Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 30 AÄŸustos 2008 02:58

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 22 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: freeganizm
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:17 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

http://freeganizm.blogspot.com/

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:22 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

AZ + ÇOK / 2 = FREEGANİZM demişler bi bakın :(

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:24 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

iÅŸte sorun yemek yokluÄŸu deÄŸil paylaÅŸmamak
herkese yetecek kadar yemek var ama biz yemediğimizi atıyoruz atmayıp da açlara yollama şansımız da yok

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:27 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nası yok bok (tam kafiye oldu)

tamam belki afriikaya gönderemıyosun ama hıc mı yok etrfta ac ınsan. okadr cok ki çöp karıstıranlar vs vs

dedin gibi paylaşım yok bizde insanoglunda baksana sırf yemek için diil bi toprak parcasını bile paylasamıyoruz ki biz doru dyosun.

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:29 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

açgzözlü nankör canlılarız biz iyi bi özellimiz var mı aklına gelen

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:30 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

o çöp karıştıranları demiyorum onlar açlıktan ölmüyo pek ben afrikadakileri kastediyorum
çöp karıştıranların çoğu eline para geçince sigara şarap falan alıyo hepsi değil tabi çoğu
bunlar afrikadakilere göre çok daha lüks yaşıyolar

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:32 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

böyle özet olarak anlatmasi kolay da freegan olmak öyle vejeteryan veya vegan olmak gibi cocuk oyuncaa diil ciddi anlamda höt isteyen bi şey.. celik gibi bi irade ve her türlü egodan sıyrılabilecek kadar "adanmışlık" isteyen bi şey.. atiyorum günde üc ögün yemegini gidip cöp konteynırındaki artıklardan yiyebilicek kadar kendini adayabilicek olanın alnından öperim.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:39 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

e orası öle ama burda freeganizmde olay sadece afrıkadakıler deıl ki o en buyuk ornekolarak verilmiş işte dedin gibi doyumslulzuk

tamam çöp karıstıranı gectım baska hıc mı yok etrfata ac ınsan hı .hem ben paradan bahsetmedim ki ben onu bend ebılıyorum içkiye vsye vercgını yıcek kıyafet vs vs bahsetmek istedim.atıyoruz dedın ya yıyceklerı.
ya ıkı cıkılotoa yıycegıne bıtane ye abi brinı de sokakta ki dilenen bi ccuga ver mesela ne cıkar hem nekadar mutlu oluyo insan .

mesela ben annemi bile anlamıyorum yada arkadaslarımın cogunu cidden. yane şimdi kocaman bi ekran t v varken, e kadın sen gidip nıye bı dene daha daha buyuk ekran tv alma ıhtıyacı hıssedıyorsun ki sebep ne mantıgı ne bunun?
acgözluluk? moda?doyumsulzuk hep daha fazlası ... aptallık?

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:41 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

aha karsında duruyo op bakim :)

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 21:55 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yahu kendi actigin başlıga kendin vaakıf olmadan mı açıyosun ben anlamadim ki .. bakkaldan aldıgın cikolatayı dilenciyle paylasmak degil burda konu. akşam yemeginden kalan artıkları evsizlere vermekle freegan filan olmuyosun sen.
olay sadece az tüketmek, lüksten kaçınmak filan da degil. freeganlar o "az+çok/2" dedigin dengeyi saglamak icin kendi yemek, kıyafet , mobilya vs. gibi ihtiyacları için de para harcamıyorlar bütün bunları cöpten saglıyorlar..baska insanların artıklarından.. "para" ve "tüketim" kavramlarını tümüyle devreden cıkaran bi yaşam biçimi bu.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 22:09 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ayrıca bu linkteki yazıda freeganizm'in abd'deki savunucuları arasında sayılan mischa barton, geçen sene accesorize'ın reklam afişleri ve kataloglarına poz verirken lüks tüketimi protesto etme derdinde miydi acaba onu da merak ettim şimdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 22:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

e herahlde bende sadece yıcekten bahsetmedıyorum söz konusu az tüketim yetterli miktarda ne az ne çok. lükseten kacınmak evt ıhtıyacın olmadıgın bişeye ihtıyac duymuslugu yaptıran reklamara karsı durmak.

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 14 Aralık 2007 22:53 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ayrıca kendi actım baslıgı bılmeden acıcak kadar aptal deılım eger oyazdıkalrımdan bişey anlsaydın bunu anlardım
ayrıcıa ben burda mischa barton ın derdinin ne oldugunu konusmuyoruz burda.he eger öle bsıey yaptıysa derdnin ne olduguda bellidir zaten.aynen barısrock forumunda soyledım gıbı reklamın ıyısı kötüsü olmaz adam orda kendı reklamını yapmıstır ılemem o kısmı benı ılgılendırmıyor
ayrıca bıkerede bıseye olumsuz yonelrını elestırmeden baksanıza
ılla muhalefet olcak bişey bulursuunuz heuheueh gerçi genelde bunu ben yapardım ama :)nese....
cidden burdakı o dedıgın herıfın amacı bellı bennı orası ılgılendırmez benım urda demek istedim olayı anldıysan tamamdır o herıften bananeee lınke takılma ok sen içerıgıne takıl

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 00:41 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

nikiniziyiyim yazdı:
benım urda demek istedim olayı anldıysan tamamdır o herıften bananeee lınke takılma ok sen içerıgıne takıl

"içerigine takıl" diye verdigin link'in içerigi ilkokul 2inci sınıf düzeyinde yazılmış duygu sömürüsü odaklı yazılardan ibaret. konuya yabancı bi okuyucuya bilgilendirme adına hiçbir şey vermeyen bomboş bi içerik.
freeganizm hakkında daha önce de yazılar okudum ve hicbiri verdigin bu link kadar yüzeysel degildi.
"demek istedigim olayı anladıysan" filan diyosun da, başından beri "yemeklerinizi çöpe atmayın evsizlerle paylaşın" şeklinde sığ bi mesaj vermekten başka bi şey yapmıyosun. freeganlar yiyeceklerini fakirlere verenler degil, bizzat evsiz yasayıp da, baskalarının yaşam artıklarından beslenerek kendi yaşamlarını idame ettirenler dedigimde, "haa evet öyle demek istedim" zaten diyosun.
mischa barton da herif diil kadın ayrıca.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 02:14 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

dıkatlı okumadın belli yavrum ılkbasta bunu yumuşutıyolarlar yane öle birden çöpten fıln araklama olayı yok bikere surayı bı oku once zaten bunu kim hmn yapabilir ki....(A) bıseylerın bırden olmıycagı gıbı bıseyelrı yavastan yavastan beyınlere sokmak gerekıyo bılmem anlatabildim mi.tamman yok olmamıs için en azından
sunu oku önce

http://freeganizm.blogspot.com/2007/09/ ... lamak.html

Alıntı:
haa evet öyle demek istedim" zaten diyosun.
mischa barton da herif diil kadın ayrıca.

benmi körüm senmi kıcından uyduuryosun nerde demişim'' ha evt oyle demek istedim'' diye anlamak istedıgın yere cekme lafı.ayrıca'' herıf deıl kadın'' da neyın nesi ne yanı bılmıyorum kadınmı eherfimi ne var yane cokmu matrak bsıey ısledın sımdı teseku ederım sayende aydınlandım.
:lol:

ben ayrıca buraya bı konu tartısmak ıcın acmadım dikatini çekerim linkler bölümüne ekledim.gidip baksa bı bölume acabılırdım.isteyen girebilsin diye.

senınle de bu konuyu daha fazla konusmuycam cunku resmen sacmalıyosun muhalefet olmak için gereksiz şiler soyluyorsun.hala ev mev çöp e takılmısınız.alalala ya bu kadar mı KIT anlaman yahu biraz kendin düşünsen herseyın önüne gelmeni bekliycegıne bıraz dur düşün kız tamam burda bunu demiş ama aslında bu demek istedıyle sunuda anlatmak ıstıyor şunu da kapsıyo dıye daha genış dusunsen. :roll:

nerdenegeldık buraya pnu bıle anlamadım verdım lınkı yuzeysel bulmus olabilirsin. ben sadece forum da bu konu hakında biraz olsun bilgi sahibi olmak isteyen olur dıye koydum .ozmn sen koysaydın önceden madem beyenmedın link koy bişey koy tamam bızde daha aydınlanalım .muhalefet olcana bıseyler koysan orrtaya diyorum.

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 02:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

dur bakım ne demısın ılkokul 2 duzeyınde yazılmış duygu sömürelinden mi ibaret bomboş bi içerik mi
eyuh be adam senın dugguların ölmüşse ben napim bunlar haytaın ta gerçekleri . o gorduklerın etrafımızda görduklerımız.ne duygu sömürüsünden bahsıyosun sen yaaaa.
sen nebıcım adamsın kardesım bukadarmı duyarsızsın etrafına karsı e madem bu kadar duyarsızsın burda ne işin var....ayrıca madem boş buldun ozmn ilgilenme burayla.....

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 13:42 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

evet benim duygularım ölmüş bu "hayatın gercekleri"ni bi tek sen görebiliyosun.. o resimlerden bi tek sen etkileniyosun, diger herkes duyarsız.. vs.
senin "çöpten araklama" diye tabir ettigin "geri dönüşüm" kavramı freeganizm'in temeli sayiliyo.

nikiniziyiyim yazdı:
dıkatlı okumadın belli yavrum ılkbasta bunu yumuşutıyolarlar yane öle birden çöpten fıln araklama olayı yok bikere surayı bı oku once zaten bunu kim hmn yapabilir ki....(A)

"kim yapabilir ki?" diyosun ya, bunu "freegan" tabir ettigin kişiler yapıyolar..başlıgını açtıgın konu vardı ya hani yukardaki ..işte onlar ..
dedigin yeri okudum merak etme.. evet çöp karıştırmayı azaltarak freeganizm'i sosyal hayata uygulanabilir hale getirmeye calısıyorlar.. cünkü bu haliyle o moda akım öncüsü hollwood starlarının "ben freeganım" diyerek ortalıkta dolasması zorlasıyor. etliye sütlüye dokunmiyim ama yine de marjinal oliyim, cevreci oliyim, duyarlıymış gibi yapiiim, digerlerine fark atiyim, halk sempatisi kazaniyim..
bak ciddi anlamda algılama sorunun oldugu icin tek tek ve basit sekilde ifade edicem cünkü sadece benim yazdıklarımı degil kendi yazdıklarını da algılama sorunu yasıyosun..
icerikten yoksun diyorum icerikten..eksik ve yanlıs bilgilendirme var diyorum.. sadece duygu sömürüsünü merkeze koymuş yazılar, bilgilendirmeyen yazılar diyorum.. üstelik sen de bu eksikligi destekleyip koskoca bi akımı, "evsizlere yemek vermek" şeklinde yanıltıcı ve basite indirgeyici şekilde yorumlayıp duruyosun. bu konunun uzmanı diilim fakat en azından bu kadar yüzeysel ve icerik yoksunu yazıları, bu kadar çarpıtılmış biçimde ve cahilce savunma.

link olarak da söyle bi sey var:
http://www.freegan.info/

turkce icerikli yeterli bi site yok sanırım.. fakat burdaki "gönüllü işsizlik", "çevre dostu ulaşım/ otostop", "ev kirası ödemeyi reddetme, bedava mekanlarda/sokaklarda yaşama", "çöplerin yeniden kullanımı" gibi kavramlara biraz dikkatini cekmek istiorum nikiniziyiyim nickli arkadasım..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 14:59 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Alıntı:
evet benim duygularım ölmüş bu "hayatın gercekleri"ni bi tek sen görebiliyosun.. o resimlerden bi tek sen etkileniyosun, diger herkes duyarsız.. vs.

hayde evt hı hı evt tek sadeceben görüyorum ben etkileniyrum haklısın alallalaa lafı yine nereye çekti....
ben öle bişey mi dedim kardeşim.ayrıca ''herkes ''deme ben orda senden bahsettım .senin duygların dedım. cunku konuyu boş duygu sömürüsü olarak nitelendiren sensin.herkes dıye trıbunlere oynama sımdı

Alıntı:
senin "çöpten araklama" diye tabir ettigin "geri dönüşüm" kavramı freeganizm'in temeli sayiliyo

e peki
temel olmadan binayı nasıl kurmayı düşünüyorsun.

Alıntı:
bak ciddi anlamda algılama sorunun oldugu icin tek tek ve basit sekilde ifade edicem cünkü sadece benim yazdıklarımı degil kendi yazdıklarını da algılama sorunu yasıyosun
..

hahgadgfhh olaya bak ya ohh şimdi de başıma pskolog kesildin başka ne gibi sorunlaırm var acabaaa doktor hanım.bakıyorum da teşhisi hmn yapıştırdınız.şlak diye :lol:

Alıntı:
kim yapabilir ki?" diyosun ya, bunu "freegan" tabir ettigin kişiler yapıyolar..başlıgını açtıgın konu vardı ya hani yukardaki ..işte onlar

ya güzelim anlamıyosun herahlde et freeganlar bırden yapabilen ınsnalar belki ama bak ne demişim bu akımın da tamman yok olmamısı ıcın tekrar ediyorum ''tamamen yok olmaması için''yumusatılmış dıyorum. başkarına akıl vercegıne kuzum asıl sen bi gidp görünsen diyorum psıkıloga algılama sorununa ek olarktan başka ne gibi sorunların cıkıcak merak edıyorum :lol:

Alıntı:
eksik ve yanlıs bilgilendirme var diyorum

burda eksık ve yanlıs bılgılendırme demişin. .eksık dedıgıne göre doru olan kısımları da görebildin demek ne güzel. bende bunu görmelerini istıyorum işte.varsın eksik olsun hıc olmamasındansa.....doru gördüğün (ama dıyosun ki eksik eh ok diyelim ona da hadi...) kısmını nıye dıkate almıyorsun da laf salatası yapıyorsun burda.madem öle gel de ki laf atcagına burda''şu şu yanlıs bılgı'' verilmıs de bende anlıyım bılgılenıyım di mi? ben de insanım göremedım bılmedım seyler olmaz mı? bende'' he tamam demek öleymıs burası yanlış bilgilendirilmiş'' dıyım .neresınde yanlıslık var acaba sölermisin?bilmek istiyorum gerckten. :?

Alıntı:
üstelik sen de bu eksikligi destekleyip koskoca bi akımı, "evsizlere yemek vermek" şeklinde yanıltıcı ve basite indirgeyici şekilde yorumlayıp duruyosun.

ya ben halen neyı destekledımı anlamadım gitti.ben bu akımın dorulugunu destkliyorum bu linkide onun ıcın koydum .ben burdakı yazılar tamamdır eksık yoktur mu demişim.. ki sen gelip bana bu eksikliği destekliyosun diyosun burda .bu site benm mi ki sanki alalala işim gücüm yok gelip desteklicem. bana para mı veriyolar heuehue alalala ya komiklşeme

yahu cidden asıl sen bi görün doktora nerenle okudugunu merak edıyorum gercekten. :lol:

Alıntı:
basite indirgeyici şekilde yorumlayıp duruyosun

eh yane kusura bakma ama bı seyı insanlara ilk anlatma aşamasın da bılırısn kı basitten giderek örneklerle açıklanır daha kolay anlıyabilmelrini saglamak için.hiç ders görmedin mi gelip adam sana birden türevden baslamıyo dımı anlatmaya yavrum.önce temelini verıyo her nekadar basit olursa olsun.
gelipte burda vaaz vercek diildim herahlde birden.sen su an gıdıp anarsıyı gıt bılmeyen bı adama anat bakım yavrum nekadar anlıycak seni nekadar hak vericke sana merak eidyorum.temelini atmadan nereye dikiceksin binayı.basıten gıtmedıkten sona zırveye zor ulasırsın bıraz..hersey öle cıyak cıyak ötmeyle olmuyo işte...kusura bakma ama burda bu forumda yazılan sıyasetle tarıhle ilgili yazılan bi çok şeyi anlamıyorum mesela bazıalrının anlattıgından.neden ?çünkü basite indirgemiyolar bilmedim bi yerden başlıyolar anlatmaya aman dıyorum bı bok anlamadım dıyıp gecıstııryorum.öle olsun istemedım.benım verdım minicik bi örnekti.ya nıye okadar takıldın basıte ındırgememe.evt ben basıtten yola cıkarım.herkes senin kadar ZEKA sahibi olmuyabilir kuzum.zekan algılamalrın cok iyi çalışıyooo ya paylaşımcı ol ozmn birazcık :lol: :lol:

Alıntı:
link olarak da söyle bi sey var:
http://www.freegan.info/

turkce icerikli yeterli bi site yok sanırım..
e pekı benım hangı sıteyı vermemi beklerdin yeterli site yok diyoprsun da... :twisted:

ayrıca o ''cahılce'' lafını aynaya bakıpta konus baskalrına bok atmadan önce.bok atmak kolay ama sıvaması zor guzelım.
senin de pek bi bilgi sahibi oldugun söylenmez galiba bu konuda.

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 15:14 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

embesillikte tavan yapmışız =)) dellenip dellenip yazmışsın gene ama gene boş boş =)
üstelik o kadar açık anlattım ki derdimi anlamamak için öküz olmak lazım fakat maalesef
nato kafa nato mermer =))
zeka yaşın 8in üzerine cıkarsa bi gün o zaman tartışırım seninle yavrukuş =)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 15:36 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

eh bı embesili bilmeden muhattap alırsam tavn yaparız tabi:))sayende....
evt ben de derdimi o derece açık anlatım ki anlamamk için dedıgın gibi öküz olmak gerkir.belli ki öküzler senin ilgi alaına giiryor.

sen önce benim dedimi bi dikkate al ve bi pspikiyatriste göründe IQ ölçünler ondan sonra gel bana zekadan bahset.Iqm un ne olduguna bırakta sen deil dokorların tuttugu tstler karar versin.ben neyın ne oldugunu gayet iyi biliyorum.senin kadar gereksiz anlamsı kıt ınsanlar olunca dellenmemek elde diil naparsın.

ama bu yazdıkalrından sona Iqun ne cıkarsa cıksın bu uslubunla senınle birdaha tartışcak diilim ineğim:)) .çünkü muhattabım olmadıgını anladım.

filipeeeeeee

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 21:06 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yaa bi git yavrukuÅŸ

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 15 Aralık 2007 21:11 
Hardliner