Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kola ve böcek ikilemesi!
02-10-2008, 12:30 PM
Kola ve böcek ikilemesi!
başlığı açmadan önce araştırdım ama bulamadım eğer varsa bu konu affola...neyse..

bildiğiniz gibi coca cola nın 120 yıllık geçmişi ile açıklamadığı bir coca cola özütü diye gizli bir formülü var.15 eylül 2006 yılında antalya tüketici mahkemesi tarafından açılan davada bu formülün açıklanılması istenilmiş ve 3.duruşmadan sonra coca cola nın sır gibi sakladığı formül açıklanmış.ama çoğu basın yayın organı bu konuyu ciddiye almamış ne de olsa büyük güç büyük firama hesabı..

Coca cola özütü diye gizli tutulan formül aslında Cochineal adında bir böceğin ezilmesi ile edilen bir sıvıymış.bu böcek kanada adaları ve meksikada yetişiyormuş. bi kaç ülkede bazı yerlerde satılması yasaklanmış coca colanın bu formül açıklandıktan sonra.
yorumu size bırakıyorum...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 12:36 PM
Re: Kola ve böcek ikilemesi!
böcekse nolucakki ne zararı olabilir ben doğal bişey olduğunu sanmıyorum
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 12:40 PM
ne biliim lan bi zararı varki yasaklamışlar..
belkide yoktur
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 12:42 PM
fransa ve hindistan zannediyorum o yasak içinde. Çünkü içinde ki maddeleri söylemiyorlar
ayrıca bagımlılık yapıyor hepimiz biliyoruz..

sonuç: aman kola nın bagımlılıgı da ne cok olur ya amk Smile
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 12:43 PM
ne bicim böcekmiş lan bu 120 yıldan beri toplanıp kola yapılıyo dünyanın her yerine gönderiliyo hayla soyu tükenmedi vay anasına bide küresel ısınma var küllen yalan
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 12:54 PM
sırf tarlaları kurulmuş bu böceklerin kaktüsün üzerine yapışarak yaşıyorlarmış

bi kaç tane foto..

<!-- m --><a class="postlink" href="http://img518.imageshack.us/img518/1182/tarlall4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;">http://img518.imageshack.us/img518/1182/tarlall4.jpg</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://img231.imageshack.us/img231/8985/kaktsre2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;">http://img231.imageshack.us/img231/8985/kaktsre2.jpg</a><!-- m -->

böcek larvaları
<!-- m --><a class="postlink" href="http://img238.imageshack.us/img238/2743/larvakr5.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;">http://img238.imageshack.us/img238/2743/larvakr5.jpg</a><!-- m -->
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 01:11 PM
bende şöyle bişi duymustum colanın icine meyan kökünden dolayı fare bile karısabiliyomuş tarlada toplandıktan sonra makinalardan geciyormuş Big Grin

youth hc army!

alexis..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 01:14 PM
haa biliyorum bunu doğru bu da bir işe yaramaz.. miğdelerimiz delinmeye mahküm.. gerçi ben 2 yıldır su ve çaydan başka bişi içmiyorum
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 03:33 PM
drink and fight Yazılan:bende şöyle bişi duymustum colanın icine meyan kökünden dolayı fare bile karısabiliyomuş tarlada toplandıktan sonra makinalardan geciyormuş Big Grin
harbi öle şeyler duydum bende... vay anuna goyyim vay....
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 03:49 PM
N'olcak lan tadi güzel.
Ayrica bagimlilik yapmasi ve zararli olmasi böceklerin yüzünden oldugunu zannetmiyorum.
Icinde bir cok cipsin de icinde oldugu gibi glutamat adinda bir madde var, insani salaklastiriyo, bagimlilik yapiyo, ama cipsin icinde daha fazla var bildigim kadariyla.
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 03:54 PM
Teske olsa böcek en azindan vitamin ve protein olur icinde, simdi sahdece seker.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 10:19 PM
insan dışkısıda katıyolarmıs bildigin bok amk Big Grin

0y Fuckin LifeExclamation
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 11:14 PM
sonra toplaşıp bütün işçiler balgam atıp işiyorlarmış üstüne.sonra da önceden hazırlanan boklar makineden geçip bir güzel gizli formülle falan filan falan filan..
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 11:19 PM
bazi tekila da da böcek var, hec bi sorun yasanmiyo.
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 11:31 PM
bunda da yaşanmıyo sanırsam böcekten dolayı bi sorun.. zararlı değil büyük ihtimal
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 11:32 PM
iPunk Yazılan:sonra toplaşıp bütün işçiler balgam atıp işiyorlarmış üstüne.sonra da önceden hazırlanan boklar makineden geçip bir güzel gizli formülle falan filan falan filan..
a|i Yazılan:insan dışkısıda katıyolarmıs bildigin bok amk Big Grin

yok olm siz yanlış biliyosunuz..işçiler bunun içine attırıyolar Smile Smile

ha bide lisedeyken bi hoca vardı, demişti ki "benim tanıdığım var bira fabrikasında çalışan.bana o söyledi, işçiler bira kazanlarının içine işiyolarmış"..
bende içimden dedimki siktir lan senin içki fabrikasında çalışan adamla ne işin olur..

inanmayın böyle şeyle..bide çiğ etin üzerine kola dökme seremoni var o da apayır bi güzellik..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-10-2008, 11:47 PM
beyler artık cocacola nın ceo su türk
muhtar bilmem ne ismi
rahat rahat için. içirin
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 12:37 AM
yaptııgm arastrmalar sonucu koka kolanın gızlı tarıfıne ulastm yolucugum ılk once atlantadan basladı koka kolanın ılk bulundugu eve gıttm ordakı yaslı nene bana koka kolaya ısmını veren koka amcayı annattı onun ayakızlernden geldıgı yollardn gıderk arastrmama devam ettm kendımı bı an kalıfornıyada sıcak yaz gunesı altında buldm gencler bronzlasmak ıcın adeta bırbırlerıyle yarısıolardı babalarnın mastenklerıyle kalıfornıya sahılernde kıs kaldrmaca oynuolar koka amcanın kalıfornıyadakı gızlı kulubesınde koka kolanın gızlı tarıfını buldm bır sandk ıcınde cok gızlı bır bılgı bu sımdıden ölum tehtıtlerı almaya basldm hayatım tehlıkede bu tarıfıı sıze aktarıorm sonum yakındr bunu bılen ınsanlarn cogu yasamıyor kendınze dıkkat edın onlar heryerde ıste bekledgnz tarıf

This recipe is attributed to a sheet of paper found in an old formulary book owned by Coca-Cola inventor, John S. Pemberton, just before his death (U.S. measures):

* Ingredients:
o 1 oz caffeine citrate
o 3 oz citric acid
o 1 fl oz extract vanilla
o 1 qt lime juice
o 2½ oz flavoring
o 30 lb (14 kg) sugar
o 4 fl oz fluid extract of coca (decocainized flavor essence of the coca leaf)
o 2½ gal water
o Caramel sufficient
* Flavoring:
o 80 Oil orange
o 40 Oil cinnamon
o 120 Oil lemon
o 20 Oil coriander
o 40 Oil nutmeg
o 40 Oil neroli
o 1 qt alcohol

Directions:

*
o "Mix caffeine acid and lime juice in 1 quart boiling water add vanilla and flavoring when cool. Let stand for 24 hours."

This recipe does not specify when sugar, coca, caramel or the rest of the water are added.

Source: Mark Pendergrast. For God, Country, and Coca-Cola: The Definitive History of the Great American Soft Drink and the Company That Makes It. New York: Basic Books, 2000. ISBN 0-465-05468-4.

hehehe wikipediadan buldm amk alın bakın evde yaparsnz olmadıBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 12:43 AM
patuta Yazılan:o 1 qt alcohol

aha içinde alkol var yasaklansın bu..tayyibe iletin hemmen..
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 12:44 AM
cok ıı bı noktaya deyındn abı hemen solıcem tayıp amcaya
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 12:19 PM
lan eşşek.gen.tr oldu iyce burası imzalarımızada "türkçemize sahip çıkalım kola içmeyelim" falan yazalım asdkjsdbaashadsı.
böcek olması bence gayet güzelbirşey olurdu kimyasal değil ya daha ne ama böcek falan değildir o.
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 12:22 PM
hahhahhah ciddi mi böcükmü içiyoz şimdi
demek böcük diyip geçmemmek lazım
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 12:29 PM
bi avuc dolusu kurbagabacaği ve bi tutam da sümük
a|i Yazılan:insan dışkısıda katıyolarmıs bildigin bok amk Big Grin
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 02:08 PM
patuta Yazılan:o 4 fl oz fluid extract of coca (decocainized flavor essence of the coca leaf)
eger sehir efsanesi degilse eskiden koka yapraklarinin kokainini ayristirmadan yapiyorlarmis. o zamanlar cok daha fazla bagimlilik yapiyormus. devlet olaya uyanip ta onlar koka yapragindan kokaini ayristirmaya basladiklarinda is isten gecmis, zaten milyonlarca insan kola bagimlisi olmuslar.
bide seyi merak ediyorum, simdi koka yapraklarindan kokaini cikarip gerisini kullaniyolar ya, o cikan kokaini naapiyolar? eger ayristirma islemi abd de yapiliyorsa kesin bir denetim vardir ama firmanin guney amerikada kendi tarlalari varsa ve ayristirma isinide orada yapiyorlarsa, nimet ziyan olmasin deyip ek gelir sagliyo olabilirler. Smile
Alıntı Yaparak Cevapla
02-11-2008, 04:25 PM
lan zararlı fln değilmiş ki bu böcekler zaten (eğer gerçekten bu böcek olayı doğruysa) ya siktir et içiniz güzel güzel
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

İletişimTurkpunkYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi