Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Eylül 2008 19:54

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 61 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 12:46 
Hardliner
 WWW  Profile bak

saint demek aziz demek. aazizde tanrı tarafından kutsanmış erkeklere verilen ad.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 13:36 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

boktan_nick yazdı:
saint demek aziz demek. aazizde tanrı tarafından kutsanmış erkeklere verilen ad.

Bire bir sözlük karşılığı olarak doğru.

Çeviri yaparken adapte ettiğin zaman "hazreti" daha uygun düşer.

Mesela, Aziz Eyüp Sultan diye translation yapamazsın. (Eyüp Sultan da bizim azizimizdir bir nevi).

Mesela,

Star Wars. "My master Yoda" yı nasıl çevirip Türkçe'ye adapte edeceksin?

Üstadım Yoda,
Ustam Yoda,
Efendim Yoda,
Hakimim Yoda,
Erbabım Yoda,
Pirim Yoda,
Öğretmenim Yoda,

Yanlış adapteyle koskoca Jedi'yı birr anda ilkokul öğretmeni yapabilirsin.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 14:01 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:
Bu başlığa osuruktan nem diye de parantez açabiliriz.

"Türkleştirme hareketi" sabahları okunan bir anda mı kaldı sadece?

Ermeni okulunda "ne mutlu türküm" diyene demişler de Türk olmuşlar.

Kör göze parmak.

O zaman şunu söylüyim. Okulun Tabelasında koskoca "Ermeni" ,"İtalyan", "Saint" yazıyor. Madem bu kadar sert bir ""Türkleştirme hareketi" var sıfatların kullanılmasını yasaklarlardı.

Ayrıca,

"Saint" ile başlayan onlarca okul var. Türkçe meali "hazreti" demektir.

Türkiye'de Hazreti...Diye başlayan bir okul var mı?

Türkiye'de madem bir türkleştirme var bu hoşgörü niye.

Sonra MAdem bir Türkleştirme hareketi var. Her Şirket'in, Banka'nın, bakkalın...vs başına Türkiye, Türk ibaresini koymak zorunlu olsun.

Koyamazsınız çünkü BAkanlar Kurulu İzni gerekir.
Ama azınlıklar istediği zaman istediği ülkenin ismini sıfat olarak tabelaya yazabilirler.

Zorlama konu olmuÅŸ maalesef.

katılıyorum sana.. saint benoit fransız liselerinin arasında en eski olanıdır.. bu okullar kapitülasyonlardan sonra yapılmıştır.. ve sonuçta azınlık olsun olmasın hepsi aynı olmak zorunda yoksa ayrımcılık olmaz mıydı? sonuçta bu insanlar türkiyede yaşıyorlar.. istemeyen söylemez.. değil mi ama?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 14:46 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

okulların ismine bu kadar takılmak gereksiz ben de bu yabancı okullardan birinde okuyorum okulda cevşen takana da haç takana da durduk yerde sınıfa türk bayrağı asana da laf ediyolar ayrıca liseyle ilkokulu karşılaştırmak andımız konusunda saçmalıktır

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 23:54 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Yazın soğuk hava üfleyen klima sistemleri dışarıdaki nemi toplayarak çalışır.
Örneğin;Sıcak bir mevsimde otobüslerdeki klimalar otobüsün kapalı hacmindeki nemi toplayarak yerine soğuk hava üfler. Bu sayede ortamın ısısı düşmüş olur.
Toplanan nem, sisteme dahil olan bir kabın içinde birikerek suya dönüşür. Toplanan su görünüşte berrak ve temizdir. Lakin kabın içerisinde biriken suyun muhteviyatı, nefes, ter ve nemli dübür çeperinden çıkan osuruk miktarınıda kapsar.
Dolayısıyla kapta görmüş olduğumuz memba suyu kıvamındaki likitin içerisinde, eser miktarda "osuruk nemi"de bulunmaktadır.
Ümütte başlığı açarken bu küçük noktaya değinmiş..
Toplaya, toplaya gidiyoruz iÅŸte..
"Osuruktan Nem Kapmak" deyipde geçmemek lazım..

"Saint" in ilk karşılığı olan "Aziz"; Hristiyan kültürüne ait özel bir kavramdır.. O yüzden hazret deyip geçemeyiz.. Ya da gidip'de sizin bu Papazlara bizim oralarda İmam diyoruz diyemeyiz.
ikiside din adamı olmakla birlikte; İmam, İmamdır. Papaz ise Papazdır..
Fazla da zorlamaya gelmez..
Ayrıca türkiye de ; isminin önünde "Aziz" olan okullar'da vardır..
Misal;Gümüşhanenin Kelkit ilçesindeki "Aziz İlköğretim okulu" gibi..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 27 Aralık 2007 23:55 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Yazın soğuk hava üfleyen klima sistemleri dışarıdaki nemi toplayarak çalışır.
Örneğin;Sıcak bir mevsimde otobüslerdeki klimalar otobüsün kapalı hacmindeki nemi toplayarak yerine soğuk hava üfler. Bu sayede ortamın ısısı düşmüş olur.
Toplanan nem, sisteme dahil olan bir kabın içinde birikerek suya dönüşür. Toplanan su görünüşte berrak ve temizdir. Lakin kabın içerisinde biriken suyun muhteviyatı, nefes, ter ve nemli dübür çeperinden çıkan osuruk miktarınıda kapsar.
Dolayısıyla kapta görmüş olduğumuz memba suyu kıvamındaki likitin içerisinde, eser miktarda "osuruk nemi"de bulunmaktadır.
Ümütte başlığı açarken bu küçük noktaya değinmiş..
Toplaya, toplaya gidiyoruz iÅŸte..
"Osuruktan Nem Kapmak" deyipde geçmemek lazım..

"Saint" in ilk karşılığı olan "Aziz"; Hristiyan kültürüne ait özel bir kavramdır.. O yüzden hazret deyip geçemeyiz.. Ya da gidip'de sizin bu Papazlara bizim oralarda İmam diyoruz diyemeyiz.
ikiside din adamı olmakla birlikte; İmam, İmamdır. Papaz ise Papazdır..
Fazla da zorlamaya gelmez..
Ayrıca türkiye de ; isminin önünde "Aziz" olan okullar'da vardır..
Misal;Gümüşhanenin Kelkit ilçesindeki "Aziz İlköğretim okulu" gibi..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 11:43 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

tabi yaa!! okumak istemiyolarsa ağzını oynatsınlar. askere gitmek istemiyenler gözünü kapatsınlar. hatta askerde insan öldürmek istemeyenler ateş etmesin "dıkş, dıkş" diye ses çıkarsın. kurşun yerse de ölmesin, ölü taklidi yapsın. akp'yi sevmeyenler akp yokmuş gibi yapsın. çok güzel taktik. o okulların müdürleri okutuyormuş onlar takmıyormuş biz niye takıyoruz? milli eğitim bakanlığı okutacaksın diyecek de o okulun müdürü okutmayacak. teftiş kurulu diye de bişey yok di mi, müfredat da yok, isteyen çıkabiliyo dışına... ne kadar güzel bi dünyada yaşıyoruz haberimiz yok.. sağolsun okan bize gösteriyor. (ayrıyeten istemeyen okumasın ne demek? kimden bahsediyoruz? 7 yaşındaki çocuk orada ezberletilen şeyin ne kadar muhakemesini yapabiliyor, nasıl istemiyormuş?)

bu arada; azınlık okulu dediğinizin ne olduğunu da tam anlamadım. istanbuldaki fransız liseleri değildir herhalde. çünkü oralarda birebir fransız eğitim sistemi o müfredata göre uygulanır ve and da içirilmez, istiklal marşı da okutulmaz. hangi okullardan bahsdediyoruz?

ayrıca o okulun müdürü benim çok umrumda değil; türk okullarında da andın okutulması saçmalıktır. herkesin bir ağızdan ülküsünü dile getirmesi, bunun içinde türklük geçmesi de zorunlu zaten. çünkü and dediğin, herkesin bir ağızdan bağırarak okuduğu, daha çok ordu uygulamalarına benzer bir olaydır. bunun içinde de "ne mutlu türkiyeliyim diyene" gibi ılımlı bir ifade geçemez.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 11:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bence hiçbir okulda okunmasına gerek yok.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 12:12 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

NORMALkerem yazdı:
tabi yaa!! okumak istemiyolarsa ağzını oynatsınlar. askere gitmek istemiyenler gözünü kapatsınlar. hatta askerde insan öldürmek istemeyenler ateş etmesin "dıkş, dıkş" diye ses çıkarsın. kurşun yerse de ölmesin, ölü taklidi yapsın. akp'yi sevmeyenler akp yokmuş gibi yapsın. çok güzel taktik.

züper yakalamışın.. :lol:

zianın dediğ'de doğru..
andını marşını bi yana koyalım.. ben kendim ilkokul 4. - 5. sınıfa kadar atatürk'ü süpermen, betmen gibi bir şey sanıyordum..
hala da hatırlarım... türkiye haritasının tam göbeğinde; atına binmiş, başında kalpak, elinde kılıçıyla cüsseli bir insan olan atatürk batı istikametine doğru tek başına kılıç sallayarak yunanlıları izmire kadar kovalayıp ordan da denize döküyordu.. çocuk aklı işte 8)
bu tamamen; -sistemin kendine olan güvensizliğinden kaynaklı- asimilasyon politikalarının ürünüdür..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 14:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

NORMALkerem yazdı:

bu arada; azınlık okulu dediğinizin ne olduğunu da tam anlamadım. istanbuldaki fransız liseleri değildir herhalde. çünkü oralarda birebir fransız eğitim sistemi o müfredata göre uygulanır ve and da içirilmez, istiklal marşı da okutulmaz. hangi okullardan bahsdediyoruz?

ermeni okulları kastediliyo ayrıca fransız okullarında fransız eğitim sistemi falan uygulanmaz, istiklal marşı okunur. pierre loti midir nedir ni orda öyle fransız müfredatı marş okumama

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 14:58 
General
 Profile bak

bildigim kadarıyla konsolosluklara direk baglı okulların bizim meb in zorunlu tuttugu uygulamaları yapma gibi bi zorunlulugu yok.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 15:51 
Dead Kennedy
 Profile bak

bu olaya azınlık okullarında ne gerek var ben turk değilim ki acısından bakmak yerine
tum okullarda buna gerek var sacmalık ,and içmek isteyen kendi kendine yemin etsin ,and içsin diye bakmak gerek.

ayrıca madem okullarda okunuyor,vilayet binalarında hukumet konaklarında vb resmi kuruluslarda calısanlar da
pazartesi sabahı cuma aksamı sıraya girip istiklal marsı okusun.hatta metnin içine calıp cırpmayacagım,işimi adam gibi yapacagım,gelenlere duzgun duyacagım gibi mısralar ekleyerek hergun sabah bu insanlar da and içebilir.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 15:57 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nicholai hel yazdı:
ayrıca madem okullarda okunuyor,vilayet binalarında hukumet konaklarında vb resmi kuruluslarda calısanlar da
pazartesi sabahı cuma aksamı sıraya girip istiklal marsı okusun.hatta metnin içine calıp cırpmayacagım,işimi adam gibi yapacagım,gelenlere duzgun duyacagım gibi mısralar ekleyerek hergun sabah bu insanlar da and içebilir.

evet evet çok haklısın onlarada okutsunlar. unutmuşlardır kaç yıl geçmiş

Acı çekmek bir yanlış anlamadır

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 16:23 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

nikolay'ın öneriside güzel..

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 19:10 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

..

En son malta erigi tarafından, 29 Aralık 2007 12:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 21:53 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

andımız yerine mustafa sandal onun arabası var okusunlar ayrılıkcıların gonlu ferah olsun

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 28 Aralık 2007 22:03 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya azınlık okullarında bole bişey yapılması saçma olur ordaki öğrenciler okumak zorunda deil bizim yurtdışında zorunlu olmadımız gibi yani böle bişe zorunlu olmamalı almanyada da türklerin okuduğu okullar var yani onlarda alman marşımı okusun çok saçma böle şeymi olur yaa

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Aralık 2007 04:19 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya mantıksal olarak zaten ne mutlu türküm diyene ermeni olan birinin mutlu olması düşünülemez. okuması da bu açıdan çok saçma. üst kimlik yaratmak isteminin bir parçası.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Aralık 2007 04:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

zaten benim bildiğim başka ülkelerde her hafta başı ve sonunda ulusal marş okuma olayı yok
andımız gibi bişeyin de örneği olmadığını sanıyorum

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 29 Aralık 2007 23:14 
Punkrocker²
 Profile bak

and içince noluo aq.
yapmayak lan çarpılırızmı dicekler büyüyünce

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Aralık 2007 17:28 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ya bu arada avatarındaki resim süperrrr:D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 30 Aralık 2007 18:12 
Punkrocker²
 Profile bak

:D :D :D

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Aralık 2007 14:52 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Onnnnaaa yazdı:
andımız yerine mustafa sandal onun arabası var okusunlar ayrılıkcıların gonlu ferah olsun

hala kafan basmiyo dimi ne oldugumuzu. ayrilikciymis. tam aksine birlestiriciyiz biz denyo. sinirlar ulkeler devletler olmasin, herkes istedigi yerde istedigi komunde yasasin diyoruz. senin sucun degil tabi. 12 eylul bu neslin amina koydu. hicbir siyasi gorusu olmayan, tv den gasteden ne okursa onu savunan bir nesil. aslinda bilisim cagindayiz internet gibi bir guzellik var. istedigin her bilgiye ulasabilirsin ama ulasmak isteyen kim. devletimizin hukumeti ordusu medyasi en guzelini bilir ve yapar bizim icin diyorsunuz ve onlarin agzindan komnusuyorsunuz buraya gelip.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Aralık 2007 15:02 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lahmacun yazdı:
and içince noluo aq.
yapmayak lan çarpılırızmı dicekler büyüyünce

anlatayim ne oluyor. 6 yasindan 17-18 yasina kadar hergun yemin ediyorsun. sana zararsiz gorunebilir ama bu tekrar tekrar yemin etmeler bilincaltina yerlesiyor. bir nevi beyin yikama. hatta bir nevi degil kesinlikle beyin yikama. cunku yemin ediyorsun boru degil. kabaca bir hesapla 3000 in uzerinde kadar yemin ediyorsun. birine 40 defa orospu dersen orospu olur diyorlar ya, 3000 kusur kere varligim turk varligina armagan olsun deyince, armagan oluyor iste.o yuzden insanlar olume bayram havasinda yollaniyor. omuzlara aliniyor, el ustunde tutup hoplatiliyor falan. evet hepsi olmuyor sadece ufak bir kismi ama emin ol o olenlerde hoplatilarak omuzlara alinarak askere giden insanlar. simdi anladinmi and icince ne oluyor. koka kola icmeye benzemiyor dimi?

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı:
İletiTarih: 31 Aralık 2007 15:06 
Punkrocker²
 Profile bak

zararsız diyen olmadı.
ne kadar gereksiz biÅŸe olduÄŸundan bahsetmiÅŸtim.
demek istediÄŸim o zaman kafam basmadan yemin ediyodum ama ÅŸu an sikimde deÄŸil

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 61 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: