Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 08 Eylül 2008 14:33

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 118 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 21:30 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

begüm, şu bi video vardı, derisini yüzüolar hayvanın ama hayvan canlı hala, fok muydu neydi, bak o harbi etkiledi, mesela onu yapan adamları bana vercen, alacam elime levyeyi yer misin yemez misin...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 21:41 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bir tek foka mı üzülüyorsun ama ya.. hala biliyorum düşüncenin değişmediğini.. şimdi koysak önüne et yine afiyetle yersin be abi!! hem de aynı düşüncelerle. işte ben bir de buna sinirleniyorum.. bazen söylediklerim boşaymış gibi geliyor.. boşuna kıçımı yırtıyormuşum gibi geliyor

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 21:52 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

begüm, önüme et koyarlarsa yeminle bi dk düşünmem yerim :D et seviorm bu tercih meselesi üzgünüm... :)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 22:04 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

caniliktir ama bu.. neyse boşuna konuşmıyım tüketmiyim kendimi.. daha sonraya kalsın yoksa tükenicem biticem şimdi burada

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 22:10 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya yiyen yiyer faşistlik yapmayalım, yiyen adamın ya da yimeyen adamın tercihidir saygı duymak gerek :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 22:20 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 14:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 22:23 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 14:13 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 22:25 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

malta erigi yazdı:
Begüm yazdı:
gerçekten çalıştın mı et restoranında? =) ben heralde miğde bulantısından gözüm kararır yere falan düşerdim.. dayanamam. ne kadar zaman çalıştın? hergün ağlardım heralde

2,5-3 sene falan.

blinkin ustune fazla gidiosun. damak zevki bu. vejeteryanligin dogrulugu konusunda yazacagimi yazdim. otobur hayvanlariz eywallah. ama her et yiyeni taslicaksak isimiz var.

eyw malta, yani bunu demey çalışıorm yiyene de yemeyene de saygı :) ok??

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 22:33 
KeL
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bir gunden bir gune su forumda bir topik actıımda son sayfa su baslıkla aynı ivmede olsun dişimi kırcam..kurban bayramının işleyişini eleştirici bi topic uzerinde son sayfada etobur otobur muhammetine donmuş..bu bugun aynı seye rasladııım 6. topik olduundan buraya yazdım yoksa daha da beterleri war.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Aralık 2007 22:36 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üstüne gitmek değil bu yaptığım.. ya da belki de fark etmedim.. bilincimi yitirdim mi ne.. super size me'yi izledim.. çok acı verici.. bağırsakları falan veriyorlardı ineklere.. yenmeyen parçaları ineklere veriyorlar

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Aralık 2007 17:45 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ohoo lan sen daha dün öbür başlıkta ona buna faşistlik diyosunuz demedin mi?

şimdi efenim, ağız-çene-sindirim vs. yapımızın otobur olduğu doğru değil. primat sınıfının çok büyük bir bölümü hepçildir. milyonlarca yıldır atalarımız kuş, böcek ne yakaladılarsa yemişlerdir. yani sonradan alışma sözkonusu değil. ineğin her yerini yiyemediğimiz doğru, fakat bitkilerin de heryerini yiyemeyiz. yani inek, eşşek sapla samanla beslenirken biz bunla sağlıklı yaşayamayız. eti yemeden önce ne kadar işliyorsak otu da en az o kadar, hatta çok daha fazla işliyoruz, en basitinden ekmeği düşün. yani sonuç olarak bütün primat sınıfı ve insan hepçildir nokta.

ayrıca blink tercih meselesidir karışılmaz diye bir savunma da yok. zaten tercih meselelerine karışılır. çünkü en başından "doğru" ve "yanlış", ahlaklılık ve ahlaksızlık bir tercih meselesidir. o yüzden doğru ve yanlış bir tercih varsa ona karışılır. laf anlatınca da dinlemeyeceksen hiç konuşma bi zahmet.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Aralık 2007 21:25 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 14:13 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Aralık 2007 22:44 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tartışma olmak zorunda değil, bildiklerimi aktarayım. göt olma, sadece dinle. makul gelmiyorsa düzeltirsin.
belgeselcilerin otobur olduğumuzu söyleme sebepleri, kesici dişlerimizin küçülmüş olması ve midemizde sindirimin uzun sürmesidir, fakat bunlar kanıt değil.

homo habilis, homo erectus, insan evriminin 2.5 milyon yıl önceki ataları et ağırlıklı besleniyorlardı. primatlar takım olarak biraz daha eskiye dayanır hemen hemen bütün primat takımı maymunlar şempanzeler lemurlar vs. çevreye göre beslenirler, hepçil beslenme yapısına sahiptirler. bu da içinde bulunduğumuz biyolojik takımdır. yani insan ve insanımsılar evrimde geriye gidildiğinde milyonlarca yıldır et yiyorlar. ikisiyle de yaşamlarını sürdürebilirler. sonuçta 3 saat ya da 13 saat; eti sindirebiliyoruz ve yaşamımızı sürdürebiliyoruz. dişlerimizin küçülme sebebi de, yine yaklaşık 2.5 milyon yıl önce ateşi ve taş aletleri kullanmaya başlamamız. bunlar sayesinde yiyecekleri yumuşattık ve dişlerimizle parçalama gereğimiz kalmadı. sindirim sistemimiz de pişirilmiş yiyeceklere uyum gösterdi. vs. vs. yani eti zor sindirmemiz, parçalayacak doğal ekipmana sahip olmamamız biyolojik olarak otobur olduğumuzun kanıtı değil.

yani vejeteryenlik doğal bir gereklilik değil, ahlaki bir seçimdir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Aralık 2007 23:41 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

...

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 14:14 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 09:53 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

va be.. bir an kendimi discovery chanel izliyormuş gibi hissettim.. bir şey daha öğrendim ne mutlu bana.. madame Taniz'in bir sözü vardı homo erectus için.. homo erectus belkemiğini keşveden yani ayağa kalkan ilk insanlardır.. madame taniz çalışmak belkemiğinin farkına varmaktır der ki bence çok önemli bu.. insan ayağa kalktığında elleri boş kalır ki bu da ellerini kullanmasını, çalışmasını sağlar..

konudan çıktığım için özür dilerim ama söylemek istedim homo erectusu görünce..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 17:09 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 14:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 17:51 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben öyle mi dedim ki şimdi a-a bu bana hakaret midir erikçim?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 19:00 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

...

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 118 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: