NORMALkerem yazdı:
sickbastard görünüyor ki oldukça cahilsin; ufak tefek düzeltelim
tanımadan etmeden kafadan cahil falan demişsin, eyvallah. cevap da yazmicaktım ama bu bu topiğe yazdığım son cevap olcak.
NORMALkerem yazdı:
1- barzani amerikan işgaline karşı çıkmadı; çünkü bu işgal kuzey ırak'ta barzani'ye kürt devleti kurma şansı tanıyacaktı; hatta bu amerika tarafından vaadedildi. türkiyeyle de bu iş çözümlenirse orada bir kürt devleti kurulacak. 2 ay kadar önce bir mit ajanı da basın açıklaması yapıp bunun saman altından böyle görüşüldüğünü açıkladı.
ben de bundan bahsettim, barzani karşı çıkmadı evet çünkü amerikanın ırağa girmesi onun yararınaydı. dikkatli okursan bununla ilgili karşıt bişey söylemedim.
NORMALkerem yazdı:
2- cac2 demiş ama tabii ki savaş karşıtları her zaman savaş karşıtıydılar; ırak işgalinde de yürüdüler. hiçbirşey olmadı demişsin; 1 mart 2003 idi; amerikan birliklerinin türkiyede konuşlandırılmasına yönelik tezkere reddedildi.(tezkerede türk askerinin ırağa gitmesi de sözkonusu idi) tam da bu esnada kızılaydan bakanlığa kadar insan doluydu.. yanlış hatırlamıyorsam yüzbinin üzerinde kişi katılmıştı eyleme. slogan "çıkarsa tezkere, meclis gitsin askere" idi. savaş karşıtları hiçbir şeyi etkilemiyor değiller yani.
evet, ama savaş olmadı mı? ıraklı siviller öldürülmedi mi? sen tezkere vermedin de ne değişti? asker zaten kuzeyde savaşmıyo mu? bununla ilgili "savaş karşıtları o zaman nerdeydiler" derken şuan da bu operasyonla ilgili savaş karşıtlıklarının bi işe yaramayacağından bahsetmiştim, savaş yanlısı bi adam değilim, bununla ilgili önceki sayfalarda çok fazla yazdım, bu farklı bişey.
NORMALkerem yazdı:
3- "birkaç taneden başka büyük operasyon yapılmadı, hep pkk'nın ufak saldırılarına karşılık verildi.." demişsin. bu konuda bayağı bilgisizsin; ben sana söyleyeyim kaç tane büyük operasyon yapıldığını;
92 ilk büyük harekat; TSK açıklama yaptı; "PKK silahlı güç açısından bir daha kendini düzeltemeyecek kadar kayıp verdi."
diğer iki büyük harekat 95 ve 97de. tsk açıklaması; "... bölgenin karış karış gezildiği ve PKK'nın marjinal düzeye, yani eylem yapamayacak hale getirildiği bir harekâttır."
aslında yetkililer, 97 yılının tamamının kuzey ırakta geçirildiğini söylüyorlar.
yine benim söylediklerimi söylüyosun. 92, 95 ve 97. bi kaç tane büyük operasyon. gerilla savaşı. bütün seneyi kuzey ırakta geçirmeye gerek yok işte. bugüne kadar bu şekilde uçaklarla nokta atışı yapıldı mı? askerler dağlara çıktı, öldürebildiklerini öldürdü, geri kalanlar bi sonraki büyük operasyona kadar tekrar yapılandı, genişledi, güçlendi. bu hep böyle oldu. tsk bitiremediği için bitmedi değil olay, daha derin sen de biliyosun.
NORMALkerem yazdı:
4- evet orda bir yalnışlık var diyorsun; devletin güneydoğudaki politikalarının yanlışlığının farkındasın. sonra da "ama oradaki esas yanlış PKK" diye bitiriyorsun. böyle olmaz kardeşim. pkk kendi kendine hortladı da ordu ondan sonra güneydoğunun anasını sikmeye başlamadı. bu tarafların ikisi birlikte tırmandılar. dolayısıyla şimdi pkk yokolsun demeyle, silahlı kuvvetlerle işi bitiremezsin. bitiremediğinin resmi de ortadadır. sözde 92'de silahlı kuvvetler bitirmiştir... demek ki böyle olmuyor. bir adım sen atacaksın, bir adım o atacak ki çözüme ulaşılsın. şimdi yine celallenip "ne adım atacam lan" diye karşı çıkma. iki kere düşün. paragrafı baştan oku; pkk 3000 terörist, 5000 silah, 10000 bombadan ibaret bir terör örgütü değildir. pkk bir fikirdir ve fikirleri kurşunla yokedemezsin.
söylediğim bi cümleye takılıp kalmışsın. esas yanlış pkk derken silahlanıp dağa çıkamanın yanlış olduğundan bahsettim. bu savaş değil mi? hani savaş istemeyenler? söylediklerinin "haa bu adamların fikirleri sağlam, o zaman savaşabilirler, diğerleri petrol için geliyo savaşmasınlar" demekten farkı yok. 30 yıldır neden siyaset yapmadılar sorusunun da asıl sebebi olan bitenden habersiz olmam değil. en başında silahlanıp dağlara çıkmak yerine diğer partiler gibi kurallara kanunlara uygun düzgün bi parti kurup hiçbir terör örgütüne bağlı olmadan gerçekten de ordaki halkın gerçek problemlerini meclise taşıyıp sorunlarına çözüm bulamazlar mıydı? pkk'yla ilgisi olmadığı halde kapatılan, kürt hakları savunan bi tane parti örnek verebilir misin?
NORMALkerem yazdı:
5- yalnız gaza gelmiş kürtler "türk-kürt düşmandır" demiyor; bunu söyleyen çok daha fazla gaza gelmiş türk var. hatta pkkyle alakası olmayan kürtlerin de türk düşmanı olmak için pkk propagandasına ihtiyaçları yok; etraflarından gördükleri düşmanlık onlara yeter.
evet hiçbir türk de kürtlere karşı galeyana gelmesin. ellibin kere yazdım türk-kürt birbirine düşman değildir, olay pkk'dır diye. asıl önünüze konulan ve yemeniz beklenen ve en tehlikeli olan şey bu. bunu da desteklediğimi söylediğimi sanmıyorum.
NORMALkerem yazdı:
bu konuları geçerbilirsek lazların neden isyan etmediğine sonra gireriz. (sen lazları uy daa diye konuşan türkler sanmıyorsundur umarım, lazca ayrı bir dil, dolayısıyla lazlar da ayrı bir millettir)
ordaki olay sadece lazca değildi, söylediklerime nerden baktığına göre değişir tabi. orda rumcadan da bahsettim, diğerlerinden de. lazcanın ayrı bi dil olduğunun ve lazların ayrı bi millet olduğun farkındayım, sağol.
ve dediğim gibi, bu söylediklerime cevap yazmamanı umuyorum, çünkü ben cidden çok sıkıldım bütün bunları otuzbin kere tekrar tekrar yazmaktan ve bu topicte bana küfür de etsen cevap yazmicam artık.