Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 12 Ekim 2008 17:56

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 57 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 01:03 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

istrseniz sizi serap özgü olmadı güzin ablaya bağlıyalım direk.

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 01:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Bi sene, 2006 Agustos'la 2007 Agustos arasi siniftan bir Rus arkadasimla birlikte yasadim, ailem Türkiye'deydi, bu sene annem ve kardesim geri geldi, mutluyum, lise son, yemek yapan biri var evde, hem anamla iyi anlasirim, iyi konusurum, gecen gün adet günleri hakkinda konustuk, ilgincti.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 01:40 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Begüm yazdı:
evden ayrılabilirim.. anneme bunu yapamam çünkü.. kaçamam.. yeteri kadar eziyet ettim kadına zaten.. yapamam.. kıyamam..

eziyet ettiysen annenin kaçmayı düşünmesi lazım senin değil :D :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 06:53 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nikiniziyiyim yazdı:
istrseniz sizi serap özgü olmadı güzin ablaya bağlıyalım direk.

teşekkür ederim ilgileriniz için.. yazmaz olaydım keşke buraya bişey.. bunu dedirttinşz bana

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 10:27 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

rica ederim cnm nedemek
ama üstüne alınmana gerek yok sana demedim genel anlamda öle yazdım takılma sen bana ok

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 14:42 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tamam..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 16:41 
benden cacık olmaz
 WWW  Profile bak

aile düzenim harikulade.
özgürlük baabında istediğimi yapabiliyorum ama eşşeğin amına su kaçırmıyorum.
düzenli ve harikualde bir yaşantım var. her insanın derdi olan şeyler benim de derdim işte. aile içi münasebetler,üniversite,arkadaşlıklar,para,eğlence cart curt. küçük şeyler ama bunlar.
cildimle ilgili sorunlarım var sadece.
mastürbasyonu yok denecek kadar azalttım. sabah akşam günde 2 sefer olmak üzere dişlerimi fırçalıyorum.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 17:39 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

aslında hiç kimse sorduğum sorularla ilgili cevaplar vermemiş.peki aile düzeni olmalı mı; yani toplumun kabul ettiği biçimiyle.bireyin (kendince yetişkin 18 yaşını doldurmuş) sadece kendi seçimleri, düşünceleri, eylemleri sebebiyle ailesini terketmesi doğru mu, bu kadar da özgür olunur mu?
marksist leninist düşünce yani; toplumun (kabullenilen, islami öğreti) aile düzenine aykırı eylemleri öğretiyor.(bunu bi başlık olarak mı açmalıydım!)
ne kadar doğru, ne düşünüyorsunuz?
eylemleriniz nedir?
-benim ki yok.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 17:42 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cibindiK yazdı:
aile düzenim harikulade.
özgürlük baabında istediğimi yapabiliyorum ama eşşeğin amına su kaçırmıyorum.
düzenli ve harikualde bir yaşantım var. her insanın derdi olan şeyler benim de derdim işte. aile içi münasebetler,üniversite,arkadaşlıklar,para,eğlence cart curt. küçük şeyler ama bunlar.
cildimle ilgili sorunlarım var sadece.
mastürbasyonu yok denecek kadar azalttım. sabah akşam günde 2 sefer olmak üzere dişlerimi fırçalıyorum.

böyle bir hayatım olmasını isterdim gerçekten :D

Acı çekmek bir yanlış anlamadır

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Kasım 2007 17:46 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

devud yazdı:
aslında hiç kimse sorduğum sorularla ilgili cevaplar vermemiş.peki aile düzeni olmalı mı; yani toplumun kabul ettiği biçimiyle.bireyin (kendince yetişkin 18 yaşını doldurmuş) sadece kendi seçimleri, düşünceleri, eylemleri sebebiyle ailesini terketmesi doğru mu, bu kadar da özgür olunur mu?
marksist leninist düşünce yani; toplumun (kabullenilen, islami öğreti) aile düzenine aykırı eylemleri öğretiyor.(bunu bi başlık olarak mı açmalıydım!)
eylemleriniz nedir?
-benim ki yok.

aile düzeni olmalımı kişiye göre değişir bence... ben hem isterim evim olsun kendime ait karı kız atıyım hem isterim ailemle yaşıyım yatıyım kalkıyım bedava ohh mis...

imkanı olan varsa evden çıkması vb. eylemler bence hiç yanlış değil neden yanlış olsun adam gidicek mala vurucak :D yaşıycak işte kafasına göre... üni hayatını neden seviyor gençler hele il dışında olursa

Acı çekmek bir yanlış anlamadır

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Kasım 2007 15:52 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

devud yazdı:
eylemleriniz nedir?
-benim ki yok.

bir kere 18 yaşını doldurduktan sonra özgürlüğe kavuşacağın olayı sadece bir rivayet. ailene bağlı bir şey o.. aile düzeni bence sevgi ve saygı üzerine kurulmalı.. yetişkin tam olarak nedir? bana göre 18 yaşını doldurmak bir yetişkinlik değildir.. öyle çocuklar var ki daha 7-8 yaşlarında ailesini geçindirmeye çalışıyor.. ve öyle insanlar var ki 25 yaşlarında hala ailesinin parasını yiyor.. kendini hazır hissetmekle ilgili birşey bu.. ayaklarının üzerinde duracağına inanıyorsan çıkarsın arkana bakmadan, terk edince seni hayatta nelerin beklediğini bilmek çok önemli.. aile düzenine aykırılık aile bireylerine bağlıdır.. bir çocuk onu çok seven, ona saygı gösteren anne ve babasına karşı gelmeye çalışırsa ona tek sözüm boş bir kafası olduğudur..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Kasım 2007 17:42 
Külot
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Begüm yazdı:
bir çocuk onu çok seven, ona saygı gösteren anne ve babasına karşı gelmeye çalışırsa ona tek sözüm boş bir kafası olduğudur..

ama öyle yürümüyor bu işler..burda çocuk olarak bir ergenden söz ediyorsak ,isteyeceği son şey on saygı ve sevgi gözteren bir anne babadır..

kaldı ki bir insan ergenlik döneminde ne olursa olsun anne babasına(veya onu yönettiğini düşündüğü herhangi bir şeye) isyan etmiyorsa o çocukta bir tuhaflık vardır demektir..çocukluğun ergenlğin doğası budur..tabi yaşı ilerleyip bu dönemi atlatıp hala bir çıkar yol bulamadıysa dingildir biraz kendisi..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Kasım 2007 22:23 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

blu çağın getirisidir bu zaten..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Kasım 2007 22:26 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
Onnnnaaa yazdı:
yok sumru sen özgür bir kızsın
valla canım benim, çok sakin bir yaşam tarzım olduğu için abartılarım yoktur dolayısıyla özgürlüğümü kısıtlanmıyor........ evet bu durumda kısıtlama söz konusu olmayınca özgür oluyorum.....

birde,özellikle kız çocuklarına sahip çıkmayan babalardan nefret ediyorum,onların erkek çocuklarına nazaran daha bir baba şevkatıne ihtiyaçlarının olduğunu dşünüyorum......

dooru söze ne denir

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 23 Kasım 2007 23:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ne?

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Kasım 2007 02:40 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nikiniziyiyim yazdı:
ne?

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Kasım 2007 15:30 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hohohohohohoo

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 24 Kasım 2007 19:14 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lan ailemin yanındayken hayatım düzenliydi.ayrıldım evden
düzen fln bi bok kalmadı anasını satıym.aileden ayrılmanın iyi ve
kötü tarafları var.en iyi taraf da yemeklerin beleş olması

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Kasım 2007 05:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ahuhauuha ulan Devud sizi dine çağırmış da siz beleş yemekten eve kız atmaktan bahsediyosunuz...

devudcuğum islami aile düzeniyle ne kastettiğinden emin değilim fakat senin sahte peygamber olduğundan şüpheleniyorum. aile bağları ve karşılıklı sorumluluklar büyük ölçüde kurgulanmıştır. aranda kan bağından başka bir bağ kalmadıysa çeker gidersin; istemezsen de aramaz sormazsın. fakat hayatının en az ilk 15-20 yılını geçirdiğin insanlarla belli bir bağlılığın olur. nereye gidersen git annen baban içindedir zaten. senin karakterini şekillendirmişlerdir. gerek onlardan aldıklarınla, gerek onlarda itiraz ettiklerinle. fakat yine de bu ilişkinin de bitmeyecek bir ilişki olduğunu düşünmüyorum. ki zaten biter; anne-baba sevgisi, evlat sevgisi ne kadar DOĞAL gerçeklikler olarak gösterilse de; ana babasını aramayan çocuklar, çocuğunu biryerlere verip arkasından düşünmeyen anne-babaların örnekleri doludur. aile üzerine kurulmuş ideolojiler böyle insanları ruh hastası olarak göstermeye çalışırlar. genel olarak marxist düşüncede değil bazı komünist düsturlard tam diğer tarafa doğru bir abartma vardır. ailenin tamamen yanlış düzenlenmiş bir kurum olduğu ve en baştan hiç oluşturulmaması gerektiği gibi.. iki uç da yanlış. ortasını bulmak gerek diye düşünüyorum. israilde bazı kibbutzlarda benzer şeyler yaptılar.. çocuklar anne babalarından ayrılmadı fakat doğumdan kısa süre sonra anaokullarında profesyonellere bırakıldı...

her neyse aile düzeni ve özgürlük diye açmışın başlığı; aile düzeni özgürlüğü kısıtlamak zorunda değil. ama bağlandığın herkes hareket özgürlüğünü bir parça kısıtlar. en basitinden kızarkadaşını düşünmeden tatile gidemezsin. bu da kendi seçtiğin bir kısıtlanmadır. anne babanı da seviyorsan; özgürlüğünün ne kadar kısıtlandığına göre bir davranışın olur. sevmiyorsan zaten çek git. kimse durmaz önünde. ve anne babanı sevmiyorsun diye de kimsenin sana yanlış yaptığını, vefasız olduğunu vs. söylemesine izin verme. seni 18 yaşına kadar büyüttülerse onların sorumluluğu. dünyaya çocuk getirmeyi seçerken bunu kabul etmeleri gerek. onlar sevmeseler istemeseler bile hayatta kalmanı büyümeni sağlamak zorundalar. eylemlerinin sonucunda almak zorunda oldukları sorumluluk bu. doğurup o yaşa getirdiler diye de ne yapıp edeceğini söyleme hakları yok. sen o vakte kadar o sofradan yediysen hakkındır. karşılığını ödemek zorunda değilsin. yaşlanınca bize baksın diye çocuk yapan zihniyet bankaya para yatırsa daha iyi olur. ama severek çocuk yapan bir aileyle çocuk arasında çok da böyle bir sürtüşme olacağını sanmıyorum. her neyse gerçek aileni, kardeşlerini kendin seçersin; ha bunun içinde anne baban da olabilir, olmaya da bilir.

hay amıüa koyum napıyorum ben ya saat 6 olmuş

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 12 Aralık 2007 18:17 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yanlış anlamışsın normalkerem.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Ocak 2008 16:19 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

herkes bizi düzüyo düzen geliyo düzüyo düzülen geliyo düzüyo..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Ocak 2008 19:46 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

özgürlük bnce her istedini yapabilmek bi karışanın olmaması yada buna benzer şeyler demek deyil ama genelimiz böyla düşünür çünkü herkez için farklı bi anlam taşır.
özgürlük mutlu olmakdır gibi geliyo bana, mutlu olabildiğin her an her dakika özgürsündür ama bunu farkedemezsin her mutluluk sana bahşedilmiş özgürlüktür aslında.ben aile düzeni olmayan bi özgürlüğü tercih etmezdim eğer özgürlük rahatlık serbestlik yada sana karışan birinn olmaması demekse evet ben özgürüm geçmişiyle geleceği arasına sıkışmış bi özgürlük...düzeninin ,aile duzeninin olmadığı bi özgürlük anlamsızlıkdan başka bişey deyil.eğer özgürlük dediğimiz şey bu anlamsızlıksa kimileri özgürlüğünü kendi iradesiyla seçer kimileri başka seçeneği olmadığı için

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Ocak 2008 23:59 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

aile duzenm allahsukur yerınde yeetrı kdar ozgurum hanı arada kıstlıolar oda gotum kalmsn dıe

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 04 Ocak 2008 04:49 
General
 Profile bak

benimkiler hiç kasmıolar sefgilim daha çok kısıtlıo haziranda tamamen evi abna bırakıp gidiolar.. yannız yaşicam gelen varsa gelsin:D:D:D :twisted:

http://img510.imageshack.us/img510/6715/pazartesay6.jpg

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re: aile -düzeni ve özgürlük
İletiTarih: 17 Ocak 2008 02:02 
ne kadarina sahip olursan ol daga fazlasini isteyecegin bir kavram, o yuzden kimse yeterince oxgur olamaz bence,

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 57 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: