Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 12 Ekim 2008 03:17

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: MAYONUDA AL GİT....!
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 11:29 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

AŞAĞIDAKİ YAZI ZÜLFÜ LİVANELİYE AİT.. MEĞER BAYKAL KİMMİŞDE BİZİM HABERİMİZ YOKMUŞ..

Deniz Bey, o fotoğrafı çıkarıp bakmanın zamanı geldi!

Seçimler öncesi CHP’ye zarar vermemek için bildiÄŸim birçok konuyu içime gömerek sustum, bundan sonra da bu parti ve liderine iliÅŸkin hiçbir ÅŸey yazmayacağım.
Çünkü bir faydası olacağına inanmıyorum.
Ama bu konudaki son yazımda size bir tanıklığımı aktarmak zorundayım.
Bunu bir borç olarak görüyorum:
Deniz Bey lütfen hatırlayın:

19 Aralık 2002 tarihinde karlı bir Ankara gününün akÅŸamında Mehmet Sevigen’in evindeydik.
Ben Cumhurbaşkanı ile görüşmeden geliyordum.
Abdullah Gül BaÅŸbakandı, Tayyip ErdoÄŸan’ın ise Meclis’e girme umudu kalmamıştı.

CumhurbaÅŸkanı Sezer bir gün önce, Tayyip ErdoÄŸan’ın “milletvekili olmadan baÅŸbakan olma” önerisini reddetmiÅŸti.

Türkiye’nin kaderi o akÅŸam o evde deÄŸiÅŸti, çünkü siz “Tayyip ErdoÄŸan baÅŸbakan olacak!” diye tutturdunuz.

Sizi “Çok tehlikeli bir oyun bu!” diye uyaran parti dışından önemli ÅŸahsiyetlere kızdınız, “Hayır!” dediniz “İki ay dayanamaz. Göreceksiniz iki ay dayanamaz.”

Sizin bu iddianıza karşılık ben ne dedim: “ErdoÄŸan herhangi bir kiÅŸi deÄŸil, bütün tarikatların birleÅŸerek Erbakan’ın yerine seçtiÄŸi siyasetçi; arkasında Amerika, Avrupa desteÄŸi de var. Program Türkiye’yi ılımlı İslam cumhuriyeti yapma programı. Sizin dediÄŸiniz gibi iki ayda gitmeyecek; tam tersine, bu odada bulunan herkesin siyasi hayatını bitirecek.”

İki ay dayanamaz iddianızı, “görüşleri gereÄŸi IMF ile anlaÅŸma yapmaz, ekonomiyi zora sokar ve dayanamazlar.” tezine oturttunuz.

Ama bunların hepsi bahaneydi çünkü siz iki partili rejimin işinize yaradığını anlamış ve seçim sonuçlarına sevinmiştiniz. Çünkü size ana muhalefet partisi lideri olmak ve soldaki rakiplerinizi yok etmek yetiyordu. Bu iş birliğini daha sonra da sürdürdünüz.

O zaman ben sizin Tayyip ErdoÄŸan’la seçim öncesinde Beylerbeyi’nde gizlice buluÅŸtuÄŸunuzu ve bir anlaÅŸma yaptığınızı bilmiyordum.

Bu gecenin tanıkları var: Önder Sav, Eşref Erdem, Mehmet Sevigen, Bülent Tanla, Yaşar Nuri Öztürk.

Belki bazıları sizden korkar ve tanıklık etmez ama bir kısmı da bu sözlerin doğru olduğunu açıklar. Yani tanıklar var. Ötekiler de söylemese bile içten içe bunun doğru olduğunu bilir. Siz de bilirsiniz.

Tartışmanın sonunda dediniz ki: “Bu gece birbirimizin fotoÄŸrafını çektik. İki ay sonra çıkarıp bakalım. Ama rotuÅŸ yapmadan. Hangimiz haklı çıkmışız?”

Şimdi, 2007 seçimlerinin ardından o fotoğrafı cebinizden çıkarıp bakın Deniz Bey.

Ve düşünün; Meclis grubunda “ErdoÄŸan’ı baÅŸbakan yapıyor diyorlar. Evet yapıyorum. Var mı itirazı olan!” diye bas bas bağırmanıza deÄŸdi mi?

ErdoÄŸan’la Beylerbeyi’nde gizlice buluÅŸmaya ve size oy veren milyonları hiçe sayarak gizli anlaÅŸmalar yapmanıza deÄŸdi mi? (Deniz Bey, biliyorsunuz ki bu gizli buluÅŸmanın da tanığı var.)

BaÅŸbakan olmak, elbette ErdoÄŸan’ın demokratik hakkıdır. Ama bunun için olaÄŸanüstü çaba harcamak CHP’nin birinci görevi deÄŸildir. Üstelik dokunulmazlık kaldırılmadan.

Bir milletvekilinin mazbatasını iptal ettirip, Anayasa’yı deÄŸiÅŸtirip, grubu baskı altına alıp, Siirt seçimlerini es geçip ErdoÄŸan’ı meclise sokmak ve dokunulmazlık zırhına kavuÅŸturmak için verdiÄŸiniz canhıraÅŸ çabanın yüzde birini partiniz için verseydiniz sonuç bambaÅŸka olurdu.

Size o gün söylediÄŸim gibi, Türkiye’nin kaderini deÄŸiÅŸtirdiniz.

Deniz Bey; sözlerimde en ufak bir çarpıtma varsa çıkıp söyleyin. “Öyle deÄŸildi. Böyle konuÅŸmadık.” deyin.

Genel Sekreterinizin ve en yakınlarınızın tanık olduğu bu konuşmayı inkâr edin.

Ya da başınızı önünüze eğin ve tarihin hakkınızda vereceği yargıyı düşünün.

Tayyip ErdoÄŸan’ın yüzde 34 oyla meclisin üçte ikisini ele geçirmesinin manivelası oldunuz.

Daha önce Refah Partisi’nin belediyeleri ele geçirmesi de sizin oyları bölmeniz sayesinde gerçekleÅŸmiÅŸti..

Tayyip ErdoÄŸan’ların ve yine çok yakın dostunuz olan Melih Gökçek’lerin en büyük ÅŸansı sizdiniz.

Bu ülkenin sola şiddetle ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bütün uyarılarımıza rağmen partiyi sağa çekmekte, Kürtlerden, Alevilerden, solculardan ayırmakta ısrarlı oldunuz.

Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın, Fikri SaÄŸlar, Ercan KarakaÅŸ, Mehmet MoÄŸultay, Seyfi Oktay, Celal DoÄŸan ve daha birçok sosyal demokratla el ele tutuÅŸup halkın karşısına çıkmanız gerekirken; eski MHP’lileri, eski ANAP’lıları, idamla yargılanmış saÄŸcı militanları parti vitrinine çıkarmakta ısrar ettiniz.

Size defalarca “Bir ÅŸeyin aslı varken kopyasına kimse bakmaz!” dememize raÄŸmen, sol politikaları deÄŸil, MHP çizgisini tercih ettiniz.

SaÄŸcıları ve sekreterinizi Meclis’e sokarken, İsmet PaÅŸa’nın Avrupa Konseyi’nde komisyon baÅŸkanı olma baÅŸarısını gösteren torunu Gülsün Bilgehan’ı Meclis dışında bıraktınız.

İnanın ki bunları yazarken samimi olarak üzülüyorum. Keşke haklı çıkmasaydım, keşke sizin tahminleriniz doğrulansaydı diyorum ama durum ortada.

Artık bundan sonra istifa etseniz de bir etmeseniz de.

Bad-el harab-ül Basra!

Zülfü Livaneli

En son Piyan tarafından, 25 Temmuz 2007 00:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 12:49 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

etmiyormuş istifa bu arada izledim biraz basın toplantısını da hala en güvenilir siyasetçi benim diyor.anlamadım bu salak deniz baykalı gitti.Adam başarı olarak sunacak herhalde.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 13:06 
Hardliner
 Profile bak

yazıklar olsun beeeeee yazıklar olsun chp yeee istifa etsin baykal

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 13:17 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

etmez o

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 13:42 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

baykal basın toplantısında "tabandan istifayı gerektirecek hiç bir tepki gelmedi" gibi bi laf etti..a.q söylesene "bana muhalefet olanları daha önce partiden ihraç ettim" desene..chp seçimlerden %20 oy aldı ama bu oyların %1 ini bile baykal alamdı,herkes baykala rağmen chp ve verdi..öte yandan tayyipçik bütün sahtekarlığına rağmen oyların yarısını aldı ve akp ye oy veren kimse apk ye oy vermedi herkes tayyipe verdi oyunu.tabi burda tayyipi tebrik etmek lazım çünkü seçmenin oylarının yarısını tek başına aldığı için..
bide baykal istifa edince yerine gelecek bi adam göremiyorum o da ayrı mesele..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 13:50 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

adam ne hırs yapmış yaa.. ulan bu adamı en sonunda partiden 9o yaşına gelince elinde bastonla ite kaka uzaklaştıracaklar galba...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 14:03 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

göremiyomusun... eğer gerçekten dürüst bir sosyal demokrat arzuluyorsanız.. ben kafadan 5-10 tane sayarım sana...
misal murat karayalçın.. girbak shp nin sitesine .. oku programını.. gerçekten sosyal demokrat ve dürüst bir insandır keza fikri sağlarda öyle deniz baykal bu insanların tırnağı olamaz.. haa ben sosyal demokrat felan değilim....onuda belirteyim..
politikayıda sevmem...fakat ilk defa bu seçimlerde baskın oran ve ufuk urası destekledik...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 14:04 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

sumru sen haydar baÅŸa vermemiÅŸmiydin oyunu..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 14:26 
Hardliner
 Profile bak

Piyan yazdı:
sumru sen haydar baÅŸa vermemiÅŸmiydin oyunu..
iş aş haydar baş diyorsun :D tanımam ben nie ona oyumu vereyim ya gerizekalı herif asgari ücreti 2000ytl yapıcam diyen bir gerzek birde taahhütname noterden tastikli yaptırmış bizim kapının altından attırmış öküz herif.... senin iki türbanlı bir çarşaflı 1 + bilemem ne olan haremin 15000 ytl için vermesinler piyan ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 14:46 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

haydar başın taahhütnamesini dağıtan yaşlı bir teyzeyle çok yakın bir kankam arasında geçen diyalogdur

-evladım buyur
-nedir teyze o
-haydar başın seçim taahhütnamesi
-yok ben almiim saÄŸol
-niye almıyosun evladım
-yaa yok neyini alacam
-al evladım al,, en azından bir oku bak neler diyoo
-ilgilenmiyorum ben saÄŸolun
-sen galba sosyal demokratsın
-..........
-bak çocuk doğurana 15 milyar vercez
-ne diyosunuz yahu siz..
-kafadan 15 milyar vercez....
-...........
-şimdilik 15 milyar vereceğiz ama ilerde daha çok para vereceğiz
-YAA Bİ YÜRÜYÜN GİDİN BE KAFAYI YEMİŞSİNİZ SİZ
-aaaaa..! terbiyesiz ÅŸey..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 14:56 
Hardliner
 Profile bak

eeeeeeeeeeeeeeeeee bu kıssasdan ne alcaz ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 15:15 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

bizim arkadaş allahtan kibar çocuk....

önce paranın yarısını peşin istiycen,,geri kalanıda iş tamamlandıktan sonra diyceksin.. taahhütname öyle olur
allahdan bana denk gelmemiÅŸler
para peşin kırmızı meşin
yok öyle bedava sex

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 15:53 
Hardliner
 Profile bak

senin taahhütname bilgini ....... belden aşağı çalışıyor direk

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 16:41 
Hardliner
 WWW  Profile bak

istifa etmiyosa belediye seçimlerinde oyum direk akpye. anla amına koduğum adamı anla artık. yarrak kafalı imparatorluk kurdu partide.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 01:14 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

kendini ömür boyu chp genel başkanı ilan edecek kişidir

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 01:16 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

ya da alternetif olarak
bkz= BAYKAL TÜRKLERİ PARTİSİ

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 08:24 
Hardliner
 WWW  Profile bak

ayrıca bu livaneli de neden bu kadar susmuş. madem halktan yana birisiymiş neden halka bunları açıklamamış, bu kadar zaman beklemiş? seçimden hemen sonra bu yazıyı yazması da onun ne kadar halkçı olduğunu gösteriyor.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 10:01 
Hardliner
 Profile bak

anlaşılan baykaldan ümitli olmayan livaneli seçim, sonrasında bu yazıyı yazmasının sebebi ettiğini buluyorsun baykal efendi die bir seslenmek istemiş .......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 10:54 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ecevit 2....:S

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 11:19 
Tough-Guy
 Profile bak

ya yakında cok daha farklı bi parti olusumu olcak sanırım eski solculrın birlesiminden olan... ama o olmazsa baykalı indirip alcaklar partiyi fırtına oncesi sessizlik gibi geliyo bu durum bana

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 11:24 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

rodos donusu denız bayklın Nelson mayoları reklamında oynıycağı açıklandı

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 12:56 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Alıntı:
ya yakında cok daha farklı bi parti olusumu olcak sanırım eski solculrın birlesiminden olan... ama o olmazsa baykalı indirip alcaklar partiyi fırtına oncesi sessizlik gibi geliyo bu durum bana

hep öyle bi sessizlik oluyo,sonra baykal efendi allem ediyo kullem ediyo gene parti bakanı seçiliyo..ve sürekli birileri partiden ihraç ediliyo..bu saçmalıklar baykal partide tekbaşına kalana kadar devam edecek sanırım..en son partideki temizlikçi ve çaycıyıda gönderdikten sonra baykal kemale erecek heralde..
bide genelde yeni oluşumlar hep fos çıkıyo..bölünmekten başka bi halta yaramıyor

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 15:52 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

artık erdoğanın çabalamasına gerek yok hiçbir şey için baykal onun yerine sikiyor artık memleketi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 17:00 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şimdi sağ sol biraz karışık kavramlar. bazı dönemlerde sağcılar ilericilikten ve özgürlükten yanayken solcuların tutucu ve gelenekçi olduğu da görülmüştür. 1965'te inönü CHPyi ortanın solu ilan edene kadar kimse, hatta chp'liler bile sol olduklarını düşünmüyolardı. partinin bütün önde gelen isimleri de zaten bundan sonra ayrılıp kendi sağ partilerini kurdular. ha öte yandan livaneli'nin bunları bilip de susmasının, baykalın gizli görüşmeler yapmasından farklı olduğunu düşünmüyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Temmuz 2007 17:21 
Doc Marten Skinhead
 WWW  Profile bak

livaneli ertesi günkü yazısında bunu daha önce 2 defa yazdığını bi defa da abbas güçlünün programında televizyonda söylediğini yazmış ama o ara kimse sallamamış bu olayı

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 28 ileti ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: