Piyan yazdı:
bir gün gariban bir bektaşı babası pazarda geziyormuş.. derken bir anda karşısında 6, 7 tane uşağıyla, zengin bir konağın sahibi bey belirmiş.. adamlarının herbirinin sırtında küfe var.. bakmış bir dükkana giriyolar babada gayrı ihtiyari bir şekilde peşlerinden gitmiş..
zengin bey pazarcıya;
-şurdan 2 çeki pastırma ver, malum.. damada gidiyoruz.. bizim damat pastırmayı pek sever
-hele şurdan 2 teker eski kaşarla 4 teneke iri zeytin ver.. malum, damada gidiyoruz.. ben damadımı pek severim damadım da beni sever sağolsun
- yarım çuvalda iyisinden kuruyemiş karıştırın.. dedim ya damada gidiyoruz bizim damat yemesini içmesini pek sever sağolsun ben de damadımı severim..
adam habire bişeyleri okka, okka siperiş edip her sipariştede "-malum ya, damada gidiyoruz, damadım boğazına pek düşkündür.. ben de damadımı pek severim" deyip, veriyormuş siparişleri.
bektaşi babası bakmış,, adam envayi çeşit yiyeceği okka, okka yanındaki hamalların küfesine doldurtuyo.. dayanamayıp, usulca yanına yaklaşıp sormuş..
- pardon efendi hazretleri bu kadar yiyecek içecek nereye gidiyor?
-damadıma gidiyor.. ben damadımı pek severim sağolsun o da beni sever..
- af buyrun sizin bu damat ne iÅŸ yapar?
-bi iÅŸ yapmaz nolduki?
-nasıl yani, hiç mi bir iş yapmaz..
- yoo hayır
- olur mu beyim. kesin bir iş yapıyordur..
- belamısın be adam bir iş yapmıyor dedik yaa.
-eminmisiniz hiç bir iş yapmadığına
zengin bey iyice kızar, sinirle;
-kızımla evli. başka da bir iş yapmaz.. hem sana ne?
-beyim damadınız olduğuna göre tabi ki kızınızla evli.. ama vardır muhakkak yaptığı bir iş..
adam en sonunda dayanamayıp bağırır..
-kızımı bilmem ne yapıyor. daha ne yapsın be adam.. töbe, töbee..
- ulan madem öyle,, sen bana şurdan iki şişe şarap al ben senin sülaleni zikeyim..
aha bak şindi seninkini görmeyenler benımkını görürler, senin için alıntı yaptım kızma bize kuzum

yaw bu arada harbi beyendım fıkrayı süper