldıysa bu söylediklerin için belki utanırsın...

ben ne asker kaçağı olarak yakalanıp askere götürüldüm ne de vicdani ret açıklamsı yaptıktan sonra kararımdan dönüp askere gittim.
Üniversite eğitimim devam ederken ani bir kararla kısa dönem ya da asteğmen olarak askere gitme imkanım varken şubeye normal er olarak askerlik yapmak için baş vurdum 4 ay sonraya gün vermelerine rağmen dilekçe yazarak aynı gün sülüsümü aldım ve 2 gün sonra birliğime uzun dönem er olarak katıldım [acaba niye git bi düşün bakalım]
Askerlik yaptığım yerde suriye ile çıkacak olası bir savaş ve ihtiyaç halinde kuzey ırak operasyonlarında görevlendirilmek üzere eğitildik.. olası bir savaş esnasında, bağlı bulunduğum yer konumu göreği cephenin en önünde yer alan ölüm riski en yüksek taburlardandır..
Sınıfım ise kara savaşının en önünde yer alan ve çatışmalarda düşmanın stresini ve tepkisini ölçen küçük bir konsantre savaş birliği olan mekanize piyade sınıfıdır.. aldığımız eğitim bazı komando taburlarının eğitiminden bile ağırdır..
Hedef tutturması zor olan Motorlu halozen nişangahlı makineli silahı [aynı zamanda uçaksavardır] bu işin piri olan komutanlardan bazılarından bile daha iyi oturtarak üst rütbelilerin takdirini toplamış bir vatan evladıyım(!) bendeki cevheri keşfeden rütbeliler pratik zekam çok hızlı olduğu için beni aynı zamanda havan atışlarındanda görevlendirdiler.. normalde bu bir suçtur(ya da ben öyle biliyorum) çünkü askerde herkesin belli başlı bi tek görevi olur 2 tane olmaz..
Bir gün apar topar çağırıp tabur komutanın yanına çıkardılar
Adam özellikle göz sağlığımı tahsilimi ve matematikle olan ilişkimi sorduktan sonra bu çocuk uygundur diyerek başka bir birlikte yaklaşık 1 ay süresince görünmyen hedefler ve casusluk faaliyetlerini içeren bir eğitime tabi tuttular..
Bu göreve yaklaşık 500 kişilik bir tabur arasından 1 rütbeli ve birde ben olmak üzere 2 kişi seçildik.. eğitim aldığımız yerde bizim gibi başka birliklerden gelenlerde vardı Riskli bir görev olduğu için eğitim öncesinde barajı 40 olan uygunluk sınavından 55 aldım.. eğitim sonunda girdiğimiz yetrlilik sınavından ise 60 olan barajda 95 alarak rütbelileri bile sollamışımdır... bu görevde 4 ay kaldım sonrasında ilerleyen böbrek sorunları yüzünden konumum değiştirildi..
Olayda şudur.. sınır hattını gözleyerek bilgisayarlı ekipmanlarla düşman hedefelerinin koordinatlarını 1,5 dakika içerisinde atış idare merkezine bildirip havan top ve obüs atışlarıyla hedeflere yön vermek.. atışlar en ufak bir hatada sivil yerleşim yerine düşerse divan-ı harbe gidersin..
Sen şimdi gelmişsin benim kim olduğumu bilmeden nerede ne şartlarda askerlik yaptığımı öğrenmeden kalkmış bana kaypak diyorsun..
Ben sınır boylarındaki tepelerde yaklaşık 40 kiloluk teçhizatla böbreklerimden kan işeye işeye günde 25-32 km yol teperken yanımda sen mi vardın poseidon ....
Ben arazideki sular yüzünden tifoya yakalndığımda hiç bir tedavi almadan 1 hafta istirahatten sonra görev yerine döndüm 1,5 aylık havadeğişimine eş değer olan bu hastalıkta tedavi yi kendi bünyem yaptı çünkü yatacak kadar lüksüm yoktu
Gündüz 45 derece sıcaklıkta üstümüzdeki teçhizatlarla arazide bayılırken yanımızda apartman bebeleri yoktu
Eksi 10 drece soğuklukta nöbet tutan gariban çocuklar acıdan ağlarken sizler mi vardınız yanımızda..
Yaşadıkları psikolojik sorunların üstesinden gelemeyip intiharı seçen askerleri bilirim ben..
Sen ne bilipde ne konuÅŸuyorsun..
Bizim orda anamız ağlarken bir tane zengin vatan evladı yoktu ama...

“İnsan kendi soyuna bunu yapar mı”?

senin 2 dakikada cevabını bulduğunu zannettiğin soruyu ben bugün bile çözmüş değilim ve o yüzden toplumda -askerden sonra bu hale geldi- denilen, kafayı kırmış insanların arasına katıldım
onun için poseidon efendi biraz omurgalı ve dik dur.. eğer üniversitede okuyorsan kendini mezun olabilecek pozisyona getir ve okulunu dondurarak git askerliğini benim gibi 15 ay er olarak yap..
yoksul anadolu çocukları kendilerine imkan sağlanamadığı için askerliği 15 ay yaparken diğerlerinin ense-kebap yapması ahlaklı değildir.. eğer vatan sevgin varsa sanırım bu dediklerime katılyorsundur
sakın ne varmış bunda bende yaparım vatanım için gerekirse ölürüm deme..
önce git yap ONDAN SONRA KONUŞ
askerlik sonrası ben,, artık et yemiyorum.. bir düşün bakalım acaba niye?
Bize diyorsunki “sikindirik niklerle gelip buraya ehi ehi diye yazıyorsunuz..”
Hadi bizim nikimiz sikindirik nikler ya seninki?
Almışın kendine bir tane yunan orjinli nik gelmiş burda milliyetçilik taslıyorsun..
Ben ithal monitöre bakarken sen nereye bakıyosun vestel marka mönitöre mi?
Eğer huzurevine düşersem devlet bana tabiki bakacak ben burda çalışırken ödediğim vergiyle oranın sermayesine katkı yapıyorum.. ama sen merak etme.. o kadar düşkün bir hale gelmektense yaşamdan ayrılmayı tercih edecek kadarda onurluyum...
poseidon yazdı:
dewletimiz

Hem Devlet bana bakacaksa içinde “w” geçen dewlet bakmasın
Normal devlet baksın..
Her tarafınız -ithal popüler kültür yaması- olmuş bi de gelmiş milliyetçilik oyunu oynuyorsunuz..
Yazılarınızı bile peşpeşe Cuma akşamı 12 den sonra sarhoş kafayla yazdığınız kabak gibi ortada..
Kafayı çekip çekip esin gürleyin
Aferin size...

Son olarak kuzey ırağa girelim diyenlere de bir çift lafım var...
Ulan sizde harbiden akıl yok
Adamlar 15 askeri öldürdü tezkere geçti..
Peşinden 12 askeri daha vurdular... pkk orduyu ırağa çekmeye çalışıyor.. sizde hemen bu oyuna kanıyorsunuz.. bir düşünün bakalım ordu oraya girerse ne olacak.. çatışmalarda sivil vatandaşlarda ölünce pkk bunu koz olarak kullanıp aynı soydan geldiği insanları yanına çeker bu ise daha büyük kayıplara ve felaketlere yol açar... basındaki savaş borazanlarıçok biliyorsa onlar gitsin ırağa televizyondan ötüp millete gaz vermek kolay tabi...
Ordu oraya girerse kimin menfaatine yarayacak?
Dünyada bu kadar silah tüccarı var bu kadar silahı kime satacaklar.. vitrine koyup yeni evli çiftlere gelinlik çeyiz hediyesi diye satacak halleri yok tabiii..
Biraz kurnaz olun oğlum... boyalı basının ne bok olduğu ortada her pompaladıkları şeye hemen -yeni gelin gibi- saldırmayın.
Bugün diyarbakırın çöplüklerinde tavuk kafalarını toplayıp haşlayarak karnını doyurmaya çalışan insanlar var...
İnsanlar düğünlerde altın suyu karıştırılmış çorbalar içerken başkaları bu şekilde besleniyorsa.. gelinen nokta rezalettir, günahtır...
Terör; işte bu çarpıklıktan beslenerek taban buluyor.. bunu önlemenin yolu silah değil o insanların karnını doyurup ileriye güvenle bakmalarını sağlamaktır..
Yoksa aç ve cahil adamın kaybedecek bir şeyi olmaz.. dağada çıkar , gaspada..

Evet bu benim forumdaki son yazımdı...
aklıbaşında olanlara ve tüm anti-fa bebelere selam olsun...
kendinize iyi bakın...

giderayak biricik dergimiz penguenin ne menem bir dergi olduğunu bilip bilmeden atan tutanlara ise penguenin geçen haftaki kapağı kapak olsun

buyrunuz....

Resim

evet benim de gördüğüm en hoş yazılardan teşekkürler arkadaşım forumu bırakmana üzüldüm neyse...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Kasım 2007 00:04 
Tough-Guy
 Profile bak

güzel bi yazı olmuş piyan eline sağlık

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Kasım 2007 11:29 
Hardliner
 Profile bak

gerçekten piyan gitti yok tekrar gelir sandım ama

piyan gelsene beeee

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 194 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: