Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 11 Ekim 2008 10:19

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 268 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sonraki

Hangi partiye oyunuz gider?
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 5%  5%  [ 7 ]
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23%  23%  [ 33 ]
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) 6%  6%  [ 9 ]
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 16%  16%  [ 23 ]
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 10%  10%  [ 15 ]
İşçi Partisi (İP) 2%  2%  [ 4 ]
Demokratik Sol Parti (DSP) 2%  2%  [ 3 ]
DiÄŸer 4%  4%  [ 6 ]
Kararsızım 5%  5%  [ 8 ]
Oy Kullanmayacağım 22%  22%  [ 31 ]
Toplam oy : 139
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 16:09 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

hangi parti evdeki musluklardan bira şarap akıtacak,, hem-men oy atarım allama

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 16:54 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kardeşim oy kullanmak adına bütün savunularınız oy kullanmamak adına da söylenebilir.

bunları yapacak bir parti yok. herhangi bir partinin hayatı düzeltemeyeceğine duyulan inançtan oluyor oy vermemek. anladın mı şeker? politikaya duyulan inançsızlıktan oluyor. temsili demokrasiye duyulan inançsızlıktan oluyor. anlaşılıyor mu? ayrıca, oy vermiyorum demek, "hiçbişeyi siklemem, hiçkimsenin derdi beni ilgilendirmez" demek değil. oy vermeyen iki kitleyi birbiriyle karıştırmayın. bir kısmı bilinçsiz; dünya sikime minare götüme diyen, rahatı yerinde ve bozulmaması garanti olan insanlardır. diğeri de bilinçli olarak oy vermeyen kısımdır. bu kesim oy vermeden de yine kendi dışındaki insanları düşünerek hareket edebilir. bu konuda yapılacak en önemli değil, en önemsiz şeydir oy vermek.

zaten oy vermeyi övenlerinizin söyledikleri hep bu. "sizi daha rahat ettirecek partiye oy verin" kendimi komünist düşüncelere yakın bulurum hep ama türkiyedeki bütün komünist partilerden zehirmiş gibi uzak dururum. particilikle, politikayla hiçbirşey olacağına inanmıyorum. işte bu yüzden oy vermiyorum. oyunu vermeyle bişeyleri değiştireceğine inanıyorsan o senin eksikliğin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 21:48 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Ama bu oy vermeme olayı bana göre gerçekten kötü. Geçen seçimlerde çoğunluk oy vermedi de ne oldu? %33'lük oy ile AKP başa geldi. Şimdi yine böyle bir hava sezinleniyor sanki, gençlik oy verme derdinde değil, hangi festival hangi film onun derdinde.

Bunlar zaten var; ama çevremde çoğu kişi gördüm, kendini kaydettirdin mi diyorum, yoo öff onunla mı uğraşçam diyorlardı. Yani demek istediğim yine çoğunluk böyle oy vermezse, düşük yüzdelerle yine AKP gelir başa.

Bu kime yarar? Onu çok iyi biliyorsunuz.

TOM DELONGE'UN YEPYENİ DVD'Sİ - PLUS 44'UN KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ - BLINK 182'NİN YEPYENİ 3 CD'LİK MIX ALBÜMÜ ve Fazlası..

http://www.blinkturkey.com

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 21 Mayıs 2007 22:05 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kerem beyinde açıkladıgı gibi oy vermeyen kişilerin vermeme nedeni farklıdır kimi bilinçsizlikten vermez bilmez bilmeden yaşar kimide bilerek oy vermez çünkü birine oy veriyorsan eger o partiyi destekliyorsun demektir vede sırf birileri başa gelmesin diye başkalarına hizmet etmek hiç mantıklı bir davranış degil yani düşmanımın düşmanı benimde dostumdur gibi bir durumdan bahsediliyor hiç kimseye vermemektense birilerine oy vermekten.öyle bişi yok öyle bi durum olmamalı bu durumun bir parçası oldugunda sende o oy verdigin kişilerin düşünceleri yapmaya çalıştıkları arasında kaybolur gidersin çünkü sen basit bir seçicisin sen onalrın üzerine basıp yukarya çıktıgı bi basamaktan başka bişi degilsin göz boyamak için yapılan üç beş şeyin dışında kendi çıkarları kendi götlerinden başka bişi düşünmez onlar. sen birilerine hizmet ederek bişiler olucagını zannediyorsun ama çok yanılıyosun emin ol!

-If there was no government woldn't there be chaos?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Mayıs 2007 15:29 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tamam oy vermeden senin dışındaki insanlar için elinden gelen en büyük şey ne olabilir??
bağımsız aday diye bi şey var, bi önceki sayfadanda bahsetmiştim... eğer kafamızı bu politika boktur demeyipte içinde kendimize yarıcayacak şeyleri ayıklamak için incelersek daha faydamız olur... içimizden çevremizden birini aday gösterip meclise sokabilme şansımızdan bahsediyorum... o kadar da azınlık değiliz, 1 koltuk bile olsa senin benim gibi süşünen birini oraya koyailbiriz... oy vermeye oy vermeye nereye kadar peki onu merak ediyorum bide... yapılabilecek diğer şeyleride öğrenmek istiyorum, kendime ve çevreme daha yaşanılsaı bi ortam sağlamak için...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Mayıs 2007 15:42 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

lan o bi kişi benim ne düşündüğümü bilse gelir beni döver. o derece yani

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Mayıs 2007 15:49 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nası olum o bi kişi... sen ya da ben olcak o bişi kişi işte...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Mayıs 2007 20:14 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ooo süper fiikirr.. o zaman adaylığımı koyuyorum önümüzdeki seçimlerde!!! bütün forumun da beni destekleyeceğine güveniyorum. bira 1 lira olcak HADEEE!!!

bak seniormad, anlamadığın şu; misal bu ya; gerçekten meclise serbest aday olarak girebilecek olsam da girmem. oradan; tepeden birşey yapılabileceğini düşünmüyorum. işte olay bu. oy vermeme sebebi bu. benim gibi düşünen biri olsa; o mecliste yapacağı şeyler beni ilgilendirmez. meclisin dışında daha faydalı olur o adam.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Mayıs 2007 14:35 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hacı sende beni anlamıyosun, tepeden inme bi bokta istemiyom ben... burda yaptığın tartışmaları oraya taşımak, azınlık grupların varlığını temsil etmek orda... tepeden inecek diğer absürdlere engel olabilmek...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 07:04 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

oy kullanmayanlar oy kullansın da gene akp gelmesin aq!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 11:48 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

abi tepeden her zaman absurd şeyler inecek diyorum işte. temsili demokrasi olacak iş değil diyorum. bak burada bile bi temiz tartışma yapamıyoruz. orada ne yapıcaksın? burada iki kişi arasında varsa 3 kişi arasında net bir fikir birliği yok.. misal bu ya: desen ki bu forumu temsil edecek biri olsun. sen birini dersin, ben başkasını isterim. yani bu kadar sınırlı bi çevreden bile ortak fikirleri savunabilecek biri çıkmaz.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 18:37 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

böyle düşünürsen baştan kaybettik... hepimizin tek bir ortak noktası var oda farklı olmak, tabikide herkesin aynı kafaya sahip olmasını beklemek ahmaklıktan başka bişi değildir... ama sonuçta hepimizinde ortasında buluştuğumuz fikirlerimiz vardır; kadına yönelik şiddete karşımıyız değilmiyiz, alkollü içeceklerin pahalılığından yakınmıyomuyuz(hayvan gibi üzüm, arpa, şarap üretiyoruz kendimiz yararlanamıyoz a.ç.), belediye otobüslerinin paralı olmasını çok mu istiyoruz , nükleeri kullanmak isteyen varmı içimizde, peki ülkü ocaklarının yararlılığını savunan varmı, sanatımızı etrafa yayabilmemizdeki önümeze çıkan barikatlar??? sende say istersen... şahsen orda bulunmak hiçte kolay bişey olmayacak ve bu yüzden sazanlığın alemi yok... oraya girecek kimse götünden kanlar geleceğini bilmeli...
bu arada hayvan gibide tartışma yapıyoruz yeri geldiğinde... sadece buradaki insanlardan bahsediyorsan da yanlış yapıyosun...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 18:59 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bende ekleyeyim homofobiğe karşı değil miyiz? militarizme karşı değil miyiz? özelleştirmelere karşı değil miyiz? çevrenin katledilmesine karşı değil miyiz?

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 16:15 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

"sanatımızı etrafa yayabilmemizdeki önümeze çıkan barikatlar???" bunla benim bi alakam yok mesela. oy vermeyle hiç alakası yok. sanatı devlet kurtaramaz. otobüslere gelince o da belediyecilikle ilgili bişey, millet meclisinde tartışılmaz. bi de senin şu dediklerine bakınca; ücretsiz otobüs, alkollü içki fiyatları... senin esas derdin bedavadan yaşamak galiba?

homofobiye karşıysak da, ben geyleri sevmem. kuramsal, ilkesel bişey değil bu. şöyle söyleyeyim, tanıdığım geyler içinde hiçbirini sevmedim. ama öte yandan; homofobiye karşı olmanın da oy vermeyle ilgisi yok. çünkü o da meclisten kontrol edilen bişey değil.

bu dediklerinizin hemen hepsi yerel veya ahlaki sorunlar. ucuza iyi alkol istiyosan, ufacık bir bodrum katında şişesi 1 liradan ucuza gelecek şekilde bi ton iyi şarap yapabilirsin. homofobiye karşıysan, ilk önce çevrenden başlarsın, çevrendeki homofobiyle ilgili çalışırsın. her hareketinle dünyayı kurtarmaya yönelik davranmana gerek yok.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 18:20 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

arkadaşım bir parti olur ki derki ben homofobiye karşıyım der bununla ilgili düzenlemeler yapar homoseksüellerin evlenmesine izin verir bunun gibi toplumdaki ayrıcalıkları ve buna karşı olan kişilere semineler verir eğitir.. sen sevmedim diyorsun ancak kendinin homofobik olduğunu direk belli ediyorsun dersin ki tanıdığım kişileri sevmedim kişiliklerini vs. ama sen geyleri sevmem diyorsun bu çok yanlış çok.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 18:43 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

NORMALkerem yazdı:
homofobiye karşı olmanın da oy vermeyle ilgisi yok. çünkü o da meclisten kontrol edilen bişey değil.
bu dediklerinizin hemen hepsi yerel veya ahlaki sorunlar.

eee sana göre, o meclisten kontrol edilmez, bu meclisten kontrol edilmez, peki o zaman meclisteki adamlar ne is yapiyo pardon?
homofobi icin de baska konular icin de meclis cok seyler yapabilir.. oyle kanunlar cikartir ki.. belli "ayrimcilik"lari oyle cezalarla yaptirimlandirir ki..toplumsal yasami yukardan degistirecek bir sistem cikabilir ortaya.. tamam bi anlamda haklisin "tepeden inme" olmaz boyle seyler demeye getiriyorsun.. uygulamaya gecirmek tabii ki zaman alacaktir.. bazi deger yargilarinin topyekun degismesi ha deyince olacak bi sey tabii ki degil fakat "yasama" en azindan ilk adimdir.. "yürütme"de aksakliklar olabilir ama cikacak kanunlar/tuzukler/yonetmelikler en azindan belli bi toplumsal evrimlesme sürecini baslatacak fitili ateslemis olur..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 18:48 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

türkiyenin toplumu dışında çok kalın bir kabuk olan bir toplum kültürel açıdan milli açıdan din açısından okadar dar bir kafa yapısı varki buna dışarıdan bişiler sokmaya çalışmaya kaltıgınızda inanılmaz bir darkafalılık ve bagnazlıkla saldırıya magruz kalırsınız oturup konuşmaya dahi kalkıldıgında olay bikaç cümle sonra yumrukları konuşturmaya gidebiliyor ki bu yüzden homoseksüellere toplumun hemen hemen %98inin bakışı bellidir bunun dışına çıkamazlar vede göremezler türk toplumunun bunu kaldırması çok zor ki olmaz bu zaten insanlar hollandayla taşak geçip dururken eşcinsellerin yürüyüşlerini bloke ederken onlara saldırırken bu denli aşırı bir dogmatizm bu halka hakimken hiç bişey yapılamaz.

ülkü ocaklarındaki insanların mussolininin kara gömleklilerinden farkının olmadıgını biliyoruz fakat olay yasaklama ve kapatmaya gittiginde bundan paylarını alan sadece onlar degil marjda merkezden uzak düşünen herkes zarar görecektirki milliyetçilik yüzünden devletin kendi yararına olan böyle yerleri kapatması düşünülemez kimse oturdugu dala balta vurmak istemez oyüzden bundan zarar görecek olan marjda düşünenler olacaktır engellenen onlar olacaktır.

-If there was no government woldn't there be chaos?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 19:23 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

zaten kendi şarabımı kendim üretiyom,sağolsunlar çevre köylerde alevi dedeler var yardım ediyolar, lakin sadece kendimi düşünen biri değilim, ayriyetten hepimizin bi bodrum katı yok...
zaten yıllardır çevremizde hemofobiye karşı savaşıyoz ama hala gelinen noktaya bak... gayleri sevmek zorundada değilsin ama saygı duymalısın...
eses dert yaşamak, kafamı sikko konulara takmadan yol alabilmek... yok bu ay kiram şu kadar, gelecek sene daha ucuz bi yere mi taşınsam yok ama oranın bodrumu yok şarap üretemem, otobüse verceğim ücret bu kadar, eee o zaman alkol tüketemem, sigarada yok aslında ama, çamaşırları çamaşırhaneye verirsem bu kadar tutar, elimde yıkarsam bu kadar, internete giremezsem iletişimim gider, telefon faturasıda göte patladı zati, dumanla haberleşsem çevre kirliliği... müziğe ya da resime ayırabilceğim zamanı niye bunlara ayırayım... adamın söylediğine bak derdin neymiş... bide arasından seçmiş teker teker cevap yazmış... o kadarcık derdimiz var zaten bizimde... bak ümütün eklediklerinin hepsine cevap yazmamışsın, eksik kalmış, yaşlanmışsın moruk...
sanatı devlet kurtarmazmış... sen herhalde illegal yolla etrafa dağıtılan cd ve fanzinlerden dolayı karakola götürülmedim... onu bırak 2 saat vıdı vıdı yapıp bıraktılarda, Stalin zamanına gözatmanı isterim, sanatın ne mühim bişey olduğu ve kapitalizmin en sıkı düşmanlarından biri olduğunu anlamanda yardımcı olur...
bide belediyelerin böyle kafalarına göre etrafa otobüs koyup hadi binin ücretini ödeyin şeklinde işlediğini sanıyodun... petrol fiyatları arttılır, dışardan gelecek otobüslerin fiyatları vardır, yol ve otobon yapımına harcanan bütçeler vardır ve bütün bunlar bizim o sikindir konserve kutularına binmemizi etkiler... bütün yürütme organları tek bi yere bağlıdır, inkilap dersinde kafamıza sike sike soktukları tek şey buydu zaten... meclisi neyi kontrol ediyo merak ettim bak şimdi... normalkerem bi etrafa göz atıp gelmiş sanırım ne var ne yok diye... hacı performanstan düşmüşsün, hastamı oldun hayrola... ya da bu konularda eksiksik kabul et adamım...
yinede deep not: tepeden inme bişey değil istediğim, görmezlikten geldikleri varlığımı gösterme, rahatsız etmek...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 23:21 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

benim kastettigim toplumun geylere bakis acisini degistirmek degil, meclisin cikaracagi birtakim "ayrimcilik karsiti yasalar"la onlarin haklarinin koruma altina alinmasi. yani devlet güvencesi. en azindan bu yapilirsa toplumsal zihniyet degismese bile, geyler haklari ihlal edildigi takdirde gidip mahkemelerde devlet güvencesinden yararlanabilirler. - tabi bunlarin tümüyle ütopya oldugunun farkindayim.
tamamen teorik bazda konusuyorum. ne toplumun zihniyeti degisir bu ulkede ne de meclis'ten bu tur ataklar gelir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2007 00:51 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

eninde sonunda dönüp dolaşıp ideal sosyal demokrasiden bahsetmiyor musun? bütün dünya birbirine çok yakın 2 kutuplu sözde demokrasilerle yönetiliyor. oy vermek de bunu değiştirmez. marjindekiler orta yolcu olmazlarsa marjinde kalırlar. marjinde kaldıkları sürece de söz hakları olmaz. "ya olursa" demek ideal demokrasiden sözetmektir ki; bu da ideal anarşizmden sözetmek kadar hayalidir. herhangi bir değişiklik olacaksa bu tabandan başlar ve ufak ufak başlar.

"Stalin zamanına gözatmanı isterim..." demişsin. stalin zamanına bakınca ekonomi ve sovyet rusya egemenliğini genişletmek adına baskı rejiminin yükselişini görüyorum. stalin döneminde sanat sınırlandırılmış, devlet hizmetine sokulmaya çalışılmıştır. sansürün ve sanatçıların yargılanmasının, sürülmesinin en fazla olduğu dönemdir. stalin zamanı; devletin ne kadar sanat düşmanı olabileceğinin ve kapitalizm karşıtlığını bırak; sovyet politikasına nasıl bir tehdit olabileceğinin örnekleriyle doludur. bu örneği nasıl verdiğini anlamadım? stalin konusunu da enli boylu tartışabiliriz ama stalin'in sanat yanlısı olduğuna ilişkin bir örnek veriyorsan önce övgü dolu propagandacı komünist kaynaklar haricinde, daha tarafsız yerlerden de okuman gerek.

my red self: "toplumsal yaşamı yukarıdan değiştirecek bir sistem ortaya çıkabilir" demişsin ki; ona totaliter yönetim denir. bunun da ne kadar nahoş bir şey olduğu tarihsel örneklerle sabittir. hatta stalin buna güzel örnektir; seniormad'le birlikte bir daha üzerinden geçin isterseniz. üzerinde durulacak ufak bir örnek vereyim; "ivan the terrible" filminin tarihine bir bakın. evet seniormad; eksikliklerim kesin vardır ama sen henüz yakalayamadın. senin yolunu tutmuyorum diye hakarete başlama. yaşamak derdi hepimizde var ama kurtuluş yolu konusunda aynı fikri paylaşmıyoruz.

homofobikliğe cevabımı da geyik olarak vermiştim. madem ciddiye aldınız doğrultayım; homfobiye karşı devletin yapabileceği net birşey olmadığını düşünüyorum. seminer'i medeni kanunu geç, belki milli eğitime bununla ilgili başlıklar konulması belki etkili olur. fakat müfredata böyle birşey almanın yaratacağı tepkiyi bir düşün. böyle bir fikri ucundan ima bile edecek bir parti milli eğitim kanununu değiştirmenin yanına bile yaklaşamaz, hatta baraj olmasa bile büyük ihtimalle meclise giremez. (merkez binasının kundaklanması ihtimalini es geçtim) dolayısıyla, böyle bir kanunun yerleşmesinden önce; zaten toplumun çoğunda kabul görür ve çevrede çokça uygulanır olması gerekir. hollandada da olan budur. gay evliliğinin kabulunden önce de zaten gayler birlikte yaşıyor ve toplumda kabul görüyordular. yasa toplumsal ahlakı değiştirmedi. ahlakı değiştirmeyi amaçlayan yasalar tutmazlar. tutturmaya çalışmanın tek yolu baskıdır; "iyi yönde baskı" diyorsanız; bu bütün despotların ve tiranların düşündüğüdür. kendi doğrularına göre baskı yaparlar. halkın iyiliği için baskı yaparlar... sonunun ne olduğunu biliyoruz. baskının sonunda iyi birşey çıkabileceğini düşünüyorsanız onu öyle söyleyin, öyle konuşalım.

bak ciddiye alıp üzerinde düşünüp cevap yazıyorum. olayı daha fazla kişisel hakarete çevirirsen tartışma olmaktan çıkacak; beni göt olmuş gibi göstermen düşüncelerinin doğruluğunu artırmayacak. eğer istediğin oysa myredself'le birlikte yeni bi "kereme laf sokma" başlığı açarsınız... tartışma olarak devam edeceksek; o formatta tutalım.

ha bu arada; paramı müzik yaparak kazanmama rağmen sadece "sanatçı" diye bir meslek grubu olmamasının gerektiğini düşünürüm. sanatın hayatı anlatması gerekirken, sanatçı hayatı yaşamayan biri haline gelmemeli. ama bu çok farklı bir başlık.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2007 13:03 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

benim de stalinden kastım oydu... devletin sanatı kontral altına alıp önüne kota koyması... sonuçta sanat devletin elinde olduğu sürece hiç bi zaman özgür olamıcak, barikattan kastım buydu... "hangi barikatan behsediyorsun" demiştin ya hani... bu kotanın daha sert olmaması benim görüşüm, bir oyalayanın bulunması, rahatsız etmek...

hemofobiyle ve diğer konularla ilgili olarakta, sonuçta tepede kim varsa medya onun elindedir... iletişimde en büyük güçlerden birisidir... kim kendi reklamını daha fazla yaparsa o kazanır... küresel ısınmayla ilgili yıllarca bağırıp çağırıp durduk, sokaklara çıktık kaç kere... ilk sokağa çıkışımızda gaye alınmadık, bu kırıklıktan dolayı işi orda bıraksaydık belki türkiye hala küresel ısınma olayını kafasına takmayacaktı bile(şimdide pek taktığı sölenemez ama)... hiç değilse elimize somut şeyler geçmeye başladı, duraklarda, otobüslerde, metrolarda suyun düzgün kullanılmasına yönelik grafikler bulunuyo... demek istediğim iletişim yollarımız sadece el broşürleriyle sınırlı kalmadı daha çok kitleye ulaşabilme şansımız açıldı... kitle iletişimi önemli yani... büyük kitle araçları olmadan da hızlanmıyo bu işler, zamanımız yok!!

tabandan başlarda, tabandan nereye gidiyor... tabandan gelen tepeye, tabandan gelen tepeye, yanlışmıyım... tepeyle ne alıp veremediğin var, önemli olan ordaki kafalar... kendi intiharını sağlamazsan yozlaşırsın... devinim sağlandıkça bu olmaz, sürekli devrimden bahsediyorum...

my red self : tepeden de indiğinde bi bok olmaz, sadece olanın daha sağlam yere basılması sağlanır... hareket aşağıdadır, akıcılık aşağıdadır... dendiği gibi tepeden kendi dalını kesmesini bekleyemezsin ama yonturabilirsin kanımca, zaten gün geçtikçe yontuluyorda(şu zaman dair)...

hakaret etmeye filan çalışmadım, takılıyodum ölesine, bu sözlerden bu kadar alıncağını bilmiyodum, özür dilerim... my red self lede aynı kefeye koydun ya helal olsun... kanunlardan da bahseden yok, hepsinin canı cehenneme diyebilirim, lakin eninde sonunda bi ucu gelip batıyo... daha fazla uzamasını öneleyicilikten bahsediyorum... o ağacın sökülmesi tabiki tabanın işi...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2007 13:13 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Alıntı:
küresel ısınmayla ilgili yıllarca bağırıp çağırıp durduk, sokaklara çıktık kaç kere... ilk sokağa çıkışımızda gaye alınmadık

cok pardon konudan kopuk sekilde araya giricem ama "sokaga cikisimizda gaye alinmadik" derken ne demek istedin anlamadim. "kaale alinmadik" mi demek istiyosun yoksa baska bi sey mi? ukalalik olsun diye sormuyorum. acaba "gay"lerle alakali bi durumdan mi bahsettin diye merak ettim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2007 13:16 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yuh kırkyıl düşünsem aklıma gelmez, dalga geçiyon resmen... kaale olcak o türkçeyi düzgün kullanamadığım için özür dilerim...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2007 13:24 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

SeniorMad yazdı:
my red self lede aynı kefeye koydun ya helal olsun... kanunlardan da bahseden yok, hepsinin canı cehenneme diyebilirim

bi de bu ne demek oluyo bunu da bi aciklarsan bi zahmet. ben hangi kefedeymisim ki benimle ayni kefede olma/olmama durumundan bahsediyosun??

ayrica anarsizmin isledigi bi toprak parcasinda yasamadigin icin kanunlardan bahsetmek durumundasin. hukuk sistemine veya kanunlara tapinmak anlaminda degil, halk olarak müdahale etmek anlaminda, halk olarak kanunlari yönlendirmek anlaminda. cunku sevsen de sevmesen de yasadigin sosyal ortami kanunlar sekillendiriyo.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mayıs 2007 13:33 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

:shock: :!: bandı olan varmı :!: :shock:

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 268 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: