Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Temmuz 2008 00:19

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: ülke ekonomisi ne olacak?
İletiTarih: 12 Ocak 2008 20:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

XmuratX yazdı:
türkiyenin ekonomisi öbür avrupa ülkerlerine bakarsak cok saglam, türkiye batabilir dersenizki demek bütün avrupa ve bütün dünya batabilir, borc cok yüksek degil, türkiyenin asgari ücret cogu avrupa birligi ülkelerden yüksek ve milli gelir yüksüyor. hükümetimiz herseyi dogru yapiyor, medyalar size sanki dünya batacak gibi haberler veriyor. yazin türkiyedeydim secimlerde öyle birsey görmedim, okadar bir partiye karsi yapilan propaganda baska hic bir yerde yoktur.

sende akp almanya genclik kollari baskani gibi konusuyosun. sana baska bi yerde daha aciklamistim ekonomik durumu. milli gelirin yükselmesi diye birsey yok. zenginin daha zengin olması diye bisey var. milli gelirin yüzde 50'sinden fazlası nüfusun %20lik kesimine ait.zengin kesime yani. ee geriye kalan yüzde 80'e ne kalıyor hesaplarsın heralde. ben işletme okuyorum az çok bu konularda mürekkip yalamışlığımız var. normal şartlarda cari oran 4ün üstünde olursa ekonomik kriz olma ihtimali çok yüksek. şu an türkiye de bu oran 7.5 . ayrıca asgari ücret daha yüksek demişsin diğer ülkelere göre nasıl aynı kefeye koydun anlamıyorum. ordaki alım gücüyle buradaki bir mi? en pahalı elektirik doğalgaz bizde. inanılmaz vergiler bizde. osuruktan bile vergi alınıyor. yaşam şartları belli elmayla armudu aynı kefeye koymuşsun. eminim avrupa da böyle değildir. daha demin tv de izledim mmura 17 ytl zam yapılmış (yüzde 4 sanırım) elektirik su doğalgaz faturasına ise yüzde 20. bilmiyorum daha neleri yazayım sayfaları bulur. sizin ordan tozpembe gelen şey bizim burda kapkara. bilmem anlatabildim mi.

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re: ülke ekonomisi ne olacak?
İletiTarih: 13 Ocak 2008 14:29 
bu soruya en guzel cevap ' yarragi yiyecek' olur. bir kere yetele cok degerli gercek degeri bu degil. bir kac ay evvel turkiyedeyken turbanlinin teki essek yukuyle dolar aliyordu, isi biliyor. bu bir yerden patlak vericek artik buyukanit abdullahin kafasina anayasa mi atar ne olur bilemem. ama ayni bok yine olacak bir sabah bir kalkacaksiniz doviz 2 katina firlamis. iste o zaman gogsunuzu dovmeye baslayin 'yetis ya Ali' diye.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 27 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: