Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 13 Ekim 2008 05:16

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 199 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

1915 ermenilere soykirimmi yapildi?
Hayir, 1915de olan bir trajediydi, ama soykirim degildi. 53%  53%  [ 25 ]
Evet, yapilanlar kesinlikle soykirimdir, ve kabul edilmesi gereklidir. 46%  46%  [ 22 ]
Toplam oy : 47
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Ermeni soykirim iddialari
İletiTarih: 27 Mayıs 2008 20:10 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

NORMALkerem yazdı:
"

başkan wilson döneminde ekip yollanmış bilmemne. buyur başkan wilson'un 1920'de kongre önündeki konuşması:

Gentlemen of the Congress:

On the fourteenth of May an official communication was received at the Executive Office from the Secretary of the Senate of the United States conveying the following preambles and resolutions:

Whereas the testimony adduced at the hearings conducted by the subcommittee of the Senate Committee on Foreign Relations have clearly established the truth of the reported massacres and other atrocities from which the Armenian people have suffered; and

Whereas the people of the United States are deeply impressed by the deplorable conditions of insecurity, starvation, and misery now prevalent in Armenia; and

Whereas the independence of the Republic of Armenia has been duly recognized by the Supreme Council of the Peace Conference and by the Government of the United States of America: Therefore be it......................

Woodrow Wilson, The White House, May 24, 1920.

öncelikle konuya yeni katılmış bulunyorum ve yazılanların çoğunu okumadım.

1-Kerem yukarıdaki konuşmayı/metni aldığı referansı göstermemiştir.
2- Yukarıdaki yazı internette sadece [url]http://www.armenian-genocide.org/Affirmation.64/current_category.4/affirmation_detail.html[/url]
linkinde vardır ve bu bir tek taraflı akademik olmayan bir web sitesidir.

3- Yukarıdaki linke girdiğimizde Kerem' in kopyaladığı yazının aynısıyla karşılaşıyoruz, ve o sayfada da referans yok, bir tane link vermiş ama çalışmıyor bozuk.

4- Beyaz sarayın sitesinde o yazıya ulaşılamıyor ki yukarıda ki sayfada beyazsarayın sayfasında o yazıya ulaşabilindiği söyleniyor.

5- Google da yazının ilk cümlesini aratınca yine armenian-genocide.org dan başka birşey çıkmıyor.

Kerem' den bu konuyla ilgili bir açıklama bekliyoruz, aksi takdirde Kerem' in düşüncelerini desteklemek adına bilerek yada bilmeyerek fiktif bir kaynağa başvurduğu sonucuna ulaşabiliriz.

Sayfa başı

İletiTarih: 27 Mayıs 2008 21:53 
Punkrocker²
 Profile bak

acaba anarko ermeni gençleride forumlarda tartışıyor mudur bilader bizde türkleri öldürmüşüz köylülere çok zulüm etmişiz filan diye :lol:

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Mayıs 2008 13:00 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

operation ivy'e cevaben:

bir bak bakalım ben wilson'un söylediklerini ermeni soykırımına delil olarak mı öne sürmüşüm? başka bir arkadaş wilson'ın ekibinin "ermeni soykırımı yoktur" gibisinden bir şey ortaya koyduğunu söylüyordu. buna karşılık olarak wilson'u biraz araştırdım.

link budur: http://en.wikipedia.org/wiki/Woodrow_Wilson

bildiğiniz ya da bilmediğiniz gibi sevr anlaşmasında ortaya koyulan sınırları wilson çizmiştir. bu sınırlarda da ermenistan için düşünülen bölge kars, van, erzurum vs.'yi kapsar. misak-ı milli sınırlarının çok büyük bir bölümünü ermenistana veren bir haritadır.

diğer kaynağa gelince (harbord raporu) bu da sadece ermeni sitelerinde yer almaktadır. zaten tamamıyla bölgede kontrolün olmadığını ve amerikanın yönetime el atmasını kanıtlamak amacıyla yazılmış bir rapordur. objektif bir geçerliliği olamayacağını söylemiştim. öteki taraftan wilson'un konuşması da bu rapor çerçevesinde ve aynı amaç doğrultusunda olduğu için herhangi birşeyin delili olamaz. burda demeye çalıştığım bazılarının "ermeni soykırımı yoktur" diyebilmek için bu harbord raporundan bile sıkıp su çıkarabildikleri.

ve bu arada wilson'un genel politikası çerçevesinde düşünüldüğünde bu konuşmanın da o raporun da sahte/yalan olduğunu düşünmek için bir gerekçe görmüyorum. politikalarıyla gayet tutarlı.

ipunk, yine düşünmeden yazıyosun:
"Fransa,Almanya gibi güçlü ülkeler bir şekilde bir şeyler verse bile güçlerinden bir şey kaybetmezler ama Türkiye böyle bir şeyin altında ezilir."
Almanya Yahudilere tazminatı ödediğinde II. dünya savaşından yenik çıkmış ve en çok kayıp vermiş ülkeydi.

esas tartışma şudur: ermenilerin ve türklerin öldürüldüğü belli. öldürülen türkler için ermenistandan bir bedel talep edilemez çünkü dönemde belli bir ermenistan devleti yok ve dolayısıyla türklerin bir devlet eliyle öldürüldüğü gibi bir suçlama sözkonusu olamaz. fakat ermenilerin öldürülmesinde devlet eli var mı yok mu? tartışma bu. kürt çeteleri ermeni köyünü yağmalarken devletin zabiti öte tarafa baktıysa da bu devletin sorumluluğudur. yaşam kaynaklarından, haklarından yoksun bırakmak da ölüme mahkum etmektir.

ve de ipunk: osmanlının sadece paşalarını değil, demiryollarını, karayollarını, limanlarını, vergi dairelerini, devlet binalarını, elektrik tesislerini de aldık. sadece suçlarını almayız diye bişey yok.

ve de op ivy, ben de seni, dediklerimi çarpıtmaya çalışmakla suçluyorum. "wilson bile böyle demiş o zaman ermeni soykırımı var" gibisinden birşey var mı? öne sürdüğüm argümanlarının doğruluğu wilsondan ve harbord raporundan bellidir? yolunda bir beyanım oldu mu? yoksa tam aksine harbord raporunun taraflı ve bu yüzden de geçersiz olduğunu söylemedim mi? senin amacın tartışmak bi sonuca varmak mı? yazımın tamamını gerçekten okudun mu yoksa "aha alıntı yapmış, şu alıntının sahteliğini bi kanıtlarsam bütün dedikleri güme gider" diye mi düşündün?

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Mayıs 2008 13:14 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bir de şöyle yaklaşımlar var:
"1919 Paris görüşmelerinde Bogos Nubar Paşa yaklaşık 600-700 bin Ermeni'nin tehcir edildiğini belirtmiştir.
Ayrıca, Patrikhane, savaş sonunda Anadolu'daki toplam Ermeni sayısını 644 bin olarak vermiştir. BM ise, 1922'deki Türkiye, Ermeni sayısını 817.873 olarak açıklamıştır. Üstelik aynı belgeye göre Türkiye'de kalan 281 bin Ermeni bu rakama dahil değildir (NARA 867.4016/816). " (radikalden hasan celal güzel)

öbür tarafta da bişeyleri abartanlar var da; bu adam o rakamı bu rakamdan çıkarıp çarpıp neredeyse "hiç ermeni ölmedi üstüne üstlük artırdık bile" diyecek.

ha anabacı; "biz öldürdük" diye bişey yok. devlet eliyle öldürüldü diye bişey var. ermenistandakiler biz de türkleri öldürdük diye düşünüyolar mıdır bilmem ama, emin ol ki örneğin azerbeycan olaylarıyla ilgili olarak bütün ermenistan nüfusu oh ne güzel bastık kıydık geçtik demiyordur.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Mayıs 2008 14:15 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

Ben bu Ermeni Soykırımı iddialarının en yoğun şekilde yapıldığı, en ateşli savunucularının yeraldığı Sabancı Üniversitesi' nden mezunum. Halil Berktay' dan da bir çok ders aldım. ve 5 sene boyunca hiçbir zaman ve hiçbir yerde iddialarını, teorilerini destekleyen hiç bir yazılı belge, hiç bir kayıt göstermediler. Ben ne ermeni soykırımı vardır nede yoktur diyorum sadece, tarihin belgeler üzerinden kanıtlandığını ve gerçekliğini bu belgelerden aldığını düşünüyorum aksi taktirde What if tarihçiliğinden, resmi ideolojinin tarih yazımından farkı kalmamış oluyor. Halil Berktay Hoca okuldaki verdiği dersleri bırakıp geçen sene 1 senesini bu ermeni teorilerini kanıtlamaya ayırdı ama sonuç yine yok, belge yine yok. Sonunda dediği şey belgeler Osmanlı gizli örgütü Teskilat-i Mahsusa tarafından imha edildiği, bu yüzden gerekli dökumanlara ulaşamamış... O yüzden bu belgelendirme hususunda çok hassasım.

Ayrıca Türkiye' de ki bu islamcı, sosyal anarşist, bireysel anarşist, küreselleşmeci, avrupa birliği yanlıları, yeni komunist, eski komunist yeni liberal, kürtçülerin, radikalin, tek bir düşman belirlemesini ve hepsinin gözler önünde bir ittifaka girişmesini ilgiyle izliyorum çünkü hepsi tek bir ağızdan aynı şeyleri söylüyorlar. anlıyorum hepsinin derdi statükoyla ama tablo biraz komik değil mi? ve hepsi bu yüzden kendi ideolojilerinin tutarlılıklarını kaybediyorlar diğer başlık bana hakaret etmene yol açan kürdistan devletine de karşısındır inşallah lafı bu tablodan kaynaklanmıştır.

Artık ermeni teorileri üstüne birşey yazmıcam ne zaman arşivler açılır her iki tarafında büyük bilim adamlarıda oturur kanıtları çıkartırlar o zaman bi sonuca varırız.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Mayıs 2008 16:37 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

wilhelm dilthey'dan beri tarih disiplini "belgeler açılır okunur ordan gerçekler çıkar" gibi bir anlayıştan çıkmıştır. "tarih kazananın tarihini yazar" diye de bir deyiş var... belgelerle yürümesini isteyen taraf tabii ki kazanan, ezen taraf olacak.

hadi belgeyse şu harbord raporunu çıkaralım; sahte de olabilir diyorsun. diyelim ki aynen gerçek. bu birşeyi kanıtlıyor mu? bunu yazan harbord, ne niyeti var nasıl yazmış. tarihi belgeler de tarihi sonuçta bir bakış açısından tasvir eden insan elinden çıkma yanlı belgelerdir. bunu da kulağa hoş geliyor diye söylemiyorum, 19. yüzyıldan beri tarih felsefesinde konuşulan şeydir bu. (dilthey, schleiermacher, şimdi de foucault) üstüne üstlük bu sadece tarih konusu değil, hukuk konusudur da. hukukta da belge, delil önemlidir ama csinewyork olmayan yerlerde çoğu zaman kararlar tanıklıklara, ifadelere göre alınmaktadır.

tek bir düşman belirleyen yok. her konu üzerine tek tek ayrı olarak konuşuyoruz. islamcı, liberal ve anarşistin aynı ağızdan söylediği nedir onu anlamadım? yanlış duymuş olmayasın? hele ki bir de ittifaka girmiş diyorsun.. 1 haziranda ya da 1 mayısta herhangi bir eylemde iki grup da yürüdü diye ittifak mı oluyor?

sana hakaret etmemin sebebi, sorunun gerekli cevabının verilmiş olmasına rağmen hala üste çıkmaya çalışıyor gibi görünmendendir. buradan aslında soruna cevap aramadığın, kimbilir neyin peşinde olduğunu düşündürttün bana.

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Mayıs 2008 09:34 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bu skimhead'ler harbi sk kafalı oluyor. kim kimle ittifak yapmış? sen böyle bir kanıya nerden varıyorsun?
daha önceden başka biryerlerde (geçtiğimiz 1 mayıs sonrası) yazmıştık, burda tekrar anlatmaya çalışalım. kürt milleyetçilerinin yada pkk'nin örgütlenme, eylem şekli türkiyedeki bilindik sol örgütlere göre çok farklıdır. birkere tek ortak noktada birleşen onlarca değişik isimde oluşumları var. bu oluşumlar tasfiye ediliyor, değişik isimde yenileri geliyor. bu kimin ne olduğunu takibi zorlaştırıyor. ayrıca toplu eylemlerde küçük gruplara ayrılıp diğer kortejlere karışmak, onlara kendi sloganlarını attırmaya çalışmak gibi eylem biçimleri var. bunlardan rahatsızlık duyuluyor ama döve döve aramızdan atacak halimiz yok. kendimizi ayırmaya çalışıyoruz, bundan fazlası da olmaz zaten.
1 mayısta anarşistlere karışan kürt milliyetçileri, 1 haziranda da aynısını yapacaktır ama bunu yeni bir durummuş gibi algılayıp, anarşistler kürt milliyetçileri ile ittifak yaptı demek, abeşle iştigaldir.

http://www.movimentgraffitti.org/

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 01:04 
Uzaylı Punk
 Profile bak

Ous yazdı:
ApunK yazdı:
Ous yazdı:
bu ara punk forumunda soykırımın olmadıı savunuluo ankette ilginç...

Bu da nasıl bir mantıktır? Punk forumunda soykırım olmadığını iddia etmek punk lıktan çıkmak mıdır? Punk adam ille de belli bir yönü mü savunmalıdır?

O zaman ben de derim "bu ara punk forumunda soykırım olduğu savunuluyor ankette ilginç..."

solcu görüş genelde ermeni soykırımını kabul eder o nedenle burası da sağcı bi ortam olmadıına göre...

Hayır arkadaşım solcu görüş genel de ermeni soykırımını kabul eder diye bir şey yoktur.Onlar bahsettiğim gibi "biz solcuyus o halde marjinal olmalıyıs ermeni soykırımını kabul etmeliyis farklı olmalıyıs" diyenlerin görüşleridir.Seni fena kandırmışlar.Tam tersine sağcılardan da savunan bir sürü kiş vardır.Bugün medyadaki klasik liberallere baktığın zaman bunu görürsün.Solculuk kavramının da ülkemiz de ne yazık ki içi boşaltıldı.

Örnek: Demokratik sol ya da özgürlükçü sol kavramları.E kardeşim o zaman diyosun sol özgürlükçü değilmiydi? ÖZGÜRLÜKÇÜDÜR.Solun mantığı budur.Sol doğası gereği anti otoriter,özgürlükçü,eşitlikçi olduğu için soldur zaten.

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 01:20 
Uzaylı Punk
 Profile bak

operation ivy yazdı:
Ben bu Ermeni Soykırımı iddialarının en yoğun şekilde yapıldığı, en ateşli savunucularının yeraldığı Sabancı Üniversitesi' nden mezunum. Halil Berktay' dan da bir çok ders aldım. ve 5 sene boyunca hiçbir zaman ve hiçbir yerde iddialarını, teorilerini destekleyen hiç bir yazılı belge, hiç bir kayıt göstermediler. Ben ne ermeni soykırımı vardır nede yoktur diyorum sadece, tarihin belgeler üzerinden kanıtlandığını ve gerçekliğini bu belgelerden aldığını düşünüyorum aksi taktirde What if tarihçiliğinden, resmi ideolojinin tarih yazımından farkı kalmamış oluyor. Halil Berktay Hoca okuldaki verdiği dersleri bırakıp geçen sene 1 senesini bu ermeni teorilerini kanıtlamaya ayırdı ama sonuç yine yok, belge yine yok. Sonunda dediği şey belgeler Osmanlı gizli örgütü Teskilat-i Mahsusa tarafından imha edildiği, bu yüzden gerekli dökumanlara ulaşamamış... O yüzden bu belgelendirme hususunda çok hassasım.

Ayrıca Türkiye' de ki bu islamcı, sosyal anarşist, bireysel anarşist, küreselleşmeci, avrupa birliği yanlıları, yeni komunist, eski komunist yeni liberal, kürtçülerin, radikalin, tek bir düşman belirlemesini ve hepsinin gözler önünde bir ittifaka girişmesini ilgiyle izliyorum çünkü hepsi tek bir ağızdan aynı şeyleri söylüyorlar. anlıyorum hepsinin derdi statükoyla ama tablo biraz komik değil mi? ve hepsi bu yüzden kendi ideolojilerinin tutarlılıklarını kaybediyorlar diğer başlık bana hakaret etmene yol açan kürdistan devletine de karşısındır inşallah lafı bu tablodan kaynaklanmıştır.

Artık ermeni teorileri üstüne birşey yazmıcam ne zaman arşivler açılır her iki tarafında büyük bilim adamlarıda oturur kanıtları çıkartırlar o zaman bi sonuca varırız.

bu arkadaşın ikinci paragrafındaki argümanlara katılarak bir kaç şey söylemek istiyorum.
Ermeni soykırımı iddialarını kesinlikle kabul etmiyorum.Bir tehcir olmuştur.Ancak sistematik bir şekilde bir kıyım olmamıştır.Bir iddiada iddia tarafı kanıt göstermekle yükümlüdür.Ancak ermenilerin elinde sağlam kanıtlar bulunmamaktadır.Bu kadar basittir olay aslında.Ancak buraya yazdığım tüm konuşmalarımın özetini çıkarırsam şudur ki, bu bir uluslararası diplomatik savaşa dönmüştür.Ve ne yazık ki türk diplomatlar ağır davranıp bu iddiaya gerekli cevabı zamanında verememiştir.Doğal olarak da bazı devletler de çıkarları hesabında bu iddiayı gerekli kanıt görmeden kabul etmişlerdir.

Normalkerem, ben sana o harbord raporu ile ilgili belgelerin kaynaklarını en yakın zamanda ileticem ancak şu an yanımda değil,çünkü şu an gece olmasına rağmen ofisteyim.

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 01:22 
Uzaylı Punk
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
operation ivy'e cevaben:

bir bak bakalım ben wilson'un söylediklerini ermeni soykırımına delil olarak mı öne sürmüşüm? başka bir arkadaş wilson'ın ekibinin "ermeni soykırımı yoktur" gibisinden bir şey ortaya koyduğunu söylüyordu. buna karşılık olarak wilson'u biraz araştırdım.

link budur: http://en.wikipedia.org/wiki/Woodrow_Wilson

bildiğiniz ya da bilmediğiniz gibi sevr anlaşmasında ortaya koyulan sınırları wilson çizmiştir. bu sınırlarda da ermenistan için düşünülen bölge kars, van, erzurum vs.'yi kapsar. misak-ı milli sınırlarının çok büyük bir bölümünü ermenistana veren bir haritadır.

diğer kaynağa gelince (harbord raporu) bu da sadece ermeni sitelerinde yer almaktadır. zaten tamamıyla bölgede kontrolün olmadığını ve amerikanın yönetime el atmasını kanıtlamak amacıyla yazılmış bir rapordur. objektif bir geçerliliği olamayacağını söylemiştim. öteki taraftan wilson'un konuşması da bu rapor çerçevesinde ve aynı amaç doğrultusunda olduğu için herhangi birşeyin delili olamaz. burda demeye çalıştığım bazılarının "ermeni soykırımı yoktur" diyebilmek için bu harbord raporundan bile sıkıp su çıkarabildikleri.

ve bu arada wilson'un genel politikası çerçevesinde düşünüldüğünde bu konuşmanın da o raporun da sahte/yalan olduğunu düşünmek için bir gerekçe görmüyorum. politikalarıyla gayet tutarlı.

ipunk, yine düşünmeden yazıyosun:
"Fransa,Almanya gibi güçlü ülkeler bir şekilde bir şeyler verse bile güçlerinden bir şey kaybetmezler ama Türkiye böyle bir şeyin altında ezilir."
Almanya Yahudilere tazminatı ödediğinde II. dünya savaşından yenik çıkmış ve en çok kayıp vermiş ülkeydi.

esas tartışma şudur: ermenilerin ve türklerin öldürüldüğü belli. öldürülen türkler için ermenistandan bir bedel talep edilemez çünkü dönemde belli bir ermenistan devleti yok ve dolayısıyla türklerin bir devlet eliyle öldürüldüğü gibi bir suçlama sözkonusu olamaz. fakat ermenilerin öldürülmesinde devlet eli var mı yok mu? tartışma bu. kürt çeteleri ermeni köyünü yağmalarken devletin zabiti öte tarafa baktıysa da bu devletin sorumluluğudur. yaşam kaynaklarından, haklarından yoksun bırakmak da ölüme mahkum etmektir.

ve de ipunk: osmanlının sadece paşalarını değil, demiryollarını, karayollarını, limanlarını, vergi dairelerini, devlet binalarını, elektrik tesislerini de aldık. sadece suçlarını almayız diye bişey yok.

ve de op ivy, ben de seni, dediklerimi çarpıtmaya çalışmakla suçluyorum. "wilson bile böyle demiş o zaman ermeni soykırımı var" gibisinden birşey var mı? öne sürdüğüm argümanlarının doğruluğu wilsondan ve harbord raporundan bellidir? yolunda bir beyanım oldu mu? yoksa tam aksine harbord raporunun taraflı ve bu yüzden de geçersiz olduğunu söylemedim mi? senin amacın tartışmak bi sonuca varmak mı? yazımın tamamını gerçekten okudun mu yoksa "aha alıntı yapmış, şu alıntının sahteliğini bi kanıtlarsam bütün dedikleri güme gider" diye mi düşündün?

Wilsondan banane arkadaşım, yemişim wilson ı.Ben rapora bakıyorum wilson'ın ne yaptığı ne düündüğü pek de umrumda değil.İyi yada kötü demiyorum ki.

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 02:45 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ApunK yazdı:
Örnek: Demokratik sol ya da özgürlükçü sol kavramları.E kardeşim o zaman diyosun sol özgürlükçü değilmiydi? ÖZGÜRLÜKÇÜDÜR.Solun mantığı budur.Sol doğası gereği anti otoriter,özgürlükçü,eşitlikçi olduğu için soldur zaten.

konuyla alakasız ama takıldım kaldım arkadaşım önermelerine.
sosyalizme de sol denir, sosyal demokrasiye de...hangisi
demokratik sol=sosyal demokrasi=demokratik sosyalizm
aman kafa karışmasın bu üçü aynı şey. sosyalizmden ideolojik bağlamda farkı da şudur: bu sosyal demokrat (demokratik sosyalist ya da demokratik solcu) arkadaşların tek derdi kapitalizmi yarattığı sorunları gidermek, devrime mevrime gerek yok diyolar. işçi sınıfı ve burjuvazi bi anlaşsın, bi uzlaşsın yeter.

şimdi soldan sosyalizmi anladığını varsayarak bi kaç laf edecem.

sol dediğin özgürlükçüdür demişsin.hatta neye dayandırdığını bilmiyorum ama anti otoriter demişsin."proleterya diktatörlüğü" diye bişey duydun mu hiç?ya da küba, sscb'nin devlet modelleri hakkında fikrin var mı? özgürlük derken? evet vardı diyenin kafasına sıçarım, stalin denen kasap kendi kültürlerini yaşamak isteyen on binlerce insanı katletmedi mi..

belli ki yadırgamışsın bunu ama keşke üç beş araştırsaydın.
özgürlükçü sosyalizmden anlaşılması gereken şey özgürlük kavramının altının daha çizili olduğudur.ya ne it gibi tırsabilecğin devlet ne de yarı tanrı liderdir.

yemin ediyorum hastayım şu bi sikten anlamayıp ahkam kesenlere.

ermeni soykırımına dair de bi ek yazayım hazır tutamayıp yazmışken.
ermeni, alman, fransız, car curt değil direk osmanlı belgelerini incelediğinizde ittihat terakkici itlerin nasıl bi hava estirmeye çalıştığını görürsünüz 1915 ten önce. amaç türk islam sentezi yeni türk devletidir, amaç ülkede türk-müslüman olmayan insanlara kimliklerini unutturmak ve anadoluyu homojenleştirmektir. mübadeleler yapılmış, azınlıklar arasına türklerin yoğun olduğu yerlerden türkler göç ettirilmiştir. ha bu arada belirli yerdeki çokça bulunan hristiyanlar, kürtler, ermeniler dağıtılmıştır. 1915e geldiğimizde de şu an tartışmakta olduğumuz soykırım kavramı, zincirin bi halkası olarak uygulanmıştır. talat itinin "görülen bulunan her ermeninin öldürülmesi ve mallarına el konulması" gibi sapıkça bir emri mevcuttur. ve ilginç(!) bi detay osmanlı arşivlerindeki 1915 öncesi ve sonrası ermeni nüfusuna ya da ikametgahına ilişkin belgelerin büyük çoğunluğu yakılmıştır. kalan belgelerden de ulaşılan bilgi ermeni nüfusundaki keskin düşüştür.

çok vatanperver şeker pank arkadaşlarımı ürkütebilirim ama bunları götümden uydurmamaktayım. bu bilgilerin büyük çoğunluğuna uzun araştırmalar sonucu erişmiş bulunmaktayım. dahası da var.

xmuratx adlı kişiden de hala cevap beklemekteyim.

saÄŸolun, varolun.

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 06:37 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

"ve ilginç(!) bi detay osmanlı arşivlerindeki 1915 öncesi ve sonrası ermeni nüfusuna ya da ikametgahına ilişkin belgelerin büyük çoğunluğu yakılmıştır. kalan belgelerden de ulaşılan bilgi ermeni nüfusundaki keskin düşüştür."

osmanlının belgeleriyle ermeni nüfus hakkında kesin bilgi sahibi olmak imkansız gibi. ama pardon onlar o zaman çinli de olabilirler değil mi? yakılmış yokedilmiş olmasa bile kesin sayıyı bilmek çok zor görünüyor, özelliklede gayrımüslimlerin müslümanlardan daha fazla vergi ödediği bir ülkede.

Sayfa başı

İletiTarih: 30 Mayıs 2008 07:31 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

wilsonu ye istediğin kadar. ben de rapordan bahsediyorum, wilsonun özel hayatından değil. wilson başkanlığında amerikalı kaynakların her raporu "ermeni soykırımı vardır" diyor, harbord raporu dahil. sen harbord raporundan istediğin gibi bi savunma, çıkaramazsın onu söylüyorum. hatta tarafsız bir kaynakta harbord raporunu da bulamazsın, çünkü taraflı bir rapordur. harbord objektif bir rapor hazırlamaya değil, amerikan mandasının gerekliliği için kanıtlar aramaya gelmiştir.

linki burada:
http://armenianhouse.org/harbord/condit ... r-east.htm

senin bahsettiğin; türk köylülerinin çoğunun savaştan dönmediği, köylerinin ermeni ve ruslar tarafından yakıldığı da bu raporda geçmektedir. ama genelini okuduğunda "ermeni soykırımı vardır" çıkar, amacını gizleme gereği de duymadan "buraya amerikan gücü gelmelidir" der.

artık yazıları önce yazıyorum, sonra klavyeden yanlışlıkla kaçmış olan hakaretleri siliyorum. belki böylece sidik yarışı değil de gerçek bir tartışma bi ihtimal çıkarabiliriz.

Sayfa başı

İletiTarih: 31 Mayıs 2008 19:33 
Uzaylı Punk
 Profile bak

Arkadaşım tamam anlaşıldı ki dediklerimi ya sen anlamıyorsun ya da ben anlatamıyorum.Ortak noktamız yok.Ancak bir soru sormak niyetindeyim sana,

Ermeni soykırımı(!) oldu ya da olmadı onu geçtim, çeşitli ülkelerin Meclislerdinde alınan ermeni soykırımı yasa kararlarına bakış açın nedir? Öğrenmek isterim.

Sayfa başı

İletiTarih: 31 Mayıs 2008 22:44 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ApunK yazdı:
Arkadaşım tamam anlaşıldı ki dediklerimi ya sen anlamıyorsun ya da ben anlatamıyorum.Ortak noktamız yok.Ancak bir soru sormak niyetindeyim sana,

Ermeni soykırımı(!) oldu ya da olmadı onu geçtim, çeşitli ülkelerin Meclislerdinde alınan ermeni soykırımı yasa kararlarına bakış açın nedir? Öğrenmek isterim.

konu mu dağılıyo ne..birazdan ulusalcı kardeşlerimizden yaşasın tam bağımsız türkiye nidaları çıkacak.

Sayfa başı

İletiTarih: 31 Mayıs 2008 22:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şuan zaten "farklılıyı yok et" zihniyeti okadar olağanlaştırıldıki türkiyede, ermeni soykırımını kabul eden herkes halk düşmanı ilan ediliyor, basında üstüne geliyor.. Kürt Sorunu Yoktur eylemine gidenler, PKK'lı, ermeni soykırımını kabul edenler vatan haini. komik ya. "robot insan"larla dolu her taraf. lisede tarih hocasının genellemelerle ağzından tükürükler saçarak anlattığı, onlar türkleri öldürdü, bizde yolladık hepsini demesi gibi. ayrıca bu ermeni soykırımını şiddetle reddeden insanların eksik noktası şudur ki tarihsel bir olaya bugünün bakış açısından bakmak yapılan en büyük yanlıştır, milliyetçi genellemelerden sonra. "tehcir" dedikleri 1915 yılında yapılmış, fakat 1940 larda 50 lerde bile ermenilerin taşlandığını, 6-7 eylül olaylarını ermenilere saldırıları söylemezler hiç. cumhuriyet özgürlük bağımsızlıkla kuruldu derler, 1937 yılında devletin kendi ili "dersim" i bugunün adıyla tunceliyi bombaladığını, ilk bombayıda atatürk'ün manevi kızı, sabiha gökçen'in attığından bahsetmezler bile. öyle ya TC özgürlük üzerine kuruldu, soykırım, sınıf ayrımı, önyargı, kölelik bu ülkede yok. tarih sayfası çok temiz doğrudur, sivas, çorum, kahramanmaraş ve daha nice olaylar hiç yok gömülmüş tarihe. şu küçük milliyetçilerde, gerçeği değil aslında, gerçek olması istediğini savunuyolar.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 01:08 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ulusalcı kardeşlerimiz 1980-1984 arası diyarbakır cezaevinde olanları da bi araştırsınlar mideleri kaldırıyorsa. ben haftalarca uyku uyuyamadım ama bazılarında aynı vicdanın olduğundan şüpheliyim.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 04:29 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ApunK yazdı:

Konunun bu tarafa çekilmesindeki amaç nedir? Ben de sana onu söyleyim o zaman.
Yada sen beklediğin cevabı neden direk yazmadın ki cevabına. Sonra ben-biz söyledikten sonra ( ki yanlış şeyi bekliyorsun bizden ) ben biliyordum tavırlarına gireceksin.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 14:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

apunk; şu bahsettiğin rapor var ya. onu bi bulsana hadi bi zahmet. belge belge diyosunuz ya, hadi şu belgeyi bi zahmet koyuver ortaya. anlamıyosun demiş bi de. wilson döneminde hazırlanmış soykırım yoktur diyen bir rapor var diyorsun. ben de yok böyle bir rapor diyorum. zaten olması mümkün değil, hatta tam tersi bir rapor var diyorum. varsa buyur koyuver ortaya. neresini anlamamışız?

belge de belge diye tutturanlara güzel bir örnek de manicpunk vermiş. diyarbakır cezaevinde olanların hangisinin belgeleri var? karakollarda yapılan işkencelerin kayıtları tutuluyor mu? "filistin askısına alınıp götüne şişe sokulmak ve çüküne elektrik verilmek suretiyle itiraf ettirildi" diye bir belge var mı arşivde? haa yok.. o zaman abuk sabuk iddia etmesinler kardeşim. arşivler açık. işte belgeler, türkiyede işkence yok. diyarbakır cezaevinde de herhangi bir insan hakları ihlali yaşanmadı. ajitasyon bunlar.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 15:21 
Führer
 Profile bak

Ermeni Soykırımı, Çanakkale Soykırımı, Balkan Savaşları Soykırımı, Dünya Savaşları Soykırımı, YAhudi Soykırımı, Hiroşima ve Nagasaki soykırımları, Bosna-Hersek Soykırımı, Dersim, Kahramanmaraş, Çorum, Sivas Soykırımları.. baktığın tarafa göre değişir.

Tarihte sayıca az Bolşevik ordusu (kızıllar), sosyalist, anarşist, monarşist, miiliyetçiler, muhafazakarlar, baltık ülkeleri, ukraynalı, Gürcü, Polonyalı vs...gibi geniş bir topluluktan oluşan sayıca üstün anti-bolşevik ordusu (beyazlar)tarafından kuşatıldı ve bu süreçte çoğu kızıllardann oluşan 20 milyon insan öldü.

Sonuçta, anarşist ve sosyalist beyazlar sayıca az bolşevikleri (kızılları) soykırıma tabi tutmuşlardır. Yirmi milyon ölü.

Yani burada anarşistlerin yaptığı da bir nevi katliam.

"ulusalcı" olarak bazı görüşleri sınıflandıran ve rus ismini nikine alarak sempatisi olan tarafı belirleyen bir arkadaş vardı. Ayrıca kendini "anarşist" olarak kategorize eden arkadaşlar da var. Yani bir zamanlar katliam yapa bir tarafın sempatizanları.

Yazımın sonucuna gelince. Tarihte anarşistler de soykırım yapmıştır, adam öldürmüştür, Sosyalistlerde, Türkler de, Almanlar da. Demek ki öldürmek ya da ölmek bir tarafa özgü değil. Öldürülmek ve öldürüldüm diye mazluma yatmak öldürmeye ve soykırım yapmaya yönelik bir politikadır. Sapla samanı ayırmak gerekir. Hitlerin mazluma yatarak başa geldiğini unutmamak lazımdır aynı Tayyipin şu an yaptığı gibi.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 17:08 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:
Ermeni Soykırımı, Çanakkale Soykırımı, Balkan Savaşları Soykırımı, Dünya Savaşları Soykırımı, YAhudi Soykırımı, Hiroşima ve Nagasaki soykırımları, Bosna-Hersek Soykırımı, Dersim, Kahramanmaraş, Çorum, Sivas Soykırımları.. baktığın tarafa göre değişir.

Tarihte sayıca az Bolşevik ordusu (kızıllar), sosyalist, anarşist, monarşist, miiliyetçiler, muhafazakarlar, baltık ülkeleri, ukraynalı, Gürcü, Polonyalı vs...gibi geniş bir topluluktan oluşan sayıca üstün anti-bolşevik ordusu (beyazlar)tarafından kuşatıldı ve bu süreçte çoğu kızıllardann oluşan 20 milyon insan öldü.

Sonuçta, anarşist ve sosyalist beyazlar sayıca az bolşevikleri (kızılları) soykırıma tabi tutmuşlardır. Yirmi milyon ölü.

Yani burada anarşistlerin yaptığı da bir nevi katliam.

"ulusalcı" olarak bazı görüşleri sınıflandıran ve rus ismini nikine alarak sempatisi olan tarafı belirleyen bir arkadaş vardı. Ayrıca kendini "anarşist" olarak kategorize eden arkadaşlar da var. Yani bir zamanlar katliam yapa bir tarafın sempatizanları.

Yazımın sonucuna gelince. Tarihte anarşistler de soykırım yapmıştır, adam öldürmüştür, Sosyalistlerde, Türkler de, Almanlar da. Demek ki öldürmek ya da ölmek bir tarafa özgü değil. Öldürülmek ve öldürüldüm diye mazluma yatmak öldürmeye ve soykırım yapmaya yönelik bir politikadır. Sapla samanı ayırmak gerekir. Hitlerin mazluma yatarak başa geldiğini unutmamak lazımdır aynı Tayyipin şu an yaptığı gibi.

euehueueheu güzel fıkraymış.
dağıtın dağıtabildiğiniz kadar konuyu.
he galiba şu rus özentisi olup safını belirleyen adam ben oluyorum. nazdrave. yarıldım billa. gerekçen nikin "ski"yle bitmesisye eyvallah valla. kieslowski de rustu, polanski de bukowski de. ooh oh. allah artırsın.
ha bi de yazman iyi de okumada kaldın sınıfta be okan zira iki önceki postumu okursan sovyet rusyayla ya da kasap sosyalistlerle ilgili ne düşündüğümü anlayabilirsin sanıyorum (ama emin değilim)
bence mesele burada kapanmıştır. histerik çığlıklarla ne soykırımı leayn höhayt diyen bir takım devletçi panki pank arkadaşların tükendiğini ve tıkandığını görüyorum zira.
hadi öptüm.bay.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 17:57 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

"Yani bir zamanlar katliam yapa bir tarafın sempatizanları."

evet bütün komünistler de sovyetler birliğinin her yaptığını elleri şişene kadar alkışlarlar. komünizm düşüncesini makul bulmak otomatikman stalin'in elini öpmeyi gerektirir. şu ümüt de tanıdığım kadarıyla anarşi derneği başkanı emrederse adam öldürür.

çok zorlama oldu okan ya, beni faşist ilan ettiğin zamanki bile daha iyiydi. bakalım daha ne tavşanlar çıkartacaksın.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 18:21 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ayrıyeten nikine yunan tanrısının ismini alarak sempatisi olan tarafı belirleyen arkadaş: izmirin yunanlara geri verilmesi için kurduğunuz zararlı cemiyetten haberimiz var. kimseyi kandıramazsın burda pis propagandalarınla adi yunan aşığı!

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 19:10 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

menşeviklerin anarşist olduğunu iddia etmek için gerçekten ortaya söyleyecek lafı kalmamış olması lazım bir insanın.

Sayfa başı

İletiTarih: 01 Haziran 2008 20:25 
Führer
 Profile bak

manicpunk yazdı:
menşeviklerin anarşist olduğunu iddia etmek için gerçekten ortaya söyleyecek lafı kalmamış olması lazım bir insanın.

Yok babacım bea, menşeviklerin anarşist olduğunu iddia atmiyorum. Anarşistlerin menşevik hareket içinde yer aldığını söylüyorum.

Çok basitçe menşevizm bolşevizm'e karşı bir harekettir.

Anarşizm de bolşevizme karşıdır.

çünkü
Anarşizme göre; Bolşevizm işçi çıkarnı koruyacık bir partinin kurulmasını savunur ve marksizmi dogma olarak kabul eder. devrimden sonra yönetimi almak için baş parti olmak ister. Anarşism iktidarını ele geçirmek istemez Leninizden farklı devleti yok etmek ister devrim adına bielo olsa politik ve askeri iktidar ele alınamaz.

Devrimci parti olayınının reddedilmesi de Menşevizin tipik hareketidir. (anarşizm ile aynı görüş)

yani kısaca anarşistler menşevik hareket içinde yer alarak beyaz ordu tarafında yer almışlardır. Beyaz ordunun soğuk kanlı infazları da ortadadır.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 199 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: