Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 24 Temmuz 2008 23:16

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 29 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: l.e.s.s. ÖNEMLİ AÇIKLAMA
İletiTarih: 26 Mart 2007 23:56 
Minor Threat
 Profile bak

Eskiden yazdığımız sözlerin sivriliği ve şu anki düşüncelerimize ters düşmeleri dolayısıyla, l.e.s.s. olarak, şu anda bulunduğumuz noktayı aydınlatma gereği duyuyoruz.

Eski less, 17-21 yaşlarımız arasında cereyan etti. Her birimiz, ayrı ayrı, ergenlik süreci yaşamaktaydık tabii ki. Ortak noktalarımız; gittiğimiz mekanlar, dinlediğimiz müziklerdi. Belli giyim tarzlarını benimseme, bir yere, bir şeye ait olma güdüsü hepimizde değişen oranlarda vardı. 'Batılı' 'Punk' müziğin sertliği, dizginlenmez tavrı, bağırması çağırması biçilmez kaftandı. Müzik aleti çalabilme yetisinde gençler olarak grup kurduk, cover yaptık, özendik. Sonra kendi bestelerimizi yapmaya başladık. Bu tarz müziğin en etkileyici yanı sözleriydi, dolayısıyla aynı doğrultuda sözler yazmak gerekliydi. Formasyondan yoksun, sadece içgüdüsel olarak, uç solun sert söylemlerini söyledik. Zaten amaç parti kurup seçimlere katılmak, ya da örgüt kurup sistemi yıkıp, millete liderlik etmek değildi. Amaç; bildiğimiz, dinlediğimiz, dünyada birşeylerin ters gittiği içgüdülerimize de cevap veren bu müziğe benzer birşeyi, bizim de yapmamızdı. Yaptık da.

Bu dönemin sonlarına doğru grup biraz çatırdadı: Özgür, 2000 yılında gruptan çıktı. Yeni basçı arayışlarımız devam ederken Erim de gruptan ayrılınca fiilen dağılmış durumdaydık. Yine de Serhan'la ben(Cenk) birşeyler yapmaya devam ettik. O sırada yapılan besteler Türkçe demomuzu oluşturdu. ''Öylesine'' denilebilecek bir havada yaptığımız demo, sizlerden oldukça ilgi gördü. Yeni basçı olarak da Burak'ı bulmamızla birlikte bir tane İstanbul'da, bir tane de İzmir'de olmak üzere iki tane konser verdik. Fakat, hem Erim'siz işin tadı çıkmadığından, hem de oluşan 'beklenti'yi karşılayacak heves ve durum olmadığından gruba son verdik.

Şu güne gelirsek, aradan 6 yıl geçtikten sonra 'büyümüş' adamlar olarak, hasbelkader, müzik yapmaya tekrar başlamış durumdayız. Eskisinden ÇOK farklı bir noktadayız. Bir kere, ben(Cenk), eski sözlerin yazarı olarak; İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi'nden mezun oldum. Bu süreçte okuduğum ders kitapları ve haricindeki siyasi tarih vb. kitaplarıyla birlikte, az çok bir birikime sahip oldum. 'Büyümüş' olmamla da alakalı olarak, artık çevremdeki dünyayı sadece 'içgüdüler'imle değerlendirmiyorum. Bu bağlamda GERÇEK bir siyasal olgunluğa ancak şimdi ulaştığımı düşünüyorum. Diğer arkadaşlarım da benzer değişim ve gelişimlerden geçtiler. Bu yazıyı ben kaleme aldığımdan ve eski şarkı sözlerinin yazarı da ben olduğumdan kendimden bahsetmek durumdayım. Ama eminim onlar da, aşağı yukarı, benimle aynı fikirdedirler.

Açıklama gerektiren duruma gelirsek; less'i eskiden bilenler, yukarıda açıklamasını yaptığım sivri sözlerimizden kaynaklı, bizi radikal solcu ve punk olarak görmekteler. Çok net olarak belirtiyoruz: Biz, ne 'anarcho punk' grubuyuz, ne de anarşistiz... Alakamız yoktur. Bu şekilde değerlendirilmekten de çok rahatsızız. Bunu açıkca belirtiyor ve bilinmesini istiyoruz.

Bizi sevenlerin, artık bizi bu tarz olgularla anmamalarını, sadece müziğimizle sevmelerini diliyoruz.

Bilgilerinize, l.e.s.s. (haznac)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 00:17 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

söylicek fazla bişey yok.. l.e.s.s. her zaman l.e.s.s. tir...ne yaparsanız yapın merakla beklicem her zaman..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 00:27 
HC-Shouter
 Profile bak

gerek yoktu böyle bir açıklamaya bence, kimse eleştirmedi bildiğim kadarıyla. eski halinizde güzeldi şimdiki halinizde güzel."anarcho punk" grubu olmadığınızda ortada neyse boşverin devam edin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 00:27 
Führer
 Profile bak

herzaman seviyoruz, less te çok iyiydi, l.e.s.s. te çok iyi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 08:23 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anarcho punk, anarşist olmak kötü bişey tabi tabii...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 09:16 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

SeniorMad yazdı:
anarcho punk, anarşist olmak kötü bişey tabi tabii...

öf pöf

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 10:40 
Hardliner
 Profile bak

aklında soru işaretleri olanlar okusun

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 11:34 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

eskiden sevmez idim simdi tapılacak isler yapıyor less.eminim sizi eskiden sevende simdi biraz fikir kıtlığına düsmüstür.bu tarz seyler normal.dengesiz heriflerinde "adam ol" demosu cıkınca içinde baterist kankamızın 2 tane anarko bestesi vardı.o gruptan ayrılınca bizde aslında istediimiz tarzda seyleri çalmaya basladık.daha doğrusu istediklerimizi zaten çalıyorduk ama istemediklerimizi çalmamaya başladık.bizi eskiden daha cok sevenlerde daha az dinlemeye basladı.sen ben o bunu anlayabiliyo ama ısrarla anlayamayan için aydınlatıcı bi yazı yazmışsın güzel olmuş.koca puntolarla
I LOVE LESS

ÅŸifre:kekos
isteyenler için bunlarda var
http://www.myspace.com/dengesizherifler
http://www.purevolume.com/dengesizherifler

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 12:44 
General
 WWW  Profile bak

eskiden sözler şöyle müzik böyleydi, şimdi neden sözler ve müzik değişti diyen olmadı ki ?
oldumu ?
ben rastlamadım, kim neyi anlamıyo ısrarla ?

----------

ayrıca, bu değişim kişisel bir karardır, tamamdır, ama bunun adı büyümek, olgunlaşmak değildir, orada ufak bi hata yapılmış bence. aklıma gelen en yaşlı örnek: cahit berkay. yani müzikal duruşun ve tavrın yaşla yada olgunlukla ilgisi yoktur, o başka birşey.
sanırım cenk de bunu kastetmedi aslında ama maalesef ona benzer bi anlam çıkıyo yazıdan. o yüzden "anarşist olmak kötü birşey" falan gibi bi mesaj atılmış...

sevgiler saygılar herkese kendi yolunda başarılar,

bir de rica ediyorum, şu başlık altında kendi gibi düşünmeyenlere laf sokuşturan mesajlar atılmasın... kimsenin şarkı sözlerinin politik olup olmamasını tartışmaya niyeti olduğunu sanmıyorum, açmayalım deşmeyelim o zaman.

En son Carburo de Calcio tarafından, 27 Mart 2007 13:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 12:50 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

seviyoruz dinliyoruz coÅŸuyoruz iyiydi... iyi... iyi olacak...

hear marky kick some ass,
go johnny, go, go, go, go tommy o-way-o...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 15:27 
Hardliner
 WWW  Profile bak

aynı derede iki defa yıkanmaz demiş herakleitos. değişim kaçınılmaz. eski demolarda güzel yeni şarkılar da. sizinle beraber biz de değiştik. ne demek istediğinizi anlıyoruz.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 15:41 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Less'in ilk demosu surf punk hatta rabbit parçası basbaya ska punk.. sonraki demolarda bariz propagandhi dönemi etkisi var.. daha sonraki uzun dönemde herkesin kendi çapında takılmasına tekabül ediyor heralde.. bildiğim kadarıyla in between grubuna isim babalığı yapan da cenk o dönemlerde grupta çalmışlığı da var.. yeni sound ise olgunlaşmış melodik daha canlı ve sözler de daha alaycı ama hafif değil. anarko punktan ziyade brains in boots ta mesela tektipleştirme, aynılaştırma, para endeksli hayat biçimleri ve insanın değersizleşmesi üzerine bir söylem var kaldı ki bu çok ta politik bir söylem değil ki belki seçilen sözlerdeki keskinlik böyle bir yanılgı oluşturuyor. uzun süre sonra yine erimle (myspaceteki yan projesine bir göz atın) devam etmek ve böyle parçalar dinlemek hem onlar hem izmir için umut veriyor bence.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re: l.e.s.s. ÖNEMLİ AÇIKLAMA
İletiTarih: 27 Mart 2007 16:49 
Tough-Guy
 Profile bak

Haznac yazdı:
Açıklama gerektiren duruma gelirsek; less'i eskiden bilenler, yukarıda açıklamasını yaptığım sivri sözlerimizden kaynaklı, bizi radikal solcu ve punk olarak görmekteler. Çok net olarak belirtiyoruz: Biz, ne 'anarcho punk' grubuyuz, ne de anarşistiz... Alakamız yoktur. Bu şekilde değerlendirilmekten de çok rahatsızız. Bunu açıkca belirtiyor ve bilinmesini istiyoruz.

vah vah. basta anlatilan o kadar hikaye bunun icin miymis yani?
"Alakamiz yoktur" pekistirmesiyle de 10 puani hakediyorsunuz...

yalniz boyle kuru kuruya aciklama yapmakla olmaz bu is,
kuran'a el basmaniz gerekir :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 17:57 
HC-Shouter
 Profile bak

less elemanlarına gelen eleştirileri, grupla alakası olmayan aynı çevreyi paylaşmayan insanların onlardan daha iyi bileceğini düşünmek komik olur grupların tüm dünyasını turkpunk.com zannetmeyelim lütfen. yeni lessi daha çok sevenlerden biriside benim. saygılar sevgiler

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 19:11 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

eskiden sözler böyle müzik şöyleydi lafını bizzat cenk'in kendisi yazısında belirtmiştir carburocum.oldumu böyle bişey demişsin,bende aha oldu diyorum.ısrarla anlaşılamayan şey ise bi grubun bi anda tarzının ve müzikal içeriğinin aniden değişmesinin farklı dinleyiciler tarafından kötü şekilde lanse edilmesidir.yani neden insanlar eleştiriyi bırakıp değişimdeki güzelliğin farkına varamıyor?
buraya cenk içinden esipte boşuboşuna yazı yazmadı kanımca.demekki hala birileri birşeyleri tam anlamayıp ısrarcı tavırlarını sürdürüyor.buarada sözleri yada politikayı yada başka birşeyi açmama vede deşmeme taraftarıyım aynen.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 21:39 
General
 WWW  Profile bak

evet durup dururken yazılmadı, afiş muhabbetinden sonra yazıldı, ben de o yüzden kısmen üzerime alındım, yoksa hiç tartışmaya dahil olmaya niyetim yok ama girince de çıkamıyorsun işte

buyrun mesajım burada
http://www.turkpunk.com/topic,4985,30,- ... ngeon.html

bunun müzikal değişimi anlamakla anlamamakla anarkoyla manarkoyla yaşla şunla bunla alakası yok.

pin-up'ın less'ten veya başka bir eski köklü gruptan daha büyük olduğunu, şu afişin normal olduğunu düşünüyorsanız diyecek hiçbirşeyim de yok. aslında herkes farkında da birileri laf edince göze batıyo olay oluyo işte, biz kötü oluyoruz ota boka bilinçli bilinçsiz muhalefet eden adam muamelesi yapılıyo insana. sus yat uyu amınakoyim bananeyse sanki

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 22:13 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yok yav ne susacan.tabiki konuş yanlışları söyle.bu afişi görüp geçmiştim.içinde less in olduğunu hiç farketmemiştim ve bu olaylarla pek ilgim yoktu.ki genelde forumlarada kendi grubum dşında ve iyi olan demolar ve türevi şeyler dşında yazmayı saçma buluyorum.100 tane insan 1000 tane farklı ve saçma görüş olabiliyo ve gereksiz yazılar çok oluyo.muhabbeti zaten arkadaşlarımla ettiğim için burdaki muhabbet havasıda bayıyo.sadece less'in son hallerini beğendiğimi belirterek son aldıkları yolda destek vermek için mesaj atmıştım.yoksa bu afiş olayı harbi üzücü olmuş.yoksa banane solcusundan banane faşosundan banane küresel ısınmadan

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 22:36 
General
 WWW  Profile bak

tabi ya ne güzel dimi sıcak sıcak küre müre, denize girer çimerik serinlerik

neyse senle şu konuda uzlaştıysak rahat rahat çekilebilirim tartışmadan, gerisi başka mevzu yeri değil lüzumlu değil

itp yazdı:
less elemanlarına gelen eleştirileri, grupla alakası olmayan aynı çevreyi paylaşmayan insanların onlardan daha iyi bileceğini düşünmek komik olur grupların tüm dünyasını turkpunk.com zannetmeyelim lütfen

mıstava sende artizlik yapma alırım aklını, bennebilim lan sokaktaki adam yada arkadaşları müzikal değişime ne diyo, forumda yazıldığına göre forumu kriter alıyoruz heralde. sana dışarda biri bişey deyince forumdan mı cevap veriyosun

bitti gitti çekildim gittim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mart 2007 22:47 
HC-Shouter
 Profile bak

Carburo de Calcio yazdı:
evet durup dururken yazılmadı, afiş muhabbetinden sonra yazıldı, ben de o yüzden kısmen üzerime alındım, yoksa hiç tartışmaya dahil olmaya niyetim yok ama girince de çıkamıyorsun işte

buyrun mesajım burada
http://www.turkpunk.com/topic,4985,30,- ... ngeon.html

bunun müzikal değişimi anlamakla anlamamakla anarkoyla manarkoyla yaşla şunla bunla alakası yok.

pin-up'ın less'ten veya başka bir eski köklü gruptan daha büyük olduğunu, şu afişin normal olduğunu düşünüyorsanız diyecek hiçbirşeyim de yok. aslında herkes farkında da birileri laf edince göze batıyo olay oluyo işte, biz kötü oluyoruz ota boka bilinçli bilinçsiz muhalefet eden adam muamelesi yapılıyo insana. sus yat uyu amınakoyim bananeyse sanki

yok olm onna ne alakası var sen orda güzel bi noktaya barnak basmışsın o posttan böyle bi anlam çıkmaz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2007 16:21 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şahsen bizzat beyenirim... öle bi şekilde yazmışki geçmişinden tiksiniyo, yaptıklarından... o yüzden...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2007 16:29 
HC-Shouter
 Profile bak

kabrüyoo sert yapma alırım motorunu ehheheh yok şaka bide less bi mesaj attı çekildi aradan biz birbirimize düşüyoruz ayıp

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Mart 2007 01:13 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

ne hissediyorsanız onu yapmalısınız. kimse sizi yargılayamaz.
learn to live pissed of holly benim favorilerim hala söylerim bunlar gibi şarkılar turkpunkta bi daha çıkmadı. yurttan seslerde ilk dinlemiştim çok etkilenmiştim. hala aynı şeyler benim için geçerli. arkanızdayım.)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Mart 2007 17:35 
Minor Threat
 Profile bak

SeniorMad yazdı:
şahsen bizzat beyenirim... öle bi şekilde yazmışki geçmişinden tiksiniyo, yaptıklarından... o yüzden...

Geçmişimden tiksinmem. Yaptığım, ettiğim şeylerden de pişman olamam. O bir gelişim çizgisinin üzerindeki noktadır, beni ben yapandır. Bu yüzden geçmişimi eleştiririm ama pişman olamam ya da inkar etmem. Bu, bu konu için de böyle, diğer şeyler için de böyle. Mesela İ.Ü. İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümünü bırakmayıp mezun olsaydım, şu anda, ayda 10.000$'a para demeyecektim ama bıraktım. Ayda 100$'a bile para diyorum ve pişman değilim. Bırakmasam daha iyi olmaz mıydı? Olurdu tabi ki, ama o an öyle olması gerekiyordu ve oldu. Nokta.

Kısacası yazı da 'geçmişten tiksinmek' gibi bir anlam yok. Sadece çok 'soğuk' ve somut olarak ortaya koymak var ki benim mizacım böyle, yazdığım şarkı sözleri de hep köşeli olmuştur, sert eleştiririm(kendimi de), oradan bir alaka kurabilirdin.

Diğer arkadaşın, onun yaptığı yorum üzerine böyle bir yazı geldiğini falan söylemesini de hiç anlamadım. Ben forumu takip etmiyorum ki. Yok öyle birşey.

Bu gayet bağımsız bir açıklamaydı. Yapılması gereken bir açıklama. Lakin ben değişmiş isem, bunun bilinmesini isterim. Sonuçta eskiden kalan bir imaj var ve ben artık o imajdan başka bir noktadaysam bunu açıklamalıyım diye düşünürüm, normaldir. Başka nokta derken, AKP'ci falan olmadım, sadece, yazıda da belirttiğim gibi, okudum, öğrendim ve haliyle kafamdaki tezlere gereken çekidüzeni verdim.

Cumhuriyetle yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkenin bir anayasası, saygıdeğer bir kurucusu var. Bu ülke için kan akıtmış milyonlarca insan var. Bu konular hakkında, haliyle, olması gerektiği gibi, hassas bir toplum var. Durum bu.

Bu durum değerlendirmesi ışığında, 'ben neyin taraftarıydım?' sorusunun cevabını hatırlayalım: Huzur, barış vb. Ben her ne kadar bu ortak insanlık emelleri için belli doktrinlerin 'tam süper' olacağını düşünsem de, bunları pat diye bağıra çağıra ve batıra batıra söylersem ortalık daha da karışır. Huzurun H'si olmaz. Çünkü insanlar ve toplumlar bir gecede değişmezler. Senin aklına güzel ve doğru bir fikir geldi diye bütün bir toplum bir anda seni dinleyip, ''aa evet ne güzel diyo'' demezler. Karşı koyarlar. Sonuçta huzursuzluk ortamı doğar.

Ayrıca esas önemlisi, herşeyin bir üslubu, yolu yordamı, yöntemi vardır. Punk denilen kültür bu toprakların kültürü değildir. Onlar kendi ülkeleri içinde evrilen ve o noktaya gelen insanlar. Onlar, kendi toplumlarının algılayacağı tepkileri üretiyorlar. Bizim toplumumuz ve kültürümüz ise çok daha farklı. Bu üslup bizim memlekete uymaz :) 2 x 2 = 4. Bizde saygı sevgi kültürü var... Biz muhalifliğimizi bile saygı çerçevesinde yapmış bir toplumun üyeleriyiz. Bakmayın şimdi küreselleşme adı altında Amerikan kültürünü de küreselleştirmeye çalışıyorlar, bizde bu çabaların mutant evlatlarından başka birşey değiliz, ne buyuz, ne o. Ama bizim mutantlığımız, bozulmuşluğumuz, bu toprakların kültürünün varlığını ve şeklini yok etmez. Dolayısıyla o kültürün üslubundan farklı üsluplar tepki doğurur, ayıptır... Ben bunların farkındayım, o zaman pek farkında değildim, farkındaydıysam da gayet sorumsuzca umursamadım.

Bunu yaşa bağlayabilirsiniz ya da olgunluğa. Bazı şeyler YAŞLA ilgilidir sevgili arkadaşlar. Ancak büyüdükçe fikirlerin gelişir, dallanır budaklanır... Doğal kanun böyle. Zaman, sürekli ilerliyor çünkü. Her gün birşeyler deneyimliyorsun ve ona göre evriliyorsun. O yüzden, ''Büyümekle ne ilgisi var kardeşim'' demeyin. Çok ilgisi var. Ha bazısı benim vardığım noktaya müthiş deneyimlerinden ötürü 19 yaşında varır. Mümkündür. Ama ben içinde var olduğum kitleyi biliyorum ve bu yüzden rahatlıkla söyleyebiliyorum ki 'büyümek' gerekir.

Neyse, işte sonuç olarak, anarşist manarşist olmadığımdan ve eski sözlerin, hatta eski röportajlarımın 'olduğum' konusunda bir yanılsama yarattığından dolayı, bu açıklamayı yapmaya zaten mecburdum.

Söylediklerim, sizi biraz düşünmeye sevkedebildiyse ne mutlu bana. Benim köşeliliğime bakmayın, alınmayın. Dediğim gibi ben en başta kendime çok sertim eleştiri konusunda...

Forumu da takip edemediğimden, ortaya laf atmış sonra da kaçmış gibi oldum biraz ama idare ediverin artık :)

Dengesizleri seviyorum, Kilink'i seviyorum, geri kalan hepinizi de yaladım yuttum, sevgilerimi sundum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Nisan 2007 02:17 
General
 WWW  Profile bak

insanlar büyür, insanlar olgunlaşır, insanlar değişir... bunda garip birşey yok

less'te bir değişim var, bunu en azından garipseyen, kızan yok. neden değiştiniz diyen yok (*ben rastlamadım)

ama bu değişimin her zaman doğru yönde ilerleyeceği gibi mutlak bir mantık yoktur, olamaz. bunun anlamı "eskisi daha doğru idi" değildir. bunun anlamı "yenisi daha doğru olmak zorunda değil" -dir

sorun değişimi yadırgama sorunu değil, değişimi yaşa bağlama sorunu da değil, değişimi yaştan kaynaklı doğruymuş gibi aktarma sorunu, daha somut anlatmak gerekirse, "18-19 civarı yaşlarda muhalif punk yapan bir grup 26 yaşına geldiğinde bu hale gelir ve bu her zaman bu şekildedir, doğru olan da budur" gibi bir anlama varan yazı... işte bu doğru değil.

----------------------------------------

şahsi fikrim; "less" olduğu gibi kalmalı, değişim (afişte gördüğümüz durum) başka bir isim altında olmalıdır, şahsi fikrimdir. bunca yıl sonra grup adı kişilerden bağımsızlaşmıştır artık, ben cenk'i hiç tanımayıp less'i çok sevebilirim, ben cenk'ten nefret edip less'i çok sevebilirim. sen artık oradaki cenk değilsen, bu da artık oradaki less değildir.

hem bu durumda kimse kimseye birşey açıklamak durumunda kalmaz...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Nisan 2007 13:39 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nerdeyse bütün gruplar değişir, değişmiştir. rancid"in ilk albumune bakın simdikine bakın, athena neymiş ne olmuş... daha birdolu örnek var. kimisi eski halini sever kimisi yenisini yada hepsini, tartışmaya gerek yok bence. ben eski halini daha cok olmak üzere less"i seviyorum.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 29 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: