Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 11 Ekim 2008 10:51

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 268 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sonraki

Hangi partiye oyunuz gider?
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 5%  5%  [ 7 ]
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23%  23%  [ 33 ]
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) 6%  6%  [ 9 ]
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 16%  16%  [ 23 ]
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 10%  10%  [ 15 ]
İşçi Partisi (İP) 2%  2%  [ 4 ]
Demokratik Sol Parti (DSP) 2%  2%  [ 3 ]
DiÄŸer 4%  4%  [ 6 ]
Kararsızım 5%  5%  [ 8 ]
Oy Kullanmayacağım 22%  22%  [ 31 ]
Toplam oy : 139
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Mayıs 2007 15:25 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yurtdisinda yasayan Türkler icin de oy sandiklari vardi.noldu o olay?

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Mayıs 2007 16:07 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

o olay devam ediyo fakat bilddiim kadarıyla sadece gümrük kapılarında kullanılıyo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Mayıs 2007 18:13 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

gümrük kapılarında oy kullanılabiliyor kullanmak isteyen varsa bence kulansın

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Mayıs 2007 18:40 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

hehe forumun %24 oy kullanmam demis.. Oyle olursa zaten bir daha oy kullanmaya hakkiniz da olmayabilir.. Tayyyyip hayvani sayesinde..

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Mayıs 2007 02:00 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Aslen AKP iktidara gelirken yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın da büyükelçilik,konsolosluk ve bunların bulunmadığı yerlerde maslahatgüzarlıklarda oy kullanabilcekleri iddiasında bulunmuş ve parlamentoya girmeleri halinde bunun ivedilikle yasalaştırılacağını belirtmişlerdi. Fakat görüyoruz bırakın memleket adına verdikleri mühim sözleri tutmayı bunu dahi yasalaştırmaktan aciz, adeta halkın iradesinden korkan, çekinen, kaçan tutumlarını sürdürmüşlerdir. Sizce kaç vatandaşımız seçimler sırasında gümrük kapılarına gelebilme imkanına sahiptir? Halkın iradesine yapılmış bir saygısızlık hatta bir başka deyişle gem vurmak değil midir bu? Merak etme Tayyip Bey belki anamızı da alıp gitmicez, ama unutma ki ülke yönetme iradesinden yoksun olanlara zor kalır bu ülke Kasımpaşa değil buralar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Mayıs 2007 10:24 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

soulmover yazdı:
hehe forumun %24 oy kullanmam demis.. Oyle olursa zaten bir daha oy kullanmaya hakkiniz da olmayabilir.. Tayyyyip hayvani sayesinde..

Oy kullanmayacağım diyenlerin çoğunluğu 18'in altında olabilir. Bunu da düşünmek lazım. :)

TOM DELONGE'UN YEPYENİ DVD'Sİ - PLUS 44'UN KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ - BLINK 182'NİN YEPYENİ 3 CD'LİK MIX ALBÜMÜ ve Fazlası..

http://www.blinkturkey.com

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Mayıs 2007 13:29 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

üMüT yazdı:
Anam mhp'ye veren var bu forumda şaşırtıcı.

MHP diyenler tasak gecmek icin secmislerdir.

Protesto = oy vermiyorum. Türkiye'deki secim sistemi yanlis/kötü.

Ayriyetten Oi! Oi! Oi!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Mayıs 2007 19:56 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 WWW  YIM  Profile bak

kendi partimi kuracam ulan hayır yok bize bunlardann

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 13 Mayıs 2007 22:36 
Führer
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

füçır past perfekt

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Mayıs 2007 13:54 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Türkiye'nin seçim sisteminin kötü olduğu aşikar.Ama bunu söyleyerek kendi açınızdan bu sistemi değiştirme sansını tepiyorsunuz.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Mayıs 2007 16:13 
Minor Threat
 Profile bak

Demokratik Sol Parti diyorum...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Mayıs 2007 16:33 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
Türkiye'nin seçim sisteminin kötü olduğu aşikar.Ama bunu söyleyerek kendi açınızdan bu sistemi değiştirme sansını tepiyorsunuz.

sistem ne yönde degişebilirki meseala ödp ye versek?

-If there was no government woldn't there be chaos?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Mayıs 2007 01:35 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

arkadaşlar öncelikle seçim sistemimizin ve aksaklıklarının açıklanması gerektiğini düşünüyorum. ülkemiz demokratik temsil sistemi olarak yarı doğrudan temsil sistemini uygulamakta, kurum kuruluşlarını anayasal temellere dayandırmakta olan bir hukuk devletidir. doğrudan temsil sisteminde halk doğrudan doğruya yasama işlevinin bir ögesi olup, birebir yasama sürecine katılmaktadır. dünyada sadece isviçre kantonlarında uygulanmakta olup, pratikte geniş çaplı nüfusu barındıran ve sıcak politik durumlara gebe olan devletlerde uygulanması mümkün olmayan bir sistemdir. yarı doğrudan temsil sistemi yada parlamenter sistemde halk seçeceği temsilciler ile yasama işlevine dolaylı olarak katılmaktadır. ülkemizde bu babda beliren temel sorun ise parlamenter karar mekanizmasını güçlendirmek, istikrarı sağlamak ve ideolojik olarak uç kesimlerde yeralan partilerin parlamentoda temsil edilmesini önlemek amacıyla %10'luk oy oranı baraj sisteminin uygulanmasıdır. bu olgu %10 oy oranının altında kalan tüm partilerin mecliste temsil olanağının bulunmamasını ifade etmektedir. Türkiye'de 2002 yılında yapılmış olan genel seçimlerde toplam oy oranının %40'ı, geçersiz oy ve diğer partilerin %10'luk barajın altında kalmış olması nedeniyle parlamentoda temsil şansı bulamamıştır. %10'luk baraj sistemi neredeyse seçme ve seçilme ehliyetine sahip her iki vatandaşımızdan birinin mecliste temsil edilememesi gibi vahim bir duruma neden olmuştur. 2002 genel seçimlerine yaklaşık 40 milyon seçmenin katıldığı varsayılırsa; bu olgu, 16 milyon vatandaşımızın siyasal iradesinin yok sayılması anlamına gelmektedir. şimdi sorarım sizlere, bu anayasal yanlış halkın iradesine vurulmuş bir gem değil midir yada toplam oy oranının %32'sine sahip bir partinin deyim yerindeyse parlamentoda istediği gibi at koşturması anlayışla karşılanabilir midir, bu partinin consensus sağlayabilmesi mümkün müdür? bir ikinci aksaklık ise siyasi partiler kanununda, parti liderlerine çok geniş yetkiler verilmiş olup, uygulamanın ciddi manada keyfiliklere yol açmasıdır. bu olgu merkez sağ partilerin yapılarına daha uygun olmakla birlikte, parti içindeki muhaliflerin topluma açık yerlerde görüş beyan etmesine dahi olanak vermemekte ve bunun sonucu olarak kişileri, teşkilatları istifaya zorlamaktadır. parti liderleri, bir aşamadan sonra adeta parti özel mülkü imişçesine hareket etmekte ve vakıf mütevelli heyet başkanları gibi hareket etmektedirler, ki işlevsel manada ve kurumsal olarak partilerle karşılaştırılamayacak olan vakıfların dahi daha demokratik bir yapıya sahip olduğu kanısındayım.

saygılar...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Mayıs 2007 12:48 
Minor Threat
 Profile bak

şu %10\'un adını sebebini de koyalım ortaya efenim böyle havada bırakmayalım

7\'den 70\'e herkes bu %10\'dan şikayetçi (meclisdeki partiler dahil, o da ayrı bi komik) ama bu %10\'un en büyük sebebi güneydoğu bölgesinde oy potansiyeli yüksek olan partilerin meclise girmesini istemiyor olmalarıdır. al sana demokrasi, işine gelince demokrasi, saçmasapan bişey millet hala anlayamadı gitti. aynı demokrasi din kökenli bağnaz bi partinin ortalıkta at koşturmasına fırsat tanıyınca al bayrağı çık sokağa ohh ne ala, senin şikayet etmeye hakkın yok ki, senin istediğin sistem buna izin veriyor, demokrasi demokrasi diye bağıran sensin ama işine gelmeyince mızmızlanan da sen. burada da chp anketi almış götürmüş bravo, aman laiklik elden gidiyo vatan elden gidiyo goşun

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Mayıs 2007 13:54 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

daha açık konuşayım. %10'luk baraj sistemi, tkp ve dehap gibi rejim için tehlikeli ve uç partiler olarak görülen partilerin meclise girmelerini önlemek amacıyla varlığını sürdürmektedir. %5'e de indirmiyorlar çünkü dehap her seçimde (önceki seçimlerde hadep) %5-%8 arası oy oranına sahip oluyor ve dehap'ın da parlamentoda doğrudan temsil edilmesini istemiyorlar. burada hiçbir partinin müdafiliğini yapmıyorum ama gerçek bu ise niye söylemeyelim. türkiye'de parti kurmak çok kolay. bir siyasi partinin genel seçimlere katılabilmesi için asgari olarak toplam il sayısı / 2 ilde yani şu an itibariyle 41 ilde teşkilatının bulunması gerekiyor. şu andaki otuz küsur partinin (tam sayısını bilemiyorum çünkü hergün bir yenisi kuruluyor) yarısına yakınının anca 60 ilde sadece il merkezinde teşkilatı bulunuyor yada bulunmuyor. böylece ne adamakıllı bir siyaset izleyebiliyorlar ne de parti programlarını yeterince açıklayabiliyorlar, sonuç olarak da oylar bölündüğüyle kalıyor. bunu önlemek için ya siyasi parti kurulmasını sınırlandıracak bazı kıstaslar getirmelisiniz yada barajı düşürmelisiniz. benim kanımca baraj sabit kalıp siyasi partiler kanunu doyurucu biçimde yeniden düzenlenmeli yani siyasi partiler sınırlandırılmalı ve parti içinde muhalefete de söz hakkı verilmelidir. eğer parlamentoda istikrar hedef alınıyorsa parti içinde demokrasinin sağlanmasıyla aynı partiye mensup muhalifler de birleştikleri ana görüş çatısı etrafında farklı düşüncelerini belirtebilecekler, seslerini duyurabileceklerdir.

saygılar...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2007 13:30 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

resit olmamak disinda bir secimse eger bu: oy kullanmayarak gelecekde olacaklardan sorumlu olmayacaginizi mi saniyorsunuz?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2007 13:40 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

iste bu baraj cikmazi yuzunden birbirine yakin partiler birlessin diyoruz. boylece aldiklari oylarin toplami %10'u gececek ve mecliste halki temsil etmek icin hak sahibi olacaklar.

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Mayıs 2007 18:55 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

işte tam bu noktada ortak adaylar ön plana çıkıyor... şöle bi basın açıklaması var:

BASINA VE KAMUOYUNA
Yaklaşan genel seçimlerde emekten, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olan seçmenler için sol bir alternatif yaratmak zorundayız.

Anti-demokratik yüzde 10’luk seçim barajını aÅŸabilmek için seçimlere bağımsız adaylarla girilmesi gerekmektedir.

Bağımsız adaylarımız CHP’yi artık sol ve demokrat olarak görmeyen sosyal demokratlardan adil bir barış isteyen Kürtlere kadar bütün sol kamuoyunca kabul edilebilecek ortak isimlerden oluÅŸmalıdır.

Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi büyük illerde bütün sol kamuoyunun tereddütsüz destekleyebileceÄŸi ortak adaylar üzerinden yükselecek böylesi bir seçim alternatifi, Türkiye’de emekten, özgürlükten, demokrasiden ve barıştan yana olan büyük bir kitleyi harekete geçirecektir.

Ortak bağımsız adaylarımızın hemen her sendika, demokratik kitle örgütü, sol parti, grup ve kurumun savunmakta olduğu en ortak noktalar üzerinden oluşturacağı bir seçim bildirgesi etrafında hep birlikte kampanya yapması gerekmektedir.

Böylesi bir seçim çalışması, yoksulluk ve adaletsizlikten bunalmış ama darbe tehditleri ile savaş tehlikesi altında laik-dinci, Kürt-Türk, Müslüman-gayri Müslim vb olarak bölünerek etkisizleştirilmeye çalışılan toplumumuz açısından tek akılcı seçim alternatifidir.

EÄŸer 22 Temmuz seçimlerine bu tür bir yöntemle dahil olabilirsek TBMM’de 50’nin üzerinde milletvekili göndermemiz mümkündür.

Bu koşullar altında, sol partilerimizin kendi grup çıkarları üzerinden değil; solun genel çıkarları üzerinden hareket edebileceğine inanıyoruz.

Solda duran bütün parti, grup, sendika, demokratik kitle örgütü yöneticilerini bu tarihsel sorumluluğa uygun davranarak üstlerine düşen fedakarlık ve sorumlulukları yerine getirmeye çağırıyoruz.

