Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 08 Ekim 2008 03:24

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 58 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: sınır ötesi operasyon
İletiTarih: 25 Aralık 2007 14:23 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sınırın ötesine gectik sadece di mi biz simdi? gecince noldu? savaş filan degil bu sadece "sınır ötesi operasyon" di mi?? veya "müdahale" de diyebiliriz, daha masum oluyo.. peki savaş nasıl oluyo? sınırın ötesinde degil de gerisinde mi oluyo?

az önce meclis kürsüsündeki konusmasinda "operasyon bizim sayemizde oldu, başbakanı zar zor ikna ettik" manasinda mesajlar verip partisiyle gururlanan deniz baykal'dan, "geç bile kaldık, cok önceden saldırmalıydık" diyen ırkcı-milliyetci devlet bahceli'ye.. kisacasi iktidarindan muhalefetine
-dtp haric- tüm partilerin "operasyon"a destek vermenin de ötesinde, "kendi sayesinde" yapildigini savunup, bundan kendine kahramanlık payı çıkarma çabası, ne kadar "kısır" bi siyaset yelpazesine sahip oldugumuzu gözümüze gözümüze sokuyor net şekilde. parti çeşitliligi diye bir şey yok, çeşitli konularda çeşitli görüşler , çeşitli "çözüm önerileri" yok, olamaz, oldugu zaman üstüne çullanılır, taşlanır, barındırılmaz siyaset arenasında. dtp'nin başına gelenleri görüyoruz, milli siyaset var, milli siyasetin dışına çıkamazsın. her şey önceden yazılıp çizilmiş, parti kurmak veya oy kullanmak anlamsız, bütün partilerin hedefi dolambaçlı da olsa aynı kapıya cıkıyor çünkü.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 15:07 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

irak halkinin qün yüzü qörmemesine üzülüyorum sürekli "savaşımtrak" olaylar yasiyorlar cok sanssizlar.ama pkk konusunda ewet iyi oldu.(bkz:kürt demiyorum "PKK") bu kadar uzun sürmesi bile bence hataydı bide meclise davet ediyorlar "silahi birakin siyaset yapin" adı altında...sadece irak halkina we sucsuz kürtlere üzülüyorum adlari cikiyor yok yere..ama bi yerin ekmeqini yiorsan sayqi qöstermeyi bileceksin bence...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 15:35 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

savaş hiçbi şekilde çözüm yolu olamaz. ayrıca chp madem "sol parti" olma iddiasinda, daha geniş bakması ve alternatif çözüm üretmesi gerekirken bir de böyle iktidara şakşakçılık yapması midemi bulandırıyor.
bir de şu var ki; sivil hedef vurulmadıgı safsatasına da hiç inanmıyorum. 15 tane köy vurulmuşken -ve tsk sürekli "kararlılıkla devam edecegiz" mesajını pompalarken- sivil hedeflerin titizlikle ayıklanacagının garantisini kim verebilir? kim tutacak bunun çetelesini?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 15:57 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Pendore yazdı:
irak halkinin qün yüzü qörmemesine üzülüyorum sürekli "savaşımtrak" olaylar yasiyorlar cok sanssizlar.ama pkk konusunda ewet iyi oldu.(bkz:kürt demiyorum "PKK") bu kadar uzun sürmesi bile bence hataydı bide meclise davet ediyorlar "silahi birakin siyaset yapin" adı altında...sadece irak halkina we sucsuz kürtlere üzülüyorum adlari cikiyor yok yere..ama bi yerin ekmeqini yiorsan sayqi qöstermeyi bileceksin bence...

arkadaşa katılıyorum..bu olayın kürtlerle bi ilgisi yok.PKK'ya yönelik bişey,yapılması gerekiyodu iyide oldu.zaten PKK yüzünden kürtlerde rahat yaşayamıyo bu ülkede..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 25 Aralık 2007 16:50 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 12:01 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 00:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bu oyunlara ne güzel alet oluyo türkiye şaşırıyorum
nasıl bi mantıkla terörizmi silahla durdurmaya çalışıyolar ben ilkokulda yapardım bu tür hareketleri bana vurana ben de vururdum ödeştik derdim

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 01:05 
Führer
 Profile bak

nedense bu operasyona sadece pkkyla aynı fikirde olan kürtler karşı çıkıyor gözlemlediğim kadarıyla. ha bi de "çok fazla" anarşist olan savaş karşıtları. birincisi olay savaş değil, savaşsa bile bi ülke ve bi terör örgütü arasında yaşanıyor. amerika kalkıp gelip "saddam sende biyolojik silah var dediler, dur bakalım var mı?" diyerek ırağı işgal ederken nerdeydi bu savaş karşıtları, siyasetçiler? asıl savaş orda olmaya devam ediyor, bi ülke bi ülkenin yönetimini öldürüp başa birini koyuyor ama bu birilerinin işine geldi pardon. türkiye ırağa girip "biz burayı işgale geldik, yönetimi indircez dur bakalım" diyip sivil halkı öldürmüyor. tek bi hedefi var ve bu bi terör örgütü. barzani marzani neden amerikaya karşı gelmiyor madem? adamlar ülkesine girip işgal etmişken?

pkknın istediği nedir? pkk silahını bırakıp siyaset yapınca istedikleri değişecek mi? başbakan olsun cumhurbaşkanı olsun o zaman dtp başkanı, şurası kürdistandır burası tc'dir desin ki eminim -tc- der, o zaman savaşın allahı çıkmicak mı?
ortada terörist bi tutum var, türkiye kendi hallerinde yaşayan sıcacık, küçük bi ülke olan "kürdistan"la savaşmıyor ki? öyle bi ülke hiç olmadı ki(yanılıyosam düzeltin)? kimse sana "sen kürtsün al sanaaa" diyip yolda giden insanı öldürmüyor ki? ya da kürtlere "siktir olun gidin burada yaşayamazsınız" demiyor?

bu adamlar kuzey ırakta yerleşip büyüyüp çoğalıp çıkıp gelip türkiye sınırları içindeki askere saldırabiliyosa ve eğer sen "silaha silahla cevap vermek yanlış" deyip orada onların daha fazla genişleyip daha fazla silahlanıp sana daha sert bi darbe indirmesini (bunun içine "5er 10ar patlamak" da dahil) beklemek yerine sınırın ötesine gidip -tekrar söylüyorum, "terörist kampları"nı bombaladığında ya da bu durumu desteklediğinde neden faşist oluyosun? asıl kürtleri savunduğunda faşist olursun. kimse türk kürt ayrımına gitmiyor. uzun zamandır hiç bi yönetim ordaki halkla ilgilenmemiş, dertlerini dinlememiş, yol su elektrik vermemiş, yatırım yapmamış vs. evet. bu uzuun zamandır kürtlere yapılan büyük bi haksızlık. bu durumun nasıl düzeltilebileceği de değil pkk'nın istediği. düzeltmenin yolu da silah değil evet, bu pkk için de geçerli. madem siyaset yapabilceklerdi, 30 yıldır neden silahlılar ve insan öldürüyorlar? haa o da tayyip abilerinin bok yemesiydi pardon. başbakan olabilmek için daha önceden hüküm giymişlerin meclise girebilmesini sağladı.

neyse, olayın özünde "türkiye ve pkk terör örgütü"dür savaşın muhattabı, kürtler neden salça oluyor olayın içine? ha pardon, unutmuşum, orda öldürülenler de sizin şehitlerinizdi dimi?

bunları yazdığım için bi allahın kulu da gelip "aa anne bak faşiist" derse onun da ta amına koyayım.

konuya dönelim, tayyibin uzun süre bunu onaylamamış olması da halkın artık akpye "amerikanın köpeği" gözüyle bakmaya başlaması ve oy kaybetmekten korkmasıdır. bu da halkın büyük çoğunluğunun pkk olayına bi son verilmesini istediğini gösterir. şimdi baykalın onun bunun söyledikleri de aynı kaygının ürünü.

http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 01:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

kimsenin pkk ya hak verdiÄŸi yok burda
ayrıca sen de genelde türkiye halkının düşündüklerini dile getirmişsin az çok
ben türk ordusuna da pkk ya da hak veenin aklından şüphe ederim pkk zeki insanların planladığı bir örgüt değil kullanılan saf, her düşünceye gelen insanların yönettiği bir örgüt.
kürtler ve türklerin arasını açmaktan başka bi işe yaramaz bu operasyon
hepsi bir planın parçası

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 01:24 
KeL
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yediği tasa sıçan köpeği döveceksin.bence dorusu yapılıyor.geç bile kalındı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 01:36 
Führer
 Profile bak

bok yazdı:
kimsenin pkk ya hak verdiÄŸi yok burda
ayrıca sen de genelde türkiye halkının düşündüklerini dile getirmişsin az çok
ben türk ordusuna da pkk ya da hak veenin aklından şüphe ederim pkk zeki insanların planladığı bir örgüt değil kullanılan saf, her düşünceye gelen insanların yönettiği bir örgüt.
kürtler ve türklerin arasını açmaktan başka bi işe yaramaz bu operasyon
hepsi bir planın parçası

pkkya hak veren yok ama "bırakın dtp siyaset yapsın, pkk silahlarını bıraksın" deniyor. nasıl bu iki grup böyle özdeşleştiriliyo peki? pkk silahını bırakıyo çünkü dtp onların yerine siyaset yapacak. haa ama biz pkkya hak vermiyoruz. tamam canım oldu. benim ve bu şekilde düşünen hiçkimsenin kürtlerle bi alıp vermediği olduğunu sanmıyorum. olay kürtler ve türkler değil, kaç kere söylicem? aklı başında kürtler bence de böyle olaylardan gaza gelmesinler. kürtler ve diğerleri (akdenizli, karadenizli, egeli, iç anadolulu şuralı buralı) aynı sınırlar içinde uzuun zaman boyunca yaşayan insanlar ve benim de herkesin olduğu gibi birsürü kürt arkadaşım tanıdığım eşim dostum var. tekrar söylüyorum, olay kürt-türk değil. olay türkiye-pkk arasında. bunu algılayamayıp da "kürtleri öldürüyorlar, kürtleri istemiyorlar" diye düşünen ve gaza gelen herkes de bu oyunun bi parçasıdır. bilerek ya da bilmeden. olay daha fazla çığırından çıkmaması için pkk da yok olmalıdır. ulan nasıl insanlarsınız? amerika terörle mücadele edicem diye gidip afganistanlarda usame aramadı mı silahlı güçleriyle? filistin israil askerini esir aldı diye gece sabaha kadar bombalanmadı mı sivil-asker demeden? sen dibindeki terörizme müdahale edemiyosan ve "yok yok silaha silahla karşılık verilmez" diyosan ve bütün bunları göremiyosan ne düşünüyosun bana bi anlatsın biri ya?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 01:41 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

işte demişsin 'aklı başında kürtler böyle olaylardan gaza gelmesinler' diye. pkk ya katılan kürtlerden ya da bütün pkk lıları öldürelim diyen türklerden kaçının aklı başında olabilir
silahla tamamen sonlandırılması imkansız pkk nın kaç yıldır deneniyo bi gelişme yok gittikçe kötüye gidiyo

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 01:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yediği tasa sıçan köpeği ya sahibi sıçtırıyosa? TSK'nın PKK sayesinde elde ettikleri ? Şimdi PKK yı savunuyosunuz geyiği yapmayın da bu kadar "hürriyet gazetesi" kurbanıda olmayın.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 01:48 
Führer
 Profile bak

ne deneniyo? kaç kere gidilip kampları bombalanmış ki? şuana kadar yapılan 3-5 büyük operasyon var pkkya karşı, gerisi onların saldırısına yapılmış savunmalardır.
ayrıca "pkkya katılan kürtlerle bütün pkklıları öldürelim diyen türkler" değil de aslında "pkkya katılan kürtlerle bütün kürtleri öldürelim diyen türkler" demek istediğini varsayıyorum ve evet, doğru, onlara da zaten kısaca mhp falan diyoruz, pkkdan kaçındığınız kadar mhpden de kaçının.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 02:04 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sickbastard yazdı:
ne deneniyo? kaç kere gidilip kampları bombalanmış ki? şuana kadar yapılan 3-5 büyük operasyon var pkkya karşı, gerisi onların saldırısına yapılmış savunmalardır.
ayrıca "pkkya katılan kürtlerle bütün pkklıları öldürelim diyen türkler" değil de aslında "i öldürelim diyen türkler" demek istediğini varsayıyorum ve evet, doğru, onlara da zaten kısaca mhp falan diyoruz, pkkdan kaçındığınız kadar mhpden de kaçının.

pek bombalama olmadığı doğru daha çok askerlerle kamp basma oluyo onda da kimse yakalanamıyo pkkya "katılan kürtlerle bütün kürtler" ifadesi tam olarak ne demek anlayamadım gerçekten ama ben ırkçıları değil daha çok " pkk ya ölüm" diyenleri kastettim
şu operasyonun türkiye ve pkk arasında bişey olduğunu savunma lütfen, biraz dışardan baksan anlaşılıyo bütün olay

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 09:32 
Führer
 Profile bak

askerlerle kamp basma olduğunda pek de bişey olmuyo aslında, adamlar dağlarda zaten ve gerilla savaşı zaten istedikleri. senin uçakların var, bombaların var, termal kameran var ot bok püsür. yok edilmek istenseydi zaten edilirdi, orası bambaşka bi konu. tabi sen 30 yıldır bu pkk'yla savaşmasan silah, kurşun, bomba, şu bu birsürü askeri ekipmanı kullanmayacaktın. bu da ayrı bi sektör tabi. buna karşı geldiği için ölen insanlar var, bunlar bambaşka şeyler. savunduğum şey sadece şu: "pkk yok edilmeli, kürtler ve türkler kardeş kalmalı ve doğu ve güneydoğuya da gereken hassasiyet gösterilmeli". bu kadar bütün olay aslında ama bu kadar da basit değil işte. ortada ortadoğuya göz dikmiş bi amerika var ve gerisi zaten onun oyuncağı. herkesin gözü açılsın artık ve bu tür olaylarla ilgili düşündüklerinizi gözden geçirin, onların istediğini mi veriyosunuz yoksa bunlar gerçekten sizin düşündükleriniz mi? ve evet keşke herkes biraz dışardan bakabilse.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 11:36 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

pkk nın ortadan kaldırlıp kaldırılmaması pek farketmez.
inslar kendini kurtarma adına dağlara çıkmasın diye onu teröre iten koşulları düzeltmek lazım

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 12:11 
Führer
 Profile bak

sen benim söylediklerimi idrak edemiyosun anladığım kadarıyla. ben de aynı şeyi söylüyorum oralara daha hassas davranmak gerekir derken. bi de olayın "kendini kurtarmak"la ilgili kısmı var tabi, aynen öyle kandırıyolar işte ordaki alakasız insanları dağa çıkartmak için. hala pkk ortadan kaldırılmasın diyen varsa aferin, orda -her iki taraftan da- ölenler insan değil. terörizmden geriye elinde kandan başka bişey kalmaz, aynı savaşta olduğu gibi. bugün pkkyı yok etsen yarın başka bişey olarak önüne koyarlar, orası da ayrı tabi. öyle düşünürsen evet bütün bu operasyon silah sektörüne destek vermekten başka bişey olmadığı için yanlış olabilir ama dediğim gibi, ortadoğu amerikanın oyuncağı şuan. o ne isterse o oluyor. neyse çok sıkıldım yazmicam artık buraya, olay böyleyken böyle.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 14:20 
Führer
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sickbastard yazdı:
nedense bu operasyona sadece pkkyla aynı fikirde olan kürtler karşı çıkıyor gözlemlediğim kadarıyla. ha bi de "çok fazla" anarşist olan savaş karşıtları. .

önce şu sakat tespitini düzeltiyim:
bak ben kürt filan degilim. ama bu "operasyon" adı altında meşru gibi gösterilmeye çalışılan "müdahale"ye sonuna kadar karşıyım.
anarşist de degilim. savaş karşıtıyım evet ama bu sadece sıradan bi insanın içgüdüsel-vicdani tepkisi. herhangi bi "-izm"in peşinden koşmakla alakası yok. insan olmakla alakası var. insan haklarını savunmak için illa kürt olmak -ezilen taraf olmak- gerekmiyor. kendi bulundugum noktadan da görebiliyorum bazı şeyleri. biraz gözünü açarsan sen de görebilirsin.

sickbastard yazdı:
kimse sana "sen kürtsün al sanaaa" diyip yolda giden insanı öldürmüyor ki? ya da kürtlere "siktir olun gidin burada yaşayamazsınız" demiyor?

bu dediklerin tam olarak bu şekilde yapılmasa da buna benzer şeyler dolaylı yollardan yapılıyor. kendi dilinde konuşma, egitim alma, yayın yapma, haber alma hakkını ihlal ederek, onları temsil edecek partileri meclise sokmamak için baraj vs gibi çeşitli uygulamaları yasalaştırarak, demokrasiyi ihlal edici binbir türlü dalavereyle siyasal/ sosyal haklarını zedeleyerek..evet bunların bir kısmı AB kriterlerinin dayatmasıyla yavaş yavaş degisimler geciriyor. fakat hala insan gibi yasayamiyorlar. bu da onları isyana itiyor. bi insanın hayatsal fonksiyonlarını elinden almak için illa kafasına kurşun sıkıp öldürmek şart degil.

sickbastard yazdı:
madem siyaset yapabilceklerdi, 30 yıldır neden silahlılar ve insan öldürüyorlar?

madem siyaset yapabileceklerdi mi ???? ne siyaset yapmasından bahsediyosun sen ? daha 5-10 sene öncesine kadar "kürt" lafını kullanmak bile tabuyken ne siyaseti, ne meclise girmesi?? adamların varlıgı , etnik kimlikleri bile inkar edilirken ne "siyaset yapabilme"si?
evet onların da çareyi silahta bulmaları yanlış , tabii ki yanlış ama onları buna iten sebepleri de düşünmek lazım. şimdi "iyice kafalarını ezelim" dersek daha mı iyi olucak? "oh oh iyi oldu, iyi oldu" diyenlere söylüyorum bunu: şimdi her gün orda burda bombalar patlamaya baslayıp sokaga cıkamaz hale gelirsek daha mı iyi olucak?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 14:41 
Punkrocker²
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sickbastard yazdı:
nedense bu operasyona sadece pkkyla aynı fikirde olan kürtler karşı çıkıyor gözlemlediğim kadarıyla. ha bi de "çok fazla" anarşist olan savaş karşıtları. .

senin için "sınır ötesi" olan yerler o insanlar için, hele ki sınırda yaşayanlar için komşu köy, yan köy, az ilerisi, teyzelerinin amcalarının dayılarının köyleri
tabi ki karşı çıkacaklar operasyona
senin de yan mahalle bombalanıyor olsa sen de durun yapmayın derdin
bi işin bir noktası

diğer bi nokta, oralarda yaşayan insanların çoğu sınırın ardı ile sürekli ticari ilişki halindedir. hatta kimi yerlerin, bırakın köyleri, kimi şehirlerin kaçakçılıktan başka hiçbir geçim kaynağı yoktur. ve kontrol/denetim/bilgi dahilinde yapılır bunlar, devlet pek de karışmaz işin gerçeği bu küçük (mazot, sigara, telefon vs.) kaçakçılık işlerine

dolayısıyla oradaki insanların operasyona karşı olması çok doğal.
tabi varsa öyle bir "operasyon", ben pek inanmıyorum açıkcası da neyse ;

işin bir de büyük kaçakçılık (silah, uyuşturucu vs.) boyutu var ki hiç giremeyiz, PKK'dan girer, derin devlet-mafya ilişkisi falan derken oyak'tan çıkarız, benim gözüm kesmiyor, bu ülkede kimlerin eli kanlı tarih biliyor, şemdinli hafızaları tazeledi biraz...

bide çok fazla anarşist, az anarşist, birazcık savaş karşıtı gibi tanımlamalar hatalı, muhtemelen yanlış kullanıldığı için önüne "sıfat" gerektiriyodur bazen, hiç girmeyim ona da.

sickbastard yazdı:
amerika kalkıp gelip "saddam sende biyolojik silah var dediler, dur bakalım var mı?" diyerek ırağı işgal ederken nerdeydi bu savaş karşıtları?

aynı yerlerindeydiler, aynen ona da karşı çıktılar, tıpkı Filistin işgaline, Lübnan işgaline karşı çıktıkları gibi...

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 15:39 
Führer
 Profile bak

my red self yazdı:
önce şu sakat tespitini düzeltiyim:
bak ben kürt filan degilim. ama bu "operasyon" adı altında meşru gibi gösterilmeye çalışılan "müdahale"ye sonuna kadar karşıyım.
anarşist de degilim. savaş karşıtıyım evet ama bu sadece sıradan bi insanın içgüdüsel-vicdani tepkisi. herhangi bi "-izm"in peşinden koşmakla alakası yok. insan olmakla alakası var. insan haklarını savunmak için illa kürt olmak -ezilen taraf olmak- gerekmiyor. kendi bulundugum noktadan da görebiliyorum bazı şeyleri. biraz gözünü açarsan sen de görebilirsin.

bununla ilgili konuÅŸmak istemiyorum.

my red self yazdı:
bu dediklerin tam olarak bu şekilde yapılmasa da buna benzer şeyler dolaylı yollardan yapılıyor. kendi dilinde konuşma, egitim alma, yayın yapma, haber alma hakkını ihlal ederek, onları temsil edecek partileri meclise sokmamak için baraj vs gibi çeşitli uygulamaları yasalaştırarak, demokrasiyi ihlal edici binbir türlü dalavereyle siyasal/ sosyal haklarını zedeleyerek..evet bunların bir kısmı AB kriterlerinin dayatmasıyla yavaş yavaş degisimler geciriyor. fakat hala insan gibi yasayamiyorlar. bu da onları isyana itiyor. bi insanın hayatsal fonksiyonlarını elinden almak için illa kafasına kurşun sıkıp öldürmek şart degil.

yazdıklarımı okursan silahlanmak yerine diğer yolları denemeleri gerektiğini ve üstüne basa basa pkk nın bir terör örgütü olduğunu, belli bi probleme terörizmle karşılık vermenin teröre savaşla karşılık vermekten farklı olmadığını anlattım. ve bu ülkenin resmi bir dili var, türkçe. bu ülkede kimse türk değil ki? orta asyadan kim kaldı? karadenizliler lazca eğitim almak istiyorlar mı? ya da egede yaşayan rumlar rumca eğitim istedi mi? belçikada doğan bir kürt kendi dilinde eğitim isteyebiliyor mu?
neyse bunlar çok saçma. devlet orayla ilgili ayrı bi politika uygulamıştır evet, o onların öküzlüğü. bu ülkede haksızlık yaşayan herkes o zaman eline alsın silahı dağa çıksın, tamam?

my red self yazdı:
madem siyaset yapabileceklerdi mi ???? ne siyaset yapmasından bahsediyosun sen ? daha 5-10 sene öncesine kadar "kürt" lafını kullanmak bile tabuyken ne siyaseti, ne meclise girmesi?? adamların varlıgı , etnik kimlikleri bile inkar edilirken ne "siyaset yapabilme"si?
evet onların da çareyi silahta bulmaları yanlış , tabii ki yanlış ama onları buna iten sebepleri de düşünmek lazım. şimdi "iyice kafalarını ezelim" dersek daha mı iyi olucak? "oh oh iyi oldu, iyi oldu" diyenlere söylüyorum bunu: şimdi her gün orda burda bombalar patlamaya baslayıp sokaga cıkamaz hale gelirsek daha mı iyi olucak?

bi cümleyi alıp altına döşemişsin de orda ben başka bi olaydan bahsettim. siyaset yapamadılar evet. zaten orda siyasi anlamda uzun zamandır büyük yanlışlar dönüyor. ama asıl yanlış pkk diye bi oluşumun varlığıdır. hala kürt türk diyosun. olay o değil anladın? aç başka topic orda tartış, burda sınır ötesi operasyon demişsin, onu konuşalım. taraflarını iyice bellesin ama herkes, terör örgütü pkk ve türkiye. ok?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 15:49 
Führer
 Profile bak

CaC2 yazdı:
senin için "sınır ötesi" olan yerler o insanlar için, hele ki sınırda yaşayanlar için komşu köy, yan köy, az ilerisi, teyzelerinin amcalarının dayılarının köyleri
tabi ki karşı çıkacaklar operasyona
senin de yan mahalle bombalanıyor olsa sen de durun yapmayın derdin
bi işin bir noktası

diğer bi nokta, oralarda yaşayan insanların çoğu sınırın ardı ile sürekli ticari ilişki halindedir. hatta kimi yerlerin, bırakın köyleri, kimi şehirlerin kaçakçılıktan başka hiçbir geçim kaynağı yoktur. ve kontrol/denetim/bilgi dahilinde yapılır bunlar, devlet pek de karışmaz işin gerçeği bu küçük (mazot, sigara, telefon vs.) kaçakçılık işlerine

dolayısıyla oradaki insanların operasyona karşı olması çok doğal.
tabi varsa öyle bir "operasyon", ben pek inanmıyorum açıkcası da neyse ;

işin bir de büyük kaçakçılık (silah, uyuşturucu vs.) boyutu var ki hiç giremeyiz, PKK'dan girer, derin devlet-mafya ilişkisi falan derken oyak'tan çıkarız, benim gözüm kesmiyor, bu ülkede kimlerin eli kanlı tarih biliyor, şemdinli hafızaları tazeledi biraz...

bide çok fazla anarşist, az anarşist, birazcık savaş karşıtı gibi tanımlamalar hatalı, muhtemelen yanlış kullanıldığı için önüne "sıfat" gerektiriyodur bazen, hiç girmeyim ona da.

söylediklerinin bi çoğu doğru, ama tsk sivil hedeflerle ilgilenmediğini söylüyor her fırsatta. doğru-yanlış bilmiyorum, orada değilim. ama sen de bilemezsin, sen de orada değilsin. neyse, hele de şu sınır ticaretiyle ilgili hiçbişey konuşmak istemiyorum. pkknın gelir kaynaklarının büyük bi kısmı ordaki uyuşturucu trafiğiyle paralel. neyse.

CaC2 yazdı:
aynı yerlerindeydiler, aynen ona da karşı çıktılar, tıpkı Filistin işgaline, Lübnan işgaline karşı çıktıkları gibi...

doğru söylüyosun, ama hiçbişey değişmedi. savaş her zaman en kanlı haliyle yüzümüze vurmaya devam edicek. ama en korkuncu türkiyede çıkabilecek bi iç savaş ki oraya doğru gidiyoruz. genel olarak söylediklerimin temeli şudur:
1- pkk bi terör örgütüdür ve ortadan kaldırılmalıdır. bu akpnin oy kaygısı nedeniyle yaptığı bişey olsa bile destekliyorum.
2- kendi provokatörleri tarafından kürtler gereksiz gaza getirilip "türkler ve kürtler düşmandır" gibi hasta bi psikolojiye girmesin, öyle bişey yok. türkiyenin garezi pkk'yla sınırlıdır.

hepsi bu kadar. bu topicte başka bişey de yazmicam çünkü bi kaç sayfa sonra burada neler tartışılcağını tahmin bile edemiyorum..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 19:47 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

malta erigi yazdı:
pornoslut yazdı:
Pendore yazdı:

arkadaşa katılıyorum..bu olayın kürtlerle bi ilgisi yok.PKK'ya yönelik bişey,yapılması gerekiyodu iyide oldu.zaten PKK yüzünden kürtlerde rahat yaşayamıyo bu ülkede..

ikinizde bok yemissiniz. bu ulkede kurt sorununu tek cozecek olay pkknin silah birakip ozgur siyaset yapmasidir. yoksa orda oldurdugun 3-5 koylulerle bitmez bu is. bu memlekette 30 milyon kurtten bahsediya bunlar beser ona kendini patlatmaya baslarsa buyuk sehirlerde o zaman gorurum sizi. savas cigirtkani denyolar. bide ne ekmeginden bahsediyosunuz lan? hanginiz bi lokma bedava ekmek yedi turkiyede. duyanda sosyal bir devlet varda millete para veriyor ekmek alsin diye sanicak. eger bu memleketin ekmegini yediyseniz nerde yediniz soyleyinde amina koyim gidip yarim ekmek te biz yiyeyelim. cahil pezevenkler. sizin yaptiginiz ekmek muhabbetini mahmutpasa esnafi yapio. entellektuel birikiminiz bu kadar iste. babacigini komsuyla konusurken konusurken dinlersin sonrada gellir buraya yorum yazarsin. yarim akilli denyolar.

dusuncene sayqiliyim ama 1.si cahil diilim. 2. si pezevenk hic diilim denyoda diilim.sadece bu benim dusuncem 2 kere bence yazmisim bi bak bakalim.bence ne demek bide onu dusun..beles ekmek yiyememis olabiliriz.ama sonucta burda yasiyoruz buranin tasinda oturmanin hesabini kimse sormaz bize.sokaktada yasasan belese yasarsin.eer derdin beleslikse tbi.ama PKK sokakta yasayana bile huzur wermior.meclise qelsinler demissin.turklere karsi bi orgutun nasil turkiye meclisinde yer almasini dusunebilirsin.ama bak tekrar soyluorm bnlar benm fikirlerim.herkes kendi capinda haklidir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 20:37 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 12:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 21:15 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sickbastard görünüyor ki oldukça cahilsin; ufak tefek düzeltelim

1- barzani amerikan işgaline karşı çıkmadı; çünkü bu işgal kuzey ırak'ta barzani'ye kürt devleti kurma şansı tanıyacaktı; hatta bu amerika tarafından vaadedildi. türkiyeyle de bu iş çözümlenirse orada bir kürt devleti kurulacak. 2 ay kadar önce bir mit ajanı da basın açıklaması yapıp bunun saman altından böyle görüşüldüğünü açıkladı.

2- cac2 demiş ama tabii ki savaş karşıtları her zaman savaş karşıtıydılar; ırak işgalinde de yürüdüler. hiçbirşey olmadı demişsin; 1 mart 2003 idi; amerikan birliklerinin türkiyede konuşlandırılmasına yönelik tezkere reddedildi.(tezkerede türk askerinin ırağa gitmesi de sözkonusu idi) tam da bu esnada kızılaydan bakanlığa kadar insan doluydu.. yanlış hatırlamıyorsam yüzbinin üzerinde kişi katılmıştı eyleme. slogan "çıkarsa tezkere, meclis gitsin askere" idi. savaş karşıtları hiçbir şeyi etkilemiyor değiller yani.

3- "birkaç taneden başka büyük operasyon yapılmadı, hep pkk'nın ufak saldırılarına karşılık verildi.." demişsin. bu konuda bayağı bilgisizsin; ben sana söyleyeyim kaç tane büyük operasyon yapıldığını;
92 ilk büyük harekat; TSK açıklama yaptı; "PKK silahlı güç açısından bir daha kendini düzeltemeyecek kadar kayıp verdi."
diğer iki büyük harekat 95 ve 97de. tsk açıklaması; "... bölgenin karış karış gezildiği ve PKK'nın marjinal düzeye, yani eylem yapamayacak hale getirildiği bir harekâttır."
aslında yetkililer, 97 yılının tamamının kuzey ırakta geçirildiğini söylüyorlar.

4- evet orda bir yalnışlık var diyorsun; devletin güneydoğudaki politikalarının yanlışlığının farkındasın. sonra da "ama oradaki esas yanlış PKK" diye bitiriyorsun. böyle olmaz kardeşim. pkk kendi kendine hortladı da ordu ondan sonra güneydoğunun anasını sikmeye başlamadı. bu tarafların ikisi birlikte tırmandılar. dolayısıyla şimdi pkk yokolsun demeyle, silahlı kuvvetlerle işi bitiremezsin. bitiremediğinin resmi de ortadadır. sözde 92'de silahlı kuvvetler bitirmiştir... demek ki böyle olmuyor. bir adım sen atacaksın, bir adım o atacak ki çözüme ulaşılsın. şimdi yine celallenip "ne adım atacam lan" diye karşı çıkma. iki kere düşün. paragrafı baştan oku; pkk 3000 terörist, 5000 silah, 10000 bombadan ibaret bir terör örgütü değildir. pkk bir fikirdir ve fikirleri kurşunla yokedemezsin.

5- yalnız gaza gelmiş kürtler "türk-kürt düşmandır" demiyor; bunu söyleyen çok daha fazla gaza gelmiş türk var. hatta pkkyle alakası olmayan kürtlerin de türk düşmanı olmak için pkk propagandasına ihtiyaçları yok; etraflarından gördükleri düşmanlık onlara yeter.

bu konuları geçerbilirsek lazların neden isyan etmediğine sonra gireriz. (sen lazları uy daa diye konuşan türkler sanmıyorsundur umarım, lazca ayrı bir dil, dolayısıyla lazlar da ayrı bir millettir)

ve MALTAAA bırak bu forumu bırakıyom ayaklarınıı.. biz ne bırakanlar gördük. eroinden beterdir bu. piyan kaç kere gitti de döndü. ben de töbe ettimdi kaç kere.. neyse memlekete döndüğünde çaya da bekleriz!

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 26 Aralık 2007 21:52 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 12:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 58 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: