Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 13 Ekim 2008 19:35

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 16:52 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya sumru sen hosgoruyu ne anliyorsun evet girsinler ancak inandiklari seyleri niye tartismiyim gerekirse agir elestri getirmiyim boyle mallik var mi?

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 18:01 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yok yaa.. ben boşverelim herkes konuşsun özgür ortam olsun prensibimden dolayı forumda sumru da olsun diyodum.. ciddiye almam olur biter diyordum ama tekrar düşündüm ki; bu üye yüzünden, bunun saçmalıklarına cevap yazmaya uğraşmak yüzünden, bazı konularda doğru düzgün mantıklı düşünebilecek insanlarla konuşmak tartışmak imkansız hale geldi. bu konu insan haklarının evrensel temellere dayanıp dayanmadığı gibi derin bir yere gidebilecekken, çok basit olarak betimlediğim hoşgörü kavramını tekrar tekrar yazmam gerekti. bu yüzden; politika-felsefe bölümünün selameti için sumrunun forumdan atılmasını istiyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 22:55 
Hardliner
 Profile bak

bence sumru gitmesin,
burdan okumak çok zevkli.

sumruya bi sözlük alsanız çok iyi edersiniz, karının kelimeleri kavramları kaymış

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 23:09 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

burda yazılarını begenerek okuduğum sayılı insan var eger karşı görüşler olmazsa zevki çıkmaz bence ve eger sumru olmasa tadı tuzu olmaz

çünkü bazı arkadaşlar sırf o var diye var oldu bunu unutmamak lazım eski yazıları da okudum yeni sayılırım ama

karşılıklı yorumlarınızı ve birbirinizi gt. etmenize bayılıyorum

haa bazı insancıklar istedi diye adam atılmaz canım burda gayet saygılı bir yer burası benim fikrim bu en azından

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 10 Ekim 2007 23:11 
Hardliner
 Profile bak

bi de çok gerizekalıca şeyler yazılıyo artık forumlara tutupda cevap verme isteği bile kalmadı bende.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 11 Ekim 2007 11:39 
Sex Pistol
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bir de şöyle bir mesele var, konuyla dolambaçlı yoldan alakalı: ezan türkçe olsun mu? atatürkçü müslümanlar için kafa karıştırıcı olduğunu sandığım bir konu, burada
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk%C3%A7e_Ezan

En son nediim tarafından, 16 Ekim 2007 13:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 11 Ekim 2007 14:54 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kesinlikle tasvip etmiyorum bu türkçe ezanı mantığı bak..ozaman kuran nie arapça inmiş bazı şeylerin sebebi var insan o cücük kadar aklıyla bunu anlaymaz herşeyi sorgulamamak gerekir.kur an nımı öğrenmek istiyon? ,ezanımı anlamak istiyon? aç hadis oku hem doğruluğu kesndir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 11 Ekim 2007 16:04 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

aptalmısnız abi banami öyle geliyor bana burda din koruyorlar abi arapça veya turkçe neyi anlam ifade eder doğruluğumu lan konu türban türban girilmesin ozaman mini eteklide girilmesin diyen zihniyet geri min, etekle giren kime düşmanca bakiyor!!! benden olmayan düşmanimdir zihniyeti çoğu türbanlilarda bu var ayni milliyetçiler gibi bunlarda farkli bir faşist toplum halen bunu anlayamamış insanlar özgürdür türbanla girilebilir diyen arkadaşlar özgürlüğü kisitllayana sen özgürlülk veriyorsan sen gerizekalisindir senin tanimin budur.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 16 Ekim 2007 21:58 
General
 Profile bak

Luzumsuz yazdı:
kesinlikle tasvip etmiyorum bu türkçe ezanı mantığı bak..ozaman kuran nie arapça inmiş bazı şeylerin sebebi var insan o cücük kadar aklıyla bunu anlaymaz herşeyi sorgulamamak gerekir.kur an nımı öğrenmek istiyon? ,ezanımı anlamak istiyon? aç hadis oku hem doğruluğu kesndir.

nickin gibi bi post atmışın

istikrar diye buna derim.

bu kafaya ulaşmak için ne kullanıon abi sen ya. türkçe nie inmemiş arapça inmiş dedi ya oha oha.

beyin ve cücük kadar olmasıyla alakalı tespitine katıldım bu yazıyı okuyunca bak. evet

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 01:06 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Luzumsuz yazdı:
kesinlikle tasvip etmiyorum bu türkçe ezan mant bak..ozaman kuran nie arapça inmi baz eylerin sebebi var insan o cücük kadar aklyla bunu anlaymaz hereyi sorgulamamak gerekir.kur an nm örenmek istiyon? ,ezanm anlamak istiyon? aç hadis oku hem doruluu kesndir.
yok artik bi gidin ya lutfen ne luzumsuz gereksiz bi yazi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 01:11 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

abi ben unideyim tutuman oyle bir tutumlari yok anarsist degiller belki ama fasistte degiller.benden olmayan dusmanimdir mantigi yok yani

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 11:20 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ümit okulda tanışıp 2 çift laf konuşmakla faşist olup olmadığını anlayamazsın. sıkışık durumlarda, tercih yapılmasını gerektiren durumlarda insanların kişilikleri belli olur. haberleri izle. aslında ben de şu an başımızda faşizm tehlikesinin dincilik tehlikesinden daha büyük olduğunu düşünüyorum ama zaten bunlar çok da ayrılmazlar birbirlerinden. en basit örnek olarak hitler kutsanmış bir hristiyan ordusu kurmak adına yola çıkmıştı. sana direkt faşistlik yapmalarına gerek yok, kendi kadınlarının başlarını bağlamaları baskıcı, totaliterlik yanlısı olduklarını, insanı tasma/kafes yoluyla evcilleştirme yanlısı olduklarını yeterince gösteriyor.

şimdi müsaadenizle ben insan hakları başlığına geçmek istiyorum, forumun kapalı olduğu günler boyunca çok acı çektim, ehehehüü

insan haklarının evrensel olup olmadığı tartışması burada çok güzel ortaya çıkıyor. batı tarzı bir reformu, laikleşmeyi yaşamamış müslümanlığın baskıcı tutumları, inanç özgürlüğü ve temel hak diye ortaya koyup savunacak mıyız? ideal anarşist olarak, bunun serbest bırakılmasını savunmak gerekir. fakat başka bir baskı aracını serbest bırakmış; sırf serbest bırakmak da değil onaylamış oluyoruz. şimdi konuya ciddi ciddi giriyorum;

önce kökenine inelim. insan hakları aydınlanma düşüncesinin yankılarından biridir. aydınlanmanın etrafında oluştuğu temel düşünürü kant'tır. gerçek bilimsel önermeleri(etik de dahil) saf akıl yoluyla bulabileceğimizi öne sürer. aydınlanma düşüncesi akla büyük bir güven getirmiştir. aslında bu biraz fazladır; olay akla tapınmaya kadar varmıştır. fizik-matematik alanında kant'ın öne sürdükleri 20. yüzyılda newton fiziğinin yanlışlandığını gören insanlar için anlamsızdır. bilimsel alanda tek kalan kısmını popper özetlemiştir. dünyaya birşeyler uydurarak bakarız, dünyayı da buna uydurmaya çalışırız; ve çoğu zaman da hata yaparız. bu hataları törpüleyerek deneyerek bilim yaparız. fakat kant'ın düşünceleri ahlak alanında bir türlü eskimemiştir. bu: evrensel geçerli bir ahlak olacağı, bunun da "insan" tanımından aklın nuruyla bulunacağı düşüncesidir. işte bu evrensel ahlak insan hakları olarak karşımıza çıkar. avrupada geçerli olan insan hakları; aslında avrupa tarihinin, hukukunun bir sonucudur. temelinde tarih ve hukuk vardır. fakat bunu bu şekilde ortaya koyarsanız, diğer ülkelere dayatamazsınız. bunun evrensel geçerli olduğunu kanıtlamanız gerekir. hegel'i yardıma çağırırsınız ve bunun böyle olmasında; avrupada insan tininin özgürleştiği, en üst düzeyine ulaştığı düşüncesini öne sürersiniz. aslında bu yeni ırkçılıktır; küreselleşmedir; avrupa kültürü önde giderek dünyanın geri kalanına yaşamayı öğretecektir. halbuki avrupa kültürü/bilimi yalnızca en güçlü silahları ve en verimli üretimi bulmuştur(feyerabend) bu temellerle de en iyi yaşamayı bulduğunu da ileri sürebilmektedir. dolayısıyla bütün dünyayı insan haklarına uymaya çağırabilmektedir.

fakat insan haklarının felsefi bir temeli yoktur. felsefi olan temeli boştur. ve avrupa dışında bir yere uygulandığında çelişkilerle karşılaşmaktadır. yani türban sorununda avrupa insan hakları mahkemesi geçerli bir çözüm üretemez. bu çözümü bizim üretmemiz gerekir. insan tanımımızı baştan yapmamız gerekir. çünkü bizim müslüman tanımımız batı düşüncesinin insan tanımıyla her zaman örtüşmez. kendi çıkışımızı bulmamız gerek. erkeğin iradesiyle kendini tutmasının mümkün olmadığını; köpeğin kendini ısırmasını engellemek için olan tasmalardan takmak gibi yöntemlerle insanlara davranılmasını uygun gören zihniyetin insan haklarından yararlanması saçmadır. kendi boynuna tasma geçiren zihniyet başka tasmalara karşı çıkmakta. avrupalılaşmak isterken; yalnız avrupa gibi zengin ve güçlü olmak istemektedir. avrupadan alacağı başka bir şey yoktur. insan haklarının işine geldiği kadarını kullanacaktır. burada insan haklarının mutlak geçerlilikler olmadığını ortaya koymamız gerekir.

yine de bu konu haricinde insan haklarının çok karşı çıkılacak bir yanı olduğunu düşünmüyorum. belki de çoktan batı kültürüyle beynimiz yıkandığından farklı bir çıkış yolu göremiyoruz. fakat demokrasi ve temel hakların korunması bu aralar ihtiyacımız olan şeylerden biridir diye düşünüyorum. bu da evrensel doğru olduğu için değil; en basitinden avrupada hastandığında para biriktirmeden doktora gidebildiğin ve ssk gibi rezalet bir hastanede ameliyata yatarken tecrübesiz doktor-hemşire yüzünden kolunun kesilebileceği ihtimalinden korkmadığın için avrupalılaşmalıyız. (bunlar da michael moore'un sicko'sundan)

eh yazdık bakalım.. hadi hayırlısı

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 16:06 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
ümit okulda tanışıp 2 çift laf konuşmakla faşist olup olmadığını anlayamazsın.

katılıyorum haklısın ancak hepsinin de öyle olduğunu sanmak abeslik değil midir? bu her küpeliyi komünist sanmak gibi bir şey... yok alakasız sanki de hepsi de değil tamam tanımıyorum konuşmadım ancak bir genelleme yapmak da yanlış geliyor bana.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 16:52 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tanıyıp konuşmak olay değil diyorum işte. birine sorarsın; "ben çok hoşgörülüyümdür, acayip insancıl şefkatli biriyimdir" der.. ertesi gün anasına küfretti diye adam bıçaklar. konuşmakla anlaşılmaz diye bunu diyorum işte. hani 100 tanesi sakindir de 10 tanesi manyaktır; bu da "aslında" iyi bişey olduğunu ispatlamaz. bu demektir ki; bu düşünce içinde bunları büyütebiliyor. milliyetçilik-faşizm örneğinde olduğu gibi; bu ülkede çoğu kişi milliyetçidir; daha azı faşisttir; pek azı adam öldürür. fakat burada önemli olan milliyetçiliğin faşizmi beslediği; faşizmin birilerini öldürmeyi normalleştirdiğidir.
dolayısıyla "birsürü milliyetçi tanıyorum, konuştum aslında hoşgörülü iyi insanlar" demek bişeyi değiştirmez. vatan hainlerinin cinayetleri bu kazanda kaynar. dolayısıyla 3, 5 ya da 10 dincinin ne kadar hoşgörülü olduğu birşeyi değiştirmez. dinci bakış açısı damarına basıldığında ne gibi şeyler yapar? sorusunun cevabı beni ilgilendiren. bu genelleme yapmak da değildir. bütün dinciler baskıcıdır dememe gerek yok. faşistlerin ancak binde biri şiddete başvurur denirse; bin faşistin olduğu bir sokaktan geçerken illa ki kafanıza sopa yersiniz. olay bu, genelleme değil.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 20:41 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

griptape yazdı:
bi de çok gerizekalıca şeyler yazılıyo artık forumlara tutupda cevap verme isteği bile kalmadı bende.

tebrikler.. tebrikler...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 22:05 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Luzumsuz yazdı:
griptape yazdı:

tebrikler.. tebrikler...

kardeş sen 4 tane sikindirik mesajınla hangi konuyu açıklığa kavuşturdun..
bide gelmiÅŸ tebrik ediyoo...
hakikaten yazma isteği kalmıyo lan..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 17 Ekim 2007 22:43 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ulan uğraştım o kadar derinlemesine konu açtım işte uğraşmasanıza bunlarla... işiniz gücünüz dalaş di mi lan!!!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 04:53 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Luzumsuz yazdı:
griptape yazdı:

tebrikler.. tebrikler...

ee yuh artık a.q..... bir şeyler yazıyoruz gitme kalda bu kadar da laf atma bee kardeşim bir yazını daha okudum dangalak dangalak.. neyse ya. valla üyelik sorulardan oluşşsun sınırı geçen üye olsun a.q

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 13:47 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

dangalaklığın,cahilliğin son noktasına ulaşmış insandan çıkabilecek cevaplar..
önce gidin siz başkalarının düşüncelerini saygılı olmayı adam gibi konuşmayı öğrenin.
ne kadar çirkin 1düşünce tarzına sahipsiniz.
herkeze açık 1başlıga millet ağzına geleni yazarken bnde yazıyorum işte istediğimi.
acaba kim anladı benim yukarda ne demek istediğmi hanginiz anladı içinizden.
yukarda sadece boş insanların boş cvplarını görüyoum.sizle tartışma olmaz,agız dalaşı olur anca.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 15:06 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Luzumsuz yazdı:
kuran nie arapça inmiş bazı şeylerin sebebi var insan o cücük kadar aklıyla bunu anlaymaz herşeyi sorgulamamak gerekir.

ulan hem salak salak şeyler yazıyonuz.. ondan sonrada kızıyosunuz...

kuran-ı kerim aslında portekizce incekmişte.. muhammed arapça bildiği için öyle uygun görmüşler.. yani daha doğrusu kendisi öyle uygun görmüş..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 15:30 
Hardliner
 Profile bak

ben o lafı böyle dangalaklar icin soylemistim, arapça türkçe tartışmasına gelince allahınız sadece arapça biliyosa arapça dua edin,ama siz arapça bilmiyosanız türkçe biliyosanız ve allahınız bir lisan bir insan 2 lisan 2 allah modunda geziyosa türkçe dua edin ettiğiniz duayı bilin allahınızı hasta etmeyini ahirette sorar.
ya varlığını boş ve uydurma değerlere dayatan , en basit duygulardan başka bişeyden beslenemeyen akılları bunları okuduktan sonra sadece düşmanlık besleyip bi 2 satır bişey öğrenemeyecekleri için yazmaya gerek duymuyorum,
bunları aşın azcık.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 15:44 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bende sizde azıcık anlama potansiyeli görsem o yorumumun üstüne açıklamada yapardım.ama kime anlatıyorumki .o yüzden yormuyorum hiç kendimi.
nedir bu sizn en doğrusu benim,doğruyu ben bilirim,farklı düşünceler yanlış,ben daha akllıyım tavırlarınız.
içinizde kurandan haberi olan biri olsaydı bnm dedigimi,ayetin kuranda geçtiğini nedemek istediğimi anlardı.
herneyse takılın siz,edin terbiyesizliğinizi

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 15:51 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lüzumsuz daha 7. mesajında bütün forumu çözmüş.. e madem çözdün hadi uzayıver artık da biz dangalakça tartışmamıza devam edelim. hadi yürrüüü...

cümle kuramayan, dilbilgisinden aciz bi insan kendini en fazla ne kadar nimetten sayabilir başlıklı kompozisyon yazmanı istiyorum lüzumsuz. 3 cümleyi geçmesin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 15:55 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

vay vay kuran dersi versene bize luzumsuz o zaman sen cok iyi biliyosun madem

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 18 Ekim 2007 17:28 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
lüzumsuz daha 7. mesajında bütün forumu çözmüş.. e madem çözdün hadi uzayıver artık da biz dangalakça tartışmamıza devam edelim. hadi yürrüüü...

cümle kuramayan, dilbilgisinden aciz bi insan kendini en fazla ne kadar nimetten sayabilir başlıklı kompozisyon yazmanı istiyorum lüzumsuz. 3 cümleyi geçmesin.

kro musun sen ya lafa bak hadi yürüüüymüş :)
bide kalkmış benim türkçeme laf ediyor beyfendi.
ümüt ayrıca böyle 1yorum bekliyodum açıkçası sizden ilk atlayan talihli sen oldun.evet güveniyorum kendi dini bilgilerime.ögrenmek istiyorsun al cüzünü gel yavrucum.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: