Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 12 Ekim 2008 03:21

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 40 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Haziran 2007 12:06 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

http://www.turkpunk.com/ltopic,5201,0,asc,30.html

En son downer tarafından, 05 Haziran 2007 09:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Haziran 2007 19:36 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yarışmaların sövülecek yanı tabiki vardır. Ama savunulacak neresi var bilmiyorum. Birde neden insanlar biraraya gelip birini daha iyi göstermeye çalışırlar anlamıyorum. Bi kitleye mal edemezsin ki bi grubu. Seveni de sevmeyeni de bireydir. 10 kişini verebileceği bi kara değil bu tek kişini verebileceği bir karar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Haziran 2007 20:59 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

fazla bılgım yok bu yarısma gunlerı hakkında cemıyetıde cok severım ama madem yarısmanın durumunu begenmıyorsunuz nıye katılıyorsunuz?

katıldıktan sonra derece elde edemeyip laf söylemek dürüst bir hareket olmasa gerek.

sevgi olsun seks olsun saygılar

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Haziran 2007 22:13 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

grubun son gün ve son dakikada alinan bir kararla katildiklarini ve de kendileri kesinlikle istememesine ragmen dış baskılar ve ısrarlar sonucu "öff tamam" diyerek mecburen katılmak zorunda kaldıklarını belirtmek istiorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Haziran 2007 22:10 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ülen neye bok atcağınızı şaşırıyosunuz bazen hee herşeye bok at ben roxy frn çok grup tanıdım hala dinlediim gruplar var ne o finale kalan grupların şarkılarıınn olduu bi albüm çıkıo sende internetten indirion sor abeğendiklerinin demosunu arıon bak yeni harman eskişehirde eskiden bilmem ama bi ara 222 de giriş 10 ytl idi bi grup daha konser parası kdr adamlar tanındı şimdi para kazanıo hee ben para istemem derseniz ne vokalin ne davulun duyulmadığı kayıtları dinlemeye devam et (zızırtılı ses grubun tercihi olduğu zaman güzeldir) ne boksa işte kolay gele bidaa girip okumam yorumları bana bok atmayın cevap vermem benden iş çokmaz yane kalın sağlıcakla

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Haziran 2007 09:30 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sayın arkadaşlar...
burda konu cp deÄŸildir..
öncelikle bunu kafanıza sokun bi..

roxye bok atma sebebimin orada dereceye girememek olduğunu da nerden çıkardınız ?

konunun ilk mesajını adam gibi okursanız..adamların bi yarışma düzenleyip...birinciliğe hiçbir grubu layık görememeleriyle dalga geçtiğimi anlayacaksınız.. bu elit roxy boxy rakçı kitlesine bi eleştiridir.. kimseyi birinciliğe layık görmeyerek dereceye kalan kalmayan tüm grupları aşağılıyolar... ama gel gör ki anormal kero başta olmak üzere birkaç armut kafalı herşeyi kıçından anlayıp kendi komplekslerini yorumlarına yansıttılar.. cemiyetin benim yorumumla alakası olduğunu neden söyler ki bi insan.. beni tanımayanların diyeceği bişeydir bu...tanıyıp ta diyen birinin bu lafı söylemiş olması ya salaklığını ya da kasti bir kötü niyeti gösterir...başlıkların ilk mesajlarını adam gibi okuyun ..iki gıdım beyninizle amdan götten sonuçlar çıkarmayın a.k.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Haziran 2007 12:19 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cp'yle ilgili değil; zaten redselfin açıkladığı gibi dış baskılar ve ısrarlar sonucu mecburen katılmak zorunda kaldığınızı biliyoruz.

ama 10 senedir beste yapıp kaydettiğin, sayısız konsere çıktığın, senin adının hemen her zaman onunla anıldığı grubunun, bu yarışmanın finallerine layık görülmemiş olmasının yorumunda hiç etkisi olmadığını söylersen ya samimi değilsindir ya robotsundur ya da samimiyetsiz bi robotsundur.

16 yaşında bi hevesle roxy'e ilk kaydettiğimiz şarkıları yolladıktan sonra, bütün bu yarışma işlerinden uzak durmaya karar vermiştim. bu gruptaki vokalistin isteği üzerine kaydımızı yolladık. ne kadar pişmiş olduğumu, olgun olduğumu düşünsem de; bu jüriden hiçbir şey almamak canımı sıktı. ama oturup jürinin seçimine laf etmem. anca bu bi yarışmaya canımı sıktığım için kendime küfrederim. "aralarında seçim yapamadık" diyerek 2 tane birinci seçselerdi biraz daha düzgün bir davranış olurdu. 1. olmaması gerçekten de dangalakça bir seçim. ama zaten; 10 tane jüri'ye bu grupları sıraya koy; 1. 2. 3. seç dediğin zaman dangalaklık kapısını açmış oluyosun. yani bu mantıkla 1. seçmek de diğer bütün gruplara aşağılama olur. şarkıları yarıştırmak zaten başından saçma sapan bir fikirdir. zaten 1. olunca bişey olduğunu zanneden grubun bezelye kadar aklı yoktur. ancak şöyle düşünülebilir; "hiçbişey olmasa da az daha ismin duyulur"

burada tartışma da senin mesajından çıktı zaten. tartışma başlıktan uzak yerlere kaydı, kayar da. benim yazdıklarımın büyük çoğunluğu da senin mesajına değil başkalarının laflarına cevaplardı.

neyse ne zaten.. bunlarla uğraşacağımıza oturup stüdyoda işimize bakmamız gerek. iyi işlerin eninde sonunda yarışmalı yarışmasız, karşılığını bulacağına inanıyorum. o yüzden uğraşıp duruyoruz zaten.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Haziran 2007 19:32 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

seni islama davet ediyorum...huzur orada...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Haziran 2007 00:27 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

NORMALkerem yazdı:
cp'yle ilgili değil; zaten redselfin açıkladığı gibi dış baskılar ve ısrarlar sonucu mecburen katılmak zorunda kaldığınızı biliyoruz.

ama 10 senedir beste yapıp kaydettiğin, sayısız konsere çıktığın, senin adının hemen her zaman onunla anıldığı grubunun, bu yarışmanın finallerine layık görülmemiş olmasının yorumunda hiç etkisi olmadığını söylersen ...

"layik" görülmek nedir yaa.. kim kimi nereye layik görüyo veya görmüyo? ne kadar bayiliyosunuz bi seyleri tanrilastirmaya..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Haziran 2007 10:36 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

(bu mesaja kimse alınmasın sadece redself'e söylüyorum)

esasen dediklerim gayet açık zeka yoksunu arkadaşım benim. orada daha uzunca olan paragrafa bakarsan kimseyi tanrılaştıırmadığımı görürsün.

mesela ÅŸurdan;
"şarkıları yarıştırmak zaten başından saçma sapan bir fikirdir. zaten 1. olunca bişey olduğunu zanneden grubun bezelye kadar aklı yoktur."

şimdi daha açıkça anlatayım: burada diyorum ki; şarkılar yarıştırılmaz; kayıt kalitesi, canlı performanslar kıyaslanabilir, ama şarkıların güzelliği puanlanamaz. finale kalan grupları seçerken kayıtların düzgünlüğüne bakıyor olabilirler. finalde de seçimlerini canlı performansın netliğine göre yapıyor olabilirler.. ama bunlar yeterli olmaz; eninde sonunda birinci olanın en güzel şarkıları yaptığı, en iyi grup olduğu düşünülür. oraya çıkıp bu gruplar arasından en iyisini seçeyim diyen jürinin de yerin dibine batasıca bir kibiri olması gerekir.

layık görmek: 300 tane dinliyorsun; "bunlar gelsin; bunlar gelmesin" diyorsun. kim kimi neye layık görüyor? o da zaten cümlede gayet açık; roxy jürisi bazı grupları roxy finaline "layık" görüyor. başka birşeye değil. roxy'de seçilmiş ya da seçilmemiş olmak birşeylerin ispatı değil. dinlemeye layık olmak ya da olmamak meselesi değil bu. yine de eninde sonunda; oraya gönderdiğin kaydın; moğolların sikindirik düğün orgcusu tarafından bi kenara atılması can sıkıcı bir durumdur.

tek bi kelimeden polemik çıkarmak sana yakışıyor. belli ki yazılanı anlamak değil niyetin; sadece karşılık vermek. hiç merak etme senin saçmalıklarına cevap yazmaktan hiç bıkmayacağım. zamanım bol.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Haziran 2007 10:48 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bu tarafı geri kalan herkese;

EVET; şarkılar müzikleri yarıştırmak saçma ama gruplar arasında yarışma pekala yapılır.

ilk adımda derli toplu başı sonu belli besteler yapan, enstrumanları düzgün çalan grupları seçersin; bunun için objektif kriterler konulabilir, sözü nakaratı var mı, vokal söylüyor mu çığırıyor mu, detone mi, melodi-armoni var mı yoksa akorlar 2 notalı vokal melodisini mi takip ediyor vs. sonra kayıt ve düzenleme yapmayı iyi beceren grupları seçersin; bunun kriterleri de kimsenin hakkını yemeden belirlenir. sesler güzel dengelenmiş mi; enstrumanlar düzgün çalınmış mı, gitarist tonunu ayarlamayı biliyor mu yoksa amfiye taktığı gibi çalıyor mu, vokal şarkının içine oturabiliyor mu yoksa başka bir odada başka bir grubun vokali gibi mi geliyor? sonra canlı performansa bakarsın; grup kaydettiği gibi çalmayı biliyor mu; müzik içiçe oturuyor mu, yoksa sahnede birbirlerine bakıp şarkının sonunun ne zaman geleceğini kestirmeye mi çalışıyorlar vs. en son olarak da grubun geçmişine bakarsın; sadece o yarışma için 2 besteleri mi var yoksa birkaç demoluk bir geçmişleri var mı, konserleri var mı vs.

bunun sonunda ne çıkar? profesyonel düzeyde çalışan; çalışabilen, fakat amatör olan gruplar çıkar. onların adını biraz daha duyurmuş olursun, isterlerse plak şirketleriyle konuşmakta öne sürebilecekleri bir referans vermiş olursun. vs. istemezlerse de; yine de pek çok kişinin takip ettiği bir yarışmanın birincisi olduktan sonra; takipçileri, isimlerini duyurdukları alan genişler. demo yaptıklarında daha çok kişiye ulaştırırlar, konser verdiklerinde daha çok kişi gelir vs. yani düzgün çalışmanın ve yarışmaya katılmanın karşılığını bir şekilde alırlar.

not: bu bahsettiğim seçme yöntemini roxy'nin izlediğini söylemiyorum. sadece bir müzik yarışması böyle yapılabilir, pekala da düzgün bir yarışma olabilir diyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Haziran 2007 13:52 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

NORMALkerem yazdı:
(bu mesaja kimse alınmasın sadece redself'e söylüyorum)

esasen dediklerim gayet açık zeka yoksunu arkadaşım benim. orada daha uzunca olan paragrafa bakarsan kimseyi tanrılaştıırmadığımı görürsün.

mesela ÅŸurdan;
"şarkıları yarıştırmak zaten başından saçma sapan bir fikirdir. zaten 1. olunca bişey olduğunu zanneden grubun bezelye kadar aklı yoktur."

şimdi daha açıkça anlatayım: burada diyorum ki; şarkılar yarıştırılmaz; kayıt kalitesi, canlı performanslar kıyaslanabilir, ama şarkıların güzelliği puanlanamaz. finale kalan grupları seçerken kayıtların düzgünlüğüne bakıyor olabilirler. finalde de seçimlerini canlı performansın netliğine göre yapıyor olabilirler.. ama bunlar yeterli olmaz; eninde sonunda birinci olanın en güzel şarkıları yaptığı, en iyi grup olduğu düşünülür. oraya çıkıp bu gruplar arasından en iyisini seçeyim diyen jürinin de yerin dibine batasıca bir kibiri olması gerekir.

layık görmek: 300 tane dinliyorsun; "bunlar gelsin; bunlar gelmesin" diyorsun. kim kimi neye layık görüyor? o da zaten cümlede gayet açık; roxy jürisi bazı grupları roxy finaline "layık" görüyor. başka birşeye değil. roxy'de seçilmiş ya da seçilmemiş olmak birşeylerin ispatı değil. dinlemeye layık olmak ya da olmamak meselesi değil bu. yine de eninde sonunda; oraya gönderdiğin kaydın; moğolların sikindirik düğün orgcusu tarafından bi kenara atılması can sıkıcı bir durumdur.

tek bi kelimeden polemik çıkarmak sana yakışıyor. belli ki yazılanı anlamak değil niyetin; sadece karşılık vermek. hiç merak etme senin saçmalıklarına cevap yazmaktan hiç bıkmayacağım. zamanım bol.

bak şekerim, önce şunu bi kafana sokmak istiyorum : cok şükür zekamla ilgili hicbi problemim olmadıgı gibi "arkadasin" da degilim. artik bu tür laflarin 3 degil, 5 degil, 8 degil ,10 degil... icinde biriken, bu tür konuyla alakasız ilkokul bebesi stili gerzekce hakaretlerini dış dünyaya yansıtmayıp da münasip bi yerinde saklarsan cevrede daha az laf kirliligi yaratmış olursun gibi geliyo şahsen bana.
tek bi kelimeden polemik yaratmaya filan da calismiyorum. ama o tek kelime dedigin "layik olma" kelimesi bana batmış oldugundan ve daha önceki yorumlarinla birleserek bütünsel olarak kafamda bi yansima yaratmis oldugundan istem dışı sekilde tepki verdim. neyse en başa dönmiycem, ayni tartisma silsilesi tekrar acilsin istemiorum, daraldim cünkü o konudan. ortalik yerde bu kadar kisisel yorum yazmak da midemi bulandiriyo, fakat artik damarima basiyosun resmen.

tek bi cümle yazmıştım ben oraya. bu kadar uzatıp dallandırıp budaklandıran ve olayı tekrar kişisel'e ceken sensin.

"sacmaliklarima cevap yazmaktan bikmicam" filan gibi bi cene yarıştırma atmosferine de sokma olayi istersen. cünkü senin cevap yazman veya yazmaman benim icin hic bi sey ifade etmiyo. ama yok illa cene yarıştırmak istiyosan o konuda gayet uzmanımdır, hic sorun olmaz yani merak etme.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Haziran 2007 14:55 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

valla arkadaşımsın, hayatta bırakmam. benim cevap yazmam ya da yazmamam hiçbişey ifade etmiyo diyerek kalbimi kırmaya çalışıyosun ama beni ne kadar sevdiğini hiç gecikmeden cevap yetiştirmenden anlıyorum. susmadığına göre devam ediyoruz.

çene yarıştırmakta uzman olduğunu teslim ediyorum zaten. bana ilkokul bebesi stilini yakıştırdığın cümleyi "münasip yerinde saklarsan"la bitirmen şahane olmuş. ortaokul bebesi seviyeni kutluyorum. inşallah ilk orta fakülte bitirip bir baltaya sap olup kurtuluruz böylece.

şimdi baştan alıyoruz. maksadımız millete eğlence çıksın.

başından beri lafları çevirip duran sensin. yarışmayı düzgün düzenliyolar diyorum. "adamları tanrılaştırmış" oluyorum. "albüm ne ki? isteyen çıkarsın, isteyen mp3 dağıtsın" diyorum; "çok beğendiğim tanrı zannettiğim plak şirketleri" oluyor. müzik yarışmasından bahsederken bi anda "bu ülkede herşey ne güzel işliyor" zanneden bi adam oluyorum senin dilinde. sürekli kendince "benim zihin yapım" dediğin şeyi bana anlatıyosun. e cevap hakkı da doğuyor tabi. bütün dediklerimi bi ucundan tutup ters çevirmiş olmandan da zekanın yoksunluğuna vardım; ama çok şükür değilmiş. bunu sen söylediğine göre tamam.

tabi şunu yine belirtmek lazım gelir ki; forumlarda her klavyesi olan konuştuğuna göre; burada yazanların taksicinin anlattığından az daha değerli sayılması için kimin kim olduğunun bilinmesi gerekir. evet başından beri cevaplanmamış bir sorumuz var: sen kimsin? bu sektörde mi çalışıyorsun? gerçek birebir bilgin mi var konu hakkında yoksa daha önce de belirttiğin gibi "bi arkadaşlar söylemişti"den mi biliyorsun.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2007 19:19 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bi susun be.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 20 Haziran 2007 22:16 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

NORMALkerem yazdı:
valla arkadaşımsın, hayatta bırakmam. benim cevap yazmam ya da yazmamam hiçbişey ifade etmiyo diyerek kalbimi kırmaya çalışıyosun ama beni ne kadar sevdiğini hiç gecikmeden cevap yetiştirmenden anlıyorum. susmadığına göre devam ediyoruz.

çene yarıştırmakta uzman olduğunu teslim ediyorum zaten. bana ilkokul bebesi stilini yakıştırdığın cümleyi "münasip yerinde saklarsan"la bitirmen şahane olmuş. ortaokul bebesi seviyeni kutluyorum. inşallah ilk orta fakülte bitirip bir baltaya sap olup kurtuluruz böylece.

şimdi baştan alıyoruz. maksadımız millete eğlence çıksın.

başından beri lafları çevirip duran sensin. yarışmayı düzgün düzenliyolar diyorum. "adamları tanrılaştırmış" oluyorum. "albüm ne ki? isteyen çıkarsın, isteyen mp3 dağıtsın" diyorum; "çok beğendiğim tanrı zannettiğim plak şirketleri" oluyor. müzik yarışmasından bahsederken bi anda "bu ülkede herşey ne güzel işliyor" zanneden bi adam oluyorum senin dilinde. sürekli kendince "benim zihin yapım" dediğin şeyi bana anlatıyosun. e cevap hakkı da doğuyor tabi. bütün dediklerimi bi ucundan tutup ters çevirmiş olmandan da zekanın yoksunluğuna vardım; ama çok şükür değilmiş. bunu sen söylediğine göre tamam.

tabi şunu yine belirtmek lazım gelir ki; forumlarda her klavyesi olan konuştuğuna göre; burada yazanların taksicinin anlattığından az daha değerli sayılması için kimin kim olduğunun bilinmesi gerekir. evet başından beri cevaplanmamış bir sorumuz var: sen kimsin? bu sektörde mi çalışıyorsun? gerçek birebir bilgin mi var konu hakkında yoksa daha önce de belirttiğin gibi "bi arkadaşlar söylemişti"den mi biliyorsun.

gayet kisa ve öz: (polemik meraklisi olmadigimin ispati adina)
ben burda ne sana, ne de bi başkasina bi şey kanitlamak zorunda diilim, ben şuyum ben buyum diye kendi reklamimi yapmak gibi bi derdim de yok, o yüzden sordugun bu şeylere ortalik yerde cevap vermem.
yaptigin bazi yorumlar beni rahatsiz etti ve dayanamayip tepki gösterdim. kefallik mi.. olabilir.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 40 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: