Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Türk PUNK gruplarina destek vermek isteyen herkes,OKUYUN!!!!
06-20-2004, 01:28 AM
Türk PUNK gruplarina destek vermek isteyen herkes,OKUYUN!!!!
Aleyküm selam kardesler,
Aslinda benim kafamda herkesin toplanip ciddi(!) bi toplanti yapmasi gerekliligi var ama her neyse,
kafadan 4 senedir çesitli gruplar kuran ve çalan,bi distro kuran , demolar yayinlayan ve konserler ayarlayan - veren bir insan olarak türk punk gruplarinin genel olarak çektigi bazi sorunlari,siz sevgili(!) dinleyicilere anlatmak,aktarmak ve burada tartismayi düsündüm,Lütfen teker teker bütün numaraladigim basliklari ve onlarin alt basliklarini iyice okuduktan sonra,görüslerinizi ve önerilerinizi bildirin

BÖLÜM 1-KONSERLERDEK0 SORUNLAR:(Giris ücreti,Ses Sistemi)

1)Hepimiz olmasa da,büyük bi cogunlugumuz zor sartlar altinda yasiyor,
ve bu yüzden bircogumuzun cesitli enstrümanlari(Amfi,efekt pedallari,Gitar,Bas,Davul kiti parçalari,Ziller vs)eksik,ya da hiç yok...
2)Yine bircogumuz(ki buna Istanbullu ve hepinizin ciddi anlamda sevdigini bildigim,türkiyenin en iyi punk grubu da dahil-hayir,rashit deil!)Ev kiralarimizi zor ödüyor,karnimizi zor doyuruyoruz,buna ragmen bu siktimin ülkesinde ciddi bir emek ve para gerektiren bir sanat olan müzik yapmaya ve PUNKROCK'i yasatmaya calisiyoruz
3)Bir çogunuzun, son dönemlerde cogunlukla 5 milyon olan konsere giris fiyatini da çok buldugunuzu biliyorum,ancak;
-Untumayin ki,konser giris fiyatini biz deil,konser verilecek olan mekan ayarliyor,ki counlukla adamlar ilk basta 7-8 milyon dan bahsedio,biz en fazla 5 milyona indirebiliyoruz bi de içine bi içki dahil etmeye çalisiyoruz.
Ayrica olayi söyle düsünün,konsere 3 grup cikio mesela,5 milyon veriyorsunuz,bu verdiiniz parayla 3 milyonluk bir bira da aliyorsunuz.Geriye kaliyor 2 milyon,bu iki milyonu da 3 grubu izlemek için veriyosunuz,grup basi 750.000 lira,iyi bi gofret parasina bir grup izliyorsunuz,gruplar tarafindan verilen onca emegin,alinan onca enstrumanin ve haftada 2 defa stüdyoya verilen 30 milyonun yaninda
ayda bir vereceginiz bu para,inanin ki hicbirsey deil!!!Lütfen,konser fiyatlari konusunda duyarli ve anlayisli olun,siz konserlere geldikce,bar
sahipleri punk gruplarina köstek olmayacak ve belki sürümden kazanma muhabbetine bar sahiplerini fiyati daha da düsürmek konusunda ikna edebilecegiz!Ve unutmayin ki,ödediiniz paranin,cogunlukla hicbiri gruplara verilmiyor,bu yüzden eger fiyati yüksek buluyorsaniz bunu bar sahibine iletin,bize deil!
4)Ayrica,yine pek çogunuzun konserlerin Pazar günü olmas1ndan _ikayetçi oldugunuzun fark1nday1z,ancak konserlerin Cuma ya da Cumartesi günleri olamamas1n1n sebebi,tamamiyle
Barlar1n ticari mant1g1,malumunuz punk konserlerine güvenmiyorlar,Cuma Ve Cumartesi günleri,kendi bestelerini deil ve baskalar1n1n parçalar1n1 çalan Papaganlar1 dinlemeye gelen
0nsanlar bazen 100ü geçerken,Punk konserlerine gelen insanlar 15i geçmiyor!!!
Bu yüzden,eger Cuma veya Cumartesi Geceleri Punk dinlemek istiyorsan1z,bir süre Pazar günü yap1lan konserlere gelin,konseri mekan1n1 doldurun,böylece bar sahiplerinin de bu ülkede Punklar oldugunda haberi olsun,ve para kaybetme endi_esi olmadan haftasonu konser düzenlemelerini kabul etsinler.
5)Konserlerdeki Ses Tesisatini çogunlukla kötü ve kafa sikici buldugunuzu da biliyorum,

-Ama zaten konser günü konserin hertürlü ayakisini(Flyer daatma,Amfileri tasima vs)yapiyoruz,bir yandan da kendini bi bok zanneden amina kodumun orospu cocuuu kelimesinin kendilerine az gelecegi tonmasterlara soundcheck yaptirmaya calisiyoruz,ki cogunlukla her konserden önce,tonmaster soundcheck yapmamaya direndigi ya da yapsa bile her grup için 15 dakika öngördügü(ki adam gibi bi ses düzeni için hergrubun 1 saat Soundcheck yapmasi gerekir)için grup elemalari tonmasterla kavga eder,bunun sonucu da ilkinden bile daha kötü bi ses düzenidir.
-Az önce yazdigim 2 ve 3 numarali yazilardan da anlayacaginiz üzere,konserde iyi bir sound elde etmek için gerekli olan bir çok ekipmandan yoksunuz,örnek olarak counlukla ilk çikan gruptan sona gitar amfileri _i_iyor ve bu olay size berbat bi gitar soundu olarak dönüyor,bu sorunun tek çözümü,her grubun kendi gitar amfisi ile çalmasi,ki bu imkansiz&.bunun gibi örnekler saymakla bitmez&..
-Konserlerde bi çok grubun normalden kötü çalmasinin en önemli sebebi ise(bazen sarhos,hazirlanmadan çikmamiz disinda):
Bir çok barda,monitör diye bi kavram bile yok,bilmeyenler için söyliyeyim,her enstruman çalan kisinin konser sirasinda önünde duran ve müzisyenin çaldigini duymasina yarayan kolonlarin ad1d1r monitör.Eger monitör olmazsa,sahnedeki curcuna içinde,çogunlukla ne çaldiinizi duymaz,kafadan çalmak zorunda kal1rs1n1z.Bu da bi çok punk grubunun konserlerde s1çmas1n1n en büyük nedenidir.

BÖLÜM 2de,Demo-Albüm Sorununu ve Fiyat olay1n1 ele alacag1m,simdilik bu konser muhabbetini bi halledelim aram1zda,OK?
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-20-2004, 01:41 AM

d1g1d1k d1g1d1k d1g1d1k.... geliyoruuuuuuaam At :band
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-20-2004, 12:22 PM

kesinlikle haklisin allahz1ztospa ben bile imkan buldukca istanbulda konserle re gelmeye calisiyorum ama orda olupta nasi olur böle ilgisizlik burda grupu olp forumlara yazanlar istanbuldan heralde bi 40 - 50 kisi var ama biraz daha ilgili calmak söylemek ego araci olmamali saygilar
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-20-2004, 02:56 PM

o gün old city ye tek ba_1ma geldim. punk geçinen insanlar1 orda görememek oldukça can s1k1c1. lafta punkçu çok ama izlemeye destek olmaya gelince kimse yok. kendi arkada_lar1mda önce geleceklerdi sonra ba_ka yerleri gelmeyi buraya tercih ettiler neyse.. türkiyede punk bu kadar, gönlünü koyan insan çok az...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-20-2004, 08:45 PM

asl1nda konu_maya hakk1m yok ama bunun için özür mesaj1 diyebilirim
ben gelmeyi çok istedim ama elimde olmayan nedenler ç1kt1 son anda..onlar1 hallettiimde ise geç kalm1_t1m olay bitmi_ti san1r1m..bu olaylara kat1lmayan insanlara çok k1zard1m._imdi bende öle bi hata yapt1m..ama dediim gibi elimde deildi..özür yine.
dediklerinin hepsi doru ..bi dahakine umar1m daha ii olur
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-20-2004, 09:45 PM

Sertaç, yazi sadece son konserle ya da posteriti nin konseriyle alakali deil,ama eyvallah yine de,ben bekliodum seni herneyse,olur öööle vakalar arasira siktiretSmile
bu yazi çok daha genish bi kitleyi kapsiyo
Bozuk para,Cemiyet,Katli vacip,posteriti,ayilar,zibidiler iste,aklina gelen bütün gruplar....sadece benim grubumun son konserinin gaziyla yazilmis bisey deil,bunlari birinin insanlara anlatmasi gerekiyordu artik,o ishe de her boka maydanoz olduuum gibi ben bulastim gene
Alıntı Yaparak Cevapla
06-21-2004, 10:06 AM

hakl1s1n allahs1z tospaa ben de cok gelmek istedim ama olmad1 b1 daha ki sefere annemlerle gelcem sen hiç merak etme Big Grin
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
06-21-2004, 10:14 AM

herkes hakl1s1n diyor hakl1 olankimdir.
abi beni burda üzen mesele sadece bunlar1 konu_mam1z ama sadece konu_mam1z icraat yok bizde bu i_e gönüllü olmam1za ramen sadece konu_uoruz bence 2.konuyu acmadan önce napmam1z gerektiine karar verelim cüki destek bravo alahs1ztspa cok iyi yazm1_1n demekle olmuoo
Alıntı Yaparak Cevapla
06-21-2004, 09:03 PM

bn ordayd1m...hatta pe_ime dolam1_t1m 5 ki_iyide üstelik...ama 18 ya_ s1n1r1 dolay1s1yla almad1lar...olay budur destek vermemek fln deil... bu son konser için söliceklerim...

daha evvel zaten girmeye çal1_t11m konser say1s1 bellidirki bunnar1nda 1 yada 2sinde girebilmi_imdir...ki bunnarda tower gibi kimlik fln die ba_1m1z1n etini yemeyen yerlerde oldu...bana kalsa her konsere gelirim para sorun deil o bi _ekilde bulunur...
bnm aç1klamam bu...
ya_1m 18den küçük olduu içinde özür dilerim...
bu kadar celallenmeye gerek yok bnce...tamam bn punk1m die gezinipte hiç bi _ekilde en ufak bi destekte bulunmayan adamlara k1z1l1r...

nese sonuç itibariyle haks1z diilsin...ama sakin olmak laz1m...o yüzden _u patlayan 23 may1s ve 12 hazirandaki aç1k hava konserleri gibi _elerin yap1lmas1 herkes için daha hay1rl1 olur
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
07-29-2004, 02:58 PM

ben bi loto oynayay1m, aç1yorum bar1 izmirde...
lan sahnesi olmasa en az1ndan punk ve türevleri ya da içinde punk tarz1 olan müzikleri çalacam, hayalini kurmak yar1s1ysa... yar1s1n1 a_t1k demektir!
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
07-29-2004, 03:42 PM

Smile :punk: :lol:
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
08-19-2004, 04:59 PM

Türkiyede 8 milyona konsere giriyorsunuz...abi para mI?? burda ayda 2 konsere git, buget cIkmaza girer...yazIn birkac underground festler fln oluyor...12 milyon verip giriyoruz da "lan...bedava girdik sayIlIr!" diyoruz...

canlI müzigi verilen paraya acInIlIzmaz...hele birde kalite ise!!
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-16-2004, 04:52 PM

Arkadaslar selam,
Foruma daha once takılmadım hiç aslında sans eseri yeni gördüm.Belkide daha onceden işitmiş olabileceiniz bi punk gurubunun gitaristiyim(YATAY ZEKA) şimdi arkadaşlar normalde biz İTU Rock kulubu bunyesinde calan bir gurubuz. bu yuzden bazı imkanlarımız var . Şimdi size sunu diyeceğim bizim kendi konser ekipmanımız var ayrıca okulda da konser için ayarlayabileceğimiz bir mekan. Şimdi soruyorum . Bir punk Festivali duzenlesem muhtemelen gunduz olur alkol olmaz 18 yas sınırı olmaz kapalı alanda olur ses sistemi olur got gibi tonmaisterla uurasılmaz her seyi biz yaparız. giriş 3 milyondan 200 kişi gelirmi.
öğlen 15-16 gibi başlasa akşam 20-21 gibi bitse mesela siz bana 200 kişi yi ve calacak gurupları garanti edin bende organize edeyim iletişim için
0555 3749724 den GÖrkem yada
<!-- e --><a href="mailto:takirdayan_kaplumbaa@yahoo.com">takirdayan_kaplumbaa@yahoo.com</a><!-- e -->
dana bana ulaşın.
sorun şu 200 kişi gelmesi lazım.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-17-2004, 04:26 PM
owww
sen ben ce politikaci felan ol yaw okuyan herkes gelir saten eha
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-20-2004, 09:52 PM

ya bende gelmeye çalışomda zor oluo istanbul fln ama gelsekte almıolarki olmuo böle hazır sende bu ikna varken şu başbakana çıkta yaş sınırını 16 fln yapsınlar bak o zamn emin ol insan sayısı 2 hatta 3 kat ına çıkar ama 18 den büyük olanların gitmemesi saçma anlamıom bende ne biçim kardeşlik bu gidin kardeşimimkanınız da var
Alıntı Yaparak Cevapla
10-20-2004, 11:51 PM

aslında çok da fazla gelmek isteyen arkadaş var ama duyamıoruz bile.hadi internet falan bi şekilde malzeme oluo da girmeyen adam bilmio.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-21-2004, 05:06 PM

oxymoron'un dedigi çok dogru..olsa bile reklam işinden insan gelmiyo.üniversitelere reklamlar yapılsa yada başka tayfanın takıldıgı yere reklamlar asılsa gelen sayısı çok artacak..ama kimse duymadıgından gelemiyo..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
03-24-2005, 05:43 PM

konser ossun nekadar olusa ossun eskişehirde beş yılda fln punk adına bişey oluyo buda çok zor oluyo yani eğer bu boku yapmk dnlemk istiysanız buna katlananın ama bole yazarak fln bişey olmaz diyorm çunku her hafta konser var şurda burda diolar noluyo balon çıkıyo yapın işte yaptık diyin bizde eyvallah diyelim
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

İletişimTurkpunkYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi