Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 30 AÄŸustos 2008 19:07

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 21 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: IST: Satılık, Çok Özel Gitar
İletiTarih: 10 AÄŸustos 2007 19:25 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Gerek işçiliği, gerek ise kullanılan malzeme olarak gerçekten beklentilerin ötesinde bir gitar. Lisanslı Floyd-Rose, Altın rengi Hard-ware, hakiki Sedef kakmalı Klavye ve özel rengiyle gerçekten çok kaliteli bir gitar...

Resim Resim Resim Resim

Fiyat: Sadece 199$

Not: Bütün şehirlere itina ile kargolanır...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 AÄŸustos 2007 16:22 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

vay beeeeeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 AÄŸustos 2007 18:14 
Punkrocker²
 Profile bak

satıon mu ? pek de iyi gbi durmuo tipden kazanıo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 AÄŸustos 2007 19:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

tipi boktan ama çok çok çok özel bi gitar

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 AÄŸustos 2007 22:23 
Uzaylı Punk
 Profile bak

ne diyosun sen öyle bi özel gitar ki marka fln bile belirtmemiş adam ilanında. sadece özel bi gitar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 AÄŸustos 2007 22:31 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben alırım lan.manyetikler ney?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 AÄŸustos 2007 23:30 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Arkadaşlar gitar Amerika'dan bir atölyeden çıkma bir gitar. Manyetikleri 40.00 ohm çıkışlı özel manyetiklerdir (EMG-81 ler bile 27.00 ohm çıkışlıdır)

Olay budur...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 01:32 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

flying v hastasıyımdır param olsa alır mıydım rengini beğenmedim lan..kedi uzanamadığı ciğere mundar der hesabı

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 08:06 
Punkrocker²
 Profile bak

ya hocam gitarını şimdi esp gibi süper bir gitar yapma manyetik desen zaten 4 lü bir manyetiği war ses ayarlarına bakıorum pek bişi gözükmüo markada vermemişsin tmm belki iyi gitardır ama sende bari özellikleri belirt adam gibi...Mesela bu gitarı alan kişiler (bn almam )ne tür müzik yapabilirler fln sn sadece resim koymuşun...istiosan bnmkini gösterim bk ( ne alaka şmdi )

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 09:48 
Führer
 Profile bak

4lü manyetik ne demek 1, ses ayarlarında ne görmeyi umuyosun 2, bununla ne tür müzik yapılır gibi saçma bi soru da olamaz 3. adam "emg81lerde bile 27 ohm ses çıkışı var, bunun manyetiğinin ses çıkışı 40 ohm" demiş, sen bundan ne anladın?

gitar belli ki noname bi gitar, 199$ a da b.c. rich almayı ummuyosunuz heralde..

http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 09:58 
Punkrocker²
 Profile bak

4 lü manyetik o gördüğün 4 tane metal parçasıdır bu parçalar 6 tanede olabilir (artıığı için müzik çeşitleri artıo )mesela 4 lü manyetiklerde yapamadığın bir çok müziği 6 lı manyetiklerde yapıosun bn bundan bahsettim ...şu anda çıkmam lazım gelince ağzının payını wericem...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 10:16 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Arkadaşlar ilan gayet açık, Gitar herkezinde gördüğü gibi iki Humbucker'lı (yani 4'lü manyetik demek istedim, Humbucker'ı iki manyetik olarak sayan arkadaşlarımızı görünce forumda :) ), gitarın tonları hakkında şunu söyleyebilirim ki, karakteristik olarak dolgun heavy tonları alabileceğiniz bir gitar. Ama tabi yaptığınız bir projede gitardan alıcağınız ton daha fazla efektörünüze ve amfinize bağlı. Zakk Wylde'ın teorisi şudur; Alacağınız tonda,

%5 - Gitar
%25 - Efektör
%30 - Amfi ve Ses Sisteminiz
%40 - Sizin Parmaklarınız

Ki bu şema kesinlikle doğrudur. Bu gitar almak istediğiniz tonları doğru ekipmanla size fazlasıyla sunar. Fiyatın bu kadar ucuz olmasının sebebi gelecek hafta Türkiye'den ayrılacak olmam. Bu gitarıda götürmek çok istiyorum ama hali hazırda elimde 1965 Gibson SG ve El Yapımı bir bas gitarım var ve 3 gitarla oraya gitmem gayet saçma olur. Bunuda Türkiye'de bırakmak yerine gerçekten müziğe gönüllü bir arkadaşa ucuza vermeyi tercih ederim. Türkiye'de bira tane daha bulmanız imkansız olan bir gitar. Rengi hakkında şunu söyleyebilirim ki, ben zaten ilk olarak gitarın rengine vuruldum. Eğer siyah giyinmeyi seviyorsanız gitar sizinle sahnede süper parlıyor. Zaten her türlü dikkat çekici bir gitar. Ki burası TurkPunk forumu eğer punk çalıyorsanız rengi sahnede sizin işinize çok yarar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 10:37 
Führer
 Profile bak

be amınakoduğumun malı..

4lü manyetik diye bişey yok, 2 tane humbucker var gitarda. single coil'den 4 tane olursa -ki böyle bişey yok- alacağın ton clean olur, distortion kasarsan dip gürültüsü çıkar. humbucker birbirine bağlı 2 singlecoil gibidir ve distortion tonları için daha iyidir. bunun yanında emg81 manyetikler metal türevleri için üretilmiş -yani dibine kadar distortion destekleyen- bi manyetiktir, aktif manyetiktir, bu adam kendi gitarının üstündeki pasif humbucker manyetiğin çıkışının emg81den daha yüksek olduğunu iddia ediyosa, sence bununla ne tür müzik yapılır?

"ses ayarlarına bakıyorum, bişey yok" diyosun. ah amınakoduumun çocuğu.. orda gördüklerin yeterli, emin olabilirsin. birisi volum açıp kısıyor, birisi ton açıp kısıyor. ortadaki switch de en alttayken arkadaki, en üstteyken öndeki, ortdayken de 2 humbuckerın birden sesiyle oynamanı sağlıyor. ne sanıyosun ki ses ayarlarını? les paullerde 4 tane volume ayarı var, onlar da bu bahsettiğimden farklı bişey yapmıyor. switchi üste alınca öndeki manyetik seçilmiş oluyor, bu durumda üstteki 2 volume kullanılabilir. alta alırsan alttaki 2si. ortaya alırsan 4ü birden. neyse.

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyosunuz, burda her başlıkta düğün sahibi gibi fink atıyosunuz, ayarların allahını hakediyosunuz.
adam burda gitarını satmaya çalışıyor, ne salça oluyosunuz? alıcaksan git özel mesaj at, almicaksan da bilmediğin konularda ileri geri konuşçaana siktir git yazma, nedir yani.
buraya da daha fazla şey yazıp forumun anasını sikme. ağzımın payını vericekmiş. senin ağzının payını sikiim ben.

En son sickbastard tarafından, 15 Ağustos 2007 11:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 11:10 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

@sickbastard;

Hocam forumlar "sexpistols" gibi elemanlar kaynıyor. Ondan sinirlenmeye hiiç gerek yok. Zaten söylediği saçma sapan şeylerle komik duruma iyice düşüyor. Örneğin "ne kadar çok manyetik olursa müzik türevi o kadar artar gibi" bir hayli komiğime gitti. 4 lü manyetik ve 6 lı manyetik olaylarıda ayrıca bir komiklik. Ama yinede ne kadar vaktim olmasada sexpistols gibi elemanların başlıkta türememesi için, küçük kardeşime anlattığım gibi gitarın yapısından biraz basedeceğim, en basit haliyle yani.

Şimdi biz, gitarımda da görüldüğü gibi iki parça gibi gözüken manyetikle Humbucker diyoruz. sexpistols arkadaşımızın belirttiği gibi bu iki parçanın bir araya gelmesi değildir. Yani gofret gibi ortadan ikiye ayrılıpta kullanılacak bir parça. Tamamiyle bütündür. Bu single ( yani tek bir parça gibi gözüken) manyetiklere oranla daha bas sesler verir. Tabi bu manyetik modifikasyonu ile değiştirilebilir. Benim gitarımda iki Humbucker mevcut. Genelde bas seslerin ihtiyaç duyulduğu akorlarda köprüde bulunan manyetik kullanılır. Sap manyetiği solo ve daha tiz tonlar için kullanılır.

Manyetiklerde ikinci önemli konu çıkış gücüdür. Çünkü çıkış gücünüz ne kadar yüzksekse gitardan o kadar verim alırsınız. Mesela; Seymour Duncan, DiMarzio ve EMG gibi fabrikasyon manyetikler arasında en yüksek çıkışlı manyetiği üreten ve başı çeken marka EMG dir. Zaten genelde punk ve metal gitaristlerinin EMG tercih ettiğini görürsünüz. Ama benim gitarındaki Humbuckerlar özel üretim "noname" yani markasız. Markasız ve Amerika'da üretilen birçok manyetik luthieri var. Bunlar vergilerden falan yırtmak için atolyede özenle yapılan, fakat üzerine marka basılmayan manyetikler ve çıkışları çok yüksek olur. Bulunması zor ve EMG gibi reklam vs yapamadıkları için genelde internette sipariş üzerine yapılırlar ve alabileceğiniz en iyi tonları alırsınız.

sexpistols adlı üyemizin yazılarında birçok salaklığa rastlayabilirsiniz. Söyledikleri gitar hakkında en ufak bir bilgi olmadığını göstermektedir. Muhtemelen buraya yeni cevaplar yazıp yani gülme krizlerimize neden olucaktır kendisi. Şimdiden çok teşekkür ediyoruz...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 11:21 
Führer
 Profile bak

bence gitar güzel, altın renk floyd rose da süper olmuş, ama gitarın rengi siyah olsa daha da güzel dururmuş. bu aralar pek sıkışığım para konusunda yoksa direk alırdım. konserde çalmasam evde çalarım, nedir.. 200$ a el yapımı flying v bulmuşlar, bik bik ötüyolar.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 16:33 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lan ben almayı düşünüyorum da fiyatı ucuz.kıllanmadım değil.ahuha

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 17:48 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

gypsypunk yazdı:

Neden bu kadar ucuz olduğunu belirttim önceki mesajlarımda ama istersen tekrarlıyim. Yurtdışına yerleşiyorum. Yanımda 2 gitar ve tonla müzik ekipmanı olduğu için bu gitarı bırakmak zorundayım. Burda kimse kullanmadan çürüyüp gideceğine kullanıcak birisine gitmesini istedim. Hemde bana ufak bir katkısı olur diye. Umarım yeterince açık olabilmişimdir.

:D İstersen fiyatı arttırabilirim yani, kıllanman geçicekse sorun değil. Çok ilginç insanlarız biz ya. Akıl ermiyor yaptıklarımıza. Bir malı pahalı olsa beğenmeyiz, ucuz olsa beğenmeyiz. Çok ilginç ve trajikomik. Bu arada almayı düşünen acil ulaşırsa iyi olur çünkü haftaya yolcuyum...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 AÄŸustos 2007 18:21 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

punkisnotdead yazdı:
gypsypunk yazdı:

Neden bu kadar ucuz olduğunu belirttim önceki mesajlarımda ama istersen tekrarlıyim. Yurtdışına yerleşiyorum. Yanımda 2 gitar ve tonla müzik ekipmanı olduğu için bu gitarı bırakmak zorundayım. Burda kimse kullanmadan çürüyüp gideceğine kullanıcak birisine gitmesini istedim. Hemde bana ufak bir katkısı olur diye. Umarım yeterince açık olabilmişimdir.

:D İstersen fiyatı arttırabilirim yani, kıllanman geçicekse sorun değil. Çok ilginç insanlarız biz ya. Akıl ermiyor yaptıklarımıza. Bir malı pahalı olsa beğenmeyiz, ucuz olsa beğenmeyiz. Çok ilginç ve trajikomik. Bu arada almayı düşünen acil ulaşırsa iyi olur çünkü haftaya yolcuyum...

ahaha çok doğru demişsindir.msni ekle benim.görüşelim şu işi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 20:47 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Floyd rose olması pek hoş değil.
Sanırım şuan bu gitar tünelde orhan abi de.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2007 13:06 
Dead Kennedy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

evet ben Türkiye'den ayrıldım ve gitarlarımın ikisinide AKDENİZ MÜZİK'e bıraktım. İsteyen gider dener alır. Fiyatlarada artık orhan kara vericektir. ondan oraya gidipte bu gitar 250 ytl falan demeyin adama

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2007 10:13 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

orhan abi bu gitarı 300$ a satıyor.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 21 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi