ApunK yazdı:
Örnek: Demokratik sol ya da özgürlükçü sol kavramları.E kardeşim o zaman diyosun sol özgürlükçü değilmiydi? ÖZGÜRLÜKÇÜDÜR.Solun mantığı budur.Sol doğası gereği anti otoriter,özgürlükçü,eşitlikçi olduğu için soldur zaten.
konuyla alakasız ama takıldım kaldım arkadaşım önermelerine.
sosyalizme de sol denir, sosyal demokrasiye de...hangisi
demokratik sol=sosyal demokrasi=demokratik sosyalizm
aman kafa karışmasın bu üçü aynı şey. sosyalizmden ideolojik bağlamda farkı da şudur: bu sosyal demokrat (demokratik sosyalist ya da demokratik solcu) arkadaşların tek derdi kapitalizmi yarattığı sorunları gidermek, devrime mevrime gerek yok diyolar. işçi sınıfı ve burjuvazi bi anlaşsın, bi uzlaşsın yeter.
şimdi soldan sosyalizmi anladığını varsayarak bi kaç laf edecem.
sol dediğin özgürlükçüdür demişsin.hatta neye dayandırdığını bilmiyorum ama anti otoriter demişsin."proleterya diktatörlüğü" diye bişey duydun mu hiç?ya da küba, sscb'nin devlet modelleri hakkında fikrin var mı? özgürlük derken? evet vardı diyenin kafasına sıçarım, stalin denen kasap kendi kültürlerini yaşamak isteyen on binlerce insanı katletmedi mi..
belli ki yadırgamışsın bunu ama keşke üç beş araştırsaydın.
özgürlükçü sosyalizmden anlaşılması gereken şey özgürlük kavramının altının daha çizili olduğudur.ya ne it gibi tırsabilecğin devlet ne de yarı tanrı liderdir.
yemin ediyorum hastayım şu bi sikten anlamayıp ahkam kesenlere.
ermeni soykırımına dair de bi ek yazayım hazır tutamayıp yazmışken.
ermeni, alman, fransız, car curt değil direk osmanlı belgelerini incelediğinizde ittihat terakkici itlerin nasıl bi hava estirmeye çalıştığını görürsünüz 1915 ten önce. amaç türk islam sentezi yeni türk devletidir, amaç ülkede türk-müslüman olmayan insanlara kimliklerini unutturmak ve anadoluyu homojenleştirmektir. mübadeleler yapılmış, azınlıklar arasına türklerin yoğun olduğu yerlerden türkler göç ettirilmiştir. ha bu arada belirli yerdeki çokça bulunan hristiyanlar, kürtler, ermeniler dağıtılmıştır. 1915e geldiğimizde de şu an tartışmakta olduğumuz soykırım kavramı, zincirin bi halkası olarak uygulanmıştır. talat itinin "görülen bulunan her ermeninin öldürülmesi ve mallarına el konulması" gibi sapıkça bir emri mevcuttur. ve ilginç(!) bi detay osmanlı arşivlerindeki 1915 öncesi ve sonrası ermeni nüfusuna ya da ikametgahına ilişkin belgelerin büyük çoğunluğu yakılmıştır. kalan belgelerden de ulaşılan bilgi ermeni nüfusundaki keskin düşüştür.
çok vatanperver şeker pank arkadaşlarımı ürkütebilirim ama bunları götümden uydurmamaktayım. bu bilgilerin büyük çoğunluğuna uzun araştırmalar sonucu erişmiş bulunmaktayım. dahası da var.
xmuratx adlı kişiden de hala cevap beklemekteyim.
saÄŸolun, varolun.