Seçimlerde Ortak Aday İstiyoruz Kampanyası
http://www.ortakaday.net

Yukarıdaki metne imza atan ve aralarında aÅŸağıdaki kiÅŸilerin de olduÄŸu 5400’ün üzerindeki kiÅŸinin tam listesine http://www.ortakaday.net/alfa.php linkinden ulaÅŸabilirsiniz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 11:17 
Doc Marten Skinhead
 WWW  Profile bak

oFfodicoRse yazdı:
resit olmamak disinda bir secimse eger bu: oy kullanmayarak gelecekde olacaklardan sorumlu olmayacaginizi mi saniyorsunuz?

darbeciler ve islamcılar arasında seçim yapmak zorunda değilim ben ve gelecekte olacaklardan da sorumlu değilim gelecekte olacaklardan bu ülkeyi imam hatip cennetine çeviren sülüman demirel ve 12 eylül darbecileri pkkya karşı hizbullahı semirten siyasetçi ve bürokratlar insanların gözünün içine baka baka yalan söyliyen politikacılar ve her seçimde aynı yalanlara inanıp aynı dangalaklara inatla oy veren koyun sürüsü sorumludur anarşistim ve politikayla bir sonuca varılamıycağına inanıyorum (yerel yönetimleri ayrı tutuyorum ve önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum) bu zamana kadar oy kullanmadım bu saatten sonra da oy kullanmıycam kimsenin vekilim olup benden aldığı gücü insanları ezmek için kullanmasını istemiyorum oy kullanmadığım için de en ufak bi rahatsızlık duymuyorum vicdanım çok rahat teşekkürler

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 12:22 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

...dsp-shp birleşti...nolur sizce yaparlar mı bişe..?de...bence deniz baykal bıraksın siyaseti falan chp'yi bok eden zaten o...!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 12:40 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

oblivion yazdı:
oFfodicoRse yazdı:

darbeciler ve islamcılar arasında seçim yapmak zorunda değilim ben ve gelecekte olacaklardan da sorumlu değilim gelecekte olacaklardan bu ülkeyi imam hatip cennetine çeviren sülüman demirel ve 12 eylül darbecileri pkkya karşı hizbullahı semirten siyasetçi ve bürokratlar insanların gözünün içine baka baka yalan söyliyen politikacılar ve her seçimde aynı yalanlara inanıp aynı dangalaklara inatla oy veren koyun sürüsü sorumludur anarşistim ve politikayla bir sonuca varılamıycağına inanıyorum (yerel yönetimleri ayrı tutuyorum ve önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum) bu zamana kadar oy kullanmadım bu saatten sonra da oy kullanmıycam kimsenin vekilim olup benden aldığı gücü insanları ezmek için kullanmasını istemiyorum oy kullanmadığım için de en ufak bi rahatsızlık duymuyorum vicdanım çok rahat teşekkürler

oblivion,, doğru söylemişsin katılırım
çoğunluğun demokrasisi değil tek tek bireylerin demokratik hakları önemlidir benim için..bu bile oy kullanmmak için yeterli bir sebep
...........
bi de en can alıcı kısmı... "ee arkadaşım madem beğenmiyorsun sen gel-getir değiştir" anlayışı ... boşverin olum hamurundanmıdır mayasındanmıdır elledikçe bozuluyo işte

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 12:53 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Hic mi fikirlerinin uyustugu bir parti yok? Sonuc olarak senin gibi düsünüp oy kullanmakdan kacanlarin sayesinde de alakasiz insanlara meydan aciliyor, istedikleri gibi at kosturup adini politika koyabilme olanagi doguyor. Oy kullannanlarin kadar kullanmayanlarin secimi de devleti gelecekde ki pozisyonuna sürüklüyor. Bu secimin bir cözüm degil, direk bir hata.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 13:09 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

yok--devletin durumu bizi ilgilendirmiyor,, ama ne hikmetse bizim durumuz kendisini iÅŸine gelen konularda igilendiriyo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 13:56 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kusura bakma ama aldigin ekmegin kalitesi ve fiyati dahi devletin denetimine bagli, ergo: devlet seni ilgilendiriyor, cünkü sana hizmet veriyor.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 15:53 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

eğer birileri senden alınan oyla birilerini eziyosa bunu değiştirmekte senin elinde... aldığın sağlık hizmetinin ücretsiz olmasını istiyorsan, aldığın eğitimin ücretsiz ve yansız olmasını istiyorsan, belediye otobüslerine para vermekten tiksiniyosan(like me), geceleri sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezmek, yeri geldiğin çimlerde uyumak istiyosan, kışları bacalardan tüten o kömür kokusunu ciğerlerine çekmek zorunda kalmak istemiyorsan, kurtlar vadisinin televizyonda gösterilip sikik beyinleri etkilemesini istemiyorsan, fanzinini dağıtmak için fotokopi parası bulmaya çalışmak istemiyorsan, evindeki musluktan bira - şarap akmasını istiyorsan insan biyerde bişeyler yapabilmeyi düşünmezmi??

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 268 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: