Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 13 Ekim 2008 19:36

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Ekim 2007 22:15 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

siyasal islamın hicbir sembolu girmesin bu kadar basit.tartısmak bile anlamsız.özgürlükle alakası falan yok.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Ekim 2007 23:10 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

kurunun yanında yaşında yanması mantıksız.

siyasal islamın ya da islami siyasetin sembolü başörtülüler girmesin
faşoların sembolü yarım ay bıyıklılar girmesin
refah bıyığı bırakanlar girmesin
aleviler girmesin
kürtler girmesin
çekik gözlüler giremesin (bu ben oluyorum)
yahudiler girmesin
dövmesi olanlar girmesin
homolar girmesin
hippyler girmesin
o girmesin bu girmesin bunun sonu yok üniversiteler her zaman özgürlüğün sembolü olmuştur. başka zaman ülkemizi överken "biz bir mozaiğiz her dinden her ırktan her kesimden insan var bu bi zenginliktir" diye atıp tutmasını biliyoruz. bu zihniyetle bizden olmayan tanımadığımız insanlardan korkarak çekinerek onlardan uzak durarak onları cezalandırarak hiçbiyere varamayız...

insanları rahat bırakalım. tercihlere saygı gösterelim. başkalarınında bize saygı göstermesini istediğimiz gibi....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 06 Ekim 2007 23:38 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

liseye de türbanlı girilsin. ozaman mohavk ta girilebilir öyle de girilir böyle de girilir. herkes rahat eder.
özgürlük herkese eşit dağıtılırsa güzel.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 00:30 
General
 Profile bak

addicted2gd yazdı:
liseye de türbanlı girilsin. ozaman mohavk ta girilebilir öyle de girilir böyle de girilir. herkes rahat eder.
özgürlük herkese eşit dağıtılırsa güzel.

hsrbiden amk türbanla girlirse mohawkda girlsin pirchnqlede girlsin :P :P :twisted:

http://img510.imageshack.us/img510/6715/pazartesay6.jpg

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 00:35 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

giren giriyor zaten bız lısedeyken marmara kampusu karsımızdaydı onların c kapısına gıder sıgara ıcerdık 10 dakka anca dururduk rahat 5 6 kız gelıp ya basını acardı yada peruk takardı... yanı demek ıstedıgım ıstıyen zaten gırıyor.. ama ne bılıyım abı ben gırılmesını ıstemıorum... çok kalabalık olucaklar gruplaşmalar olucak... cemaatler cogalıcak esir alıcaklar bızı

Acı çekmek bir yanlış anlamadır

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 11:21 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

abi bazı şeyler anlaşlılsın ya kural kuraldır.özgürlüğün kısıtlanması olarak bakılmamalı.nasıl lisede her gün traş olunuyor kıyafetsiz girilmiyor saç uzun bilmemne olmuyor.aynı bu şekil.belli bir kural var ve artık apaçık bir şekilde siyasi bir sembole dönmüş olan o örtü üniversiteye girmeyi haketmiyor.

http://www.mokoko.garaj.org
http://www.herkesdinlesin.com/mokoko

http://www.myspace.com/punkforthekids

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 11:36 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

liseyi bilmem ama üniversiteye mohikanlıda girsin başörtülüde girsin.başörtülü cok zeki insanlar var sadece okuyamadıkları icin ev hanımı oluyolar.aptal aptal seda sayanı izleyiceklerine başörtülü ünüversiteye girmelerini tercih ederim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 15:21 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

FC DAZLAX yazdı:
girilsin nolacak okumak bizim olduu kadar onlarında hakkı...biz başka bi yol seçmişiz onlar başka..büyütüp büyütüp çığ haline getirmenin lüzumu yok bence...ayrıyetten hepimiz aynı otobüsün yolcularıyız bi açıdan bakarsanız...başı açığa insan muamelesi yapıp türbanlıya öküz gibi davranılması taraftarı deilim...ha şık deil...belki inançtan,belki inattan,belki de faşizin sağ kolu,kominizin sol kolu,dincinin türbanı gibi bi sembol olduğundan takıyo millet ama unutmamak gerekirki her koyun kendi bacağından asılır...

abi doÄŸru diyonda
bunlar dini açıdan mı takıyolar yoksa amaçları farklı mı
bi ton insan görüypom başı kapalı yırtmaç şeyine kadar afedersin
aynı şekil başını kapatmış mtüiş bi göğüs dekoltesi amaçları ne ki bunların diye soruyo insan ister istemez??

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 16:02 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

alpin yazdı:
FC DAZLAX yazdı:
girilsin nolacak okumak bizim olduu kadar onlarında hakkı...biz başka bi yol seçmişiz onlar başka..büyütüp büyütüp çığ haline getirmenin lüzumu yok bence...ayrıyetten hepimiz aynı otobüsün yolcularıyız bi açıdan bakarsanız...başı açığa insan muamelesi yapıp türbanlıya öküz gibi davranılması taraftarı deilim...ha şık deil...belki inançtan,belki inattan,belki de faşizin sağ kolu,kominizin sol kolu,dincinin türbanı gibi bi sembol olduğundan takıyo millet ama unutmamak gerekirki her koyun kendi bacağından asılır...

abi doÄŸru diyonda
aynı şekil başını kapatmış mtüiş bi göğüs dekoltesi amaçları ne ki bunların diye soruyo insan ister istemez??

aile baskası olabilirmi ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 16:53 
General
 Profile bak

girilmesin derim. onlarında hakkı olduğu biyere kadar doğru. ama o hak kullanıldıkça kötü şeler olabilir. olmayabilirde. ama olabilir kısmı önemli. olursa kötü olur. öyle olmasını istemeyiz üniverstelerin, türkiyenin. illa olcak demiom baak

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 17:43 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

gözumde o türbani takanlarin o türban kadar değerleri yok böyle semboli kim napsin cehaletdir abi örnek verebilirim bu insanlar okadar aptalki yolda başı açık bi kadin duruyordu kaldirimda snra arabadan türbanli bi kandinla fetullahçı kocasi cıkdı kadın durdu turbanlı kadına bakıyor bırde kocasına kocası kadına bakıcakmı diye zihniyete bak butun zihniyet göbekden aşağı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 18:19 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cheki yazdı:
kurunun yanında yaşında yanması mantıksız.

siyasal islamın ya da islami siyasetin sembolü başörtülüler girmesin
faşoların sembolü yarım ay bıyıklılar girmesin
refah bıyığı bırakanlar girmesin
aleviler girmesin
kürtler girmesin
çekik gözlüler giremesin (bu ben oluyorum)
yahudiler girmesin
dövmesi olanlar girmesin
homolar girmesin
hippyler girmesin
o girmesin bu girmesin bunun sonu yok üniversiteler her zaman özgürlüğün sembolü olmuştur. başka zaman ülkemizi överken "biz bir mozaiğiz her dinden her ırktan her kesimden insan var bu bi zenginliktir"

diye atıp tutmasını biliyoruz. bu zihniyetle bizden olmayan tanımadığımız insanlardan korkarak çekinerek onlardan uzak durarak onları cezalandırarak hiçbiyere varamayız...

insanları rahat bırakalım. tercihlere saygı gösterelim. başkalarınında bize saygı göstermesini istediğimiz gibi....

çok haklısın bencede.
ayrıca bnm sınıfımda başörtülü bi öğrenci var hcalar karışmıyor girebiliyolar derslere okuldan okula da değişiyor bu sanırım.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 18:40 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

a7x yazdı:
alpin yazdı:
FC DAZLAX yazdı:

abi doÄŸru diyonda

aile baskası olabilirmi ?

olamaz!!
olan arkadaşlar var ailelerinin görebileceği yerlerde takıp sonra çıkarıyorlar

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 19:12 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

mahalle baskısı denen şey kesinlikle var.. zaten -karşılıklı hoş görü- dedikleri şey burjuva kesime mahsus,,
toplumun geri kalan yığınları birbirine karşı bunlar kadar hoşgörülü değil..

En son Piyan tarafından, 07 Ekim 2007 20:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 19:37 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

2tutuman yazdı:
gözumde o türbani takanlarin o türban kadar değerleri yok böyle semboli kim napsin cehaletdir abi örnek verebilirim bu insanlar okadar aptalki yolda başı açık bi kadin duruyordu kaldirimda snra arabadan türbanli bi kandinla fetullahçı kocasi cıkdı kadın durdu turbanlı kadına bakıyor bırde kocasına kocası kadına bakıcakmı diye zihniyete bak butun zihniyet göbekden aşağı.

senin yaptığın ırkçılık değilde nedir tutuman??? :evil:

hadi sana benim sevgilimde başörtülü ya da annemde kız kardeşimde başörtülü desem ne diceksin bana?????? senin o yaşadığın olayı tüm başörtülülere maletmen ne kadar doğru bi olay?????

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 20:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ırkçılık olmuyor: şöyle oluyor çeki;

türbanı takana saygım olmaz gerçekten. kendini ortaçağ tarzı bir inanca ritüele kaptırmış.. onu takmazsa cehenneme gideceğini sanan kimseye saygım olmaz, gözümde de beş paralık değeri olmaz. selam vermem iş yapmam yanında durmam. ama hoşgörürüm! aradaki farka dikkat et. tek bir oruç tutan insan yok çevremde. sevmem, ramazandan tiksinirim, müslümanlarla hiçbir işim olmaz; konuşabildiğim her ortamda aleyhine konuşurum. ama hoşgörü başka birşeydir. türban yasağına karşı dururum. bunun sebebi de aynı hoşgörüyü karşılığında beklememdendir. işte o kadar. ırkçılık da hoşgörü olmaz, o yüzden buna ırkçılık denmez. başörtüsünü yasaklamak, bastırmak başka birşeydir. sevmemek karşı olmak başka birşey.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 21:24 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

cheki yazdı:
2tutuman yazdı:

senin yaptığın ırkçılık değilde nedir tutuman??? :evil:

hadi sana benim sevgilimde başörtülü ya da annemde kız kardeşimde başörtülü desem ne diceksin bana?????? senin o yaşadığın olayı tüm başörtülülere maletmen ne kadar doğru bi olay?????

tum başörtülülere demedim diyorum çoğunluk böyle ki yaşadiğim yerde olsaydin daha iyi anlardin çünkü istanbula derlerki hermedeniyetin ırkın olduğu bir yer gel gör burayi asıl farklı toplumlari gör ve yapılan ırkçılıklari ki benimde akrabalarimda baş örtülü olanlar var anlatabildimmi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 21:24 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ve sembol olarak kullanan insanlardan bağsediyorum sana sembol olarak kullanip ayrim yapan sana bir hiçmisin gibi sen kimsin dermişcesine bakan insanlardan bağsediyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 21:37 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yanlis anlamisim arkadasi ozur 2tutuman

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

En son üMüT tarafından, 08 Ekim 2007 19:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 21:50 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

kerem güzel söylemiş, ben de benzer şekilde düşünüyorum..
fakat.. girilsin mi, girilmesin mi diye dar bir cepheden bakacağımıza; türbanın kendisini tartışalım..
bir insan niçin türban takar..?

En son Piyan tarafından, 07 Ekim 2007 21:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 21:51 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

isteyen istediği şekilde girer üniversiteye dersi dinlerken türban senin gözünü alcakmı hayır,herkesin istemediği şeyler var ama abartmayalım bence...ha başka şey için takıyor diyorsun eyvallah ama 1kişi yüzünden 1sürüyü yakmayalım...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 22:01 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Piyan yazdı:
kerem güzel söylemiş, ben de benzer şekilde düşünüyorum..
fakat.. girilsin mi, girilmesin mi diye dar bir cepheden bakacağımıza; türbanın kendisini tartışalım..
bir insan niçin türban takar..?

abi bu zaten başta söyledim üniversiteler vs.. den daha önemli bir konu küçücük çocuğun anne baba zoru ile türban takması başlı başına büyük bir sorun ve açtığım konudan da öte ve tartışılması gereken bir konu varsa o da budur dedirten bir olay.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 22:09 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

tüm başörtülere demedim die bişey okumadım ben orda tutuman. "gözumde o türbani takanlarin o türban kadar değerleri yok" "bu insanlar okadar aptalki" bunlar senin sözlerin ve burda ben genelleme görüyorum nedense. olay milli nizam partisi, milli selamet partisi, refah partisi, selamet partisi ve ardından fazilet partisinin dini inançlarından dolayı kapanan insanları sözde(!) sahiplenerek hassas oldukları din konusunda onları sömürerek başlamıştır. ve hepsi necmettin erbakan denen herifin başının altından çıkmıştır. bu sözde sahiplenmeyle baş örtüsü onların simgesi gibi görülmüştür buda onların istediği bişeydir zaten. daha önceden dediğim gibi kurunun yanında yaşıda yakmaktasınız buda ırkçılıktır resmen. her kesimin içinde olduğu gibi bu kesimin içindede iyi kötü cahil zeki bilgili insanlar vardır. hadi bakalım başörtülü birçok insan chpye oy vermiştir bu seçimlerde. hatta ak partiden saadetten nefret eden insanlar bunlar. ben çok ta iyi biliyorum. malesef sizin düşüncenize göre 5 para etmez rezil insan onlar dimi!!!

pkknın kürt kökenli insanlarımızı kandırıp sömürmesiyle kürt ırkçılığı yapmanız, bu neco ve tayfasınında dindar insanları kandırıp sömürmesiyle başörtü ırkçılığı yapmanız benim gözümde farksızdır.

birisi çıksın "başörtü takanların o örtü kadar gözümde değeri yok" desin "bu insanlar o kadar aptal ki" desin. birisi çıksın "selam vermem iş yapmam yanında durmam" desin sora bu ırkçılık değil desin. siz onu benim külahıma anlatın..

insanlar ne düşünürse düşünsün fikirlerine ve kişiliğine saygı göstermemiz gerekir. her ne kadar onun düşüncelerine inançlarına katılmasakta aptalca bulsakta inanmasakta. her insan bir değerdir. tabi değerini bilene.

not: annem başörtülü değil, kız kardeşim ve sevgilim yok.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 22:23 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

ne alaka?,, kişi türban takmakta özgürdür.. fakat türban kişiyi özgürleştirmez..
türbanın sembol olarak özgürlüğe vurgu yapan hiç bi yanı yok.. ama insan takmak istiyorsa karşı gelecek halimizde yok.. sapla samanı birbirine karıştırmayın..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 07 Ekim 2007 22:34 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Piyan yazdı:
ne alaka?,, kişi türban takmakta özgürdür.. fakat türban kişiyi özgürleştirmez..
türbanın sembol olarak özgürlüğe vurgu yapan hiç bi yanı yok.. ama insan takmak istiyorsa karşı gelecek halimizde yok.. sapla samanı birbirine karıştırmayın..

katılıyorum karışacak ve buradaki bazı kişiler gibi yok kesinlikle giremez olmaz filan diyesimiz yok ancak kişisel olarak da hoşlanmam türbandan o ayrı hikaye...

lan piyan türban takmaktan özgürdür fakat türban kişiyi özgürleştirmez ben bunu bir yerde okudum duydum da neysee... :D

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: