okan yazdı:
YÖK'un hangi mekanizması ile üniversitelerin bilim yapamadığını anlatabilir misin?
Madem buraya geldik onu konuşalım.
Bütçe ayırmak konusunda, Sadece İstanbul Üniversitesi 17 taşra üniversitesinin bütçesi kadar bütçe almış. Yani bu taşra üniversitelerinin tek geliri bu bütçe. Peki bu üniversitede okuyan daha doğrusu okuyamayan ögrencilerin, bilimden yoksun liseden bozma üniversitlerde 4 yılını boşa harcayan ögrencilerin işsiz kalması sosyal devlete sığar mı? Açılan bu sadece binadan ibaret adı üniversite olan yerlerde ögrencileri kandırmanın adı sosyal devlet maskesi altında dolandırıcılıktır.
Bu pıtrak üniversiteleri YÖK mü açıyor, oy peşindeki hükümet mi?
Hayır öyle bir açılım varki burda snki üniveristelerin daha da sağlam ilim yapabilmesi için sadece tek yolun paralı yapmak tek çözümmüş gibi!!
Tamam YÖK 'nedir altındaki tüm üniversitelerin işlerini denetleyen bir organ değilmidir!
Ve Canı istediğinde istediği öğretim görevlisine soruşturma açma yetkisine sahip değilmidir!Evet!Bunun etkileri Fizik,Kimya gibi dallarda görülmese bile diğer Sosyal dallarda etkisi daha rahat görülebilir!
Tamam zaten biz şu an yaşadığımız T.C 'de sosyal devlet olduğunu iddaa etmedim!Sadece anayasa üzerinde öle ve bunun böyle olmasını dile getirdim!
İkinci olay ise eğer üniversitelerin daha iyi şartlara sahip olmalarını istiyor ise bunun en iyi çözümü bütçenin önemli bi kısmınını savunmaya değil eğitime ayırmaktır!
Üniversitelere kendi özerkliklerini vermektir!YÖK'ü kaldırmaktır!