Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 05 Eylül 2008 17:41

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 268 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki

Hangi partiye oyunuz gider?
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 5%  5%  [ 7 ]
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23%  23%  [ 33 ]
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) 6%  6%  [ 9 ]
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 16%  16%  [ 23 ]
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 10%  10%  [ 15 ]
İşçi Partisi (İP) 2%  2%  [ 4 ]
Demokratik Sol Parti (DSP) 2%  2%  [ 3 ]
DiÄŸer 4%  4%  [ 6 ]
Kararsızım 5%  5%  [ 8 ]
Oy Kullanmayacağım 21%  21%  [ 30 ]
Toplam oy : 138
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 22 Temmuz 2007 23:25 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

aziz nesin nede doğru söylemiş yıllar önce..
ama oy vermeyenlerin konuşmaya hakkı yok..
ve milliyetçiler övünsünler türklükleriyle..%50 si hiçbir olaydan hiçbir şekilde ders almayan halk..seçimden önce insanların gözlerine sokuldu akp nin yaptığı yolsuzluklar ve amerikancı davranışlar ama onlar nasıl karşılık verdi daha fazla oy vererek..bu hareketi milletin verdiği muhtıra olarak algılayanlar var lakin bu hareket "biz adam olmayız,ot geldik bok gideriz" düşüncesinde bir davranıştır..
ilerleyen yıllarda bu sonuçlara en çok üzülecek olanlar akp ye oy verenler,çünkü ben alıştım artık gözümde açık görebiliyorum bazı şeyleri ama bu adamlar hala kör ve gözleri açılacak yakında(-ki bu yakın zaman akp nin kendine oy verenleri satmasıyla gelecektir)ve "vay ben öleem,ellerin gırılaydı da tayyibe oy virmeyeydim" demeye başlayacaklar
bir sonraki seçimlere herkesin akıllanması dileğiyle..
(bide osmaniyeden chp ye oy veren altıbin küsür kişiye teşekkürler)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2007 10:49 
Hardliner
 Profile bak

oy kullanmayanlar ii yaptınız dimi ii yaptık diyorsunuz dimi yazıklar olsun be içim yandı yemin ederim... şimdi bişi yazıcam cheki izin vermiycek yazmıyorum....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2007 14:26 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

oy kullanmayanlar küçük partilere oy verenlere zerre kadar söz edemez... mevcut partilerde kendi düşüncesinde parti yoksa biter oy vermez... ben sosyalistim ama chp'ye mi verecektim NAH veririm beklesin..

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2007 18:02 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ufuk urasa verdim hatta vermekle yetinmedim müşahidide oldum meclisede soktuk....varmı itiraz.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2007 18:14 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bi dahakine kendi partimi kurup kendi düşünceme oy vericem

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2007 18:56 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

ASSterix yazdı:
bi dahakine kendi partimi kurup kendi düşünceme oy vericem

o iÅŸler o kadar kolay deÄŸil
ilk önce kendin gibi düşünen 26 kişi bulmalısın çünkü siyasal parti 27 kişiyle kuruluyo... :wink:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Temmuz 2007 19:09 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

punkguray yazdı:
ufuk urasa verdim hatta vermekle yetinmedim müşahidide oldum meclisede soktuk....varmı itiraz.....

yalnız çok zorlandık çünkü chp liler gene boş durmadı.. sağda solda ufuk hoca hakkında binbir türlü iftira,, dedikodu..
78.500 oy gerekiyodu 8o.ooo oyla foto finiÅŸ oldu
arkadaş bu chp nin hakikaten kimseye faydası yok..
39 derece ateşim vardı,, acile gittim iğne oldum.. ondan sonra doğru müşahitlik yapmaya..
iğneyle sahaya çıktık desem yeridir :wink:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Temmuz 2007 10:04 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

ulan hayatta her şeye inanırdım da gidip sandıkta oy bekçiliği yapacağıma inanmazdım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Temmuz 2007 15:48 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

oy kullanmadık. iyi de ettik diyorum evet.

zamanında özal geldi; köşke kadar çıktı oturdu. ülkeyi parselleyip satılığa çıkardı. 2 zengin aile vardı; 25 zengin aile oldu. bi milyon fakir varsa 10 milyon fakir oldu. hala da atatürkten sonra en iyi cumhurbaşkanı özal'dır diyen çok adam vardır. yani akp iktidarından sonra kimsenin gözü açılmayacak. cebine 3 kuruş fazla giren birşey oldu zannedecek. girmeyenlere de diyecek ki siz de akıllı olsaydınız sizin de girerdi. boğazına lokma girmeyenler de suçu akp'de değil kaderlerinde arayacaklar, çünkü etrafta son model arabalar artacak. yani bir göz açılma kapanma durumu yok.

ordu işe el atar mı? atmaz. bilmeyen varsa; ordumuz da amerikan yönetimiyle güzelce elele tutuşmuş durumdadır. yoldan sapılırsa ordu el atabilir. ama akp'nin izleyeceği yol bellidir. 80 sonrası doğanların ordu hakkındaki düşünceleri oldukça karışık anladığım kadarıyla. akp'yi şeriatçı orduyu da şeriata karşı cumhuriyetin savunucusu zannetmek gibi bir yanlışlığa düşülmüş. 80lerde millet birbirini kesiyordu; üniversite öğrencileri gruplara ayrılıp çatışıyorlardı. fikirler değil yumruklar tekmeler konuşuyordu. meclistekiler de uzlaşmaya varmayı düşünmüyorlardı. cumhurbaşkanı sayısız oturumda seçilmemişti. birşeyler yapılması gerekiyordu. ama darbe yapılacak en doğru şey miydi? neyse.. yani darbe dediğiniz gelip akp'nin elinden hükümeti alıp sonra onu halka iade etmek demek değildir. akp zaten %50 oyla halkın hükümetidir. ister beğenin ister beğenmeyin. en son darbeye baktığımızda şu anki durum 80 darbesinin öncesini değil; sonrasını andırmaktadır. yani başbakanlık koltuğunda tayyip(özal) arkasında da amerikan hükümeti.

şimdi ise üniversite mezunu olan; bişey demeden önce biraz durup düşüneceğini; ilk bakışta görünenin arkasında ne olduğunu anlayacağını sandığınız adamlar; chp'nin başı çekerek körüklediği irtica tehdidi paranoyasına öyle bir kapılmışlar ki; bu akp geleceğine DARBE olsun diyebiliyorlar. darbeyi güzel birşey; bir özlem olarak anıyorlar. ordu işe el atar mı? atabilir. darbeler ne kadar planlı görünseler de; darbe ertesine ilişkin kimsenin kesin fikirleri yoktur. ama yine de amerikan ordusuyla bu derece kolkola yürüyen türk ordusu böylesine amerikancı bir rejime karşı hareket etmez. mantık olarak etmemesi gerekir ama ordu el atar mı? atabilir. çünkü darbeler çok da mantıklı hareketler değildirler.

türkiyeyi ılımlı islam cumhuriyeti yapacaklarmış. türkiye başka birşey miydi? her yeni doğan çocuğun nüfus cüzdanına otomatikman "islam" yazılmıyor mu? mecliste hristiyan var mı? ben allaha inanmam diyebilen politikacı var mı? türkiye istanbuldan, ankaradan hele ki istikal ve tunalı caddelerinden ibaret değildir. buralarda tesettüre girmek zorunda değilsin. fakat bu ülkenin büyük bir çoğunluğunda kadınlar başı açık gezemezler.

neyse işte; ben bu kadarını söyleyeyim; siz de eğer gerçekten oy vermeye ve siyaset konuşmaya devam edecekseniz; türkiyenin yakın tarihini azıcık inceleyin. google'a bi kenan evren bi de adnan menderes yazın yeter. en azından konuşmadan önce bazı kavramlar biraz netleşsin.

evet oy kullanmadım; iyi de oldu. elimde yüzümde bugüne kadar zımpara talaşı; motor yağı, çimento, çamur, kan... envai çeşit pislik oldu ama seçim mürekkebiyle ellerimi kirletmedim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 AÄŸustos 2007 02:29 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

şimdi keremin altına kimse bişi yazamaz hee. bende sdc üstte bikaç mal şey okuyup oy vermeyenlere konuşma hakkı vermek istemeyen zihniyetebikaç bişi yazcaktım soora hepsini okuyayım dedim.cem uzanın dediiği yine oldu ezilenler iktidara geldi ama o kendini ezik sanıodu ezilen akp ydi çünkü cumhurbaşkanını kendi istedikleri gibi seçemediler bi ordan saldırdılar bi burdan cumhurbaşkanı şeçimi geyiklerinden önce bukdr değildi tvde biri ağlasa haksız da olsa bissürü insan onu savunur oktar babuna mıydı neydi o adam ilik kanseri savaş ayın programına çıktı ağladı yalvardı bilmem ne bissürü insan kan verdi bizim dnalar gitti amerikaya soora patladı fln mansşetlere çıktı böleböle die
neyse konu saptı bu akp üzerinden pank olanlara da hastayım bu arada tek işleri akpye sövmek off ayrıca oy vermemenin tepki olduunu düşünen yok mu aranızda bıktık sizden siktirin gidin başkaları gelsin onlar da bi boka yaramayacak gibiyse onlara da verme elene elene doğal seleksüyon geyiği kötünün en iyisi bulunsun hee oy veren ve vermeyenlere söven arkadaşlarım dicem ama arkadaşım deilsiniz forum üyleri

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 AÄŸustos 2007 02:33 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hhee bu arada sağını da sikiim solunu da bi ayrı sikim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 AÄŸustos 2007 22:14 
Sex Pistol
 Profile bak

Bu ülkenin yüzde 90 ı hala ademle havvadan geldiğine inanıyor mesela. :shock:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 00:33 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ademle havvaya inananlarla ne alakası var ayıklamadan bahsediom ben inananların hepsi akpye mi oy verio
yanlış yeeden almışın bence konuyu ama neyse sallaaa

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 00:38 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

herkesimdenkurtulanadam yazdı:
Bu ülkenin yüzde 90 ı hala ademle havvadan geldiğine inanıyor mesela. :shock:

inananlar var evet... sen neden inanmıosun peki

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 01:04 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bende inanıom lan

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 10:22 
Sex Pistol
 Profile bak

Her şeyde bi alaka aramaya gerek yok ki kimseye cevap niteliğinde yazmadım içimden geldi. Ben maymundan geldiğime inanıyorum. Tabi herkes aynı yerden gelmemiş de olabilir, hatta aslında gitmediğin yerden de gelinmez ki . Beni takmayın devam edin.

Hatta konuyla ilgili yorum da yapayım yani siz hala bu seçime giren mal adamların sizi kurtaracağını mı sanıyorsunuz da oy vermeye gidiyorsunuz yıkmak lazım yıkmak bu işi kan temizler kan.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 14:03 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

adem ve havvadan geldiğini düşünenlerin oranı tahminimce 90 değil %98-99 arasıdır.

sen niye inanmıyosun diyo bi de.. kardeşim bakarsan biyolojik evrimin bulguları açık. adem ve havvayı da alegorik olarak okunacak bir mit olarak görüyorum. fekat bu konuyu buraya taşımaya gerek yok; çünkü devam edersek ortalık sumru olacak. heryerimiz üstümüz başımız sumru sumru olucak...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 14:10 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Hatta konuyla ilgili yorum da yapayım yani siz hala bu seçime giren mal adamların sizi kurtaracağını mı sanıyorsunuz da oy vermeye gidiyorsunuz yıkmak lazım yıkmak bu işi kan temizler kan.

kan mı temizler?
buraya ne yazıyosun o zaman..
git derdini kızılay kan merkezine anlat

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 14:16 
Sex Pistol
 Profile bak

Mizah anlayışına bakar mısın müthiş sana cevap vermiyorum ama şöyle bi önerim var arkana bakmadan 500 km koş belki zihnin açılır.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 14:39 
General
 Profile bak

Piyan yazdı:
kan mı temizler?
buraya ne yazıyosun o zaman..
git derdini kızılay kan merkezine anlat

hehehe.
la su her kesimden kaçan nediye mizah anlayısına takıntı yapmıs anlamadım. 2 mesajından biri mizah anlayısı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 14:49 
Sex Pistol
 Profile bak

Atena dinleyen adamla konuÅŸmam ben.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 14:53 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

düşüncene saygım var ama katılıyomuyum hayır...
kendini anarşist gören biri oy vermelimi vermemelimi bu birazda anarşist görüşü nekadar benimsediğinle ilintili yada anarşizme bakış açınla..
gelelim oy vermeme meselesine özal örnekleri ortada kol gezmiş dediklerinin hepsinin arkasındayım özala en iyisi diyenlerinse karşısında..çünkü yeterince cevaplarım var kendilerinine..
meclise adam sokmak yada meclistekilerin bizleri kurtaracağını sanmamız sence bi itopyamı..
bu konu tartışılır çünkü kimi soktuğumuzun önemi es geçilemez bugun akp buyuk çoğunluğu sağlamış olabilir ama karşısında durabilecek birisi daha var (ufuk uras)
tek başına ne yapılabilir diyenlerinize 1 incisi tek başına olmadığını birçok siyasi örgütler ve sendikaların baskın oran ve birçok aydın arkasında bulubduğunu dile getirmek isterim ki bu küçümsenmiyecek kadar sözü geçen insanlardır ...ayrıyetten tek kişiyle ne yapılabilirki nin geçmişte yaşanmışlığıda var türkeş denilen herif 1965 seçimlerinde bağımsız aday olarak meclise girmiştir ve daha soraki süreçte ne hale geldiği ortada bunu neden bizde yapamıyalım imkansız gibimi hayır değil..

peki ufuk gelirse ne olur bu adam kimdir ne yapar ..
tanımadan yargılamak oy vermek bi işe yaramaz demek meclise adam sokup ne olucak demek ki bunu derken birazda meclise sokucak adam yok dergibiydin yazından bu çıkıyo ...
ama şurası es geçilmiyecek bi gerçektir bugun meclise giren yada giremiyen o insanlardan kaçını biliyosun kaçını okudun ve ne kadar okudun..
bugun baskın oranın ufuk urasın ne yapmak istediklerini nerden geldiklerini yaşamlarını adadıkları davaları nasıl bi politika izliyeceklerini kimin tarafında olucaklarını bilmezsen yada takip etmezsen ewt bende senin gibi derdim meclise neden adam sokim bundanönce soktumda ne oldu derdim derdim ama okumadan b,ilmeden ezbere sölem,iş olurdum geçmişten çıkardığım canlı derslerden ötürü sölemiş olurdum ama yılmak bu kadar kolaymı geçmiş hatalardan ibaretse ve bu hatalar yapılırkene doğrular gözardı ediliyosa doğrulara sırt çevirmenin mantıklı yanı nedir ortalığı yanlışlara teslim etmenin neresi mantıklı....
benim elim mürekkeple kirlenmedi hatta renk geldi ilk defa ufuğu mecliste görünce çünkü artık bizden biri var orda ..
peki ben bu ufuğu nerden niliyorum nasıl ona budenli güveniyorum buda yaklaşık 11 yılı kapsıyo bu 11 yılın 3 yılı sadece duyarak geri kalan kısmını bu adamı okuyarak dinliyerek konuşarak tanıdım ve dediklerinin arkasında durabilecek bir insan izlenimi yaratmasının ardında 11 yıl yatıyo..
peki bu adam ne diyo.... bunuda yazmıyim biraz araştır oku ama iki satır iki sayfa okuma adam gibi oku gel ondan sora bu dediklerini tekrardan tartışalım tekrardan ele alalım ...
he bide googla turgut özal kenan evren yazıpta okuyupta olcak bi işde değil yakın geçmiş, yakın geçmişi böle takip edemezsin bu şekilde sadece kulaktan dolma fikirler edinirsin buda çok çabuk çürütewbilcek düşünceler doğurur bildiklerin bilmediklerinden az olmasınki savunduğun düşüncenin arkasında her cümlede ayakta kalabilesin...neyin ne olduğunu kanıtlarınla sunabilesinki karşındakide sana hak verebilsin....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 15:38 
General
 Profile bak

Atena dinleyen adamla konuÅŸmam ben.

bundan sonra ekspıloytıd dinlerim sırf seninle konusabilmek icin. panks nat det te der miyiz beraber? hep senin gibi bi cılgınla panks nat det demeyi istemişimdir

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 15:50 
Sex Pistol
 Profile bak

Meclise girmeye çalışan ya da giren adamların hepsi serbest piyasa ekonomisinin destekçileri ki olmasa bile böyle olacak, bakuninin bir cümlesi vardır "en içten demokratı başa çıkar hemen inmezse hainleşecektir" Kapitalizm denen illetin ne olduğunu biliyorsundur bir "ödp" li olarak umarım ve bu illet seçimle üstesinden gelinebilecek bir şey değil, bu ülkenin seçime demokrasiye falan ihtiyacı yok bu ülkeye köklü bir devrim gerekiyor hatta tüm dünyada. Bu bir halk hareketi olacak bir lider olacaktır elbette ama bu seçim sistemiyle başa gelmiş biri değil, zaten bir lokma ekmekle yaşayıp şükür eden insanlarımız böyle birini desteklemiceklerdir tayyip erdoğanı destekliceklerdir. Şu an umutsuzum biraz. -Anarşizm; "bizim düşümüzdeki insanlar birbirlerini boğazlamazlar" boğazlama sebepleri , mülkiyet le başlar ,hiyerarşi, sınıfsal ayırımlar derken bugüne kadar gelinir. Demek ki anarşizmin düşündeki insanların çoğalmasını beklemekten başka çare yok şu anda. Bekliyeceğiz diyorum çünkü bu anlatarak olmuyor ben ne kadar söylesem de kandırıldığınızı siz seçim sistemini, kapitalist sistemi desteklemeye devam edeceksiniz çünkü yıllardır anlatıyorum değişen bir şey yok ama er ya da geç varıyorsunuz farkına. Bir kaç tane adam daha çok zengin olmak için birbirleriyle tepişip dursun siz de burada yeni efendimiz kim olacak diye heyecanla tartışın.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 AÄŸustos 2007 20:33 
Bad Religious
 Profile bak

neyse oy bölünmesin CHP

:D daha 16 yaşındayım ama bidaaki seçimde oy kullancam :D

smoke and fly but never fall again :D

punk olamam ama punk dinlerim

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 268 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: