Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reggae
01-27-2008, 12:03 PM
Reggae
sevdiğiniz reggie grupları ?

reggie ne amına koyim REGGae olacak o kerem in dediği gibi***
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 03:26 PM
Re: Reggie
öğretmek gibi olmasın efenim amma REGGAE yazılır esasen..

tabii ki başta bob amca
sonra manu chao, daha sonrası biraz dub'a giriyor, dub incorporation, gentleman, patrice...
biraz kolpacı da olsa ub40i atlayamayız... amma esas oğlanlar inner circle'dır.
sublime'ın arkasından gelen long beach dub all stars da çok güzel işler yaptı.
matisyahu diye bir de yahudi vardır, güzel okur.
desmond dekker'ı da reggae sayarsanız yazın baş köşeye..
gerisi ıvır zıvır.. varsa bildiğiniz siz yazın da biraz da biz dinleyelim.
ha bu arada <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.radiotimbo.com'da" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.radiotimbo.com'da</a><!-- w --> güzel şeyler çalar.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 03:27 PM
amanın sergent garcia'yı nasıl atladık...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 08:59 PM
lee perry
prince buster
burning spear
alpha blondy
barrington levy
the maytones
lloyd charmer
the wanderers

bi de daha yenilerden dady rings var, desmond dekker ın shanty town kavırıyla herb fi bun diye bi parçası var elimde başka bi şeyini bulamadım youtubeda da bi kaç klip tarzı bişeyi var tavsiye ederim
bi de bad mannersın ska yapmalarına rağmen loonee tunes albümlerine koydukları echo gone wrong da çok güzel reggae parçası onu da bi dinleyin derim
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 10:22 PM
yeni yeni dinliyorum

toots & maytals
the aggrolites
jimmy cliff
Symarip
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 10:39 PM
NORMALkerem Yazılan:öğretmek gibi olmasın efenim amma REGGAE yazılır esasen..

tabii ki başta bob amca
sonra manu chao, daha sonrası biraz dub'a giriyor, dub incorporation, gentleman, patrice...
biraz kolpacı da olsa ub40i atlayamayız... amma esas oğlanlar inner circle'dır.
sublime'ın arkasından gelen long beach dub all stars da çok güzel işler yaptı.
matisyahu diye bir de yahudi vardır, güzel okur.
desmond dekker'ı da reggae sayarsanız yazın baş köşeye..
gerisi ıvır zıvır.. varsa bildiğiniz siz yazın da biraz da biz dinleyelim.
ha bu arada <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.radiotimbo.com'da" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.radiotimbo.com'da</a><!-- m --> güzel şeyler çalar.

tabiki en son bob amca
bugün, nasıl bir; "che guevera özgürlük ateşiymiş abi.. ehe mehe " diye laflar duyduğumuzda ardımıza bakmadan topukluyorsak, "no vumın, no kıray, sil gözyaşlarını bal tazem" içerikli denyoca bir romantizm feryatllarına da aynı refleksi göstermeliyiz diye düşünüyorum..
ama yine de feyzbuk iyi bişi lan.. baksana dub incorporation felan güzel şeyler bunlarSmile)
feyzbuk derken -feyz- alma açısından yani.. anladın sen onuSmile
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 10:43 PM
civata Yazılan:lee perry
prince buster
burning spear
alpha blondy
barrington levy
the maytones
lloyd charmer
the wanderers

bi de daha yenilerden dady rings var, desmond dekker ın shanty town kavırıyla herb fi bun diye bi parçası var elimde başka bi şeyini bulamadım youtubeda da bi kaç klip tarzı bişeyi var tavsiye ederim
bi de bad mannersın ska yapmalarına rağmen loonee tunes albümlerine koydukları echo gone wrong da çok güzel reggae parçası onu da bi dinleyin derim

Lee "Scratch" Perry kesinlikle iyi seçim civata...ayrıca Linton Kwesi Johnson ın adını anmak isterim.
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 11:30 PM
Misty In Roots, Basque Dub Foundation, Dub Action, Dub Syndicate, Iration Steppas, Dub Creator, Naphtali, Hughie Izachaar, Brother Culture, Omer Perry, Wackies, Bongo Herman, Ernst Ranglin, Augustus Pablo, Max Romeo, Horace Andy, Pablo Moses, Gregory Isaacs, Don Carlos, Groundation, Aba Shanti, Manasseh, Rootsman, African Head Charge, Black Star Liner, Negus Nagast, Bush Chemist, Dennis Brown, Alpha Blondy, The Heptones, Yabb You, The Gladiators, Gregory Isaacs, High Tone, Kaly Live Dub, Manutension, Zenzile, Mei Tei Sho, Improvisiators Dub, Dub Incorporation, Tcha-k Federateur, Puja Dub Operators, Dub Jihad, Lobe Radiant Dub System, Fouta, King Shiloh Sound System, Muta Baruka, Apple Gabriel, Michael Prophet, Lab, Hybrid Sound System, Inner Circle, Revulotionary Dub Warriors, Kanka, Fedayi Pacha, Fumuj, Prajna, Brain Damage, Guns Of Brixton, Alpha & Omega, Matis Yahu, Disciples, Ldj. Incorporation, Piratedub, 10ft. Ganja Plants, Lazarperry, Ez3kiel, 10 Dubians, African Brothers, Mister Gang, Black Uhuru, Dillinger, Umberto Echo, Dub Resistance, Dub Wicked, Dub Wiser, Vibronics, Dubosmiom, Easy Star All Stars, Jah Free, Jah Shaka, Thievery Corporotion, Jah Warrior, Lutan Fyah, Omfo, Mungos Hi-Fi, Sashamon, Sism-x, Surinam Dub, Abyssinians, Weeding Dub, The Congos, Bucovina Balkan Dub Çalışmaları, Zion Train

geri kalanları sepete atmadan önce en basitinden bir Augustus Pablo kimdir, ne iş yapar, bu kültüre ne gibi hizmetleri olmuştur öğrenmekte yarar var derim..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
01-27-2008, 11:58 PM
Re: Reggae
bi blogloru yokmu album album indirsek ? piyan veya rapid nerden bulabiliriz
Alıntı Yaparak Cevapla
01-31-2008, 10:43 PM
dub incorporation harikadır
rude boy ve la corde raide en iyileri diyeblrm
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-01-2008, 12:21 AM
rege mege sevmem ben. hele sözlerin içinde jah varsa uzak dursun. ama dörti rege olabilir. dub da sevmem. elektronik kaçıyo ruh yok içinde.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-01-2008, 12:57 AM
Eskiden az dinlemezdik, Winamp'de radyoda dinliyom hala ara sira. Israelites güzel, yenilerden Gentleman var, Almanya'dan Seeed var, dancehall'a kaciyo biraz.
Ragga Oktay var lan, o da güzel Big Grin Gerci aslinda dancehall yapiyo o da ama olsun.
Alıntı Yaparak Cevapla
02-01-2008, 01:03 PM
bob'u niye sona atıyosun abi. şarkı güzelse güzeldir, diyecek lafı varsa dinlersin. kim ne anlıyosa anlasın...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-01-2008, 02:53 PM
ya ben sevemedim yesil sarı giyemedim
Alıntı Yaparak Cevapla
02-01-2008, 03:47 PM
robertohongo Yazılan:ya ben sevemedim yesil sarı giyemedim
ehehe kafiyeli olmus. biraz daha uzatsaydin ya. siir tadinda. guzel espiri olurdu.
Alıntı Yaparak Cevapla
02-16-2008, 04:43 PM
peter tosh
bob marley
shabba ranks
Lee....
Alıntı Yaparak Cevapla
02-16-2008, 07:48 PM
her ne olursa...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-17-2008, 04:22 PM
Televizyonda falan Bob marley'i görünce ben de soğuyorum ama koskoce efsaneyi no woman no crydan ibaret görmek kadar büyük denyoluk yok bence Adamın bokunu çıkardılar o yüzden hani reggae dinlemeyen biri dese tanımıyodur der umursamam da bi ton grup ismi yazmış biri diyince kıllandım
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-17-2008, 05:31 PM
reggae den toplama albümleri dinlemek daha bi hoşş
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-17-2008, 09:17 PM
dub incorporation der susarım argadaş.
hah bob emmi vardır bir de.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-18-2008, 05:17 PM
ruhumun bir parçasıdır bu
Alıntı Yaparak Cevapla
02-19-2008, 12:11 AM
bob marley dışında pek sevmiyorum reggae ha bi de laurel aitken ın bazı şarkıları var skayı her zaman tercih ederim reggae ye
Alıntı Yaparak Cevapla
02-19-2008, 10:53 AM
bob marley reggae'nin pelesidir.
futbolda pele ne ise bob marley de o'dur.
rastafarianism yaşama biçiminin yayılmasının sebebi de o'dur aslında 'din değil layf sıtayıl'
hatta bugün tüttürgeçli smiley yollayan aşırı neşeli gaydırı gubbak gençlerin türemesinin de sebebi bob marleydir.jamaica sempatisini dünyaya yayıp bir güzel osuruktan sempatizanlar da edinmiştir kendisi

bob marley yüzünden türeyen özentiler yüzünden bob marley den nefret edememe durumu da vardır çünkü adamın suçu günahı da yoktur sadece üzülürsün. ancak harbi rasta olan herifleri de seversin iyi adamlardır (misal harbi panklar gibi harbi pank olan adamı seversin ama adam BEN PANKIM LAHEYLE kaygısında bi herif değildir ki harbi panktır falan filan düşünen heriftir işin düşüncesini benimsemiştir zarttır zurttur)
sarı yeşil kırmızı olayına gelince de zaten artık sıkıldım görmekten
en azından istanbulda görmek istemiyorum lan !

ama rasta özentisi bir insan beni emofagler kadar rahatsız etmez.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-19-2008, 11:47 AM
bu arada en sevdiğim gruplardan biri olan easy star yenı ep çıkarmıştır arkadaşlar untilthat day' inanılmaz gelirler umarım 3.kez !
Alıntı Yaparak Cevapla
03-28-2008, 06:37 AM
Black Rootsss....

çok harikalar..

move on şarkısı favorimdir. diğerlerini de çok seviyorum aslında neyse.. bir güzellik yapayım albümlerini linkini koyuyum mp3 bölümüne.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

İletişimTurkpunkYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi