cenk56_2001 yazdı:
yaw ne bileyim haklı olabilirsin ben seni burda iki üç satırınla değerlendiryorum (tabiiki yalnış bişey). saçma gelcek belki ama pkk militanları devlete karşı (en azından bu devlete) sen de pkk ya karşısın böyle olunca böyle bir sonuç doğuyor. tabii ki anarşistim diyen biri ikisine de karşı olur bu çok normal ama anrşizmin merkezinde insan vardır bireycilik vardır. sen, ben insana saygı duymuyorum dersen ancak bencil olabilirsin ki olmıyacak bişey de değildir bu. Ama ben özgür yaşamak için, inandığı değerler için ölen, savaşan insalara her zaman saygı duyarım ister asker ister terörist( ya da gerilla, militan hiç önemi yok) olsun her zaman saygı duyarım. onlara hakaret edilmesine de kendi çapımda küçük bir tepkiyi ortaya böle koyarım (ki içim rahat etsin yoka bişey olcağından değil

). Anarşizmin , sosyalizmin (komünizmin) ortak bir argümanı vardır derlerki insalar basit kapitalist ilişkilerin rekabetinden etkilerinden kurtulurlarsa dünyada savaşlar bitecektir. insanlar normal şartlarda barış içinde yaşayabilir derler. bu inanç olmazsa anarşizm sadece bir ütopya olarak kalır. sen buna inanmıyorsan (ki insana saygın yoksa inanmıyormuşsun gibi geliyor) anarşizmi asla savunamazsın...
yeni yetme söylem ne demek tir bilmiyorum ama bir çocuk asla bir askerin annesinin orasını burasını aramasını ona suçlu muamelesi yapmasını unutmaz. birilerinin gelip evlerini dağıtıp gitmesini unutmaz. okullarda ikinci sınıf muamelesi göermesini unutmaz..... unutmaz unutamaz ... sonunda bir savaşın içinde o kadar kolay bulur ki kendini . Ve hiçbir savaşın kuralı kanunu olmaz her savaşta cocuklar tehdit konusudur her savaşta masumlar ölür her savaşta insan ölür, insan hayatıyla ölçülemiyecek değerler için.
amacım seninle laf dalaşın girmek deil ama "neden umursayalım ki "demişsin
ben umursuyorum çünkü insaların özgür geleceklerine inanıyorum.insaların barış içinde yaşayabileceklerine inanıyorum. ölen insanların annelerinin, babalarının, dostlarının çocuklarının acılarını duyumsayabiliyorum. herkes bunları hissetmeye bilir ama elimde değil ben bunları hissediyorum ve bu hislerin insanı insan yapan şeyler olduğuna inanıyorum..
böyle işte.......
insana saygı duymam evt duymam sen anarşiyi heralde dostluk kardeşlik olarak görüyosun yada kominist lerin uydurdugu sonradan çıkan bişey sanıyosun,daha kominizm yokken anarşi vardı devletler yokken anarşi vardı dünyada anarşi yaşamak için öldürme sanatıdır onun için karşındakinede saygı duymassın ve ben bırakalım ölsünler bırakalım çürüsünler dedim ama orda yaşayan herkkese dedim bu lafı asker sivil pkk lı aklına kim geliyosa hepsine dedim özgürlük filan yaşadıgın zamandanda anca ütopya olur başkada bişey olmaz
işte benim dedigim yeni yetme söylemler papagan gibi tekrarlanan
özgürlük zırvaları bak özgürlük için insanlar ölüyo özgürlükleri kim veriyo peki bi kuruluşmu var al sana 3 kg özgürlükmü dio
insan şavaşarak sadece ölür bi bok kazanmaz öldügünle kalırsın başkada bişey olmaz ne o şimdi devlet kuralım özgür olalalım devlet insanı hapis eden kendine baglayan bi fabrikadan farksızdır
yine sen bildigini yaz ama ben sadece fikrimi yazarım bu benim düşüncem belkide yanlıştır