Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thrash Metal - Punk Rock Münasebeti
12-24-2007, 11:56 PM
Thrash Metal - Punk Rock Münasebeti
Günümüzde thrash metalin devi olan Slayer'ın punk rock gruplarından ne derece etkilendiğini gayet iyi biliyoruz. (Undisputed Attitudes albümü ve onun dışında yaptıkları coverlar, verdikleri demeçler)
Ayrıca Sepultura'nın Beneath The Remains albümünün bookletinde grup fotosunda elemanlardan birinin giydiği Sex Pistols - Never Mind The Bollocks t-shirtü de unutulmaz aklıma gelen unutulmaz karelerden biri.
Bence thrash - punk etkileşiminin her zaman ayrı bir tadı, güzelliği var ve iki tarzın dinleyicisi de birbirlerini pek siklemeseler de birbirleri için gayet değerli ve önemliler.
Bence Türkiye'de metalci kitle punk rock dinleyen kitleye oranla daha duyarsız ve katı olduğu için thrashçiler punk gruplarının onundan birini dinliyosa punklar thrash gruplarının onundan büçünü dördünü dinliyo, misal.
Ve bu çok boktan bi durum. Niye böyle mal dinleyiciler inatla yaşamlarını sürdürmekteler merak etmekteyim.
Basit rifleri olan ama çok popüler ve metalci kılıklı bi gruba taparlar ama gidip bi exploited bi discharge dinlemezler.
Neyse işte. Öyle. Ne diiceksiniz bu konu hakkında...
Hee forumda da thrash'in de çok da siklenmediği bariz bi gerçek =)
Ama dinleyenler var biliyorum.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-25-2007, 02:47 AM

..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-25-2007, 02:53 AM

evet metalciler çok yobaz oluyo Big Grin ben çoğunlukla ska dinliyorum ama sevdiğim hardcore şarkılar da var metalcilerin %99unda böyle bi durum olmuyo
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-25-2007, 02:59 AM

..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-25-2007, 07:06 PM

metalciler sert adamlar oluyor ya is makinasi sesi dinlemek daha hardcore geliyordur...
bunun disinda bi de aptal gotikler var tabi:Diyy pank mı dinliosun tarzında..
Alıntı Yaparak Cevapla
12-25-2007, 07:33 PM

guns n roses'ın spagetti inösent miydi öyle isimli bir pank altyapılı albümü vardır misal. yalın da bir klibinde ramons tişörtü giyiyor.
Alıntı Yaparak Cevapla
12-25-2007, 10:07 PM

çılgın treş dinlerdim gençken halada dinlerim. overkill testament slayer megadet sıradan giderdim. hala megadet dinnerim çılgınlar gibi rust in peace gibi kasetmi var bu dünyada. ayrıca turkpunkda severek dinnediniz birtakım iyi gruplarında treşçi geçmişleri vardır. kim diye sormayın büyük sır. türkiş pankrakı bile etkiledi ucundan bu treşçiler nihayetinde.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-26-2007, 04:02 PM

trash in o paldır küldür ısta ısta ısta diye giden davul rtimleri çılgın soloları keri king tarzı sepultura tarzı soloları ben hep cezbetmişdir bayadır dinlemem ama bişeey dicem slayer nazi falan diyorlardı ne işdir ?
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-26-2007, 06:17 PM

ya o lafı edince metalci savunması geliyo uzun uzun sonuç olarakta slayerın nazi olmadığı sonucuna varılıyoda uzun hikaye. sonuçta nazi deillermiş behind the crooked cross şarkısının sözlerinde var bişeler okuyunuz
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-26-2007, 07:07 PM

pantera 10 numara gruptur trash mi metal mi hangi kategoriye girer bilmem ama süper gazdır.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-26-2007, 11:52 PM

treş-pank kelimeleri birarada olucna aklıma tabi hemen DRI geldi çok kral abiler..onun dışında köklü treş gurupları ben de severim dinnerim haala..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-27-2007, 11:19 AM

aah ah dirty rotten, kimbilir kaç grubun kaç şarkısının saniyelerle ölçülmesinin sebebidir Smile

bu arada ben nazinin en çok minor threat dinleyenini, dinlemekle kalmayıp "guilty of being white" kavırlayanını sever(miş)im..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-27-2007, 12:09 PM

slayerda jeff hanneman'ın bok yemesi o olay, ilgisi var nazi olaylarına. 2. dünya savaşından antikalar falan biriktiren bi adam. angel of death'de de bayaa bi o dönemi anlatıyo. "auschwitz the meaning of pain" felan diye giriyo hatta tom araya şarkıya. "human mice, for the angel of death four hundred thousand more to die" falan diyo. ama yani reign in blood albümü de yanlış hatırlamıyosam benim doğduğum sene(84) çıkmış. o zamandan bu zamana fikirler değişir bilmemne olur bilemem orasını tabi. neyse, konuyu dağıtmayalım derseniz de evet thrash metal zaten direk punktan etkilenmiştir.

its not a crime this anger he feels!
http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz
Alıntı Yaparak Cevapla
12-27-2007, 12:20 PM

bi daha baktım da, direk joseph mengele denen herifi anlatıyo o şarkı. o herif de auswitchz toplama kampında insanları antestezisiz ameliyat(organ nakli) eden, çıplakken soğuğa ne kadar dayanabiliyolar diye insanları soğukta bekleten-buzlu sulara atan, çatır çutur kesen, gerizekalı birsürü deneyi direk insanlar üstünde yapmış sapık bi doktor.

its not a crime this anger he feels!
http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz
Alıntı Yaparak Cevapla
12-27-2007, 12:42 PM

vagabundo el conejo Yazılan:aah ah dirty rotten, kimbilir kaç grubun kaç şarkısının saniyelerle ölçülmesinin sebebidir Smile

bu arada ben nazinin en çok minor threat dinleyenini, dinlemekle kalmayıp "guilty of being white" kavırlayanını sever(miş)im..
yav o şarkının sözlereni hiç anlayamadım. şimdi beyazların hepsine ırkçı diyen genelleme yapanları mı eleştiriyo o şarkı?
Alıntı Yaparak Cevapla
12-27-2007, 02:53 PM

evet boktan nick ciğim, çeviri dediğin görecelidir, kişiye özgüdür, sanat da herkesin anlamak istediğini anladığı oranda güzeldir'de unutmadan; o şarkı, bence de, kendisi de başlı başına ırkçı bir söylem olan, siyahların 'beyazların hepsi ırkçıdır' yaklaşımına tepkili bir şarkı. bu çelişkili durumdan bahseder, benim Ian McKaye'li minor threat süzgeciyle anladığım. girişi de ne güzeldir o şarkının...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-27-2007, 06:15 PM

punk rock da severim trash de
çocukta yaparım kariyer de.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-27-2007, 10:04 PM

kafiyeli olmuş

ikisinide sevmem ne işim var lan benim bu sitede
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
12-30-2007, 05:58 PM

iPunk Yazılan:metalciler sert adamlar oluyor ya is makinasi sesi dinlemek daha hardcore geliyordur...
bunun disinda bi de aptal gotikler var tabi:Diyy pank mı dinliosun tarzında..

asiktir asdasda geçen gün feysbokta ilk okul arkadasimi buldum. Hatun gothic olmus bana dedi sen punk'mı dinliyorsun ıyyy falan yaptı mal amk...

yani erşancım senin'de dediğin gibi bu olay şaka gibi aynen başıma geldi...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-02-2008, 07:17 PM

Asıl en önemli coverları yazmayı unuttum a.k. aklımı sikiyim.
Megadeth - Anarchy In The U.K. (Sex Pistols)
Metallica - Garage Inc. albümünden de...
Metallica - Free Speech for the Dumb, The More I See (Discharge)
Metallica - Die Die My Darling, Last Caress/Green Hell (Misfits)
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-02-2008, 11:56 PM

doruka katlıom punkda dınlerm trash de trashı sevmm nedenı yazımzn cogunn gectı taksım doga yuzndndr herhalde el degstrmdn once gayet punk seyler calıodu el degstrdktn sonra bı gettk 35 yasındkı dar derı pantlnlu uzun saclı ellernde metal bıleklk ve turevlerı olan amcalar headbang yapıp air gitar calıolardı o gun buugndr ayakbasmdm orya 15 dk bı ınsn bısı yapmdn nası bu kadar enerjı harcr dıe dusundgm zmnlar oldu orda sadece amcalrn havada yuvarlk yapan kafaları ızlmk gunde en az 45000 kalorı yaktrıo evet nese trası kesıım eet trashte sevrz punkta
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-24-2008, 05:43 PM
Re: Thrash Metal - Punk Rock Münasebeti
thrash denilen güzide müzik zaten punk müzikten etkilenerek doğan bir müziktir slayer, corrosion of conformity, D.R.I, voivod, suicidal tendencies gibi kral grupları dinlerken punk etikleşimleri orgazmik olarak hissedilir. thrash till the end punks in the end. saygılar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-28-2008, 01:43 PM
ayrıca megadeth - problems da mevcuttur.

slayer in ilk zamanlarında hardcore-punk arası bişey olduğu söylenegelir husisi indirmiştim o albümü 2 veyahut 1. albüm olması gerekir.

megadeth in efsane gitaristi marty friedman(rust in peace deki soloları atan deli adam) çoğu konsere ramones tüşörtüyle çıkmıştır. yutupta aratıla ve bakıla.

jeff hanneman ın da punk sempatizanı olduğu da söylenir hatta ilk albümü o yapmıştır(yoksa 2 miydi.. neyse)

bana sorarsanız thrash ve punk çok aynıdır. sonuçta thrash de punk da dışavurum değil midir?
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-29-2008, 03:39 PM
athenanin ilk albumu komple trash ti zaten ama kafalar mohawk ti.
Alıntı Yaparak Cevapla
01-29-2008, 04:49 PM
thrash zaten punktan etkilenp doğmaışmı
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

İletişimTurkpunkYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi