Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 23 Kasım 2008 22:34

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Fazla Grup vs Az demo az hareket,NEDEN????
İletiTarih: 31 Ekim 2004 13:25 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Dün akşam,Stuka-Posteriti konseri sonrası,biraz oturup konuştuk...
Abi lafa gelince her aklına gelen grup kuruyo,ama demo çıkartan,konser düzenleyen,bi şekilde aktif olan sadece 5 grup var istanbulda...

-Stuka
-Cemiyette Pisiyorum
-AYILAR
-Poster-İti
-Not Made İn China
Bi de eğer artık tamamyla istanbuldalarsa,Bozuk Para
100 derece ve Rashit i saymıyorum,onlar mainstream oldu artık...
niye böyle kardeşim?

Bi şey Daha var,bir şekilde yeni bir AKTİF grup kurulursa,dikkat ettiniz mi bilmiyorum,Yukarıda saydığım grupların elemanları tarafından kuruluyor...

ama Taksimde yürüyen 20 adamdan birinin Punk grubu vardır hea(!!)...Nası oluyosa???????

Birisi açıklasın bunu bana....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 13:45 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben kendimce acıkliimmm..
bence sorunun büyük kısmı paraa...
sizler haftada rahatca 2 kez stüdyoya girijek paraya sahipken biz 2 haftada bir stüdyoya girebiliyoruz.... sizin kendinize ait enstrümanlarınız warken biz sadece stüdyoda calma imkanına sahip oluyoruzz cogu zaman... ayrıca grup sadece müzikten ibarette degil biz kardes gibiyiz... pratik yapabilsek emin olun güzel seyler de yapıcazz... yawas yawas halledebilioruz bazı seyleri.. müzik amaç degil araç bizim için..en azından benim için. yani demomuz olmasa da konser weremesekte yine de grubuz grup kalıjaz....
ayrıca sizin grubunuz konserler werio falan ama cok mu iyisiniz??? gelen insanları eglendirebiliomusunuz??? sorulucak soru warsa bizim de soracak cok sorumuz war.... sewgiler+saygılar.......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 14:13 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

2. büyük sorun öss denen illet.... kazanmaktan baska caremiz yok.. ben bu sene kazandım kurtuldum ama dier elemanlar bu sene tekrardan hazırlanıo... kazanamadıgımız takdirde bizi özel üni lere yollıjak bi ailemiz de yok... rahat degiliz.. öss wakti çalıo we sık sık biraraya gelmemizi engellio.... yannıs anlamayın bizd aclık sınırının altında yasıyan insanlar deiliz ama yine de para yok işte.... olmaması da önemli deil ama böle konusulması cok agırıma gitti acıkcası.. nedenler tükenmez neden coksa... siz anlayın işte....

"Bi şey Daha var,bir şekilde yeni bir AKTİF grup kurulursa,dikkat ettiniz mi bilmiyorum,Yukarıda saydığım grupların elemanları tarafından kuruluyor..." demişşin.. dorudur.. biz sizi, sizin bizi desteklediginizden daha cok desteklioruz..... daha cok grup kurun daha cok konser werin daha cok demo cıkartın.. ilgiyle izlioruzzz....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 14:26 
Uzaylı Punk
 Profile bak

afedersin "sorun para" diyosun ama bir haftasonu 3 bira yerine 1 bira içsen zaten stüdyoya girersin, herkes boş oturuyo, sorun para değil üşengeçlik, ulan insanlar konsere gelmeye bile üşeniyo müzik yapmayı bırak...bedavaydı ulan konser kaç kişi vardı 20, belki 25...

"bu kadar çalışmaya sanki siz iyi mi müzik yapıyosunuz" demişsin, kötü olabilir ama en azından bişi yapıyoruz senin gibi oturcamıza, emek harcıyoruz, para harcıyoruz üstüne üstlük sikten biyerde gayet odun bi seyirciye 5 kuruş bile almadan saatlerce çalıyoruz, anamız sikiliyo, sona adamın biri gelmiş bana bana bunları diyo..çıldırır lan insan ne kadar düşüncesizsiniz!!!
varya bırakçan grubu konserde oturcan bi köşeye elinde bi bira şööle..."ay şu vokale bak sesi ne kötü, ay davulcuya bak şaşırdı, ay gitarist yanlış akor bastı" diye konuşçan konser boyu...ayıp ya harcadığın parayı bırak, bu kadar emeğin üstüne bide taşşak konusu oluyosun...bide insanları eğlendiremiyo oluyosun..gelme ozaman konsere monsere arkadaşlarınla daha çok eğlenirsin evinde otur müzik dinle..nası bi zihniyet bu ya..hiç beklemezdim..

özgürcüm sen bence hiiiiç uğraşma, biz devam ederiz inancın dediği gibi ilerde çocuklarmıza torunlarımıza anlatçak bişeyler çıkar:)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 14:26 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Ben grupların iyiliğini,eğlendirmesini,vitüözlüğünü falan tartışmıyorum burda...
Ayrıca o saydığum grupların büyük kısmı,4-5 senedir grubu olan ve müzik yapan insanlardan oluşuyor,doğal olarak bir çoğunun artık enstrümanı var...ben 7 senedir gitar çalıyorum ve bu senenin başına kadar 10 wattlık custom amfim vardı...Ayrıca Hala 7 yıl önce 100 dolar verip aldığım elektro gitarımı kullanıyorum....
Saydığım grupların hepsi arkadaştır,dolayısıyla birbirimizin içini dışını,parasını pulunu biliriz,sana tek bir şey söyliyim:
Evet, o grupların elemanları arasında babası fabrikatör olan da var,ya da annesi müdür olan...Ama aynı zamanda EVSİZ OLAN VAR,VE O EVSİZ OLAN BUGÜNE KADAR 40 TAN FAZLA PARÇA KAYDETTİ GRUBUYLA!.
Kuyumcuda çalışan var,babası işçi-öğretmen olan da var,taksi şöförü de....

Para konusuna girme,eğer istersen,haftada 3-4 milyon(4 kişilik bi grubun bir elemanının stüdyoya vereceği para) verebilirsin bence...

İSTERSEN YAPABİLİRSİN!!!

neyse ya,zaten tartışma kişisel deildi....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 14:35 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

ÖSS???

Bu mu sorun?

Ben sana kendimden örnek veriyim....

ÖSS ye gireceğim sene,ayda bir konser veren bir grubum vardı ve
Bir distro iÅŸletiyordum...

sonucu merak ediyorsan söyliyim,İstanbul üniversitesi Arkeoloji yi kazandım, lise ortalamam 2,01 olmasına rağmen...

Tekrar söylüyorum....İSTERSEN YAPABİLİRSİN!!!

Bilmişlik ya da büyüklük taslamak istemiyorum,ama bazen bunu söyletiyorsunuz adama...

Neyse,grubun varsa ne güzel,anlattıklarımı biraz aklında tut
Sonra da birlikte konser yapalım:)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 15:29 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ilk önje "bu kadar çalışmaya sanki siz iyi mi müzik yapıyosunuz" filan gibi bişi demedim... iyi okuyun...
istanbulda werdiginiz 4 konserin 3 üne gelmiş we sizi uzun bi süredir tanıyan,samimi olmasakta bi şekilde bi dostlugumuzun oldugunu düşündügüm biri olarak "gayet odun bi seyirciye 5 kuruş almadan caldık sora ADAMIN biri geldi böle böle dedi" gibisinden konusmanı anlayamadım... sizi sewerim sayarım boş insanlar degilsiniz ama ne odunum ne adamın biriyim ne de düşüncesizin tekiyim... (yanlıs anlasılma olmasın die söliimm konserlere bi cıkarım oldugu icin gelmedim.. ne benim sizin arkadaslıgınıza ne de sizin benim arkadaslıgıma ihtiyacınız war.)

ben asla dawulcu sasırdı yanlıs akor bastı wokal kötü gibi cümleler sarfetmem.. benim yazdıklarım --işte sadece bizler demo cıkarıyoruz-konser werioruz siz nie wermiosunuz sorusuna KENDIMCE cewap yazmaktı... yazdımda...arkasındayım yazdıklarımın... bzim grupta isler böle... emek sarfetmedigimizi söleyemezsin.. bilmiosun cünkü bizim neler yaptıgımızı...

benim kesinlikle bi gruba tepkim yok, siz zenginsiniz yaparsınız demo cıkartırsınız falan filan die düşüncem de yok.. kişisel problemlerim de yok ...anlatmak istedigim para oldugu zaman işler daha kolay halloluyo.. emek harcamamak degil olay.. demo bile yaparken para werilio bi ton... enstrüman olsa dha cok pratik imkanı oluyo daha kolay kawrıosun sarkıları... (özel yetenekli olanlar ayrı tabi bi kerede yapan herifler de war) emek olmadan olmaz tabiki...para olmadan da... nese önceki yazdıklarımı daa dikkatli okuyun... ayrıja ben bu grupları destekledigimi de söledim daha cok yapın dedimm..ilgiyle izlioruz dedim... taşşak gecmek maksatlı seyler degildi bunlar...

gelelim öss konusuna.... bende gecen sene her boku yedimm rahattım... marmara işletmeyi kazandım... ama grubumuzda sadeje cumartesi dısarı cıkmasına izin werilen arkadasımızda war.... ders calısmak zorunda bırakılan arkadasımız... bilmem anlatabildimmi.... hersey göründügü kadar kolay olmuyo okey.... birz ailewi...

ISTERSEN YAPABILIRSIN...aklımda oljak... saol tawsiyelerin icin.... (you cant get it if u really want it :lol: )

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 15:41 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

valla kendi adımıza konısıyım aktif olmayıp forum grubu oldumuzu kabul etmiyorum kururalı daha 1 sene oldu 15 e yakın konser 1 demo cıkardık
yeni demonun herseyi hazır sadece kaydettimiz sarkıların içimize sinmesini istiyoruz ve yaklasık 15 sarkı olcak o demoda

temmuzdan beri konser vermemeye gelincede izmir cok ölü biyer hele sezon yazsa ayrıca ben eskisehirde okuyorum

istanbula gelmek istiyoruz ayılara da soyluyoz ayarlayın biseyler diye
herhalde istanbuldan konser ayarlayamayız kendimiz

aynı seyi poster iti yle ilgili dusundumu soleyebilirim, yalnız yanlıs anlasılmasın demoları yok bildigim kadarıyla topicte muhabbet super

bence dogru bi baslık acmıssın ama

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 15:48 
Uzaylı Punk
 Profile bak

öyle demediysen bu ne afedersin ama "ayrıca sizin grubunuz konserler werio falan ama cok mu iyisiniz??? gelen insanları eglendirebiliomusunuz??? " yanlış bişey anladığımı zannetmiyorum ve söylediklerimin arkasında durmaya devam ediyorum sana "bir adam" dememi hakedecek kadar kırıcı konuşmuşsun zaten...
ayrıca oturup konuşan insan modeliyle örneklemek istediğim sen degildin genel söyledim onu..grubunuza bişey demiycem, diğer arkadaşlara össde başarılar, işallah müzikal açıdan da çalışıp güzel birşeyler yapar, insanları eğlendirirsiniz..
başarılar..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 16:01 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ben tospanın aşagılayıcı bi şekilde taximde 20 kisiden birinin pank grunu war hea we bilimum benzeri sözlerine kızdım...o cümleler bu yüzden yazıldı... daha uzatmıjam... acıklama isterseniz yaparım yüzünüze karsı.. burda daha fazla tartısıp karşılıklı kırıcı olmaya gerek yok...son sözüm bu.. saygılar sewgiler size de basarılar....

solarkid biz forum grubuyuz manitacılık icin yapıoz ortamlara girmek icin böle yapıoz.... ama artık yokuz... forum dakileri mesgul ettigimiz icin üzgünüm... size brawo... güsel b grupsunuz umarım bizde sizin gibi oluruz ilerde... artık cok is cok demo cok konser olıjak... forum grubu dedittirmijem bize.... bekleyin we görün.....

En son zia-records tarafından, 31 Ekim 2004 16:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 16:04 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

merak ediyosan furkanda var calısma kayıtları, alır dinlersen sevinirim zaten yakında cıkıcak demoda

zaten ya benim solemek istedigim böle elestiriler yaparken insanların ne durum altında oldugunu dusunerek yapın yada hiç grup ismi yazmayın oraya cunku ugrasanlar için pek hos bi durum olmuyo ya iyice bakın sorun kim ne yapıyo diye yada bisey demeyin su grup calısıyo bu bi bok yapmıyo

aksi halde sert cıkıslar olabilir ki benimki hiç biseydi

izmir gibi biyerde tek grup olarak neler yasanıyo bilmek istermisin konser oncesi ne bok yicez yine boka batcaz stresiyle cıkmak kac kişi gelcek

butun herkesin punk muzikten nefret ettigin bi yerde herkesin sana karı kız için muzik yapıyo demesi

muratlar biliyo geldiler gorduler izmir seyircisini sahnenin önunde oynayanların hepsi gruplardan olanlardı

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 16:38 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

solarkid,
Kilink e kimsenin bişey dediği yok ki....neden kızdım anlamadım:)
Ben başlığı istanbul grupları için açmıştım:)

Kilink rulez yani...alla alla:)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 18:15 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yaaa arkadaşlar özgürün deediği gibi sadece ist. gruplarına özel olan bişey bu... para-okul vs.vs. bunları bahane etmeyin... yok fakir yok bilmemne.... acındırmayın abi kendinizi.... sonuç olarak 5 grup olarak aktif durumunda ve neden 10 değil yada 15 değil? biz buna karşıyıs sadece... artık bişey yapmanın zamanı geldi... punk gruplarının bişey yapması lazım ama oturarak değil... bizde zanamında çok zorluklar çektik ve hala çekmekteyis.... ama bi şekilde üstesinden geliyorus... tamam hiç bir şey kolay değildir ama istemek elde etmenin yarısıdır.. (ulan ne edibiyat parçaladım) ....
SAYGILAR.......

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Ekim 2004 21:26 
EN KRAL PANK BENİM
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

huaaaayt amınakoyim lan en güzeli tüketici olmak benim grubum yok aktifde deilim ama pembo gibi pasifde deilim:))))
allah en guzeloi olum ne gurubu amınakoyim hem kasıyon bişiler çalmaya hem bunun için para verion hem götünü terletion hem laf yiyon ki bu herkez için geçerli valla sikerim amınakoyim ya bak birileri negözel şeyler yapmış mesela cemaayette pişmekteyim oturur evimde 7 gün 24 saat dinnerim amınakoyim yinede bıkmam zaten o yüzden hala bi sik çalamıyom

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 01 Kasım 2004 11:58 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

kanımca üretme işi ha diyince olan birşey değil,çok grup olduğu doğru çok punk grubu olduğuda doğru bunun nedeni yine punk müziğin, tarzın popüler olmasından kaynaklanıyor heralde ama önemeli olan kaçtane adam akıllı müzisyen adam var ,punk müzik diğer müzik türlerine göre sade bi yapısı olabilir ama yinede altını çiziyrum bence müzik ne kadar sade olursa olsun her baba yiğidin harcı değil bu işe gönül vermek gerek hayatını bu işe adaman gerek ki bişiler yapasın yokh paramız yokh enstrümanımız yokh bu işi kafasına takmış insanı böle şeyler ne durdurur nede onu durdurmasına vesile olur,güzel şeyler üretmek yetenek işidir uyum işidir bunu yakalayan gruplarda bu kadar işte yapamıyanlar vasattır,konser verme işide imkanla alakalıdır eğer gerçekten ii müzik yapıyorsan bi şekilde görünür ve konserde verirsin ii müzik yapmıyanlarda veriyor gerçi ama oda ayrı konu ben kendi grubum adına konuşuyorum biz 4 buçuk yıldır müzik yapıyoruz sadece 23-24 tane beste yapabildik az ama içimize sinen bu kadar üretmek zor iş herkes yapamaz o yüzden sorunun içinde cevabı var demekki bu kadar grup bunu başarabilmiş istanbulda.....

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 02 Kasım 2004 16:38 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

özurdiliom istanbul yazdını gormedim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 03 Kasım 2004 13:44 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

laaa hayvanherif seni bi zikerim bidaha zikmem... düzgün konuş :evil: :evil: :evil: :!: :!:

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 05 Kasım 2004 09:43 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

-stuka
-cemiyet
-poster
laaaa olmö bırakın artık şu demo olayını ya ne geçiyo elinize demoda demo. cemiyetin bi dünya demosu var. artık biraz daha prof düşünün. albüm falan.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 18 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: