Mustafa TopaloÄŸlu
Dünya gezegeninin bokunu çıkardılar; onu ısıtıp ısıtıp yediler. Uzaylı olduÄŸum için, yani olaylara uzaydan bir bakış atabildiÄŸim için çok boyutlu görebiliyorum tabii. Åžimdi, kendine dünyalı diyen adamlar yüzünden dünyada bunca felaket olmuÅŸken artık onlardan medet ummuyorsunuzdur diye düşünüyorum… Düşü-nü-yorum, öyleyse varım; mevzuu kaybettik yahu, ne diyordum? Haa, ne varsa uzayda var, uzaylıda var diyordum. Biliyorsunuz, uzaylı arkadaÅŸlarımız uzay gemisiyle meydanlara inip bağırıyor ve hatta insanlara artık neyi bekliyorsunuz diyorlar. ArkadaÅŸlarla tanışamadık, hangi gezegendenler bilmiyorum ama bu sese kulak vermek lazım. Ben de bir uzaylı olarak diyorum ki, bu Meclisteki dünyalılardan hayli hayli iyi iÅŸ çıkarırım:
• Rumeli uzay üssünü kuracağım ve ardından uzay gemilerimiz KasımpaÅŸa’dan ateÅŸlenecek, atmosferi geçecek çaÄŸ kapatıp çaÄŸ açacağım! Uzay çağına taşıyacağım Türkiye sadece dünyanın yıldızı deÄŸil, galaksinin merkezi olacak. Fransa kralı Sarkozy yalvaracak Avrupa’yı da al diye! Oy saÄŸa dolanayim…
• Uzayı fethedecek, Mars’ta çevirdiÄŸim arsalara toplu konut projeleri yapacak, Marsgage (Marsgıç okunur) yöntemiyle halkımızı kira öder gibi taksitlerle çok ucuza Mars’ta ev sahibi yapacağım. Fazlasını uzaylılara kiraya verecek, ülkeye uzay dolarları akıtacağım. Uzay yolu dediÄŸin uzun, ince, meÅŸakkatli…
• Aya camii yaptıracağım, adını da Ayasofya koyacağım, Neil Armstrong’u da imam yapacağım. Canıııııım canım canım canım canım canım…
• Uzay turizmi hamlesiyle kara delik gibi bütçe açıklarını tıkayacağım, Antalya’ya uzay mekiÄŸi limanı ve uzaylı turistler için 7 yıldızlı uzay rezidansları kuracağım. Eslen beslen, karşı beri seslen dedim hep!
• İşsiz gençlerimizi Clinton’u araya sokup (yakınımdır) NASA’ya yerleÅŸtireceÄŸim, orda yerçekimsiz odaya doluÅŸsalar yeter, sıkışık olmaz orası. Uzay meslek liseleri ve yüksek okulları açıp halkımızın evlatlarını iÅŸ güç sahibi yapacağım. Astronotluk seçme sınavları koyacağım, kazık sorular soracağım, kolay deÄŸil bu iÅŸler.
Bu işler nasıl işler?
• Artık tuvalete bile uzay mekiÄŸiyle gideceÄŸiniz için mazot deÄŸil, hidrojen kapsülleri kullanacaksınız, metreküpü 1 yeni uzay lirası!
Benden…
• Uzaya çıkıp şöyle yukarıdan dünyaya bakan herkes uzay moduna geçecek, dünya dertlerinden arınacak, fazla kafaya takmayacak. Akıllı olup dünyanın derdini çekeceÄŸime, deli olurum dünya benim derdimi çeksin.
Don’t philosophy!• Ordu hiyerarÅŸisini dağıtacağım, rütbeleri sıfırlayacağım. Olmaz öyle, yok, yükseldim mi, yükselecek miyim, yok, disiplinden gerim gerim geril, insan evladı huzur bulmalı. Esas olan insanlık rütbesi.
Ben kavanozda doÄŸdum, deÄŸerini bilirim.