Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 08 Ekim 2008 06:42

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 23 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: müzik iÅŸi
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 11:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kayıttı konserdi, bu konudaki yorumlarımı tekrar tekrar yapmamak için burada tek başlık altında topluyorum.

CANLI PERFORMANS, SES SİSTEMİ:
uyduruk gruplar ses sistemine bok atıyolar; çünkü ses sistemi kötü değil aslında. pank konseri olan yere daha sonra gece esas grup çıktığında gidersiniz; tertemiz çalıyolardır. tonemaister kötü dersiniz; aynı adam cillop gibi ses çekmiştir oraya. ama hala "onların tarzı pank değil tabi temiz olur" falan diyosanız, daha bişey diyemem.

bu işi yaptım; bi grup çıkar; sesleri biraz açarsın; kulağa batan frekansları temizlersin; monitörüne ekstra bişey isteyen var mı diye sorarsın. olur biter. başka grup çıkar, darmadağın, neresinden tutsan elinde kalır. iki gitarist vardır, birbirlerini ezmek için açtıkça açarlar sesleri. ondan sen tam; "monitörler iyi mi?" diye soracakken; vokal der ki "ben hiçbişey duyamıyorum" o zaman sen de deli olup; "üzülme alışırsın" dersin. sonra tonemaister şöyle, ses sistemi böyle olur. konuyu dönüp dolaşıp kişisele şu yüzden getiriyorum; çünkü tecrübeye dayanarak konuşuyorum. ve şimdiye kadar şunu gördüm ki; iyi grup, hemen her yerde temiz net ses yakalayabilir. canlı çalmayı öğrenmeden ona buna bok atmak olmaz.

öte yandan gelelim plak şirketlerine. bırakın kendi hallerine, ne halleri varsa görsünler. gerçekten iyi bir kayıt için grup 2 milyar biriktirse yeter. 4 kişilik bir grup da bu parayı bir yaz tatilinde çok kolay çıkarabilir. bunu da biriktirecek kadar iradeleri, azimleri yoksa, müzik yapmayadabilirler. üstelik bu dediğim para; bildiğim çoğu 4 kişilik grubun senelik alkol harcamasının yarısı bile değildir.

10 sene kadar önce 1000 tane cd bastırmanın fiyatı 2000 dolardı. bastırmanın fiyatı biraz ucuzladı. şimdi 1000 tane boş cd 200 dolara alınıyor. yani sonuçta, alın basın CDlerinizi, dağıtın bedavadan... arkasına internet adresinizi yazın, oraya da girsinler; sonra konserinize gelen daha çok olur. bunun geri dönüşü de oradan olur. soundclickten myspace'den birsürü takipçiniz olur. hiç de plak şirketine ihtiyacınız kalmaz. çıkıp barlarda biraz piyasayla karıştırıp repertuarınızı çalın.. gerektiğinde işin orospuluğunu yapın; ama plak şirketlerine küfretme orospuluğunu yapmayın. bu hiçbişey kazandırmaz. alternatifini yaratırsanız;plak şirketine zaten ihtiyacınız kalmaz.

yani eninde sonunda dediğim ondan bundan şikayet edeceğinize, kolları sıvayın. ondan sonra boş kalan zamanlarınızda şikayet etmeye devam edebilirsiniz. ama tahminimce, bişeyler yaptığınız zaman plak şirketlerinin, bar sahiplerinin ne yaptığı sizi çok da ilgilendirmicektir..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re: müzik iÅŸi
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 17:11 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
kayıttı konserdi, bu konudaki yorumlarımı tekrar tekrar yapmamak için burada tek başlık altında topluyorum.

CANLI PERFORMANS, SES SİSTEMİ:
uyduruk gruplar ses sistemine bok atıyolar; çünkü ses sistemi kötü değil aslında. pank konseri olan yere daha sonra gece esas grup çıktığında gidersiniz; tertemiz çalıyolardır. tonemaister kötü dersiniz; aynı adam cillop gibi ses çekmiştir oraya. ama hala "onların tarzı pank değil tabi temiz olur" falan diyosanız, daha bişey diyemem.

bu işi yaptım; bi grup çıkar; sesleri biraz açarsın; kulağa batan frekansları temizlersin; monitörüne ekstra bişey isteyen var mı diye sorarsın. olur biter. başka grup çıkar, darmadağın, neresinden tutsan elinde kalır. iki gitarist vardır, birbirlerini ezmek için açtıkça açarlar sesleri. ondan sen tam; "monitörler iyi mi?" diye soracakken; vokal der ki "ben hiçbişey duyamıyorum" o zaman sen de deli olup; "üzülme alışırsın" dersin. sonra tonemaister şöyle, ses sistemi böyle olur. konuyu dönüp dolaşıp kişisele şu yüzden getiriyorum; çünkü tecrübeye dayanarak konuşuyorum. ve şimdiye kadar şunu gördüm ki; iyi grup, hemen her yerde temiz net ses yakalayabilir. canlı çalmayı öğrenmeden ona buna bok atmak olmaz.

öte yandan gelelim plak şirketlerine. bırakın kendi hallerine, ne halleri varsa görsünler. gerçekten iyi bir kayıt için grup 2 milyar biriktirse yeter. 4 kişilik bir grup da bu parayı bir yaz tatilinde çok kolay çıkarabilir. bunu da biriktirecek kadar iradeleri, azimleri yoksa, müzik yapmayadabilirler. üstelik bu dediğim para; bildiğim çoğu 4 kişilik grubun senelik alkol harcamasının yarısı bile değildir.

10 sene kadar önce 1000 tane cd bastırmanın fiyatı 2000 dolardı. bastırmanın fiyatı biraz ucuzladı. şimdi 1000 tane boş cd 200 dolara alınıyor. yani sonuçta, alın basın CDlerinizi, dağıtın bedavadan... arkasına internet adresinizi yazın, oraya da girsinler; sonra konserinize gelen daha çok olur. bunun geri dönüşü de oradan olur. soundclickten myspace'den birsürü takipçiniz olur. hiç de plak şirketine ihtiyacınız kalmaz. çıkıp barlarda biraz piyasayla karıştırıp repertuarınızı çalın.. gerektiğinde işin orospuluğunu yapın; ama plak şirketlerine küfretme orospuluğunu yapmayın. bu hiçbişey kazandırmaz. alternatifini yaratırsanız;plak şirketine zaten ihtiyacınız kalmaz.

yani eninde sonunda dediğim ondan bundan şikayet edeceğinize, kolları sıvayın. ondan sonra boş kalan zamanlarınızda şikayet etmeye devam edebilirsiniz. ama tahminimce, bişeyler yaptığınız zaman plak şirketlerinin, bar sahiplerinin ne yaptığı sizi çok da ilgilendirmicektir..

güzel yazmışsın. eskiden nasıldı bilemicem o kadar detayını ama şu anki tespitler çok doğru. özellikle bold aldıklarıma sonuna kadar katılıyorum

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 17:21 
HC-Shouter
 Profile bak

evet güzel yazı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 18:49 
Bad Religious
 Profile bak

yol gösterici,güzel bir yazı olmuş tebrikler

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 19:01 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Evet abi dogru cogu.
Simdi bizim durumdan biraz bahsedeyim. EP gibin 8 sarkilik bir sey kaydettik 3-4 ay boyunca. 650 Euro master ve kayda gitti, diyelim ki bu toplam 1 milyar 200 lira hemen hemen. Simdi oturduk düsünüyoruz, elimizde sik gibi CD var, Plak sirketlerine mi gönderelim, yoksa kendimiz mi bastiralim diye. Tabi ki en akillisi ilk önce Plak sirketlerine gönderip, hale göre haraket etmek. Öyle yapacaz heralde. Kimse istemezse kendimiz Ispanya'da bastiricaz, 1000 Euro'ya 1000 CD bastiriliyo Ispanya'da, 1 milyar 800 iste. Hatta bi Cek Cumhuriyetine de bakmak lazim, belki daha ucuzdur orada.
Kendimiz bastirsak 3 milyara bal gibi 1000 tane CD'miz olmus olacak. Almanya'ya göre bu CD'leri konserlerde 5 Euro'ya satabiliriz, 5 Euro bir EP icin ucuz ötesi bir fiyat burada. 1000 CD'nin her birini satabilirsek tabi ki büyük bir kâr elde etmis olacaz hatta.
Burada durumlar iste böyle, Türkiye'deki müzisyen arkadaslarima basarilar diliyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 20:11 
Hardliner
 WWW  Profile bak

türkiyede istanbul ve ankarayı bilmiyorum ama diğer şehirlerde ses sistemleri mekanlarda stüdyolarda ya da festivallerde gerçekten de kötü ve gruplar buna kızmakta çok haklı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 21:49 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

boktan_nick yazdı:
türkiyede istanbul ve ankarayı bilmiyorum ama diğer şehirlerde ses sistemleri mekanlarda stüdyolarda ya da festivallerde gerçekten de kötü ve gruplar buna kızmakta çok haklı.

yo aslında bi keresinde zonguldakta çalmıştık ve şimdiye kadar çaldığımız en iyi ses ordaydı çünkü saatlerce uraşıldı . yüzde 70 i uraşmayla alakalı bence

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 22:10 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

boktan_nick yazdı:

aaaa deli misin böyle seyler söyleme carpilirsin alimallah
yüce tanri NOR-MAL- KEREM bi carpar yamulursun, felegin sasar valla.

-

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 22:13 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

7ceddine yazdı:
boktan_nick yazdı:

yo aslında bi keresinde zonguldakta çalmıştık ve şimdiye kadar çaldığımız en iyi ses ordaydı çünkü saatlerce uraşıldı . yüzde 70 i uraşmayla alakalı bence

+999

uğraşan emek veren insan düzgün bir ses sistemini kiralayabilir... okadar da zor bi iş değil...eğer gerçekten organizatorum diye geçiniyorsa...sadece cebine gircek parayı düşünmüyorsa

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 22:16 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

tabii ki de öyle de adi üstünde "organizatör"ün altindan kalkmasi gereken bi is bu.
gruplar neden bunlari dert etmek zorunda olsun ki?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Mayıs 2007 22:49 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

oyle olmakla beraber ben kendi grubumla tamamen kendimin ayarladigi bi ses sistemi ile simdiye kadar caldigim en guzel sistemi elde ettim. davulu kendi elimle kurdum,monitorleri kendi istedigim yere koydum,mikrofon ve amfiler keza oyle.ve hepsinin sesini kendime gore miksledim. hal boyle olunca en guzeli ortaya cikiyor.
ama cogu barda mikser basinda duran ve hakikaten bu isten bezmis kisilerin eline birakinca rezalete donebiliyor.
goreceli kavramlar tabi bunlar.bana kotu geliyordur baskasina guzel. veya tam tersi..

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Mayıs 2007 21:24 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

o değilde blowjoe 1000 cd satıyomu oralarda yahu.burda 100 tane bastırmak bile fazla.demo alan eden yokki.bence demo basımı artık sembolik bişey olmuş durumda.millet internetten bekliyo.kimse haksız değil

http://www.myspace.com/yedekfanila

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Mayıs 2007 23:20 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

normalkerem'in dediklerinede büyük ölçüde katılıyorum ama misal bizim son konserimizde büyük artisliklerle bize kendini anlatan tonmaystırımız,bir şarkımızın ortasında seslerle kafasına göre oynar iken mikrofonları kökleyip çıkan "diiyuuuvvvd" sesi eşliğinde hem şarkımızın yarıda kesilmesini hemde bütün barın inlemesini sağladığı için bu işlerin belli bir tanıma oturtulamayacağını anlamış bulunmaktayım. evet cümleyi yazarken sonuna doğru başı unuttum ve büyük çile çektim. evet.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 07:41 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sen kendi içinde sesini temiz yapabilirsen, tonmaister'in uğraşıp da onu bozacak hali yok. geçen gün de odtüde şenlik diye çay bahçesi kılıklı bi yere gittik. yıldırım davul + cami amfisi koymuşlar; amfileri koyduk sesleri açtık 2 tane mikrofonla şahane bir gün geçirdik. kötü sistem diye bişey pek yok. tonmaisterin sesleri fazla açması mümkün. ama yine de iş %80 grupta bitiyor. genellikle insanlar kendini duymayı bilmiyorlar; o yüzden aşırı açılıyor sesler. sesi kendin ayarlaman da çok iyi fiki değil; boşken nasıl gelir dolunca ne olur bilemezsin; o yüzden mikserin başındaki kimse, iyi geçinmen gerek.

konserlere zaten 50 ile 150 arasında biletli kişi geliyo. ne organizatörü, ne ses sistemi kiralaması!? gider barla anlaşırsın, fotokopicide afişleri çoğaltırsın, işte sana organizasyon. sanki milyarlar dönüyo.. son bikaç yılda bu konserlere organizatör diye atlayan tipler türediğinden, gruplar da kendi başlarına iş yapmamaya alıştılar. 150 kişiyi de illa ki 5 grup biraraya gelip topluyo. sen tek grup olarak 150 kişi topluyosan, zaten orada tertemiz soundcheckini de yapabilirsin. 40 kişiye seslenen grupsan; konserini stüdyoda da verebilirsin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 11:31 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

my red self, senin derdin ne evladım; ne istiyosun? bana sataşarak forumda saygın bi yer edinmeye karar verdin? sürekli kişisel sataşmalar yapıp; sonra da kişisel olarak cevaplamamamı bekleyemezsin. forumda bugüne kadar ne yazdığım, ne yapmış ve yapıyor olduğum bellidir. dediklerimi de arkama bunları alarak söylerim. allah değilimdir ama belli bir birikimim olduğundan dolayı özellikle müzik konusunda dediklerim ciddiye alınır. şimdi sana sormazlar mı sen kimsin ne yaptın? diye. herşeyle ilgili; sonra da benimle ilgili o kadar atıp tutuyosun; sen bu konulardaki parlak fikirlerini nerelerden çıkararak söylüyosun? "bizim bi tanıdıklar şöyle dedi" demeyle olacak iş değil; bu konuda ne yaptın, ne tecrüben var da bunları söylüyosun?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 12:39 
General
 WWW  Profile bak

bir de EQ denilen olayın ton ayarlamakla ilgisi olduğu kadar ensturmanlar arası frekans dağılımını paylaşmakla da alakası olduğunu söylemiş olsam sallamamış olurum sanırım, en azından miksajda olay direk bu olduğuna göre eq konusunda, canlıda neden olmasın diye bir düz mantık yürütüyorum, hiçbir grup da anfi ayarlarken eq paylaşımına falan da dikkat etmiyordur.

mesela bir basçımız benim sesim gümbür gümbür duyulsun diye tize abanır ise haliyle gitarın alanına müdahele etmiş olacaktır efendim, e haliyle gitaristimiz de gitarının sesini açma ihtiyacı duyacaktır. sonuçta aslolan şu, grupta her ensturmanın bir görevi ve alanı var, kimse buna riayet etmeyip herkes öne çıkmaya çalışırsa ortaya çamur çıkar elbet, kurallar insanların mutluluğu için vardır efendim yoksa anarşi olur kaos olur herkes mutsuz olur hehe.

ayrıca bizler iyi veya kötü ses sistemlerini ayırt edebilecek durumdamıyız acaba ? hangimiz anlıyoruz ki ses sisteminden ? ben hiç anlamam şahsen, bikaç mikser bikaç kolon, monitör vs. görmüşlüğüm kullanmışlığım var ama olay o değil ki, bidolu uzmanlığı, mühendisliği, teknik ekibi zartı zurtu var bu işin, öyle kavun seçer gibi 2 dakikada iyi veya kötü olduğuna kanaat getirilecek bir olay olmasagerek... ama ses kötü geliyor ise suçu hemen sistem'e atıveriyoruz evet, elbet bir haksızlık payı vardır burada.

ha tonmastır adı altında gezinen son derece bilinçsiz ve beceriksiz olduğu kadar kıl da olan tipler yok mu piyasada ? var, bol miktarda mevcut. aynı şekilde gruplara gram değer vermeyen bar işletmecileri... evet bunlar var ama bunlar "ses sistemi" konusundan daha ayrı bir konu.

bu arada düz mantık demişken (bknz: ilk paragrafta düz mantık dedim) bu düz mantık elemanları çok güzel cümleler kuruyorlar, genelde eğlenerek okuyorum onu da belirtmeden geçemedim hehe

bir de şu organizatör konusu ahh ahh, gruplar neden bunları dert etmek zorunda olsun ki evet, ama neden ediyorlar acaba ? hobi olmasagerek...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 13:00 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

iyi ses,kotu ses her sekilde anlasilir bence (kisinin kulaginda veya beyninde bi sorun yoksa. veya da muzikal bi bagi yoksa). Ama bazi yerler var, akustigi o kadar kotu ki ne yapsan care etmiyor o ses bi sekilde geliyo kulagini tirmaliyor.ustune ustluk bu akustigi toparlamak amaci ile de elle tutulur bir sey yapilmiyo sanirim.biraz adam etme cabasina girseler daha iyi olabilir.
Tabi yurtdisinda bunun da okulu var her seyin okulu oldugu gibi. Ses muhendisleri bu isin egitimini bilimsel olarak almis insanlar. hangi frekansta sesin oda icerisinde ne derece donecegini,varsa bi sorun yalitim ile bu donusumu degistirecegini yetkili olarak biliyorlar. bas-tiz ayarlarin mekana ve muzige gore verecegi etkiyi en iyi olarak ayarliyorlar. kolonlari estetik olarak degil de sese en iyi etkiyi verecek yerlere koyuyorlar vb..
Bir de her muzige gore standart ayar ceken mikser basinda duran elemanlar var ki onlara da o kotu akustik gibi ne yapsan kar etmiyor.

*ustteki mesaja ithafen reklam 2: duz mantik yeni demosu cikti!

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Mayıs 2007 15:40 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bırakın sidik yarıştırmayı. herkesin yaptığı ettiği kendine.
Konuya dönecek olursak yazının çoğu yerine katılıyorum. Alternatifini koymadan plak şirketlerine sövmenin hiçbir getirisi yok. Bar olayında da öyle biraz işi kovalamak gerekiyor sadece. Ses sisteminin iyisi kötüsü vardır elbette ama tek başınıza konser vermediğinizden diğer grupalrın biraz da ses sisteminden dolayı sıçtığı bir konserde en iyi grup siz olabilirsiniz. Bu bir yarışma değil tabiki ama iyi-kötü diyorsak herkesin iyisi kötüsü vardır. Ton maister olayına gelince; türkiye de ton maister var da biz mi bilmiyoruz? O sandalyeye oturtulmuş muhtemelen askeri ücret civarı bi maaş alan (bok attığınız ses sistemi olan barlardan bahsediyorum) ses açıp kapamayı bilen en fazla 2 yıllık ses teknisyenliği okumuş adamlar bunlar. fena halde de bu eziklikleri yaşıyorlar fakat üzerine gidip tartışırsanız eğer konserinizi bok edebilecek tek insanda o. Ya ni bu ses ayarlayıcılarına da muhtaçsınız. Bu barlara da, festivallere de, izleyiciye de. Tabi kalkıp alternatifini koymazsanız. sesi ben ayarlarım diyebilecek bilginiz varsa buyurun. Yerim barını açık hava konseri yaparız derseniz buyurun.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 16:07 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ses sistemi de tonmaister de kötü olabilir diyorsunuz.

ama dediğim net bir karşılaştırmalar var; şimdi tekrar edicem bunu; cemiyette pişiyorum, dengesiz herifler vs. ankara melek konseri. o konserdeki tonmaister berkant'dı; orası kapanınca if'te; şimdi de istanbul gölgede ya da kemancıda çalışıyormuş duyduğum kadarıyla. yani işinde en iyilerden biridir. o konser rezaletti. monitörlerden biri seyirci tekmelemesi sonucu bozuldu. bütün gruplar darmadağın çaldılar, tek kelime bişey anlaşılmadı, gitarlar bi yerde davullar başka yerdeydi. yani bakıldığında, bi yorum yapılacaksa; ses sistemi be tonmaister rezaletti. fakat gelelim gecenin ilerleyen saatlerine... 4 saat sonra dolaşırken oraya geri döndüm.. tonmaister berkant ve kolonlar aynı kolonlar. sahnede soul project denilen bar grubu. (onlar da o işte iyilerdendir) ve plaktan gelir gibi tertemiz ses, tertemiz performans. bütün enstrumanlar yerli yerinde. yani konserlerde kötülenen ses sistemi, tonemaister; başka durumlarda çok iyi iş yapabiliyorlar.

öte yandan yurtdışında neyin ne okulu olduğu bizim için pek bişeyi değiştirmez. tecrübe çok daha önemlidir. ki tanıdığım en iyi tonmaisterler de alaylı olanlardır. ve evet; bu iyilerden yalnız ankarada 4-5 tane sayabilirim. işi iyi bilmeyenlerlerle de çalışmam gerekti ve onların da çoğunluğu iyi niyetliydiler. ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorlardı.

başka bir örneğe gelirsek; 3 saatlik bir program yaptığınızda; en başta temiz gelen sesleri 2. saatin sonunda duymamaya başlayabilirsiniz. yorulursunuz ve sesleri baştaki kadar iyi algılayamaz olursunuz. sesler aynı seslerdir ama siz gitarı daha az duymaya başlarsınız, konsantrasyon ve dikkate dayanıyor bu, yorulunca da bunlar azalıyor tabi. yani çaldığını duyabilmek öncelikle sisteme değil, kulağa bağlıdır. bu da deneyim gerektirir. sahnede çaldıkça, amfinin sesini daha az açarak kendi sesinizi müziğin içinde seçebilirsiniz. siz sesi kısmayı başardığınızda basçı da kısar, davulcu da abanmaz sahnenin içindeki ses daha kısık olur ve herkes birbirini daha net duyabildiği için dengeli olur. yani sahne sahnede öğrenilir; ona buna bok atacağınıza, kendi çalışınıza dikkat edip o yönde çalışırsanız zaten daha iyi yerlerde daha iyi sistemler ve tonmaisterlerle çalacak yerlere gelirsiniz. besteleri çok güzel olan gruplar var ki; canlı poerformanslarını bir görseniz, bir daha adını anmak istemezsiniz.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 16:17 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Bu Berkant dedigin uzun sacli kupeli adamsa eger hakikaten isinde iyi. IF'te bi kac kez caldigimda farkettim.gruplara da cok yardimci oluyor.bi koseye gecip ses ver demekten ziyade sahneye gelip bizzat ilgileniyor.
Ama melekten once de IF'teydi yanlis hatirlamiyorsam.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Mayıs 2007 16:32 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ifteydi diye biliyorum hatta o gün org. için çağırılmıştı

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 AÄŸustos 2007 17:45 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

berkanın if'te çalışmışlığı vardır. o aralar melekte çalışılıyordu. daha 100 kişilik uyduruk pank organizasyonlarına dışarıdan tonemaister ayarlayacak refah seviyesinde değiliz. şimdi berkan eskiroadhouse'un orda kendi mekanını açtı. roots diye. rock müzik şeysi yapıcam diye tutturmuş ama biz çarşambaları aradan kaynayıp çingen reggae repertuarıyla suları bulandıracağız işalla.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 AÄŸustos 2007 11:38 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

roots kapanacak diye duydum. ne is?

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 23 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: