Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
POLitik şarkı sözü! manyaksın isyankar
04-29-2004, 05:32 PM
POLitik şarkı sözü! manyaksın isyankar
"kahrolsun pis polis, kötü polis..."
bunu evinde oturup barda içki içen adam söylüyor.

"emekçi eziliyor, kahrolsun burjuva"
bunu söyleyen adamlar çounlukla hayat1nda bir kere bile çal1_mam1_, çal1_m1_ olanlar da i_ yapmam1_t1r.
(tan1yorum hepsini isim verdirtmeyin)

ayr1ca o k1l1kta da(o saçla ba_la) amele mahallesine inersen, indiin tek yer o olmaz.
pekala "kahrolsun NATO" slogan _ark1lar1n1n neyi neresinden etkileyeceini san1yorsunuz ki? sloganlarla gidenin yerine ancak sloganlarla gelen olur. gerizekal1 kitle olduu gibi kal1r, slogan atmay1 zaten çok severler, sadele_tirme i_lemidir.
bütün bu insanlar ya_amad1klar1 _eyleri yaz1yorlar. _ark1 deil bunlar, üstelik de alabildiine s1. enine boyuna dü_ünülmemi_ bile. zaten dü_ünülse 20 sat1rda bir_ey anlat1lamayaca1, _ark1 olarak bir_eye dokunmayaca1 anla_1l1r, oturup ba_ka bir kitle ileti_im arac1 içerisinde, örnein: makale olarak yay1nlan1r.

hep ayn1 tas ayn1 hamam. bütün politik gruplar 40 y1l1n ezbere sloganlar1n1 diziyorlar, kafiyeyi tutturunca _ark1 yap1yorlar.
ki_isel olan zaten politiktir. _ark1 da ancak yazar1yla birlikte vard1r. ders kitab1 gibi, bildiri gibi olmaz. çünkü sözlü müziin amac1 bir duygu hissettirmektir. içi bombo_ _ark1lar bunlar, her halinden de belli oluyor.

aman neyse ne..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
04-29-2004, 11:21 PM

hissettiklerini yazmal1 insan.. buralarda ne biliim duygusal veya politik olmayan(politik dedikleri de sözleri seçim öncesi partilerin mitinglerde çalan _ark1 sözleri gibin) bi_iler yaza1nca böle top gibin ipnem gibin sat1c1 tatl1 su pank1 damgas1n1 koyuyolar. çok yanl1_ ...
hissettiklerini yazman1n nesi kötü ki bunu anlam1yolar.
mesala giderim arkada_lar1m1n hakk1nda ya_ad11m _eyleri ne biliim maceralar1m1 duygusal anlar1m1 da vs. yazar1m. sonra yeri gelince bi_iler damar1ma dokunur giderim dogmatik kar_1t1 (mesaj içeren diolar) _ark1da yazar1m. bunda kötü bi_i yok ama baz1 çok gazmanlar bunu anlayam1o.
her _eyin yeri ve zaman1 var karde_im!
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
04-30-2004, 08:30 PM

ya bu forum aleminden ve internet aleminden biraz uzak duruyim, uzun süre yazmayayim dedim ama böyle _eyler at1l1nca ortaya gel de sus _imdi...

yav kalem ne diyorsun sen yaa? punk budur ve pank1n tarz1 budur zaten... beenmiyorsan gider manowar mu ne boksa onu dinlersin. punk sözleri direk söyler, ironi katmaz, direk bi hayk1r1_t1r, hatta çou zaman direk küfürdür. dolayl1 yoldan ineleme yapmaz ve dediim gibi pank1n tarz1 budur.
_imdi tutmu_sun yok _öyle yok böyle söz yaz1yorlar.... fark1ndam1s1n bilmiyorum ama panktan bahsediyoruz.
ne bekliyordun? diyalektik materyalizm anlatmas1n1 m1 yoksa kuantum mekaniinden falan m1 bahsetmeliler.... yada aristodan girip descartesten mi ç1kmal1lar?????????
Belki anlatmak istediin _uydu?????? Baz1 gruplar bunu s1rf söz olsun diye öylesine yaz1yor, s1rf politik olsun diye kal1p sloganlar sall1yor& eer böyle dü_ünüyorsan bu tart1_1labilir belki ama sen tüm punk yap1s1n1 sikmi_ atm1_s1n.
Tekrar söylüyorum, punk budur!!! Evet punk1n sözleri slogand1r. No future laf1n1 y1llard1r slogan olarak kullan1l1yor olmas1 gibi.!!!!!!!!!!!!!
Alıntı Yaparak Cevapla
04-30-2004, 10:26 PM

benim dediim insanlar1n ya_amad1klar1 _eyleri hissetmediklerini sloganla_t1r1p pank olcam diye ba1rmalar1... bu çok saçma yalan ve komik..bi_ey yapçaksan tam yap. söylediklerinle yapt1klar1n uysun birbirine..gerçekten ya_ad1klar1 çektikleri varsa bunlar1 hissediyorsa ister slogan yap1p pank rak olarak çals1n isterse de makale yazs1n ....bunda bi sorun yok
ama sonuçta bu _ekilde kaç _ark1 yazabilirsin ki sistemi sikiim polis cobun g.tüne ..fln bi kaç _ark1 sonra hepsi birbirine benzer..tekrar söylüyorum adam gerçekten böle hissediyosa yazs1n bu _ekilde..ama adam biraz ironi katar kelime oyunu yapar i_in içine sanat kalite katar. bunda kötü olan ne?
o zaman pank olmuyo mu niye olmas1n? i_in içine sanat katmak istiyosam, pank olm1cak diye bundan vazgeçmem mi gerekiyor?
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-02-2004, 11:51 AM

bozuk_para Yazılan:adam gerçekten böle hissediyosa yazs1n bu _ekilde..ama adam biraz ironi katar kelime oyunu yapar i_in içine sanat kalite katar. bunda kötü olan ne?
o zaman pank olmuyo mu niye olmas1n? i_in içine sanat katmak istiyosam, pank olm1cak diye bundan vazgeçmem mi gerekiyor?
burada hakl1s1n. buna bir_ey demiyorum.
zaten ben yukar1daki ilk yaz1ya cevaben yazm1_t1m.
ironi katmakla suçlanamayaca1 gibi katmamakla da suçlanamaz.
Alıntı Yaparak Cevapla
05-03-2004, 02:27 PM

polis iyi polis güzel ya_as1n burjuva m1 desin böle hissetmeyen adamlar yani anlayam1yorum.herkesin istedii _eyi yapmakta özgür olduu kan1s1na nezaman var1caz acaba??emekçinin ezilmesinden bahsetmek için fabrikada i_çimi olmak gerekiyo veya kötü polis iyi polis ayr1m1n1 yapabilmek için polisle çat1_mak hapse girip ç1kmak veya militan m1 olmak gerekiyo ya 40 y1ld1r at1lan sloganlar1 tekrar etselerde hala kafalar1n ayn1 kalmas1 acaba onlar1nm1 yoksa bu kendini zab1ta veya polis san1p buraya ahlak dersi vermeye gelen insanlar1nm1 ayn1 tas ayn1 hamam oldunun bi göstergesidir merak ve hü_u içersinde takip ediyorum ke_ke sussayd1m..
sadece _unu savunuyorum herkes istedii _eyi yapabilme hakk1na sahiptir senin gibi ajanlar ç1k1p bu insanlar1 pasifle_tiremedii zaman bi_eyler dei_iyo demektir!
brak1n herkes istedii _eyi istedii _ekilde yaps1n
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-06-2004, 03:53 PM
birşeyler değişiyor
bakal1m neler dei_iyor! sloganlar neyi dei_tirdi bugüne kadar? sloganlarla kurulan sovyetler da1ld1 mesela.
rashit orijinal kar_1t1 tavr1yla ünlü oldu mesela... daha neler neler.. bak bak neler neler dei_iyor. avrupada bi pank alemi var ki sormay1n! her_eyler dei_ti oralarda panklar saolsun.

_imdi pank dediin öyle deil tabi karde_im. önce pank adam sikini da__a1n1 sal1p soka1n ortas1na s1çar, sonra da onu yer, bir_ey kaç1rm1_ olmayay1m diye...

bu arada sloganlar herkesin istediini yapmas1n1 öütlemez, asla o yolda olmazlar. bu arada "herkes istediini yaps1n" da çok dangalakça _eylere var1r. yarat1c1l1k balam1nda diye ekleyelim istersen.
hissetmeyi, hissettirebilmek için ön ko_ul olarak dü_ünmü_tüm. müzik yapman1n amaçlar1ndan önemli bir tanesidir herhalde diye dü_ünüyorum. polis kötüyse kötü, bunu bilmeyen mi kald1? "polis kötü kötü kötü" diyince ne oluyor peki? bunlar bir_ey ya_atm1yor, dinleyiciye de hissettirmiyor. ööyle 1 may1s bro_ürü gibi gelip geçiyor.

son olarak herkesin yapt11na niye kar1_mayay1m ki ben? can1m s1k1l1yor gelip buraya yaz1yorum i_te.. forumun amac1 da bu deil mi? aktivistlik var bir yanda, ki_i eylemleriyle ortaya konan. _ark1 sözüyle bitmiyor bu i_ler. laf olsun diye ba_tan a_a1.

decartes'1 nereden kar1_t1rd1n ki _imdi? sloganlar1 ç1kar1nca bir o mu kald1? yau sadece Clash'le Rashit'i kar_1la_t1r1n bir. (ve _imdi rashit pe_inde giden çok grup var) iki sat1r _ark1 sözünde paralellik gösterin. ORJiNAL olmak sanat eserinde tan1m gerei birinci kurald1r. yeni bir_ey getirmelidir. televizyona baka baka yaz1lan _ark1 sözleri sadece iç s1k1nt1s1 getiriyor buralara...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-06-2004, 04:44 PM
"no future" yaşasın
bunlar1n arkas1nda durabilmek bak1m1ndan diyordum. bakt1n bir_eyler yanl1_ diye dü_ündün, ne yapt1n, ald1n bu sözleri yazd1n ba_tan ba_tan... yeni bir_ey koymadan, sanat m1? pank yap1yoruz ya... sosyal yaraya parma1n1 bast1n, vicdan1n1 da rahatlatt1n, oh ne güzel! tek bir _ey eksik, dü_ünmemi_sin. nedir "no future" ya.. bugün no future için ne yapt1n. bu slogan1n arkas1nda dur bakal1m.

tamam, bütün insan eylemleri amaçl1d1r. aç1k seçik söylüyorsun, bir_eyleri hareket ettirmek, bir_eyleri dei_tirmek amac1n. peki aç1klar m1s1n bana, bütün bu sloganlar neyi nas1l dei_tirecek? dü_ün, iyi dü_ün. "pank1n tarz1 budur, gerçekleri aç1k aç1k söyler, küfreder." o zaman senin pank1n1n tarz1 yanl1_! ayr1ca bu söylediin sadece bombo_ bir genelleme. kutsal kitapta m1 yaz1yor nedir? senin punk tan1m1nd1r bu olsa olsa. neden yanl1_? çünkü böyle hiçbir_ey hareket ettirilmez. hatta s1rf "küfür"lerin, koca bir kitleye sana kulaklar1n1 t1kamalar1 için geçerli bir sebep verir. bak pin-up olay1 nerelere getirmi_, saç1n1 kesmesi, taksimde kendi içinde birbirine laf at1lmayan küçük bir topluluk olu_mu_ diye, bir_eyler ba_ar1lm1_ san1yor, üstelik de kendine malediyor. (ayr1ca bayram vakti de taksimde bile o saçla halen dola_amazs1n. hiçbir _ey! kesinlikle hiçbir _ey dei_medi, elde edilmedi)

burjuvazi hede hödö... akorlar klavyeden yukar1 doru 1,2,3 a_a1 doru hop 1,2,3 (politik pank klasii) bu monotonlukla kime neyi veriyorsun, dünyan1n neresinde ne dei_ti söyle. ancak sosyal gerçekliin yeni yeni kabaca fark1na varm1_ çocuun ç1rp1n1_lar1 bunlar. sloganlar1n alt1 bo_, arkas1nda duracak adam yok...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-07-2004, 02:33 AM

ya b1rak1n bu slogan att1n arkas1nda dur aazlar1n1. herkes yapmak istediini yaps1n gözünüzü seveyim allahl1k yapmay1n. dinleyici bi_ey hissetmiyosa dinlemesin adam kötü polis demekten s1k1l1nca k1zlarla ilgili _ark1lara yönelsin falan filan.. yani anla_amad11m1z nokta _u eer arkas1nda duramicaksan yapma çünkü tamamen bo_ bi hareket diyosun, ben de diyorum ki o adam yapt11 hareketin bo_ olduu kan1s1na var1nca b1rakmak isticektir ,ama bo_ gibi gelmiyosa ona devam eder.ve etsin de.. rashitin ünlü olmas1 skimde bile diil.niye senin sikinde ki ? yani yapt1klar1 müzikten para kazanmalar1 niye bat1yo bize bukadar. niye ilgileniyoruz?
_u en kral pank benim'likten nezaman kurtulacaz? sloganlarla tabiki bi_ey dei_micek benim dei_imden kast1m ben sevmedim sus! zihniyetinin birazc1kta olsa suland1r1lmas1yd1.rashitmi ç1kard1 punk rock1? veya punk müzik ve politik sözü ilkkez rashit mi biarada kulland1.. allah a_k1na o gruplara bo_ konu_ma derken biz de bo_konu_mu_ olmuyomuyuz.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-07-2004, 09:58 AM

yani sovyetlerin çökü_ünü bir cümleyle aç1klad1n, pank1n 1-2-3 ileri 3-2-1 geri gitar kal1b1n1 y1kt1n, politik _ark1 sözü olay1na da öyle bi parmak bast1n ki walla diyecek laf bulam1yorum abi... tamam hakl1s1n....
_imdi tutup pank1n geçmi_ini anlatmama gerek yok san1r1m. bunu buradaki herkes biliyordur.
özetle: müzikal anlamda çok basit, içerik olarak politik bi kar_1duru_, isyankar bi ak1m olu_mu_ ve bunun ad1na da pank denilmi_...
buraya kadar tamam san1r1m.
bu benim bi iddiam deil! bunu tarih söylüyor, bu bi gerçek....
e _imdi sen tutmu_ bu tarzda yoluna devam etmeye çal1_an ak1ma ne anlatmaya çal1_t11n1 hala anlayabilmi_ deilim.
bu bir tarz....
bir_eyler dei_mi_ veya dei_memi_ olabilir.
peki ne yapal1m yani.... ????? sokaktaki adam gibi " lan dünya böyle gelmi_ böyle gider karde_im, sen bunu dei_tiremezsin, kendi götünü kurtarmaya bak" teorisinden yola ç1k1p o _ekilde mi ya_ayal1m????
peki müzikal olarak punkrock????? tekrar söylüyorum... insanlar kaiteli müzik yapmas1n demiyorum... yapmak isteyen, becerebilen yaps1n tabi ama bu pank1n tarz1 deil....
ben pank dinlediim kadar klasik müzik de dinleyen birisiyim.
ve _u konumda tutup da klasik müzik yapanlara "lan siktiredin bunlar1 bidünya notalar falan ne ura_1yorsunuz, hem kimse dinlemiyor, hem de biboka yaram1yor" demek olurmu ????
ayn1 _ekilde panka da lan ne bokuma politik _eyler yaz1yorsunuz, çok basit müzik yap1yorsunuz demek olurmu?????
bu bir tercih, adam bunu yapmak istiyor ve yap1yor....
böyle ele_tiri olmaz....
niye bunu yap1yorsun, ne boka yar1yor diye ele_tiri olmaz.....!!!!!!!!!
Alıntı Yaparak Cevapla
05-07-2004, 10:15 AM
eyvallah
evet kat1l1yorum punk belli bisey akor kal1plar1 belli ama baz1 punk gruplar1 kendini dinlemeden diger tarzlar1 kotulerler b1rak1n ya gidin siz punk yap1n biz nu yapal1m duygu veriosa siz bizi dinleyin biz sizi kahrolas1 fa_ist blacklar gibi davranmay1n herkes ilk olarak kendini bilsin yasas1n anarsi punk gercek punk
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-07-2004, 01:43 PM
sadeleştirmeyi düzgün yap
benim fikirlerimi sadele_tirip 3-5 kelimeye indireceksen ekleme yapmamaya çal1_. "bunlar1n bir boka yarad11 yok"(buraya kadar doru say1l1r) "sen kendi götünü kurtar"(böyle bir_ey yok) sadece _u i_i düzgün yapmak gerek diyorum.
allahl1k yapt11m1 da nerden ç1kartt1n1z. sadece akl1ma geleni yaz1yorum. neden beenmediimi söylüyorum, fikirlerimi temellendiryorum. forum'un burada olmas1n1n sebebi de bu deil mi? üstelik "en kral pank"l1kla da uzaktan yak1ndan alakam yok, pank bile demem kendime. sadece müzikten bahsediyorum burda.
punk'1n 1-2-3 diye bir akor yap1s1 da yok bu arada. öyle müziin cehennemin dibine kadar yolu var.
açal1m bakal1m ingilteredan zaman1nda ç1kan gruplara... bir de s1rf o zamanda ortal1kta olduu için compilation'lara kat1lmaya hak kazananlar var. bir de gerçekten ura_1p hem bir_eyler söyleyen hem de sade ve güzel _ark1lar yapan gruplar var. gitar virtüözlüü sololar1 falan filan oldukça s1k1c1 ve anlams1z _eylerdir, hardrock gitaristlerinin kendinden geçme tripleri hemen her zaman yaland1r. pankrakta böyle virtüözlük gibi _eyleri at1yoruz tamam. ama bununla uzaktan yak1ndan alakas1 olmayan güzel _ark1 yapmay1 neden illa ki atmak istiyorsunuz ki?
bu i_ler bu kadar kolay san1lmamal1 bence. çünkü bunlar alk1_land1kça herkes böyle dü_ünüyor. ben de al1r1m ba1r1r1m olur i_te. herkes gitar çalabilir ama herkes beste yapamaz. senin de diyecek _eyin varsa ba_ka yollardan söyleyebilirsin, fanzin falan yap mesela. neden illa ki müzik? bu mant1kla punkrock derdini "hayk1rma" i_i deil, beceriksizlere _ark1c1 olma imkan1 oluyor. üstelik sözler de böylesine haz1r olunca tekrar tekrar tekrar...
_imdi bir de olay1n bu boyutuna bakal1m, neden bu adam oturup derdini güzel bir biçimde söyleyebilecei yollar aram1yor? çünkü grup demek sahne demek, bir yandan da böyle bir yönü var, orada izleyiciyle kar_1 kar_1ya olmak demek. bunun hayalini kurmayan da yoktur herhalde. insanlar1n beenisini canl1 olarak görme f1rsat1. hem de evinde oturup uzun boylu ura_madan! panklar aras1nda bir o kadar daha yayg1n bir ileti_im arac1 olan fanzin i_i neden o kadar tutulmad1 dersiniz? neden önüne gelen fanzin ç1karm1yor da önüne gelen grup kuruyor? söyleyecek _ey ise ka1t üzerinde çok daha fazla f1rsat ve imkan var bunun için. yani çou zaman aslolan bir_ey söylemek deil, dikkati üzerine çekmek, bu tav1r da gözlerini kapay1p allah1n1 bulmu_ taklidi yapan hardrock gitaristinden farkl1 deil.
haa bundan banane? benim oldukça can1m1 s1k1yor bu kuru kalabal1k. o kadar. önüme gelene de söylerim bunu. yaln1zca _urada bir ayr1m yapmak _art: "basit müzik=kötü müzik" deildir. güzel olmas1 için illa ki komplike olmas1 gerekmez. ingiltere camias1ndan örnek; clash, adverts, stiff lttl...(bunlarda virtüözlük yok ama sanat var) ama basit ya da karma_1k güzel müzik yapamayanlar müzik yapmas1nlar. kendini ifade etmenin milyon tane ba_ka yolu var.
senbenmsnbndsn: o adam asla yapt11n1n manas1z bir_ey olduunu dü_ünmeyebilir. bir yandan alk1_lan1yor da olabilir. o arada da gerçekten güzel _eyler yapmaya çal1_an adamlar hakettiklerin ilgiyi bulamazlar, çünkü genelde onlar1n ilgi dilenecek halleri de yoktur. i_te bu _ekilde "isteyen istediini yaps1n" diyince, her_eyi kendi gidi_ine b1rakm1_ oluruz. zaten ilk hareketi yapma amac1m1z _eylerin gidi_ine dokunmak olduu için söylüyorum, ne yaparlarsa yaps1nlar dersek: "böyle gelen böyle gider" diye dü_ünüyorum.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-07-2004, 08:26 PM

basit dü_ünmek bence daha güsel... isteyen istedigi müzigi yapar. (isteyen müzikal aç1dan dolgun müzik yapar , isteyen basit yapar)

isteyen istedigi sözü yazar (isteyen oturup söz yazmaya kasar - belkide dolayl1 ve radikal anlat1r - isteyen sikinde olmadan basit sloganlarla anlat1r)

isteyen istedigi müzigi dinler .(isteyen basit sound ve basit sloganlardan ho_lan1r - isteyen viritöz gruplar1 ve en marji sözleri sewerek dinler.)

ve isteyen istedigi _eyi dinler -okur-yazar ve senin gibi ele_tirir .veya yine dinler ama sikinde olmaz...

isteyen aktif olarak bi_ilerle ugra_1r - istemeyenin içindedir ,sikinde olmaz
sonuçta isteyen istedigini yapar .... mutludur yada diildir

daha neyi ele_tiriceksinki sonuçta bi_eyi güsel bulan sonuna kadar ona sahip ç1kar destek verir.bulmayanda dinlemez sahip ç1kmaz

bak bende senin yazd1klar1ndan s1k1ld1m saçmasapan büssürü _ey yazd1m
hatta ho_uma bile gitti..... istedim yazd1m haehae
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-08-2004, 11:09 AM

bence eger amac1n bi sey anlatmaksa bunu basit karms1k iyi kötü diye degil gercekten inand1g1n bisey olmas1 gerekiyo zaten bu ictenlik sark1ya cok güzel bi hava kat1yo sevilir sevilmez o baska ama herseyden önce gercek düsüncelerini aktar1yosun

örnegin yazd1g1m ilk sark1 öss (kilink) öss yi kazanamag1m1 ögrendigim zaman yazm1st1m gercekten beni anlat1yodu herseyden önce ictendi
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-08-2004, 12:19 PM

yaw abi punk ne hissediyosan onu yaza paralel deilmidir? buna cvp verirmisin?punk 1 bo_ver müzik bu deilmidir? müzik insan1n içinde ne varsa, ruhunda ne varsa, kafas1na tak1lan ne varsa, ne varsa olu ne varsa deilmidir?

bu birincisi; yani insanlar1n söz yazarken yapmas1 gereken sadece hissetiklerini yazmak hepsi bu..buraya kadar olan k1s1m basit...bu yüzden aman politik yazd1 kesin balon bu yada bak dikkat çekmeye çal1_1yo diye bi_ey söylemek saçma olur...böyle genelleme olmaz, olamaz...eer televizyonda kyotoya abd nin kat1lmad11 haberini görürsen ve siktiimin abdsi dersen bunu hissediyorsundur ve yazm1_s1nd1r bu kadar basit..illa kyotada bulunup sözle_meye imza atmana gerek yok..ha sen o _ark1y1 yazd1n diyede gidip o anla_maya imza atmayacak tabi abd...eer kafandaki buysa gerçekten sinirliysen naapars1n eer müzikle ilgileniyosan söz yazars1n, resim yap1osan resim yapars1n, yaz1 yazmak gibi bir yetenein varsada fanzin yapars1n..

ayr1ca bence iki sebep var fanzin yerine müzikde..1-okumak-yazmakla alakas1 olmayan bi topluluk var ortada..ba1rmak varken kimse yaz1 yazmak istemiyor..2.side artizlik i_te...dediin gibi müzik, sahne cd ba_ka yaz1 ba_ka..

sonuç olarak ne hissediyosan onu yazars1n dinleyende beenir veya beenmez bu kadar basit..insanlar1n hislerini bu kadar basite indirgemeyin lütfen..robot falan deiliz biz..tvde gördüümüz bi_eyde ya_amasakda bizi etkiler..ve bir_ey dei_sede dei_mesede bunu ba1rmak istersin..

yolda 10tane herif seni tek bulup dalsa sen "ulan nas1l olsa dayak yiycem bari vurmiim" mi dersin? ha böyle diyosan ok hakl1s1n hiçbir_ey dei_mez diye susmaya devam edelim hep beraber...ama ben böyle demem eminim sende demessin..

ikincisi müzik...123 321 bir diye bi_ey yok tabiki...ama 91456308 diyede bi kal1p yok...la re mi yapars1n mükemmel olur, saçma sapan bi_eyler yapars1n baz1 teknik grind gruplar1 gibi bok gibi bi_ey olur...

durum budur bence..böyle kal1pyarg1lara dü_meyelim bence...isteyen istediini yazamaz...sadece gerçekten hissettiini yazar...içinden geldii gibi...yoksa adam "aman punk bu heyy isyankar1z biz" diye balondan _ark1 yazarsada siktirecei yere siktirir yani..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-09-2004, 11:42 AM

durum budur bence..böyle kal1pyarg1lara dü_meyelim bence...isteyen istediini yazamaz...sadece gerçekten hissettiini yazar...içinden geldii gibi...yoksa adam "aman punk bu heyy isyankar1z biz" diye balondan _ark1 yazarsada siktirecei yere siktirir yani..

isteyen istedigini yapar= isteyen hissettigini yazar (beyenilir yada beyenilmez )
isteyen istedigini yapar= isteyen hissetmedigini etraftan duyduklar1n1 yazar (beyenilir yada kimse taraf1nfan siklenmez)
aheaheahe

ya bunun neresi kar1_1kki? yada neresi kal1pyarg1larla dü_ünülmü_? ---
istenen _eyin, beyenilip yada beyenilmeme korkusu olmadan ,basit yada a_m1_ bi _ekilde yap1lmas1 ----yani istenilen _ekilde özgürce yap1lmas1n1n neresi kal1pyarg1???
bi adam' aman punk bu heyy isyankar1z biz' diye _ark1 yapm1_ olsa ve bundan gayet mutluysa seni ne kadar ilgilendirebilirki. en fazla o adam1n yapt1g1 müzige sahip ç1kmass1n dinlemessin.
Buda isteyen istedigi müzigi dinler .(isteyen basit sound ve basit sloganlardan ho_lan1r - isteyen viritöz gruplar1 ve en marji sözleri sewerek dinler.) olay1na gelir.
Bence s1rf kar_1 bi fikir olsun diye yaz1 yazmak basma kal1p bi dü_ünce...!!!
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-09-2004, 10:45 PM

galiba beni yanl1_ anlam1_s1n?!?!
benim kal1pyarg1yla kastetiim böyle insanlar1 gruplamay1nd1 anlad1n??
yani herkes içinden ne geliyosa onu yazs1n diorum..eer tersini söylüyosan yani yok hay1r içinizden geldii gibi yazmay1n diyen varsa o kal1pyarg1d1r diyorum..

bilmem anlatabildimmi???

bence sazanl1k yapmay1n...?!??
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-09-2004, 10:48 PM

ha bide insan1n hissetmedii bi_eyi yazmas1na sayg1 göstermem..
dü_üncesi dorudur ama hissetmiyody laf olsu diyedir..
yani YALANDIR...

yalanc1lara sayg1 duyan bi millet olduysak o ba_ka...
ama ben birisi bi_eyi hissetmeden söylüyorsa onu yalanc1 olarak nitelendirirm...

ayr1ca isteyen istediini yazamaz...

biri ç1k1p bi _ark1da benim anama küfredemez eheahha öldürürm...
mesela yani..

isteyen istediini yazamazla kastettiim iki il_ey var yani...

biri hissetmedii bi_eyi yazamaz..yalanc1 olur pratikte...
ikinicisi bana hakaret edemezSmile

buda böle biline
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-09-2004, 10:59 PM

çözümsüz seyler bunlar yasas1n nihilizm .nihilizm ne hic bi fikrim yok ama olsun.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-09-2004, 11:45 PM
canınız mı sıkıldı?
exocuum, s1k1lmasan bu forumlarda i_in ne zaten. ama s1k1nt1m artmas1n diyosan worldwideseks taraflar1nda sörf yap derim.
bro? siz anlam1_s1n1z ama olay1
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
05-09-2004, 11:51 PM
evetevetevetevetevet
iSTEYEN iSTEDiGiNi YAPAR:

J.P Sartre'1n bir örencisi ikinci dünya sava_1 s1ras1nda gelmi_ ve hocas1na ak1l dan1_mak istemi_. "orduya m1 kat1lay1m yoksa kuzey afrikadaki köyde öretmenlik mi yapay1m" demi_. sartre da _öyle cevaplam1_:

"ne bileyim lan ben. naaparsan yap!"
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-06-2006, 11:38 AM

:lol: iyimiş
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-06-2006, 11:47 AM

oku oku öldüm lan
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-06-2006, 12:48 PM