Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Eylül 2008 00:57

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 18:50 
General
 Profile bak

sumru bak burda kerem diye bi user var (escapist) onunla tanısmanı oneririm. cok iyi anlascagınıza eminim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 20:12 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

evet allah yoktur demedim. evrim teorisinin kanıtları ortada dedim. sen "allah yoktur" çıkardın buradan. barbarlık ne lan? tanrının varlığı kanıtlanamaz; ancak tanıtlama yapılabilir. tanımından yola çıkarak varolduğuna gidilmeye çalışılır fakat totolojik olmaktan öteye gidilemez. şimdi başlığa yeni bakan arkadaşlar için özetleyelim:

hristiyanlık tarafından beli bükülen batı dünyasında filozofların tanrının varlığını kanıtlamaya çalıştığı dönem (ortaçağ) avrupanın en büyük duraklama dönemidir. bin yıldan uzun bir süre ne felsefede ne de edebiyatta ve ya resimde kayda değer bir eser verilmemiştir. rönesans, tanrıyı merkezden alıp insan etrafında felsefe ve sanat yapılmaya başlandığı dönemdir ki; avrupanın ilerleme diyeceğimiz şeyi yaşamaya başladığı dönemdir. yine de kilisenin etkisi bir anda geçmemiş; en azından 200 yıl öncesine kadar tanrı düşüncesi filozofları uğraştırmış ve sistemlerinin bir yanına iliştirmek isterken saçmalamak zorunda bırakmıştır. şimdilerde bu düşünceleri yürütmeye çalışan filozofu zor bulursunuz. çünkü tanrının varlığı filozofun ya da bilimadamının konusu değildir. insanın "tanrı" diyince ne düşündüğü olabilir. çizgiyi de burada çekmek gerekir.

ayrıca tanrının ispatıyla uğraşmamak; manevi yönüyle ilişkisini kesmek değildir. insanın tanrıdan ayrı olarak da çok geniş manevi tarafları vardır. sanatta, bilimde ve etikte bunlar görülebilir. manevi demek; bedensel değil; yalnız ruhsal ya da yeni dilimizle; "düşünsel" olan demektir. bunu göremeyenler, görmek istemeyenlerdir, işine gelmeyen, ya da kendi aklıyla düşünüp İNSAN olmaya cesareti olmayanlardır. ruhuyla hiçbirşey yapmayıp; ne bir eser bırakıp ne de bir etik düşünce ve davranış ortaya koyup; yalnız yazılı emirleri uygulayıp; "manevi" zenginliğe ulaşabileceğini sananlardır. herneyse; tanrı kanıtlaması avrupada üniversitelerin oldukça dışına atılmıştır. "akıllı tasarım" gibi saçmalıklar, gerizekalı nüfusunun hala yoğun olduğu amerika gibi yerlerde yeşerir yalnızca.

öteyandan; tanrı kanıtlaması aranan bir ortaçağ turkpunk forumunda da yaşanmış fakat avrupanın aksine çok eğlenceli geçmiştir.

"tanrı en yetkin varlıksa; tanrının varolmaması, bir eksiklik olacaktır, o zaman da 'en yetkin varlık' tanımına uymayacaktır. tanrı en yetkin varlıksa, varolması zorunludur. tanrı düşüncesi varolmamak düşüncesiyle birlikte olamaz." (anselmus tanrı tanıtlaması)

"elimde 5 parmak var; demek ki allah var." (sumru tanrı kanıtlaması)

"her gün güneş, her gece ay doğuyor, allah var." (sumru tanrı kanıtlaması)

"cehennem de cennet de bu dünyadadır" (shakespeare ölüm üzerine)

"ölüm varsa, o zaman ölümden sonra hayat da vardır" (sumru bağlantısız çıkarım tekniği)

şu andan itibaren bu ortaçağı kapatıyorum; daha eski çağlara dönerek rönesansa doğrugidiyorum. ama tabii ki eskide kalıp tartışmayı devam ettirmek isteyenler olacaktır; yalnız ben burada olmayacağım.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 20:30 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru allahasukur dogru yolu buldum.guc seninle olsun.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 AÄŸustos 2007 22:32 
Hardliner
 Profile bak

may the force be with you darth sumru.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 AÄŸustos 2007 16:12 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

".... Islamdan baska dinlere ragbet edenler tam bir sapiklik ve ziyan icindedirler....." ( Kur`an, Äl-imran suresi, ayet 85 )

".... Yanliz Allahi`in dini ( Islamiyet ) kalana kadar onlarla savasin....." ( Kur`an, Bakara suresi, ayet 193. )

".... Ey Müslümanlar, Yahudileri ve hiristiyanlari dost olarak benimsemeyin; onlar birbirilerinin dostudur. Sizden kim onlara dost olursa, o da onlardandir....." ( Kur`an, Mäide suresi, ayet 51. )

" Allah, yahudileri ve hiristiyanlari rahmetinden uzak kilsin " ( Hz Muhamet )

".... Kitap verilenlerden ( yahudiler ve hiristiyanlar) islamiyete gecmiyene kadar, boyunlarini büküp kendi elleriyle kele vergisi verene kadar savasin....." ( Kur`an, Tevbe suresi, ayet 29.)

"....Tanrinin peygamberi muahmet ve onunla birlikte olanlar ( Müslümanlar ) kafirlere karsi cok kati ve sert bir birlerine karsi ise acimali ve merhametlidirler....." ( Kur`an, Fetih suresi, ayet 29.)

" Beni Kureyza yahudilerini kilictan gecirilmeleri" ".... ( Kur`an, Ahzäp suresi, ayet 26-27 )

".... icinizden biri su esirin kafasina kilicini indirsin, digeride keleyi kilici ile gövdeden ayirsin....." ( Hz Muhamet )

".... Allah, ehl-i kitabinda yardim edenleri kalalerinden indirdik ve kalplerine korku düsürdü; bir kismini öldürüyor, bir kisminida esir aliyordunuz....." ( Kur`an, Ahzäp suresi, ayet 27 )

".... Mürsikleri nerede görürseniz öldürün....." ( Kur`an, Tevbe suresi, ayet 5.)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 AÄŸustos 2007 01:07 
General
 Profile bak

ispatlanamıcak seylerdir bunlar azcık uzak durmak lazım zaten bilinebilirligi olsaydı inanc diye bisey olmazdı.inanc zaten varlıgını kesin olarak bilmedigin seye karsı olur. işin icinde inanç varsa ispatlanamaz.ispatlanabiilr olsa zaten bilgi olur.son kurdugum üç cümlenin hepsi aynı seyi anlatıyor galiba mal oldum cok feci. umarım analatabilmişimdir azcık derdimi.çözüme veya çözümsüzlüge ulaşmak için blie biraz agnostic olmak lazım bu konularda galiba.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 AÄŸustos 2007 10:06 
Hardliner
 Profile bak

Piyan yazdı:
".... Islamdan baska dinlere ragbet edenler tam bir sapiklik ve ziyan icindedirler....." ( Kur`an, Äl-imran suresi, ayet 85 )

".... Yanliz Allahi`in dini ( Islamiyet ) kalana kadar onlarla savasin....." ( Kur`an, Bakara suresi, ayet 193. )

".... Ey Müslümanlar, Yahudileri ve hiristiyanlari dost olarak benimsemeyin; onlar birbirilerinin dostudur. Sizden kim onlara dost olursa, o da onlardandir....." ( Kur`an, Mäide suresi, ayet 51. )

" Allah, yahudileri ve hiristiyanlari rahmetinden uzak kilsin " ( Hz Muhamet )

".... Kitap verilenlerden ( yahudiler ve hiristiyanlar) islamiyete gecmiyene kadar, boyunlarini büküp kendi elleriyle kele vergisi verene kadar savasin....." ( Kur`an, Tevbe suresi, ayet 29.)

"....Tanrinin peygamberi muahmet ve onunla birlikte olanlar ( Müslümanlar ) kafirlere karsi cok kati ve sert bir birlerine karsi ise acimali ve merhametlidirler....." ( Kur`an, Fetih suresi, ayet 29.)

" Beni Kureyza yahudilerini kilictan gecirilmeleri" ".... ( Kur`an, Ahzäp suresi, ayet 26-27 )

".... icinizden biri su esirin kafasina kilicini indirsin, digeride keleyi kilici ile gövdeden ayirsin....." ( Hz Muhamet )

".... Allah, ehl-i kitabinda yardim edenleri kalalerinden indirdik ve kalplerine korku düsürdü; bir kismini öldürüyor, bir kisminida esir aliyordunuz....." ( Kur`an, Ahzäp suresi, ayet 27 )

".... Mürsikleri nerede görürseniz öldürün....." ( Kur`an, Tevbe suresi, ayet 5.)

kafirlerin gafleti bir kez daha yüzlerine vurluyor..........

alıntı alıntı alıntı nereye kadar böle kardeşim......

zahmet edip okudun da soru işareti doğdu sandım kafan da... ayıp ayıp ayıp

son zamanlarda ki performans ın hiç ii değil piyan.

http://istanbul.indymedia.org/news/2007/08/209365.php

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 AÄŸustos 2007 11:39 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

karıskam gibi olmasında adam ayetleri yazmış kendi yazıcak değil heralde copy mopy bisiler yapıcak biseyi açıklamak istiyorsa...

Acı çekmek bir yanlış anlamadır

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 AÄŸustos 2007 13:58 
Hardliner
 Profile bak

http://en.wikipedia.org/wiki/Anarchism_and_Islam
http://en.wikipedia.org/wiki/Hakim_Bey

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 AÄŸustos 2007 15:22 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iranda kafa kesiyolar allah adına.. islam öyle değil..
sivasta otel yaktılar, allah adına.. onlar da gerçek müslüman değil.
oruç bozdu diye üniverstede kafa kırıyorlar ankarada islam adına... onlar cahil, islamı bilmezler..

öyle değil böyle değil. bi milyon kanlı uygulamasını gördüğümüz din aslında sevgi, hoşgörü dini... hiçbir kurumlaşmış din, sevgi ve hoşgörü dini olmamıştır, olamaz. böyle olmaya çabalarsa da o peygamberi 12 kişiden fazlası takip etmez.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Eylül 2007 16:40 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

mantik dini diyorlar ya bi de. hadi bi sorgula bakalim mantik bunun neresinde?

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Eylül 2007 19:36 
Hardliner
 Profile bak

Resim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Eylül 2007 19:45 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

etraftan duyma olaylarda mantık aranmaz o duyduklarınız amacının ne olduu belli olmayan gerizekalılar... müslümanlığın gerçek mantıını görmek istiosan bi ton kitap var adam akllı okumadan öyle saçma olaylarla müslümanlığı eleştirmeyelim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 09:52 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
iranda kafa kesiyolar allah adına.. islam öyle değil..
sivasta otel yaktılar, allah adına.. onlar da gerçek müslüman değil.
oruç bozdu diye üniverstede kafa kırıyorlar ankarada islam adına... onlar cahil, islamı bilmezler..

öyle değil böyle değil. bi milyon kanlı uygulamasını gördüğümüz din aslında sevgi, hoşgörü dini... hiçbir kurumlaşmış din, sevgi ve hoşgörü dini olmamıştır, olamaz. böyle olmaya çabalarsa da o peygamberi 12 kişiden fazlası takip etmez.

nediyorsun sen yaa

adamın teki taxı ye biniyor şöförün cebinde 20 ytl var die adamın etiyle kemiğini ayırıyor beş parçaya bölüyor

sebep ? şöförün cebinde adamın aldığı döner bıçağından daha az bir para olduğu için....

bu ne adam deseki döner bıçağımın parası için değilde yolda giderken allaha küfretti bende islam için din için allah için 5 parçaya böldüm dese buda allah için olucaktı dimi ?

sen veya başkası nederseniz diyin kardeşim islam dini hak dinidir öle de olsa böle de olsa hak dindir 12 kişiden ibaret değil insanlık alemine mahsus bir paygamberdir ister saygı duy ister saygı duyma ister gönül gözünü aç yaradanı inkar etme istersen kapalı tut inkar et bunlar beni hiç ama hiç ilgilendirmez...

yeterki dine hakaret etmeyin ÅŸu dinidir bu dinidir demeyin.......

bak tekrar diyorum islam dinin de savaşmak bulundukları ortama bağlıdır her müslümana seri katil gözüyle bakamazsınız öle olsa idi kimse askılısıni giyip mini eteğini giyip salınamaz dı.

bakın allahın ayetlerini almış piyan efendi buraya başka bir siteden kopyalamış resmen kötülemek için inandığınız allah size kitabında din için savaşmayı emrediyor inandığınız peygamberiniz size benim için kelle koparın diyor die bir sürü YERSİZ VE ZAMANSIZ hadisler ve ayetler kopyalamış bu ayetlerin zamanı nı okuyun araştırın bilinçsizce şuursuzca sırf kötülemk için yazmayın çünkü yazdıklarınızı sebepsiz yazınca saçma oluyor..
aynen başını izleyemediğin bir film gibi başını kaçırdın k...dan bişi anlamazsın sonra dersin ki çok boktan bir film di...

kerem efendi ankarada üniverste de oruç için kafa kırıyorlar diyorsun. Eminmisin ? allah için mi olmuş ? bak anlamadığınız ayırt etmediğiniz şu yaw birkere mantık yürütsene oruç tutmak da tutmamak da kişiye özel bişidir.

Åžimdi karşımdaki adam önce niyet etmiÅŸ oruç tutmuÅŸ sonrasında orucunu bozmuÅŸ karşımdaki için dinsiz kitapsız demem ‘’niyet hayır akibet hayır ’’ adam oruca niyet etmiÅŸ demek ki inançlı biri , kusuru oldu bozmak zorunda olduÄŸunu anladı derim çünkü allah kusurlu durumlarda orucu kefaletasiz bozmaya izin vermiÅŸtir ÅŸekeri düşmüştür tansiyonu düşmüştür gibi olaylarda izin vardır... oruca niyet eden adam sebepsiz bozdu ise de bozduÄŸun da 61 gün tutmak zorunda olduÄŸu bilincindedir zaten.

yapmaz sa da o kendisi ile allah arasında olan bişidir ben giremem.....yani senin sölediğin her ünv.olan boktan bir olaydır kimbilir sebeb belkide kızdı ama bize yansıtılan oruç oldu bu da dini karalama çabalarından biridir. Kimse böle bir durum da kafa kırmaz kelle uçurmaz.

En son sumru geridöndü tarafından, 03 Eylül 2007 09:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 09:55 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

banamı dedin :shock: kumru

filipeeeeeee

En son nikiniziyiyim tarafından, 03 Eylül 2007 12:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 09:57 
Hardliner
 Profile bak

mesajını sil

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 10:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

herkes mini eteğini giyip dolaşabiliyor mu? gerçekten mi? ramazanda ortalık yerde yemek yiyebiliyor musun? sen hangi ülkede yaşıyorsun? hayal dünyasında olabilir mi? hiç olmayan, hiç yaşanmayan bir müslümanlığı gerçek müslümanlık diye anlatıyorsun. bir de gerçek komünizm vardır mesela, o da bi türlü kurulamaz, baskıcı sosyalist rejimler kurulur.. bu ne lan bok gibi!!! dersin. sonra derler ki; ama gerçek komünizm böyle değil, bi yapsak gerçek komünizmi süper olcak da olmuyo.. bu gerçek islam da bi türlü olmuyo.

şimdi tek bir sorum kaldı sumru sana;
taksimde mini giyersin. malatyada giyemezsin. daha da doğrusu; bu ülkenin %90ında giyemezsin, istanbulun bazı semtleri de buna dahil. bu ülkenin %90ında ramazanda elinde yemekle sokakta yürürsen adamı DÖVERLER. "bu böyle değildir, ramazanda yemek yiyebilirsin" diyor musun? sadece evet ya da hayır istiyorum. evet diyorsan sonsuza kadar susuyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 11:49 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

eğer faşizm deniyosa buna ben aynısını emolar hakkındada düşünüyom emolarada yasak gelsin.

http://www.myspace.com/telgrafintelleri

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 11:51 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
herkes mini eteğini giyip dolaşabiliyor mu? gerçekten mi? ramazanda ortalık yerde yemek yiyebiliyor musun? sen hangi ülkede yaşıyorsun? hayal dünyasında olabilir mi? hiç olmayan, hiç yaşanmayan bir müslümanlığı gerçek müslümanlık diye anlatıyorsun. bir de gerçek komünizm vardır mesela, o da bi türlü kurulamaz, baskıcı sosyalist rejimler kurulur.. bu ne lan bok gibi!!! dersin. sonra derler ki; ama gerçek komünizm böyle değil, bi yapsak gerçek komünizmi süper olcak da olmuyo.. bu gerçek islam da bi türlü olmuyo.

taksimde mini giyersin. malatyada giyemezsin. daha da doğrusu; bu ülkenin %90ında giyemezsin, istanbulun bazı semtleri de buna dahil. bu ülkenin %90ında ramazanda elinde yemekle sokakta yürürsen adamı DÖVERLER. "bu böyle değildir, ramazanda yemek yiyebilirsin" diyor musun? sadece evet ya da hayır istiyorum. evet diyorsan sonsuza kadar susuyorum.

NORMALkerem haklısın valla şey duymuştum İstanbulda Fatih'te ramazanda elinde bişey yerken dolaşmak baya bi tehlikliymiş sanırım.

http://www.myspace.com/telgrafintelleri

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 12:13 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

NoeFikS yazdı:
etraftan duyma olaylarda mantık aranmaz o duyduklarınız amacının ne olduu belli olmayan gerizekalılar... müslümanlığın gerçek mantıını görmek istiosan bi ton kitap var adam akllı okumadan öyle saçma olaylarla müslümanlığı eleştirmeyelim

mesajinin hemen ustundeki gazeteye bakarsan mantigi gorursun. griptape vermis cevap benim ekstradan vermeme gerek kalmamis.

canlı,coh canlı,cascanlı,gaynaa düstükh,kafa bi milyon..ortam gaynıyo..etraf kıppır kıppır..coh allengirli,baba n'aptın?yıbıloo!saksuka..buraları yıkılıyo..yokstar,kofstar,bokstar..nierdesin? beni unutsun...neden Hardliner yazıyo lan avatarımın üstünde?!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 12:24 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

rainbow yazdı:
NoeFikS yazdı:

mesajinin hemen ustundeki gazeteye bakarsan mantigi gorursun. griptape vermis cevap benim ekstradan vermeme gerek kalmamis.

hala devam ediosun sen gitde mülümanlığın ilk zamanlarında insanlar ne alemdeymiş dini için ne yapıolarmış bu dinin elçisinin yaşamı nasılmış bi bak sonra konuş bana öyle çocukça şeylerden bahsetme

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 12:32 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Su cocukca sey dedigin neymis soyle de bi ogreneyim hele, oldu mu?

Muslumanligin ilk zamanlari konusulmuyor burada. Kim ne yapsin 600'lu 700'lu yillarda yasananlari? 2007'de yasiyoruz olm kendine gel. ayrica 700'lu yillardaki sartlari dusunup ne guzel dinmis dedigin dinin 2007'de ne derece yobazladigina bir bak, icinde sorgula sonra tartisalim. burada kotu diyenlerin hicbiri sanmiyorum ki on yargili olarak "kotu" diyorlar. hepsi toplumdan bir sey gormus ki "burasi kotu, surasi kotu" diyor. Bak bi onceki sayfada kerem ne demis. Yemek yedirtmiyorlar ramazanda diye. yalan mi?
Sol eliyle corba icti diye doverek adam öldürüldü bu ulkede sen bana neyi savunuyorsun?

Dinin amaci iyi insan yetistirmektir. Baska da hicbir amaci yoktur. Senin aklin ne kadarini alabilirse o kadarini uygularsin o kitaptan. Malesef bizim ulkemizin ve nedense cogu musluman ulkenin akli biraz kit oldugu icin fazla bir sey ogrenemiyorlar ve ogrendiklerini de yanlis ogreniyorlar. Bunun sonucu olarak da bagnaz,yobaz gibi kelimeler ortaya cikiyor.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 12:55 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

rainbow yazdı:
Su cocukca sey dedigin neymis soyle de bi ogreneyim hele, oldu mu?

Muslumanligin ilk zamanlari konusulmuyor burada. Kim ne yapsin 600'lu 700'lu yillarda yasananlari? 2007'de yasiyoruz olm kendine gel. ayrica 700'lu yillardaki sartlari dusunup ne guzel dinmis dedigin dinin 2007'de ne derece yobazladigina bir bak, icinde sorgula sonra tartisalim. burada kotu diyenlerin hicbiri sanmiyorum ki on yargili olarak "kotu" diyorlar. hepsi toplumdan bir sey gormus ki "burasi kotu, surasi kotu" diyor. Bak bi onceki sayfada kerem ne demis. Yemek yedirtmiyorlar ramazanda diye. yalan mi?
Sol eliyle corba icti diye doverek adam öldürüldü bu ulkede sen bana neyi savunuyorsun?

Dinin amaci iyi insan yetistirmektir. Baska da hicbir amaci yoktur. Senin aklin ne kadarini alabilirse o kadarini uygularsin o kitaptan. Malesef bizim ulkemizin ve nedense cogu musluman ulkenin akli biraz kit oldugu icin fazla bir sey ogrenemiyorlar ve ogrendiklerini de yanlis ogreniyorlar. Bunun sonucu olarak da bagnaz,yobaz gibi kelimeler ortaya cikiyor.

evet bak okonuda doorusun ama işte genel olarak müslümalığa saymak yanlık diorum tabi ki şu anda dooru düzgün müslümanlığı yaşayan yok sol eliyle yemek yedi diyede adam öldüren gerizekalının amacı ne onu kimse bilmez biraz fazla kaptırmış kendini öyle salakları müslüman diye örmek verip dini zor kullanıolar demek geresiz münlümanlıkta zorluk yoktur şu anda müslümanlığı gerektiği gibi yaşayan birçok örnek var eminim o örnekleri görseniz biraz o ortamda bulunsanız müslüman olmamak için bi nedeniniz kalmıcak o adamlar en kötü günahları bile görmezden gelip yinede seni kabul ederler mevlanayı örnek al 'gel ne olursan yinede gel' demiş bu zamanda da böyle insanlar var ülkenin çoğu kıt ama böyle insanlarda var

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 13:02 
Hardliner
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:

evet ramazan da yemek yiyebilirsin kerem benden sana izin git gençlik parkının oraya otur ramazan günü al sandviçini yemeğe başla... sonsuza kadar sus ve konuşma çorba yapıyorsun ordan burdan şurdan ondan bundan hesabı;

adap vardır oruçlu adama saygı duymazda geçip te karşısında yersen ondan yada çevresindekilerden tı tı tıt ıt ıtıtıtıtıtıt diye bir tepki alırsın. aslında bu senin vicdanınla da alakalı bişidir.....

Ben burda inancım emrettiği için oruç tutarken senin karşımda yemek yemen bana saygısızlık olur. bana azap vermiş olursun falan filan sinir etme insanı..DÖVERLER MİŞ MİŞ kim dövüyor hangi din sahibi allaha inancı olan biri yolda atıştırıyor die adam döver yaaaa yazık ya yazık senaryolar başladı gerçekleri bıraktık dimi kerem. sonra bana soruluyor nerde yaşanıyor die.... asıl sen nerde yaşıyorsun yada yaşadın da islam dinini yanlış tanıdın ?

aaaa şunuda yazayım bazı tipler vardır antrenman yapmak istiyenler sokak serserileridir işleri yoktur köşe başlarında orda burda takılırlar ramazan da da kendilerini allahın mücahitleri sanarlar onlara denk gelirsen adam seni kum torbası olarak kullanmak için bahane olabilir oruçlu olmayışın... yani gel sen psikolojik sorunları olanları örnek alma da birde güzel ahlaklı olanları araştır....

gelelim giyim kuşama %90 da giyemezsin diyorsun o giyinme me sebebi ne biliyormusun ? görmemişlik adam aç görmemiş çıplak bacak ben bugun haftanın 1 gününü etek giyorsam 4 iş günü giyinmeme sebebim tacize haftanın bir günü dayanabilmemdir. uffff bu ne güzellik, hadi allahım rüzgar essin gibi tipik insanların dualarını anca 1 günü çekebiliyorum....

bak ben hersabah her akşam bahçelievlerden gayrettepeye geliyorum dönüyorum bahçelievler akp ve saadet partili düşüncelerin kapladığı bir yerdir ben yolda yürürken hiç bir sakallıyı püh allah belasını versin bunları da kesmek lazım dediğini duymadım yada bir çarşaflının...

sen gözünde dini çok büyütüyorsun hep kötüyü öğrenmişsin bunun ii side var ama.... istersen cevap yazabilirsin karalama kampanyan da nelerin olduğunu merak ediyorum...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Eylül 2007 13:24 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

o oruç olayına gıcık olurum ben de. amaç zaten iradeni tutmakmış nefsine yenik düşmemekmiş falan değil mi? ben tutup senin canın çeksin diye mi yemek yiyorum sırf. ihtiyacım var yiyorum. madem oruç mantığı iradeye hakim olmaktır. buyur başkası yemek yerken canın çekmesin veya gidip dalaşma. bu kadar arkadaş

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 305 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: