Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 08 Ekim 2008 00:22

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Behzad Khiavchi
İletiTarih: 21 AÄŸustos 2007 21:49 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

İran’lı Rock müzik sanatçısı "Behzad Khiavchi" ve grup arkadaÅŸları din motifli müzik yapmadıkları için idam cezasıyla karşı karşıyalar. Sanatçılara destek olmak için Türkiye’den, içinde hepimizin yakından tanıdığı Nejat YavaÅŸoÄŸulları, Cahit Berkay, Vedat Sakman gibi isimlerin de bulunduÄŸu bir grup sanatçının baÅŸlattığı "İran’daki idam vahÅŸeti hemen durdurulsun" baÅŸlıklı imza kampanyasının metni şöyle...

"İran’daki idam vahÅŸeti hemen durdurulsun!

Basının birinci sayfa haberlerinde yer alan idamlar, insanlık tarihinin yüz karası uygulamalardır.

Son aldığımız haber ise tüyler ürperticidir.

Molla rejiminin idam mangaları şimdi de sanatçılara yönelmiştir.

Şarkılarını insanlık için yaptığını söyleyen rock müziği sanatçısı, Behzad Khiavchi ve grup arkadaşları, sistemin dini önermeleri içeren müzik yapma kuralını kabul etmedikleri için idam tehdidi ile karşı karşıyadır.

Türkiyeli sanatçılar ve sanat dostları olarak, İranlı sanatçı kardeÅŸlerimizin yanında olduÄŸumuzu haykırıyor, İran İslam Cumhuriyeti’nin insanlık dışı uygulamasını nefretle kınıyoruz.

Sanatçılar derhal serbest bırakılmalıdır.

Behzad Khiavchi ve arkadaşlarına Özgürlük.

Sanat özgürdür susturulamaz."

İlk imzacılar : Orhan Aydin (tiyatrocu), Metin Coskun (tiyatrocu), Yilmaz Onay (tiyatrocu) Gülsen Tuncer (tiyatrocu), Ömer Özgeç (müzisyen), Vedat Sakman (müzisyen), Emin Igüs (müzisyen), Serhat Özcan (tiyatrocu), Semir Aslanyürek (yönetmen), Mustafa Ziya Ülkenciler (Sanat Yönetmeni), Nejat Yavasogullari (müzisyen), Ayse Tütüncü (müzisyen), Alev Akçin (dansçi), Sinan Kaynakçi (müzisyen, Grup PINHANI), Nihat Behram (sair, yazar), Refik Durbas (Sair), Murat Beser (Müzik Elestirmeni).

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 AÄŸustos 2007 04:03 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Cehaletin son noktasidir. İdam cezasını isteyenlerin yüzüne işeyelim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 19:19 
Sex Pistol
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yazık...anasnı satıyım böle cahilliğin

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 20:31 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

biz nereye imza atıyoruz?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 AÄŸustos 2007 19:14 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iranlılar hep böyle a.q
alayı yamuk bunların cahil herifler...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 AÄŸustos 2007 01:36 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Onnnnaaa yazdı:
biz nereye imza atıyoruz?

siteside yapım asamasındaymıs..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 AÄŸustos 2007 11:17 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iptal edilmis zaten ceza olayı adamın.daagln.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 12:40 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Musluman ulkelerde sanatin gelismemesine sasirmamak lazim.

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 16:20 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

osmanlı mimarisi bissürü türk sanat müziii makamı diim bende sana ilk aklıma gelenlerden

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 16:29 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

salakpankçı yazdı:
osmanlı mimarisi bissürü türk sanat müziii makamı diim bende sana ilk aklıma gelenlerden

di mi ya

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 16:42 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

osmanlı müslüman bir ülke değil bir imparatorluktur, arada büyük fark var. bunun yanısıra; müzik de edebiyat da oldukça kısıtlı kalmıştır, ne üretildiyse avrupa ortaçağının azcık daha haşmetlisi olmuştur.(avrupa ortaçağı da kısır verimsiz bir çağdır) bissürü makam olması sanatın gelişmesi anlamına gelmez. tabii osmanlıda bunun sebebi islamiyet değil; saray-halk arasındaki kopukluk, yani imparatorluk olmasıdır. herşeye hazır cevapları yapıştırmayın ulan. kralın emrinde cami yapan adama sanatçı denmez.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 17:08 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

niye şimdi de parayla yapana denio kralın emreinde camii yapana da köprü yapana da pekala sanatçı diyebilirsin.sanat olamdığı için insanlar gelip bakıyo
müzik bana pek kısıtlı gibi gelmio makamların olması nasıl sanatın çeşitli gelişmiş olmasına işaret etmez anlamadım.
tabi matbaa şeytan icadıdır da osmanlıda söylenmiştir ben hiç bişeyi fanatik olarak savunmam garek yoktur çünkü herbirinde yanlışlar olabilir buda insan olduumz için normaldir

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 17:17 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Makam, kullanmadiktan sonra bi ise yaramiyo.
Batida da antik yunan modlari var; Dorian, Eolian, Lydien, Phrygien vb.. Ama adamlar aa ne guzel modlarimiz var diyip oturmamislar, senfoniler bestelemisler, preludler yazmislar, orkestralari kurmus da kurmuslar.
Mimari diyelim, kac tane var ornek gosterebilecegin? Kac tane mimarimiz var? Zaten olanlar da Istanbul'da ve cevresinde vermisler eserlerini.
Resme gelelim. Ama gelemeyiz cunku resim yasak islamiyette. vah vah..

Yani goz var nizam var. karsilastirmaya kalkmak bile sacma.

Sanat gelisemedigi icin de musluman ulkeler her zaman geri kalmislardir. Oyle gozukuyor ki bu geri kalmislik devam edecektir.

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Eylül 2007 00:16 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kendi söliceklerini araştırmışın ama çürütmeye çalıştıklarını pek deel
halifelik osmanlıda değil miydi yoksa
resim konusunda katılıyorum bu konuda karşı çıkmamıştım ztn

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Eylül 2007 02:29 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Alıntı:
kralın emrinde cami yapan adama sanatçı denmez.

o zaman motzart sanatçı değil..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Eylül 2007 13:57 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

salakpankçı yazdı:
kendi söliceklerini araştırmışın ama çürütmeye çalıştıklarını pek deel
halifelik osmanlıda değil miydi yoksa
resim konusunda katılıyorum bu konuda karşı çıkmamıştım ztn

soylediklerim senin soylediklerinin hepsini kapsiyo zaten. Halifelik ile bi baglanti kuramadim ama.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Eylül 2007 18:16 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

müslüman ülkeler geri kalmış demiştin halifelik osmanlıdaydı deel mi dedim bende sanatında gelişmiş olduğunu düşünüyorum ama bence bu müslümanlıkla alakalı pek değil kültür birikimi ve biraz özgürlük

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Eylül 2007 18:32 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yau şimdi; osmanlının rönesans ve reform hareketlerinden sonra her türlü sanat dalında avrupadan geri kalmış olduğu tartışılmaz. müslümanlığın ortaçağın sonundan itibaren hristiyanlığın yanında çok daha baskıcı olduğu da tartışılmaz. bunları tartışacam diyosanız ben çekileyim siz istediğiniz kadar tartışın. bissürü makam varmış.. makam sanat eseri mi? önce kendi dediğini biraz araştır da eser söyle. her söylediğin eser için aynı dönemde avrupadan 10 tane karşılık bulunur.

aradaki çizgi reform ve rönesans. ondan öncesine bakarsan arap dünyası avrupadan çok daha öndedir. osmanlı da kuruluş yıllarında avrupadan öndedir. avrupa ortaçağda hristiyanlığın baskısı altında kısır bir binyıl yaşamıştır. arap dünyası ise almış yürümüştür. rönesansta alıp yeniden okudukları yunan klasiklerini araplardan almışlardır.

dinin baskısı olan yerde sanat ve bilim çok zor ilerler. avrupada reform yaşanmıştır, dinin baskısını silkelemek için bir adım atılmıştır. laik düzene geçmek için bir adım atılmıştır. ve bu hareket tepeden inme değil, tabanda da karşılığını bulan bir hareket olmuştur. başından beri bulmadıysa da geçtiğimiz yüzyıllarda oturmuştur. müslüman ülkelerde bu yaşanmamıştır. ite kaka yaşatılmaya çalışılmaktadır. türkiye sözde laiktir ama ama köylerde hala insanların akıl danıştığı kişi köyün imamıdır. müslüman ülkelerde bunun yaşanması daha da zor olabilir; çünkü reform esnasında; kilisenin karşısına çıkan esas güç burjuvadır. müslüman ülkelerde ise kentli zengin, din kurumlarıyla eleledir. bundan kazanç da sağlar. ve gerçek anlamda laikliğe götürecek reform hiç yapılamayabilir. ha şart mıdır? onu ayrıca tartışırız.

buradan iki sonuç çıkarıyorum; müslümanlık hristiyanlıktan daha baskıcı mıdır? hayır. müslüman ülkelerde sanat hristiyan ülkelere göre daha mı az gelişmiştir? evet!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Eylül 2007 18:46 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

çok makamın olmasını çok çeşitlilik olarak sölemiştim ben orayı atlamışın heralde çeşitlilik sanattaki zenginliği arttırmaz mı
senden önceki msjımda da kültür ve biraz özgürlükten bahsetmişim bu mezapotamyada bissürü uygarlık yaşamıştır avrupaya oranla(müslümanlıktan öncesine kaydığımızın farkındayım)
benim tepkimin asıl nedeni hemen bok atılmasıyıdı müslüman ülkeler böle böle diye art niyet gibi ilk aklıma geleni de yzdım.(hatta üstteki msjıma hristiyanlık baskıcı deelmiydi yazcaktım üşendim hala üşeniom yazmaya yanlış anlaşılınca yazasın gelio braz soora kaçıo)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Eylül 2007 14:08 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

umarım açıklamışızdır; müslüman ülkelerin baskıcılığının sebebi sadece islam'ın kendisi değil; islam dünyasında laik bir düzene geçilmemiş olmasıdır, din ve politikanın halen elele yürüyor olmasıdır. ama sonuç budur; müslüman ülkelerde sanat, bilim, edebiyat geri kalmıştır!

batı müziğinin makamlar konusunda daha zayıf olduğu doğrudur. batı şiirinde de divan edebiyatındaki hece ölçüleri uyak kuralları vs. o kadar ayrıntılı incelenmemiştir. fakat bunlar sanatın icrasındaki kurallardır. ve böyle olunca sanatta ustalık, yaratıcılığın önüne geçer. bunun haricinde; batı müziğinde melodinin yanında armoni vardır; ki doğu işin bu tarafına hiç girmemiştir. (tabii bunları direk dine bağlamak doğru olmaz. hatta birini diğerine üstün tutmak da kimsenin harcı değildir. fakat karşılaştırabileceğimiz; bu iki toplumda sanatçı olarak kimlerin nasıl yaşayabileceğidir.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 20 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: