Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 06 Eylül 2008 09:14

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 29  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 11:21 
General
 Profile bak

ya abi hala neyi tarttışıosunuz neyin ne oldunu herkez bilio sikerim türbanıda şimdi yaa amk türkiyenin %90 neden takdını bilmio sen ilk önce bunu öğret gücün yeterse amk küçükken anne babası zorla taktırıo o kendi çocuna taktırıo o kendi çocuna taktırıo öle öle amk güsel türkiyenin yaşancakk yeri kalmadı caminin önünden geçerken beni bi taşlamadıkları kalmışlardı
ya ben bilmem bak başımdan geçen olaylara göre burda konuşuorum çok detaylı bi boklar ne araştırdım nede insanalrdan dinledim sikiyim kimsenin düşüncesi umrumda deil benim düşüncem bu amk çocukları hepsini sikiyim türbana izin verilsin diosun yaa inanmıorum nekadar saçma düşünüosun yakında azımıza sıçarlarsa aşırmam etrafda polisler olur mohawk saçlı gelio alın onu içeri kulanda küpe var alın bunları topla topla olur bunlarda amk böle giderse..!

http://img510.imageshack.us/img510/6715/pazartesay6.jpg

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 12:08 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
kerem ile sen birbirinizden azcık farklı konuşunda farklı biriyle tartıştığımı düşüneyim, ne lan bu böyle tıpkısının aynı yazılar yazıyonuz, üstelik eleştiri bile aynı yapmayın yaaaa, kuru kalabalık yapmayın

keremle piyan aynı kişiler sumru.. kerem'de nevrotik zeminde karakter yarılması var.. arada bir gelip piyan nikiyle yazıyor..
bütün forum biliyo sen hala uyanamadın mı?

keremle bazı konularda benzer şeyleri yazıyor olabiliriz.. ama aynı şeyleri yazmamız nümkün değil..
neden mi?
çünkü ortak düşündüğümüz konular'da benden daha iyi yazıyor da ondan..
mesela şu "insan hakları" kısmı var ya..
hah!.. işte sen orayı da başka bi tarafından anlamışsın..

bi de kereme soralım bakalım.. o ne anlamış..
Piyan yazdı:
türban özelde kadın hakları, genelde ise insan hakları sorunudur.. çünkü erkeği de aşağılıyor

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 14:53 
Hardliner
 Profile bak

ammmmaaaannnnn yaaaaa dön o sayfayı tekrar oku beeeeeee

eeeeee nediyorsun şindi, türban serbest mi olmalı ünv. ozaman türban davası kapanır mı ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 15:06 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru maneviyatiymis kucuk yasta zorla takilmiyor mu kucucuk yasta ne maneviyatindan bahsediyosun.kendini kandiriyosun.10 yasinda turban takanin universitede cikartabilecegini mi saniyorsun. evet ayrica herkese saygiliyiz ancak bizleri biraz daha farkli olanlari hor goruyor bu da bir gercek ben rizeliyim ve beni boyle piercingle filan fena doverler.ama ben biz yine hosgoruluyuz

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 15:07 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

erkeklerin asalanmasi durumu da vardir buna katiliyorum

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 15:22 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

sumrunun maneviyat dediği şey; bizde vicdan olarak tezahür ediyor..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 15:43 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

dinciler maneviyatı kendilerine maletmeyi severler. halbuki insanlık, vicdan, merhamet, sevgi gibi şeylerin (bunların toplamına ruh da diyebiliriz) insanda olması için allahın ya da din'in olmasına gerek yoktur. dinsizlerin de ruhsal ihtiyaçları, manevi yönleri vardır. bunu da günde 5 kere namaz kılıp dua etmek yerine; sanat, bilim, felsefe yaparak, ya da toplumsal ilişkiler içinde etik davranışlar için çabalayarak doldururlar ki; benim bildiğim maneviyat budur. bir ay boyunca güneşin doğuşundan batışına kadar yemek yememekle manevi yönünü zenginleştirdiğini düşünen insanlar; benim gibi bir maneviyat bulmuş olanları en iyi ihtimalle güldürür, bunların çokluğu da üzer.

şimdi gelelim piyan adıyla yazdığım insan hakları sorunsalının keremsel çözümüne. evet sumru mallığını ortaya koymuşsun tekrardan. karşıdakini anladığının en ufak bir göstergesi bile yok. türban bir insan hakları sorunudur; çünkü kadınların bunları kafasına takması için toplumsal bir baskı vardır. erkekleri de kadınlardan uzak tutmakta toplumu ayırmaktadır bu düşünceler. toplum kadını pazarlık bir mal; hediyelik eşya gibi görmektir. erkek tarafından görülen, istenen, elde edilen, ödül gibi kazanılan kadın düşüncesi ataerkil toplumun ürünüdür. kadına türban takıp saklamak da bu kültürün en uç en iğrençleşmiş noktasıdır. bu kültürü terbiye etmenin en baskıcı, en totaliter yoludur. türbanın olması insan haklarının yokluğudur. çünkü insan diye bildiğimiz şeyin bazı yaşamsal olanaklarını kısıtlamaktadır. zaten insan haklarının dinlerle elele yürümesi bir fantazidir. hristiyan alemi laikliğe biraz daha sağlam geçtiği için orada insan hakları hukuksal bir temelde dinden ayrı durabilmektedir. bizde ise çok karışık sonuçları oluyor işte böyle gördüğünüz gibi. sumru piyanın dediği şeye katıldığını bile sanabiliyor.

sumru anlamıyor tabii ki ama forumun geri kalanı için hoşgörünün tanımını bir daha yapalım: fikirlerinden, inanışlarından dolayı kimsenin yaşamsal olanakları kısıtlanmamalı ve hakları korunmalıdır. toplumsal olan ve devlet tarafından korunması gereken hoşgörü budur. işler eyleme dökülürse ve bu başka insanların haklarına zarar vermeye başlarsa yine kanun bunun karşısında durmalıdır. hayalim kanunun da olmadığı bir dünyadır ama türban gibi şeyler varken, özgürlüğün hayalini bile kurmak mümkün değildir. kadının köleliği aslında erkeğin de davranışlarını kısıtlamaktadır. azcık akıllı, kocaya varmaktan başka amaçları da olan bi kızla tanışmanın olasılığının düşüklüğü de bunun hayatımıza direkt etkisidir.

saygı kavramına gelince; bu üzerinde çok fazla tortu olan bir kavramdır. bu tortunun %90'ı korkudur. doğru tanımını yapmak o kadar kolay değil ama biraz deneyelim: karşıdakinin "insan"lığını görüp bunu anlayıp... yok olmadı. saygının düzgün bir karşılığı olduğunu sanmıyorum. sikmişim saygıyı. sevgi desen olur, korku desen olur, hoşgörü de toplumsal bir ilişkiler ağıdır. saygı da bunların uydurukça karıştırılıp her yerde önümüze itelenmesidir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 15:54 
General
 Profile bak

:|

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 16:00 
Hardliner
 Profile bak

üMüT yazdı:
sumru maneviyatiymis kucuk yasta zorla takilmiyor mu kucucuk yasta ne maneviyatindan bahsediyosun.kendini kandiriyosun.10 yasinda turban takanin universitede cikartabilecegini mi saniyorsun. evet ayrica herkese saygiliyiz ancak bizleri biraz daha farkli olanlari hor goruyor bu da bir gercek ben rizeliyim ve beni boyle piercingle filan fena doverler.ama ben biz yine hosgoruluyuz

ümüt bırak şimdi bunları beni yargılamaları filan, ben sizin gördükleriniz nelerdir bilemem ama bunları zamanın da konuştuk eskittik bunları tekrar açarsam sıkılırım...... hııı birde küçük yaştaki zorlama olayına kesin kaddi gözle bakma olur mu ? sen şimdi bana örnek için gelirde köyde kızı verirsen olmaz sana derim ki bunu haftalar önce türbanda anlamak istemeyen 2 benzer karekterdeki kişilere cevap olarak yazdım onları oku.....

yanlız saygılıız dierek çoğul kullanmışsın kimse adına konuşma, burda gördük türbana saygıyı biri tutuşturma derdinde, bakalım tutuşursa altından ne çıkcak peşinde diğeri ise saygım asla olmaz ama hoş görürüm neden ? çünkü beni de O hoşgörsün derdinde......

şimdi 10 yaşındaki zorla kapanırsa ünv.açılırmı diyorsun ? açılmaz tabi kardeşim,dün kapanan da açılmaz.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 18:04 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kimse turbani sevmek zorunda degil ve mevcut takanlarin kaci acaba 18_19 a gelmiste ben okudum ettim turban takicam demistir. kimse sevmek zorunda degil ama takamaz giremez hott noluyo da demeYIZ

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 18:28 
Bad Religious
 Profile bak

fakat insanların elinden okuma haklarını alıp nasıl bir gelişme bekliyorsunz o kişiler için ve o kişilerin de içinde bulunduğu bir ülke için bu nokta cidden çok ilginç . ayrıca dünya üzerinde herhangi biri kendinde nasıl bir hak görüyorda diğer insanların hayatları üzerinde bu kadar önemli bir karar verebiliyor ? nasıl bir paranoya ? kendi çıkarları için en temel özgürlüklerden birini kısıtlamayı mantıklı buluyor ? siz kimsiniz ? biz kimiz ? insanlar neyi neden yapiyor ? herkes bişey söylüyor da niye ?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 19:10 
General
 Profile bak

onları türbanlılara sor ben soruorum bi sik bildikleri yok onuda sölym çok insanla tartışdım moruk neden taktıklarını açıklayamıolar açıklasalarda bana çok saçma gelio :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 21:03 
Tough-Guy
 Profile bak

türbanla girilsin böylece nüdist biri olarak dal daşşak gezebilirim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 09 Ekim 2007 22:14 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ne diyon açıklayamıyolar ya.. açıklamaya gerek yok. allahın emriyse hiçbişeyi açıklamazsın. açıklamaya gerek yok. dış baskılardan bunalmıştır da türbanını açıklamaya çalışıyodur.. saçmalar olabilir.

sumru gerizekalısı bunun nesini anlayamıyosun? kendi özgürlük ve hoşgörü isteğimden dolayı bana benzemeyen insanlara da özgürlük tanınmasını istiyorum. evet üniverstelerde ve devlet dairelerinde türban yasağının kalkmasını isterim. türbanlı kimseye zarar vermem; verilmesini de istemem. ve evet türbanlı kimseyle de muhatap olmam. bunların birarada bulunması neden imkansız oluyor ki?

ben onlara ilişmeyeyim onlar da bana ilişmesin diyince neden senin için problem oluyor sumru ha? bak daha açık örnekleyerek söyleyeyim;

bana ilişme ben de sana ilişmeyeyim sumru! çünkü senden nefret ediyorum. papağanlığını yaptığın fikirlerden nefret ediyorum. dinlerin insanlığa yaptıklarından nefret ediyorum. ama sana zarar vermiyorum. türban takanlara da zarar vermiyorum, yasaklamalara da karşıyım. çünkü baskının şiddetin yanlısı değilim. öte yandan da senin olmadığın bir dünya hayal ediyorum. senin gibilerin olmadığı, senin allahının olmadığı ve mutlu olduğum bir dünya...

ha bu arada üniversteleri de sikem.. nerde özgürlüğün beşiğiymiş üniversteler. bura pank forumu la! özgürlük sokaktadır, hayattadır. kendiniz bulun özgürlüğü. üniverstelerin her bölümü son sınıfa gelmiş dersi nasıl kaynatırım, hangi dersten kolay geçerim diyen insanlarla dolup taşıyor. bence üniversteleri yıkalım türban yasağı da böylece kalkmış olsun.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 01:12 
Tough-Guy
 Profile bak

bende gayim diyelim hadi gay evlilik istiyorum özgürlük hadi peace üniversiteleride yıkarsın kapısından girebilirsen.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 11:33 
Minor Threat
 WWW  Profile bak

Üniversitelerde belirli bir kıyafet yönetmeliği yok herkez istediği gibi Girebiliyor Bunada karışamazlar aslında yok madem Türbanlı almıyorlar Mini Etekli olanıda almasınlar....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 12:39 
Hardliner
 Profile bak

üMüT yazdı:
kimse turbani sevmek zorunda degil ve mevcut takanlarin kaci acaba 18_19 a gelmiste ben okudum ettim turban takicam demistir. kimse sevmek zorunda degil ama takamaz giremez hott noluyo da demeYIZ

yaw ümüt hot noluyo lan çıkar takma yada okuma demezsin de muhatapta olmazsın dimi ? ya ben mi anlatamıyorum ya kardeşim sen bu türbanlının ünv. girmesi taraftarısın ama konuşmazsın muhatap olmaazsın onun dini inancına ağır ithamlarda bulunur onu eleştirirsen,birde değer biçersen neye yaradı onun türbanla okula girmesi ? ya bak millet senin gibi olaya sadece türban olarak bakmıyor, bunun intikamı gibi aşağılıyorlar ve buna kendilerince kaftan biçiyorlar....

ya bu şey gibi ''BIKTIM ULAN EEEEEE GİRSİNLER A.K'DA BİTSİN BU TARTIŞMA'' şuan'a kadar yazılanlara bakıyorum,toplumdan ayırırım sanki onlar bir parça değil,görmezden gelirim tavrı var,bu nekadar doğru bir davranıştır ?

ben mi yanlış düşünüyorum onları insan statusune koyup değer verdiğim için ? yoksa toplumdan ayıranlar mı (işim olmaz,gücüm olmaz,saygımda olmaz)?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 12:41 
General
 Profile bak

PunkTr.Net yazdı:
Üniversitelerde belirli bir kıyafet yönetmeliği yok herkez istediği gibi Girebiliyor Bunada karışamazlar aslında yok madem Türbanlı almıyorlar Mini Etekli olanıda almasınlar....

he madem kara çarşaflı ağzına kadar kapanmışı almıyolar kot giyen kızlarıda almasınlar yani ölemi.

böle mantık olamaz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 13:09 
Hardliner
 Profile bak

Pravakatör kerem bey bize maneviyat hakkında kendince ön bilgi veriyor,buda muhtemelen bana değil maneviyatın kelime anlamını bilmeyen diğer arkadaşlara yapıyordur açıklamasını......

geleyim piyan adıyla yazdığın yazıya ben senin tutupta sana verdiğim cevaba at gözlüğünü takıpta bakacağını sanmamıştım bunu piyanın yazdığını sanarak onurunu rencide etmek istemedim açıklıyarak, fakat madem ki at gözlüğünü taktın geniş bakamıyor geniş yorumluyamıyorsun o halde ben ''kendi silahıyla kendini vurdu''die halk arasında bir cümle vardır,benden burdan yola çıkarak istedim ki senin cümlenle seni vurayım....

bak aynen böyle ''türban özelde kadın hakları, genelde ise insan hakları sorunudur.. çünkü erkeÄŸi de aÅŸağılıyor’’demiÅŸsin
ben nedemişim; mikser piyan sana ilk defa şu konuda katılıyorum TÜRBAN İNSAN HAKLARI SORUNUDUR EVET,, BU KADAR ÇOK AŞAĞILANAMAZ,,BU DERECE ONU TAKANLARA HAYVAN MUAMELESİ YAPILAMAZ.....

ÅŸimdi forum halkına bu iki dallamanın üzerinde durduÄŸu asıl konu erkeÄŸin aÅŸağılanması. Benimse vurgulamak istediÄŸim ÅŸey türbandan dolayı ‘’BEÅž PARA ETMEZLER’’düşüncenizi vurgulayarak evet bu bir insan hakları sorununu vurgulamaktı,ÅŸimdi halk malın oylamasını yapsın diycem ama ortada pekde tarafsız bakanı görmüyorum dolayısıyla forum halkına yorumu bırakmayıp kendi düşüncemi ben yazıyorum kardeÅŸim ikinizde malsınız,bundan sonra size cevap yazarken taktığınız at gözlükleri yüzünden geniÅŸ düşünemediÄŸiniz aklımda olucak ve size cevap yazarken parantez içinde tercumesini yapıcam........

neyse ya diycem ama kerem yine mallık yapmış,’’TÜRBAN OLMASI İNSAN HAKLARININ YOKLUÄžUDUR’’demiÅŸ ulan ÅŸu at gözlüklerini çıkar da düzgün bak etrafa,sen burda baskı altında kapanan hatunlar adına yazmışsın sadece bunlar mı var ?

türban taktı die onun insanlığını bir kenara atıp,saygısızca,pislikçe planlar yada sadece çıkarları uğruna hoş görmek,bunlar insan haklarının neresindedir kerem bey ?

ya birde yazmamışsın baÅŸka mesajında ‘’ bana benzemeyen insanlara da özgürlük tanınmasını istiyorum’’dememiÅŸsin varya yuh diyorum sana, bunu nasıl istiyorsun aptal insan hoÅŸ görüp saygı duymayarak mı ? beÅŸ paralık die hakaret ederek mi ? yada onlarla muhatap olmam diyip onları toplumdan dışlıyarak mı ?inançlarını karalayarak mı ? onları iÅŸin aslı hoÅŸ görüyorum diyip hor görerek mi ?

şimdi soruyorum size bu insanlara türban yasağı kalksa ne boka yarar ?

En son sumru geridöndü tarafından, 10 Ekim 2007 13:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 13:11 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

spider yazdı:
PunkTr.Net yazdı:

he madem kara çarşaflı ağzına kadar kapanmışı almıyolar kot giyen kızlarıda almasınlar yani ölemi.

böle mantık olamaz

gızlar bikiniylen gelsinler :)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 13:15 
Hardliner
 Profile bak

spider yazdı:
PunkTr.Net yazdı:

böle mantık olamaz
olmaz kardeşim olmaz bu denilen hiçbirşey olmaz biz burda türban üzerinde özgürlüğü konuşurken,açıkları kısıtlamak olmaz,biz burda diyoruz ki hepsi eşit olsun,hepsine aynı tavır sergilensin.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 13:43 
Sex Pistol
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

orospu bohçası gibi olacak, baştan söyleyeyim, aslında hemen herkesin söylediğinden başka bir sey söylemeyeceksem de bıt bıt ötmek geldi içimden, yedi sayfa olmuş ben de sansam ne olur, gözünün yağını yediğimin kanaat toplumunda yaşıyoruz, napalım.
türbanın bir insan hakları konusu değil meselesi olduğu görüşüne katılıyorum. en genel tanımıyla insan hakları bireyin devletle ilişkisinin sınırlarını belirler ve bunun içinde din ve vicdan özgürlüğü de vardır, ama en temel ilkelerden birisi, bu özgürlüklerin olumsuz yönde kullanılmamasıdır. evrensel bildirge mülkiyet hakkını saymazsak, insan onurunu yücelten haklar ve özgürlükler tanımlıyor, en azından kağıt üzerinde, insanı insan sayar, muhatabı modern devlettir ve devlet de, bir hukuk düzeni olması vesilesiyle bu hakları ciddiye almak durumundadır, en azından kağıt üzerinde, o kağıdın altında imzası vardır. nihayetinde isyan hakkı bile tanımlanmıştır evrensel bildirgede. ama sağa sola saldırmayan, en sakin devlet bile sıkıştığında dişini gösterir, ısırır, o başka.
islam ise bir baÅŸka hukuk düzeni, kendi yasaları, ilkeleri ve kuralları var, belirli bir toplumsal yapı öngörüyor. (aslında her üç ana dinde de hakkınız yoktur, kulsunuzdur, ya uyarsınız ya da uydururlar. üçü de korkunç, totaliter yapılar; kimi ince kıyım tekniklerini geliÅŸtirmiÅŸ kimi hala bıçakla satırla iple iÅŸ görüyor. bu türden totaliter mekanizmalarda hak hukuk baÅŸtan bir sözleÅŸme konusu olmuyor, olamıyor haliyle.) bu ülkede türban da dahil olmak üzere, islamın modern toplumla bir dolu meselesi var ve bunların hiç birisi için çözüm üretebilecek akılcı bir mekanizma yok ortalıkta (çok eskiye gitmeden çorum, maraÅŸ, sıvas gibi mekanizmalar var ama, hesabı verilmemiÅŸ ne vicdan ne hukuk). devlet dini kontrol ediyor saçma sapan memur kafasıyla, diÄŸer yanda kontrol dışı kalan ve ekonomik gücü olan dini kesimin tek ufku ÅŸeriat, doÄŸal olarak. yani, bugün bu meseleyi yaygın biçimde inanç/ felsefe düzeyinde tartışmak zaten imkansız, hukuk/ yasa düzeyinde tartışacak gelenek/ mekanizma da yok. yani, sırf bu nedenle, baÅŸka hiçbir ÅŸeyi savunmadan, hiçbir sorunu dile getirmeden, türban yasağı nedeniyle eÄŸitim hakkının engellendiÄŸini savunanlar post-modernlik yapıyor (her kültürün kendi öznel koÅŸullarına saygı ıdısı vıdısı), türbanın yasaklanmasını savunanlar da naif ya da muhafazakar kalıyor (yasaklarım bir tek ben yaÅŸarım zihniyeti). yani, türbanın bir mesele haline gelmiÅŸ olması bu ülkenin, devletin, toplumun, tarihin, modernliÄŸin, islamın birbiriyle adamakıllı yüzleÅŸmemesinin meselesi, neresinden tutsan elinde kalır, ama ..mış gibi yapanlar her daim kazanır… yani, devletin yasakçıları dinin dogmacılarını besliyor büyütüyor, aslında aralarında göbek bağı iliÅŸkisi var, birbirlerini besleyip büyütüyorlar, ikisi de doymak bilmez birer calüt…
aslında, deveye sormuÅŸlar hikayesi… üniversiteler A.Åž. deÄŸil de üniversite olsa zaten bir ÅŸeyler üreten bir toplum olurduk, o zaman kimse devletin kapısında asker polis özel güvenlikçi olacam hem vatan saÄŸ olsun hem parası iyi diye yaltaklanmaz ne de kimse fethullahın kapısında üç kuruÅŸ çorba parasına çoluÄŸunu çocuÄŸunu tarikat ÅŸirketine satmazdı. (fethullahçı olmak sanırım biraz daha karlı, polisin yarısı filan da onlarınmış artık, yani hem iÅŸ garanti hem cennet, gece üçte kalkıp gözyaşı dökmek ÅŸart ama..)
cahiliz, cahil bırakılıyoruz, açlıkla terbiye edildik, tepemizde cezalandıran baba devletle cezalandıran baba tanrı figürleri, almışlar ellerine birer çekiç ha bire kafamızı dövüyorlar, yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor, biri yorulursa diğeri başlıyor. önümüz arkamız sağımız solumuz tüccar kılıklı iktidar manyağı dolu, generaller bürokratlar tarikat şefleri bu cahillikten sapıkça beslenip güç ve para içinde ellerini ovuşturuyor, kalanın beyni lahanaya dönmüş gündeme baka baka, en altta, öyle ya da böyle canı çıkıyor.
temel mesele özgürlük meselesi sanki. özgürlük de insanın aÄŸzından öyle kolayca çıkabilse de gerçekte deÄŸil, önce güzel bir öggÄŸÄŸhhürtmüş bir dolu adamı, kadını. bu duyguyu (özgürlüğün eksikliÄŸi duygusu) insanlara ne eÄŸitimle ne öğretimle kimse veremez, ama kendine saygı duyan bir toplumda eÄŸitimin/ öğretimin tek bir iyi yönü olabilir: kendine saygı duyan bireylere yol gösterir ancak, o zaman tv’lerde, kahvelerde akla ziyan linç söylemleri yerine warp teorisi filan konuÅŸulur, belki. ama aÅŸağılanmış, kendine zerre saygısı sevgisi olmayan bir toplumda üniversite de kıyma makinesi zaten. bir bok öğretmiyorlar üniversitede, pazarlanabilirliÄŸimizi arttırıyorlar yalnızca, o da bir yere kadar, ruhunu bedenini satmazsan zaten ekmek yok.
kısacası, türban serbest olmalı, ama eÅŸcinsel hakları da serbest olmalı, ama her ÅŸeyden önce, kimsenin statik bir kimliÄŸi olmadığı, herkesin dinamik ve çok yönlü bir kimliÄŸi olduÄŸu (kimliÄŸin öncelikle bir deneyim olduÄŸu), herkesin her ÅŸeyi denemeye öğrenmeye hakkı olduÄŸu yaygın kabul görmeli, günlük hayatta, ekonomide, siyasette yerini bulmalı, ama çeliÅŸki ÅŸu ki, anlaşılan karun kadar zengin olmadan o günleri göremeyeceÄŸiz, özgürlükçü olmadan da karun kadar zengin olamayacağız, kedi kuyruÄŸunu kovalar hikayesi, bu kafayla da ancak iÅŸkembeyi doldurmakla uÄŸraşır dururuz, hamurumuz korku olur, çocuklardan katil yaparız. bu durumda suçlu kim, anthony quinn? öff yaa, ben bu dünyanın devranını…

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 13:51 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

adam daha türbanın ne olduğundan daha doğrusu başörtüsünün ne olduğundan habersiz tabiki sokmaz üniversteye,işine gelmiyo çünkü.
ya bu türban siyasi simge çarttur cuttur.giremezmiş.ee diyelimki siyasi simge var öyle yapanlar yok deil.ama inancı için yapanlar nolcak.yada bu insanlar bu inançlarını nasıl yerine getircekler varmı herhangi 1alternatifi?
bu kapalı yıtmaçlı olayına gelince,içinizdeki en bokunuz bile anlar zorlamı kapanmış yoksa inancı geregimi.ikisini karıştırmayın birbirine

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 14:21 
Bad Religious
 Profile bak

üniversiteler zaman kaybından bir adım öte değil gözümde , kurumlaşmış herhangi bir yapının işlevselliğine inanmıyorum , elbette bilgiye ulaştığımız bir takım kaynaklar değil türkiyede üniversiteler . özgürlük üniversiteye gitmek değil , üniversite özgürlük değil , fakat hayatlarını nasıl yaşayacaklarına karar vermekten bahsediyorsunz insanların , bu noktada elbetteki bunu seçme özgürlüğünü insanlardan almak sadece ve basitce faşistlik . ne başım örtülü ne de herhanbi bir dine inanıyorum , dinler içinde üniversiteler için düşündüğümden farklı bişey düşünmüyorum , insanları herhangi bir kalıba dökmeye çalışmanın anlamı yok , hayat böyle bişey değil . "Bence" bu . Ben "benim" "hayatımı" bu yönde yaşıyorum , yaşamalıyım da . diğerleri de .

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 14:41 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru ne insan haklarını biliyosun, ne toplumu, ne de islamı net olarak görebiliyorsun. küfürleri eksiltip düzgünce konuşacağım; yanlışlarını güzelce önüne koyacağım.

ben nasıl birini toplumdan dışlayabilirim ki? ben toplum muyum? toplum beni dışlıyor zaten. ben de kendi isteğimle olabildiğince dışında yaşıyorum. memleketin %99u müslüman. ben nasıl müslümanları dışlayabilirim toplumdan?? dışlıyomuşum.. hayır öyle değil; ben o toplumdan çıkıyorum. işim olmaz bu demek. azınlık olduğum için hoşgörüden yanayım. ateistim, anarşistim, cinsel özgürlük yanlısıyım.. daha neler neler; düşüncelerimi paylaşan insanlar bu toplumda çok çok küçük bir azınlıktır. dolayısıyla benim bir "dışlama" uygulamam sözkonusu olamaz. benim küçücük çevreme ise türbanlı insanlar zaten girmezler. sizi aramıza almıyoruz değil; "sizin aranızda yaşamayacağım" diyorum.

insan hakları konusunda ise hiçbir fikrin yok. git beyannameyi oku, ondan sonra bunun ilk ilan edilişini oluşturuluşunun tarihini oku ondan sonra gelelim. bana benzemeyen insanların da haklarının korunmasını istiyorum diyorum. bu cümle kendi içinde tutarlıdır ve yeterlidir. tartışabilirim; örnekler gösterebilirim. türbana karşı olabilirim ve bütün bunların yanında üniversitelere ve devlet kurumlarına türbanla girilmesini savunabilirim. hangi türbanlının haklarını nerede çiğnemişim?

ama sen yine güzel bir çorba yapacaksın... ve de gerçekten azıcık mantıklı düşünüp iki önermeden bir sonuç çıkarmaktan acizsin. nasıl oldu da sözümü unutup burada seni adam sayıp karşıma aldığıma şaşırıyorum şimdi. seninle hiçbir konuşma hiçbir yere varamaz. aslında cevap vermesem de olur. senin yazdıklarını ciddiye alıp inanan olur mu diye bir endişem vardı ama şimdi tekrar düşünüyorum da sana inananın senin kadar bile aklı yoktur. at gözlüğünü kimin taktığını forumun çoğu biliyordur herhalde.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 29  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: