NORMALkerem yazdı:
(bu mesaja kimse alınmasın sadece redself'e söylüyorum)
esasen dediklerim gayet açık zeka yoksunu arkadaşım benim. orada daha uzunca olan paragrafa bakarsan kimseyi tanrılaştıırmadığımı görürsün.
mesela ÅŸurdan;
"şarkıları yarıştırmak zaten başından saçma sapan bir fikirdir. zaten 1. olunca bişey olduğunu zanneden grubun bezelye kadar aklı yoktur."
şimdi daha açıkça anlatayım: burada diyorum ki; şarkılar yarıştırılmaz; kayıt kalitesi, canlı performanslar kıyaslanabilir, ama şarkıların güzelliği puanlanamaz. finale kalan grupları seçerken kayıtların düzgünlüğüne bakıyor olabilirler. finalde de seçimlerini canlı performansın netliğine göre yapıyor olabilirler.. ama bunlar yeterli olmaz; eninde sonunda birinci olanın en güzel şarkıları yaptığı, en iyi grup olduğu düşünülür. oraya çıkıp bu gruplar arasından en iyisini seçeyim diyen jürinin de yerin dibine batasıca bir kibiri olması gerekir.
layık görmek: 300 tane dinliyorsun; "bunlar gelsin; bunlar gelmesin" diyorsun. kim kimi neye layık görüyor? o da zaten cümlede gayet açık; roxy jürisi bazı grupları roxy finaline "layık" görüyor. başka birşeye değil. roxy'de seçilmiş ya da seçilmemiş olmak birşeylerin ispatı değil. dinlemeye layık olmak ya da olmamak meselesi değil bu. yine de eninde sonunda; oraya gönderdiğin kaydın; moğolların sikindirik düğün orgcusu tarafından bi kenara atılması can sıkıcı bir durumdur.
tek bi kelimeden polemik çıkarmak sana yakışıyor. belli ki yazılanı anlamak değil niyetin; sadece karşılık vermek. hiç merak etme senin saçmalıklarına cevap yazmaktan hiç bıkmayacağım. zamanım bol.
bak şekerim, önce şunu bi kafana sokmak istiyorum : cok şükür zekamla ilgili hicbi problemim olmadıgı gibi "arkadasin" da degilim. artik bu tür laflarin 3 degil, 5 degil, 8 degil ,10 degil... icinde biriken, bu tür konuyla alakasız ilkokul bebesi stili gerzekce hakaretlerini dış dünyaya yansıtmayıp da münasip bi yerinde saklarsan cevrede daha az laf kirliligi yaratmış olursun gibi geliyo şahsen bana.
tek bi kelimeden polemik yaratmaya filan da calismiyorum. ama o tek kelime dedigin "layik olma" kelimesi bana batmış oldugundan ve daha önceki yorumlarinla birleserek bütünsel olarak kafamda bi yansima yaratmis oldugundan istem dışı sekilde tepki verdim. neyse en başa dönmiycem, ayni tartisma silsilesi tekrar acilsin istemiorum, daraldim cünkü o konudan. ortalik yerde bu kadar kisisel yorum yazmak da midemi bulandiriyo, fakat artik damarima basiyosun resmen.
tek bi cümle yazmıştım ben oraya. bu kadar uzatıp dallandırıp budaklandıran ve olayı tekrar kişisel'e ceken sensin.
"sacmaliklarima cevap yazmaktan bikmicam" filan gibi bi cene yarıştırma atmosferine de sokma olayi istersen. cünkü senin cevap yazman veya yazmaman benim icin hic bi sey ifade etmiyo. ama yok illa cene yarıştırmak istiyosan o konuda gayet uzmanımdır, hic sorun olmaz yani merak etme.