Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 09 Temmuz 2008 08:12

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 199 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

1915 ermenilere soykirimmi yapildi?
Hayir, 1915de olan bir trajediydi, ama soykirim degildi. 54%  54%  [ 25 ]
Evet, yapilanlar kesinlikle soykirimdir, ve kabul edilmesi gereklidir. 45%  45%  [ 21 ]
Toplam oy : 46
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: Ermeni soykirim iddialari
İletiTarih: 15 Mayıs 2008 18:46 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

soykırımdır. bildiğin soykırım.
ama tabi ki asla kabul edilmemesi lazımdır Türkiye denen güzide ülkemin tırt çıkarları açısından düşünürsem.

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 19:47 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Komünist yazdı:
XmuratX yazdı:
Ermeni kesinlikle, ve kesinlikle Soykirim yasamamistir, bunu kendilere ilan etmelere ragmen, ve kendilerini kurban göstermesine ragmen.

Öncelikle hukuk olarak bakalim. Soykirim, yani "Genocide" kelimesi 1943 senesinde yapilmistir, BM-Soykirim maddeside o senelerde ilan edilmistir. Simdi ozamanlar olmayan kanuna göre, 30 sene sonra cikacak bir kanune göre osmanlilari nasil suclu bulabiliriz?

ermeni soykırımını kabul etmemeyi, kelimenin sonradan yapılmasına bağlayan bu üstün zeka arkadaşı kutluyorum!
"ermeni soykırımı yoktur, çünkü 1915 yılında soykırım kelimesi yoktu" süper bi neden cidden, kutluyorum. orda burda milliyetçilikle beyni yıkanmış salaklardan bile duymadım bunu. neyse, çetecilerin ermeni olması sebebiyle, ermeni ırkına mensup o bölgedeki tüm insanların zorunlu göç uygulanmasını savun bakalım, nasıl savuncaksın faşist modumuz. yaz yaz.

Yine Doktor Profesor Komunist cosuyor. Senin hayali dünyana girmek icin hangi uyusturucu aliyorsun? Lütfen söylede bende aliyim, bende aptal gibi 150 senelik bir isi olmayan alman felsefecinin düsüncelerine tapip, komünizmi savunurum :lol:
Oldu beni aptal ve fasist yaptin, ama simdi ben sana ingiliz basbakan (bir solcu olarak) aynisi dedigini desem, ne dersin? Onada, bana her gün dedigin gibi, fasist mi dersin? Zaten seninle ayni fikir olmayan herkes fasist oluyor. Ama fark etmez, ingiliz Prime-Minister Gordon Brown ("Labour Party", Emek Partisi), 7 aralik 2007de internetsitesine, seninkilerden bir soykirim kabul etme istegine ne cevaplamis:
http://www.pm.gov.uk/output/Page13999.asp
Alıntı:
1948 UN Convention on Genocide, a convention which is, in any event, not retrospective in application.

Komunist olarak egitim durumun cok düsük olma ihtimali cok yüksek diye (istatistikler bunu diyor), senin ingilizce bilme ihtimalide cok yüksek degil, herneyse bilsende, benim kadar bilemezsin diye, son parcayi tercüme ediyorum sana:
1948 BM Soykirim madde, hic bir davada gecmise yönelik uygulanamaz.
Onun icin ingiliz hükümeti, olaylari soykirim diye kabul etmiyor. Ve bu arada iktidardaki Labour Party, sende insallah bildigin gibi, bir solcu partidir. Haydi git onlarida fasist yap. Belki bana dedigin gibi, türk milliyetciler Gordon Brown, Tony Blair, Margaret Thatcherin de beyinlerini yikadi. Masallah! Türk milliyetciler Britanya basbakani bile olabiliyormus. :lol:
Ben burda tartisma baslatiyorum, adama hemen her ayni düsüncesi olmayana "beynin yikandi" diyor. Ben simdiye kadar kac kisiye "ermeniler beyninizi yikadi" yazdim? Yansiz tartismak cok mu zor geliyor sana?

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 19:57 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

geçmişe yönelik kanun uygulanmaması geçmişte bişey olmadığı anlamına gelmez

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 20:00 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

XmuratX yazdı:
Komünist yazdı:
XmuratX yazdı:
Ermeni kesinlikle, ve kesinlikle Soykirim yasamamistir, bunu kendilere ilan etmelere ragmen, ve kendilerini kurban göstermesine ragmen.

Öncelikle hukuk olarak bakalim. Soykirim, yani "Genocide" kelimesi 1943 senesinde yapilmistir, BM-Soykirim maddeside o senelerde ilan edilmistir. Simdi ozamanlar olmayan kanuna göre, 30 sene sonra cikacak bir kanune göre osmanlilari nasil suclu bulabiliriz?

ermeni soykırımını kabul etmemeyi, kelimenin sonradan yapılmasına bağlayan bu üstün zeka arkadaşı kutluyorum!
"ermeni soykırımı yoktur, çünkü 1915 yılında soykırım kelimesi yoktu" süper bi neden cidden, kutluyorum. orda burda milliyetçilikle beyni yıkanmış salaklardan bile duymadım bunu. neyse, çetecilerin ermeni olması sebebiyle, ermeni ırkına mensup o bölgedeki tüm insanların zorunlu göç uygulanmasını savun bakalım, nasıl savuncaksın faşist modumuz. yaz yaz.

Yine Doktor Profesor Komunist cosuyor. Senin hayali dünyana girmek icin hangi uyusturucu aliyorsun? Lütfen söylede bende aliyim, bende aptal gibi 150 senelik bir isi olmayan alman felsefecinin düsüncelerine tapip, komünizmi savunurum :lol:
Oldu beni aptal ve fasist yaptin, ama simdi ben sana ingiliz basbakan (bir solcu olarak) aynisi dedigini desem, ne dersin? Onada, bana her gün dedigin gibi, fasist mi dersin? Zaten seninle ayni fikir olmayan herkes fasist oluyor. Ama fark etmez, ingiliz Prime-Minister Gordon Brown ("Labour Party", Emek Partisi), 7 aralik 2007de internetsitesine, seninkilerden bir soykirim kabul etme istegine ne cevaplamis:
http://www.pm.gov.uk/output/Page13999.asp
Alıntı:
1948 UN Convention on Genocide, a convention which is, in any event, not retrospective in application.

Komunist olarak egitim durumun cok düsük olma ihtimali cok yüksek diye (istatistikler bunu diyor), senin ingilizce bilme ihtimalide cok yüksek degil, herneyse bilsende, benim kadar bilemezsin diye, son parcayi tercüme ediyorum sana:
1948 BM Soykirim madde, hic bir davada gecmise yönelik uygulanamaz.
Onun icin ingiliz hükümeti, olaylari soykirim diye kabul etmiyor. Ve bu arada iktidardaki Labour Party, sende insallah bildigin gibi, bir solcu partidir. Haydi git onlarida fasist yap. Belki bana dedigin gibi, türk milliyetciler Gordon Brown, Tony Blair, Margaret Thatcherin de beyinlerini yikadi. Masallah! Türk milliyetciler Britanya basbakani bile olabiliyormus. :lol:
Ben burda tartisma baslatiyorum, adama hemen her ayni düsüncesi olmayana "beynin yikandi" diyor. Ben simdiye kadar kac kisiye "ermeniler beyninizi yikadi" yazdim? Yansiz tartismak cok mu zor geliyor sana?

ilk olarak, burda kişisel saldırılar yapmıyoruz. komünizme karşıysan farklı başlığa gitmelisin. ayrıca nick'imi ben değil countumu alan arkadaşım koymuştu, bende nicki pek umursamadığımdan devam etmiştim bu üyelikle. kendine yedirememe gibi durumların varsada özel mesajdan bişeyler yaz.
ayrıca Karl Marx'a aptal diyen bu kendini bilmez forumun dinci kapitalist gerici "ak partici" mod'unuda tebrik ediyorum. kendisini eleştirdiğimiz başlıkları yine kendi faşistliğine yaraşır biçimde sildiği için, pank forumunda normal olan fikirlere dar bi bakış açısıyla saldırılar yaptığı ve forumdan attığı için.
öldürme makinesinin üzerindeki türk bayrağıyla gurur duyabilcek küçük bir dünyam yok faşist mod, kusura bakma. kendisini sol görüşlü olarak kabul eden herşeyi kabul etcek gibi bi niyetim yok zira ipunk gibi bazı kullanıcılar da kendisini solcu diye tanımlamış, onla uzun zamandan beri nerdeyse tüm başlıklarda tartışmıştım. senin dar beyninin algılamayacğı şeyleri zaten savunamazsın ki, senden bişey bekleyen yok. forumdaki çoğu insanda ne olduğunu zaten biliyor senin. ama şunu söyliyim gülünç durumdasın.
hangi dil biliyorum diye sormuşsun. hakkımda en ufak bilgiye sahip olmadan, ingilizcemin olmadığını söylüyosun, fransızca ve ingilizce biliyorum.
ingiltere'deki emek partisinden banane be arkadaş! ben burda düşündüklerimi söylüyorum, senin gibi geriyle tartışmaya çalışıyorum. ingiltere'de yada amerika'da yazılan çizilenleri doğru olarak kabul edicek gibi salak deilim. ayrıca daha önce senin fetullahçı yanınıda görmüştük, kaynak olarakta ekonomisti vermiştin.
neyse yalla, düşüncene uymayan insanları forumdan at.
ha bu arada
evet aptal ve faşist yaptım, niye atmıyosunki beni forumdan merak ediyorum. hatta benle beraber 4-5 kişiyede atman gerekirdi şaştım kaldım doğrusu.

En son Komünist tarafından, 15 Mayıs 2008 20:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 20:12 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Gelmez, ama Soykirim bir hukuki kelime diye, bir ülkeye davasiz "soykirim yaptin" demek zaten yanlis.

Ermeni halkin büyük parcalari kesilmis denebilir, ve bu cok felaket katliamda olabilir, ama soykirim demek zaten hukuki olarak yanlis.
Soykirim talimatlara uyabilen bir katliam olduda diyebilirsiniz, ve bunu konusabiliriz, ki ben bu oldugu bile düsünmüyorum.

Bu arada komunist abi, düsünceye uymayan insanlari forumdan atsaydim, seni coktan atmis olurdum, ama gördügün gibi cok aktifsin. Ama yasadigim ülkede yasadisi olan grublari savunan kullanicilari atmam lazim. Bugün Almanya radiklar grublarin analizi icisler bakanindan yayinlandi, s'il vous plait, tu peut lire le raport ici: http://www.verfassungsschutz.de/downloa ... t_2007.pdf
Et je ne veux pas avoir des problèmes légale. cordialement

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 21:01 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

almanya da iki okulda hitlerin soykirimini türklerden ögrendigi ögretiliyomus. du bi bakim, bulabilcem mi.

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 21:08 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anusdoctor yazdı:
almanya da iki okulda hitlerin soykirimini türklerden ögrendigi ögretiliyomus. du bi bakim, bulabilcem mi.

almanyada binlerce okuldan 2 tanesi sapıtmış demek ki :wink:

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 21:41 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

SU yazdı:
''bu ülkede yaşayan insanların '' değil bu ülkede yaşayan bi kaç gerikafalı...
genelleme yapma. evet bu cahil geri kafalıların yaptıkları geçmişte günümüzde hiç hoş deil kafalarından aptal aptal normlar koyuyorlar bu davranışlar sadece din yada mezhep konusunda deil ki douda bunn bir sürü örneği var yani evet bu ülkede kapanmıcak bi çok yanlış var yani sadece senn bahsettin konuda deil

Madımak otelinin önünde toplanan 10.000 gerikafalı. Fazla değil. Saat 17.00 dan sonra işlerinden çıkan insanlar da katırlır bu kalabalığa.

Müslüman! Belediye başkanı önce formaliteden dağılın mesajı verdikten sonra mikrofondan Aziz Nesin için hoparlörden fatiha okur.

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 22:26 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anusdoctor yazdı:

lan nerden duydum bilmiyorum ama zaten belli oldugu gibi sacmalik =)

simdi burda ermeni soykirimin tartisilmasinin amaci ne? sonucta burda kimse tarihci felan degil size ne yani, ne yapacaksiniz. birbirinizi bosuna yemeyin.

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 23:29 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

XmuratX yazdı:
Bu arada komunist abi, düsünceye uymayan insanlari forumdan atsaydim, seni coktan atmis olurdum, ama gördügün gibi cok aktifsin.

öyleyse hoppidi neden atıldı?

http://www.movimentgraffitti.org/

Sayfa başı

İletiTarih: 15 Mayıs 2008 23:32 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anusdoctor yazdı:
anusdoctor yazdı:

lan nerden duydum bilmiyorum ama zaten belli oldugu gibi sacmalik =)

simdi burda ermeni soykirimin tartisilmasinin amaci ne? sonucta burda kimse tarihci felan degil size ne yani, ne yapacaksiniz. birbirinizi bosuna yemeyin.

bize ucu dokunan tarafı bir inatlaşma yüzünden koca bir ulusun bize karşı düşmanlık beslemesi. yoksa fransa nın cezairlilere, avrupalıların kızılderililere yaptıklarını neden tartışmıyoruz?

Sayfa başı

İletiTarih: 16 Mayıs 2008 01:44 
Punkrocker²
 Profile bak

bence soykırım yapılmıştır ama durduk yeremi yapıldı kısasa kısas mı yapıldı orası tartışılır

Sayfa başı

İletiTarih: 16 Mayıs 2008 05:31 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ana bacı kutsal ruh yazdı:
bence soykırım yapılmıştır ama durduk yeremi yapıldı kısasa kısas mı yapıldı orası tartışılır

elbette ki durduk yere yapılmamıştır, ittihat ve terakkici arkadaşların anadolu topraklarını türkleştirme ve islamlaştırma projesinin meyvesidir.
xmuratx kod adlı arkadaşımızı da kınıyorum ve ona laflar hazırladım:
1.bulanıklığı gidermen açısından "1915te yaşanan vahşet 1943 ya da sonrasında yaşansaydı soykırım kabul edilir miydi" tadında bir soru üzerinde yoğunlaşsan iyi olur kanımca
2.senin solcu sandığın labour party, eskiden başkanın tony blair olduğu (ki kendisinin nasıl bişey olduğunu söylememe gerek yok sanırım) türkiye'nin chp si tadında bir partidir. sözüm ona sosyal demokrattır.
3.sosyal demokrat bile olmayan bir partiden yola çıkarak sosyalizme ya da sosyalist anlayışa nasıl bir mantıkla ve başka hangi argümanlarla karşı çıktığını merak etmekteyim.
4.nasıl bir soykırım kavramının olduğunu ve sana 1915 olaylarına soykırım dedirtmeyecek resmi ideoloji harici argümanlarını aşırı merak etmekteyim (bu lafım sadece sana değil, yanlış anlama)
5.liberalizm yırtık dondan fırlar gibi çıkmadı, onun da fikir babaları vardı (tıpkı komünizmin alman fikir babası gibi) ve gördüğün gibi şu an hala geçerliliğini korumakta. ve de neo-liberalizm kavramı gibi 21. yüzyıl sosyalizmi gibi bir anlayış da mevcut.

bu forumda yapılacak siyasi-tarihi tartışmaların, hayatı boyunca herhangi bir politik görüşe sahip olamamış ve dolayısıyla resmi tarih tezlerini tekrarlayıp aklı sıra politika yapmaya çalışan forum majöritesi sekterler yüzünden anlamsız ve yersiz olacağının bilinciyle çok ekstrem bi durum belirmedikçe (bu olay gibi) herhangi bir cevap yazmayacağımı belirtmek isterim.

teşekkür ederim

En son dionysowski tarafından, 16 Mayıs 2008 19:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 16 Mayıs 2008 12:48 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Komünist yazdı:
SU yazdı:
genelleme yapma. evet bu cahil geri kafalıların yaptıkları geçmişte günümüzde hiç hoş deil kafalarından aptal aptal normlar koyuyorlar bu davranışlar sadece din yada mezhep konusunda deil ki douda bunn bir sürü örneği var yani evet bu ülkede kapanmıcak bi çok yanlış var yani sadece senn bahsettin konuda deil

okadar kolay üstü kapatılcak bişeymi sanıyosun, kahramanmaraş çorum sivas katliamlarını.

ben üstü kolay kapanıcak die bişe sölemedim yazdımı dikkatli okursan dedm ki bu ülkede kapanmıcak ''bi çok yanlış var'' '' Bİ ÇOK YANLIŞ'' yani din yada mezhap konusu hariç bi çok yanlış daha var kapanmıcak
hayır bu yazdımdan nasıl ''okadar kolay üstü kapatılcak bişeymi sanıyosun, kahramanmaraş çorum sivas katliamlarını'' gibi bişi diosun onu anlamadım ben dedinin aksini sölemiorum senn üstünde yazan şahsiyettinde dedinin aksini ima etmedim :!: :!:

Sayfa başı

İletiTarih: 16 Mayıs 2008 12:58 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ayrıca yapılan büyük bi haksızlık varsa bunun üstünün kapatılması taraftarıda deilm
bu ülkede kapatılmıcak bi çok konu var diorum sen kolay üstü kapatılacak bişi mi sanıyosun diosun ne alaka :D

Sayfa başı

İletiTarih: 16 Mayıs 2008 13:05 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

boktan_nick yazdı:
SU yazdı:

ya yürü bi git sen hangi ülkede yaşıyon?

alla alla yaa ben senn dedinin aksi bişi demiorum benm ima ettim keske sadece din yada mezhep konusunda olsa ama bunn haricinde bu ülkede daha bi çok yanlış var bi çok üstü kapatılmaya çalısılan olay var sadece senn dedin konu deil yani dedim de ama sen nerenden ne anladın onu bilemedim bak

Sayfa başı

İletiTarih: 16 Mayıs 2008 19:02 
Hardliner
 Profile bak

dionysowski yazdı:
ana bacı kutsal ruh yazdı:

elbette ki durduk yere yapılmamıştır, ittihat ve terakkici arkadaşların anadolu topraklarını türkleştirme ve islamlaştırma projesinin meyvesidir.
xmuratx kod adlı arkadaşımızı da kınıyorum ve ona laflar hazırladım:
1.bulanıklığı gidermen açısından "1915te yaşanan vahşet 1943 ya da sonrasında yaşansaydı soykırım kabul edilir miydi" tadında bir soru üzerinde yoğunlaşsan iyi olur kanımca
2.senin solcu sandığın labour party, eskiden başkanın tony blair olduğu (ki kendisinin nasıl bişey olduğunu söylememe gerek yok sanırım) türkiye'nin chp si tadında bir partidir. sözüm ona sosyal demokrattır.
3.sosyal demokrat bile olmayan bir partiden yola çıkarak sosyalizme ya da sosyalist anlayışa nasıl bir mantıkla ve başka hangi argümanlarla karşı çıktığını merak etmekteyim.
4.nasıl bir soykırım kavramının olduğunu ve sana 1915 olaylarına soykırım dedirtmeyecek resmi ideoloji harici argümanlarını aşırı merak etmekteyim (bu lafım sadece sana değil, yanlış anlama)
5.liberalizm yırtık dondan fırlar gibi çıkmadı, onun da fikir babaları vardı (tıpkı komünizmin alman fikir babası gibi) ve gördüğün gibi şu an hala geçerliliğini korumakta. ve de neo-liberalizm kavramı gibi 21. yüzyıl sosyalizmi gibi bir anlayış da mevcut.

bu forumda yapılacak siyasi-tarihi tartışmaların, hayatı boyunca herhangi bir politik görüşe sahip olamamış ve dolayısıyla resmi tarih tezlerini tekrarlayıp aklı sıra politika yapmaya çalışan forum majöritesi sekterler yüzünden anlamsız ve yersiz olacağının bilinciyle çok ekstrem bu durum belirmedikçe (bu olay gibi) herhangi bir cevap yazmayacağımı belirtmek isterim.

teşekkür ederim

damarlarındaki ideoloji oranı çok fazla arkadaşların üfleseler bayılıyoruz:D
kolay mı ailesi var okulu var apartmanı var sokağı var mahallesi var dersanesi var birsürü yayın organı var varoğlu var.
şimdi sorarlar bize "yabancılaştıramadıklarımızdan mısınız?" diye
amma bu kelimeyi söyleyebilicek kadar yetenekleri yok olsalar da sorsalar keşkem.

Sayfa başı

İletiTarih: 19 Mayıs 2008 18:16 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

SU yazdı:

dur bir de ben deneyeyim... 'bu ülkede yaşayan insanların' lafını sen çok genel buluyorsun, bence bu çerçeve dar bile. 'insan soyunun çoğunluğu' daha iyi bir tanımlama olurdu.
faşizm bulaşıcı bir hastalık ve ne yazıkki çok azımızın bağışıklık sistemi buna direnebilecek güçte. insan hayvanı bir kere kudurdumu yapabileceklerinin sınırı yok. türkler ermenileri öldürdü, kürtler yahudileri (1900 lerin başlarına kadar Van da ve özelliklede Başkalede yoğun bir yahudi nüfusu olduğunu ve bu yahudilerin kazıklara oturtularak kürtler tarafından öldürüldüklerini biliyor muydunuz?), sonra rumlar türkleri öldürdü, türk ordusunun koruması altında türk faşistler rumları öldürdü, mallarını yağmaladı...
kendi coğrafyamızdan verdiğimiz örnekler bile say say bitmiyor, mübadele olayına girmedim bile farkındaysan.
dünya geneline yaysak, ansiklopedi yazarız burada.
uzatmadan anafikre geleyim, faşizm hortladımı '3-5 çapulcu', 'birkaç gerici' olarak ifade ettiğin grupların nasıl milyonlara ulaştığını anlayamazsın bile. herşey başdöndürücü hızda gelişir. çindeki maoist devrimi tarafsız bir kaynaktan oku derim. kardeşlik, eşitlik derken insanların nasıl vahşileştiklerini daha iyi anlarsın...

Sayfa başı

İletiTarih: 22 Mayıs 2008 18:18 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

manicpunk yazdı:
SU yazdı:

dur bir de ben deneyeyim... 'bu ülkede yaşayan insanların' lafını sen çok genel buluyorsun, bence bu çerçeve dar bile. 'insan soyunun çoğunluğu' daha iyi bir tanımlama olurdu.
faşizm bulaşıcı bir hastalık ve ne yazıkki çok azımızın bağışıklık sistemi buna direnebilecek güçte. insan hayvanı bir kere kudurdumu yapabileceklerinin sınırı yok. türkler ermenileri öldürdü, kürtler yahudileri (1900 lerin başlarına kadar Van da ve özelliklede Başkalede yoğun bir yahudi nüfusu olduğunu ve bu yahudilerin kazıklara oturtularak kürtler tarafından öldürüldüklerini biliyor muydunuz?), sonra rumlar türkleri öldürdü, türk ordusunun koruması altında türk faşistler rumları öldürdü, mallarını yağmaladı...
kendi coğrafyamızdan verdiğimiz örnekler bile say say bitmiyor, mübadele olayına girmedim bile farkındaysan.
dünya geneline yaysak, ansiklopedi yazarız burada.
uzatmadan anafikre geleyim, faşizm hortladımı '3-5 çapulcu', 'birkaç gerici' olarak ifade ettiğin grupların nasıl milyonlara ulaştığını anlayamazsın bile. herşey başdöndürücü hızda gelişir. çindeki maoist devrimi tarafsız bir kaynaktan oku derim. kardeşlik, eşitlik derken insanların nasıl vahşileştiklerini daha iyi anlarsın...

benim orda asıl sölemek istediğim o gerikafalılar deil ,olayların sadece bunlarla sınırlı olmayışıydı ( senn dedine gelince aslında bu topluluğu '' bir kaç '' a indermem belkide faşizm gibi iğrenç bi salgının hala büyük derecede ilerlemesini kabul etmek istemeyişimden.
Eşitliğin kardeşliğin umarsanmamasını insanların yaptıkları iğrençliklerle yücelmeye çalışmasını hak adalet özgürlük kavramlarının açılımlarının bu kelimelerle çelişmesini para petrol uğruna gözleri kan bürümüşleri ve bu saçma sapan boktan düzeni kabul edemediğim için kendimle tartışıp ''bir kaç gerikafalı'' demekde hala ısrar etmeye davam etmek istesemde bu o kitleyi küçültmüyor ve değiştirmiyor haklısın aslında küçülüp yok olmayacağı bariz belli olsun sen yinede uyandırma beni ben hala faşizmin bir salgın gibi ilerleyişine inanmak ve onu kabullenmek istemiyorum gerçekler her ne kadar acı olsada :evil:

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mayıs 2008 01:39 
Punkrocker²
 Profile bak

XmuratX yazdı:
Öncelikle hukuk olarak bakalim. Soykirim, yani "Genocide" kelimesi 1943 senesinde yapilmistir, BM-Soykirim maddeside o senelerde ilan edilmistir. Simdi ozamanlar olmayan kanuna göre, 30 sene sonra cikacak bir kanune göre osmanlilari nasil suclu bulabiliriz? Bu sahdecen hukuk olarak, sonunda Soykirim bir kanuni kelimedir, onicin kesinlikle olani soykirim olarak kabul etmek zaten olamaz.

Bu arkadaşa bu sözünde sonuna kadar hak veriyorum.Eleştirenler olmuş ancak arkadaş olaya hukuksal bakmış.Demek istediği ( eğer yanlışsam lütfen düzelt) 30 sene sonra çıkan bir yasa için o anda yapılan olay suç teşkil etmez ve doğal olarak ceza yaptırımı da alamaz demek istemiş.Yani bugün ermeni lobisinin Türkiye adlı devlete verdirmek istediği ceza yada yaptırımlar zaten bu kadarcık bir savunma ile HUKUKSAL olarak geçersiz kılınır.Bununu bizzat hukukçulara sorabilirsiniz.Ya da zaten düşününce de aynı sonuca varabilirsiniz.5 sene sonra çıkacak bir yasa dolayısıyla bugün yaptığınız kusur suç teşkil etmez.

Ancak burda olay vicdani bir duruma geliyor.Gerçekten bir vicdani anlamda soykırım var mıdır sorusu.
Ben şahsen hiç milliyetçi olmadığım halde soykırım olmamıştır diyorum.
İlk önce şurdan başlamak istiyorum.Ermeniler 70 lerde ASALA terör örgütü ile dünyaya bu olayın sesini duyurdular.Ne yaptılar? Yurtdışında ki türk diplomatları teker teker öldürdüler.DÜnya da neden öldürülüyor diye dikkatinib u konuya verdiği zaman duyduki bir soykırım olayı var.YAni ermenilerin iddia ettiği bu.Yani kısaca neredeyse 40 senedir yurtdışında ermeni lobileri ilk önce teroristçe olarak daha sonra diplomatik yollarla bunun porpagandasını yaptılar.Bizim de güya iktidarı verdiğimiz lavunyalar, 40 senedir birşey yapmayıp oturup izlediler.O Ermeni lobileri amaçlarına öyle kilitlendiler ki, bugün çoğu ülkenin meclisinde çıkan ve hala bunu nasıl savunduklarını anlayamadığım ermeni soykırımı olmamıştır yasasını çıkardılar üstüne üstülük ABD olmak üzere okularda okutulan kitaplara "Tarihte Ermeni Soykırımı" başlıklı ders koydular.E şimdi 40 senedir sen otur izlersen,bugün geleceğin nokta budur.Bir sürü para harcanıp yapılan (lobi ve diplomatik yolla) baskılar ermeniler lehine sonuçlanmış ve böyle bir sonuca ulaşılmıştır.Birinci neden budur.

İkincisi, O zamanki osmanlı arşivlerinde çıkarılan tehcir yasasına baktığımız zaman çok yakinen şöyle der " Yurdun herhangi bir yerinde önlenemez boyutta çıkan çatışmalar dolayısıyla orada bulunan azınlıklar belli bir süre ve belli bir uzaklığa tehcir edilebilir" burdaki püf nokta resmen ermenilere yada herhangi bir etnik kimliğe özellikle uygulanan bir yaptırım yoktur.Sadcece osmanlı devleti doğal olarak kendi çıkarlarını korumak için en insani yolu bulmuştur bile diyebiliriz.O zamanki durumu düşünürseniz OSmanlı Askerine dört bir cepheden saldırılmaktaydı.Osmanlı devleti de doğal olarak çıkarlarını korumak durumundaydı.Ayrıca yasada belirtildiği gibi "belli bir süre ve belli bir uzaklığa" deniyor.

Üçüncüsü, O zaman ki bütün nüfus sayımlarında ki burda belge belirtmek istemiyorum gereksiz, ancak isteyen olursa hemen belirtebilirim, ermeni nüfusu anadoluda ancak ve ancak zorlarsanız 1.5 milyonu zar zor buluyor.Bugün söylenen ne peki? 1.5 milyon hatta 2 milyon ermeni katledildi.Bu nasıl olabilir? Havadan ermeni yağdı da onları da mı Türkler katletti? Ne kadar desteksiz bir iddiadır ki bu nüfus sayımları bile tutmuyor.

Dördüncüsü, Bu olaylardan hemen sonra Amerikalı bir yüzbaşıdan oluşan 10 kişilik bir komite Anadolu'ya bizzat ABD başkanı tarafından Ermeni SOykırımı iddialarını araştırmak için yollanıyor.Uzun müddet Anadolu'nun çeşitli yerlerinde araştırma yapan komitenin raporunda Ermeni Soykırımı olamdığı gayet net bir açıklıkla söyleniyor.İki milletin fertleri arasında çıkan çatışmalarda iki milletten de ölenler olduğu bulunmuş, sorumlu tutulacak birileri varsa bu olayları çıkaran dış güçlerdir deniliyor.Ermenilere desteği veren devlet i hedef gösteriyor.

Söyleyeceklerim bitmedi.Burada direk olmuştur ya da olmamıştır diyenleri anlayamadım.Birincisi, olmuştur diyenler nedense ( herhangi bir milliyetçi duygu katmıyorum) Türk milleti adı verilen topluluğa karşıt çıkarken savundukları kişilerin milliyetçisi olduklarını göremiyorlar mı? Olmamıştır diye kestirip atanlar ise ne kadar bağnaz, at gözlüklü oldularını anlayamıyorlar mı? ( ilk sözüm komünist nick li arkadaşa daha çok gitmeli dar görüşlü olduğu bizzat nickinden ve anlayışından zaten belli)Solcu takılmak nedense Türk Kimliğini ( savunmuyorum da yermiyorum da) ve ona ait herşeyi yerle bir etmekle aynı duruma geldi.Kürt meselesi olsun ermeni meselesi olsun.Solculuk bu mudur?

Sonuç olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar bu konuya duyarsız kaldığı için durum buralara gelmiştir.Bu bizzat diplomatların yeteneksziliğidir.Bu olay bariz bir şekilde lobi faaliyetine, diplomatik baskıya dönmüştür.Daha çok lobi yapan olayı da kapardır.

Ancak 1915 'de olan olaylar nasıl tanımlanmalıdır.Benim naçizane tanımlamam şudur.Ermeni çeteciler osmanlının her yerinde çıkan ayaklanmalara ( haklı veya haksız şahsen özgürlük içinde yaşamak her ferdin hakkıdır diye düşünürüm) katılmışlardır.Ancak dış destek ve ve tahrikler sonucunda müslümanlara ( bilerek bu lafı kullanıyorum) savaş açmak yerine dah açok bir teröristin yapacağı şeyleri yapmışlardır.Türkler suçsuz mudur? Elbette değildir.Tehcir yasasını yanlış uygulamışlardır.Teoride de yanlış olmasına rağmen pratikte çok kanlı bir göç yaşanmıştır.Ancak iki taraftanda ( ermenilerin teröristlikleri (70 lerde tekrar ve tekrar) türklerin karşı cevap olarak yaptıkları) suçlu çoktur.

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mayıs 2008 09:15 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Ohhhhh yess! bir köylü kurnazımız daha oldu. Devletin ve medyanın sürekli tekrarladığı şeyleri çok orjinal fikirlermiş gibi, çarşaf çarşaf buraya yazıp, zırt pırt parantez içinde 'özgürlükçüyüm, milliyetçilik mi? oda ne?' şeklinde takılanlara bir de Apunk arkadaşımız eklendi.
insanların etnik değil dini kökenle sınıflandırıldıkları osmanlı imparatorluğunda, ermeni nüfusu şu kadar demek ne derece gerçekçidir? ayrıca 1,5 milyon değil de yarım milyon ermeni ölmüşse bu durumu daha mı masum kılar?
bir de komünist'in nickine gelelim. kimsenin avukatı değilim, komünist de değilim ama ağzından köpükler saçarak faşizm zehrini buraya kusarken, milliyetçiliklerini inkar edenlere göre, komünistin 'neysem oyum, nickim de bu' tarzı daha onurludur.
bir de, bi kere daha 'biz arşivleri açıyoruz onlar açmıyor' yazacak ilk arkadaşa 100.000 lira veriyorum.

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mayıs 2008 10:31 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

manicpunk yazdı:
Ohhhhh yess! bir köylü kurnazımız daha oldu. Devletin ve medyanın sürekli tekrarladığı şeyleri çok orjinal fikirlermiş gibi, çarşaf çarşaf buraya yazıp, zırt pırt parantez içinde 'özgürlükçüyüm, milliyetçilik mi? oda ne?' şeklinde takılanlara bir de Apunk arkadaşımız eklendi.
insanların etnik değil dini kökenle sınıflandırıldıkları osmanlı imparatorluğunda, ermeni nüfusu şu kadar demek ne derece gerçekçidir? ayrıca 1,5 milyon değil de yarım milyon ermeni ölmüşse bu durumu daha mı masum kılar?
bir de komünist'in nickine gelelim. kimsenin avukatı değilim, komünist de değilim ama ağzından köpükler saçarak faşizm zehrini buraya kusarken, milliyetçiliklerini inkar edenlere göre, komünistin 'neysem oyum, nickim de bu' tarzı daha onurludur.
bir de, bi kere daha 'biz arşivleri açıyoruz onlar açmıyor' yazacak ilk arkadaşa 100.000 lira veriyorum.

soykırım mı yaptık yaptıysak da yaptık of ulan canıma deysin of a down niuniuuvvvvv :twisted:

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mayıs 2008 11:36 
Hardliner
 WWW  Profile bak

Ous yazdı:
manicpunk yazdı:

soykırım mı yaptık yaptıysak da yaptık of ulan canıma deysin of a down niuniuuvvvvv :twisted:

senin ataların kesin yapmıştır bu kadar meraklı olduğuna göre

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mayıs 2008 11:58 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

boktan_nick yazdı:
Ous yazdı:
manicpunk yazdı:

senin ataların kesin yapmıştır bu kadar meraklı olduğuna göre

genelleme yapma :lol:

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mayıs 2008 13:59 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hiiiii '' genelleme yapma'' dediiiiiiii :D genelleme yapma dedin ya ous şimdi sende yanlış anlaşılırsın :D

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 199 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: