namaza yenı başlıyan piyan efendinin başına gelen !
piyan ve oğlu dışarda eşşeği gezdirirken ezan okunmuş
piyan oğluna demiş ki, oğlum eşşekle beraber sen şu köşede dur, ben hemen namazı kılıp gelicem demiş
allahuekber diyip namaza imamla baÅŸlar (tekrar)
allahuekber diyip tekrar baÅŸlar
allahuekber der tekrar baÅŸlar
tekrar, tekrar, tekrar derken
bakmış kı namazı kıl kıl bitmiyor,hoca sureklı allhuekber diyip namazı başa çekince,hoca'nın aklı sıra kendisiyle ile inat ettiğini düşünerek,namaz arasında selam verince hemen dışarı çıkarak oğluna seslenir
- oğlum bu iş inada bindi eşşeği sıkı bağlar der
baÅŸka bir tane daha vaaaaaaaarrrrrrrr
şemsi tirmizi hazretlerinin vaka'sı
zamanın araştırmacılarından olan piyan efendi tirmizi hazrtelerine 3 soru sormak için kapısına dayanır ve 3 sorusunu sormaya başlar
-efendim allah var dersiniz ama görünmez sizde buna inanırsınız bu nasıl olur ?
- şeytanı ateşten yarattık yine ateşle azap vereceğiz dersiniz bu nasıl olur der ?
- bırakın insanlar istediklerini yapsınlar neden din diyip insanları özgur bırakmazsınız ki die sorar ?
Tirmizi hazretleri bu sorulardan sonra elinde bulunan kerpiçle piyan efendinin kafasına vurur,piyan efendi, bu darbeden sonra zamanın kadısına şikayete gider,kadı bunun üzerine tirmizi hazretlerini çağırır olayı anlatmasını ister....
tirmizi hazretleri baÅŸlar derki;
-efendim bana şeytanı ateşten yarattığımız ve yıne nasıl ateşle azap vereciğimiz sordu,oysa kerpiçte topraktan yapılmadır ama kafasına vurunca acı vermiş.
-sonra allah var dersiniz ama görünmez buna nasıl inanırsınız die sordu,şimdi bize acısını göztersın inanalım der
-diÄŸer sorusu ise bırakın ınsanlar istediÄŸini yapsınlar neden özgür bırakmıyorsunuz die sorunca bende kerpiçle kafasına vurdum,istediÄŸimi yaptım der….
Piyan efendi’de kafasına yediÄŸi kerpiçle 3 sorunun cevabını almış olur