sickbastard yazdı:
nedense bu operasyona sadece pkkyla aynı fikirde olan kürtler karşı çıkıyor gözlemlediğim kadarıyla. ha bi de "çok fazla" anarşist olan savaş karşıtları. .
senin için "sınır ötesi" olan yerler o insanlar için, hele ki sınırda yaşayanlar için komşu köy, yan köy, az ilerisi, teyzelerinin amcalarının dayılarının köyleri
tabi ki karşı çıkacaklar operasyona
senin de yan mahalle bombalanıyor olsa sen de durun yapmayın derdin
bi işin bir noktası
diğer bi nokta, oralarda yaşayan insanların çoğu sınırın ardı ile sürekli ticari ilişki halindedir. hatta kimi yerlerin, bırakın köyleri, kimi şehirlerin kaçakçılıktan başka hiçbir geçim kaynağı yoktur. ve kontrol/denetim/bilgi dahilinde yapılır bunlar, devlet pek de karışmaz işin gerçeği bu küçük (mazot, sigara, telefon vs.) kaçakçılık işlerine
dolayısıyla oradaki insanların operasyona karşı olması çok doğal.
tabi varsa öyle bir "operasyon", ben pek inanmıyorum açıkcası da neyse ;
işin bir de büyük kaçakçılık (silah, uyuşturucu vs.) boyutu var ki hiç giremeyiz, PKK'dan girer, derin devlet-mafya ilişkisi falan derken oyak'tan çıkarız, benim gözüm kesmiyor, bu ülkede kimlerin eli kanlı tarih biliyor, şemdinli hafızaları tazeledi biraz...
bide çok fazla anarşist, az anarşist, birazcık savaş karşıtı gibi tanımlamalar hatalı, muhtemelen yanlış kullanıldığı için önüne "sıfat" gerektiriyodur bazen, hiç girmeyim ona da.
sickbastard yazdı:
amerika kalkıp gelip "saddam sende biyolojik silah var dediler, dur bakalım var mı?" diyerek ırağı işgal ederken nerdeydi bu savaş karşıtları?
aynı yerlerindeydiler, aynen ona da karşı çıktılar, tıpkı Filistin işgaline, Lübnan işgaline karşı çıktıkları gibi...