Türk Punk Forum

KaraşimşeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 30 Ağustos 2008 04:43

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: bu firmayı boykot edin!!!
İletiTarih: 23 Ocak 2008 13:15 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

Bilmem haberiniz varmı ama Yörsanda çalışan işçiler sendikaya üye olup işten atıldıkları için yaklaşık 2 aydırdır büyük bir direniş gösteriyorlar. Fakat bu eylem sermayenin borazancıbaşısı medaya tarafından görmezlikten gelinmekte.. 400 küsür yörsan emekçisinin daha insanca bir yaşam isteğiyle sendikaya üye olmasıyla gelişen direnişleri medyada yer bulamamakta. Fakat islamcı kimliğiyle bilinen yörsan firmasının verdiği ilanlar ise nispet yapar gibi çarşaf çarşaf çıkmaktadır. Verilen ilanlarda işçiler sendikalı olmak istedikleri için teröristmiş gibi gösteriliyor.. önce 80 işçiyi attılar ardından işten çıkarılmalara destek vermek için üye olan diğer çalışanlarıda bu karda bu kışta kapının önüne koydular.. işçiler ise haklarını almakta kararlı.. patronun direnişi kırmak için çalışmaya çağırdığı eski işçiler, fabrika yerine direnişte olan işçilerin yanına gidiyorlar ve her gün sabah 07.00’den akşam 17.00’ye kadar direnişte olan arkadaşlarının yanından bir an bile olsun ayrılmıyorlar.. bugün medya görmezden gelse bile yörsan işçileriyle büyük bir dayanışma ağı oluşturulmaya başlandı bile..
direnişlerinden dönmeyecekler; kararlılar..
herkesi yörsan mamüllerini kullanmamak üzre boykota çağırıyorlar..
emeklerinin bedelini istiyorlar..
suç işlemediklerini, sendikal haklarını kullandıklarını söylüyorlar. ve haklılarda

işten atılan 400 küsür işçilerin kendi ağzından anlattıkları ve halen sürmekte olan direnişin öyküsü:

"17.8.2000 tarihinde yörsan a.ş. ye depocu olarak girdim. daha girdiyim gün bana bir sure kağıt imzalattılar ve bu kağıtları imzalamazsam işe alınamayacağımı söylediler. bu evraklardan biride istifa mektubum du, bende mecburen imzaladım. işe mevsimlik işci adıyla başlatıldım. işe başladığım ilk 6 ay sigorta primim ödenmedi. sigortaya 2001 şubat ayında sigortaya girişim yapıldı.

”eşim doğum yaptı doktora yalvardım ne olur çocuğu haftalık iznim de sezeryanla alın diye çünkü biliyorum doğum izni de verilmeyecekti. benim en doğal hakkım eşimin doğumun da yanında olmak ona destek vermek ama maalesef bu böyle olmuyor du yörsan a.ş. de verilecek cevap belliydi patron tarafından ne ölünüz bitiyor ne de diriniz. yörsan a.ş.de personel müdürü sıfatında olan insanlar izin veremezler işe adam alamazlar fabrikada ne yapılacaksa hepsine hacı lakaplı izzettin yörük karışırdı ve kimse ona gidip izin isteyemez, izin veremez ve hatta işe adam bile alamaz.”

“mevsimlik işci olduğum için sigorta primlerim 10 ay ödendi 2 ay sigortadan çıkışım yapıldı bunun da amacı kıdem tazminatımın ödenmemesiymiş. ve bu olay diğer senelerde de devam etti. ben ve benim gibi diğer arkadaşlar‘ada aynı uygulama yapıldı, insanlar evine bir lokma ekmek götürmek için mecburen buna katlanıyordu. ben 19.8.2001 de düğün yaptım ve bana 1 gün bile düğün izni verilmedi o gece sabaha karsı saat 04:00 de düğünüm bitti ve ben sabah 06:30 da işe gittim”.

”içeride baskı hat safhada insanların işe giriş saati belli ama çıkış saatleri belli değil hiçbir sosyal hakkı yok işe gelirler 12-13 saat çalışılır, iş bitmeden asla ve asla işi yarım bırakamazsın ne zaman iş bitecek o zaman çıkabilirsin eğer iş 8 saat te biterse işveren muhakkak bir iş çıkarır ve işçiyi 10 veya 12 saat tutar. bu iş yerinde etten püften sebeplerle işçi kıyımı meşhurdur her sene yılbaşına yakın muhakkak aramızdan belirlediği birkaç işçiği çıkarırdı. işçilerin psikolojisini bozar dı buda eyvah yine yılbaşı geliyor acaba aramızdan kimi temizleyecek diye. “

”hiç unutmam senesini tam olarak hatırlayamıyorum ama 2002 olabilir fabrikayı kuran bu işyerine alın terlerini döken yeri geldiğinde evine bile gitmeyen inşaat işçileri vardı yörsan bünyesin de çalışan, onlara bir sözü vardı patronun sadece onlara değil bizler de dahil olmak üzere bu fabrikayı siz kurdunuz sizin eşleriniz de bu fabrika bitince burada sizlerle beraber çalışacak bunun sözünü vermişti ve iş garantisi veriyorum demişti hani nerede o sene sonunda çok büyük bir işçi kıyımı oldu şimdi işçi arkadaşlarımla beraber anayasal hakkımız olan sendikaya üye olduk ve işten atıldık.”

“çalışırken kolum çıktı. beni özel hastaneye götürdüler. ne kadar iyiler diye düşündüm. oysa sigortamı yapmadıkları için devlet hastanesine götürmemişler. sonra da ‘işimize yaramazsın’ diyerek işten çıkardılar”

”biz bu fabrikaya ortak olmak istemiyoruz sadece sosyal haklarımızı istiyoruz. biz bu fabrikanın bacasının tütmesini istiyoruz iş barışı istiyoruz ama bunun yanında da sağlıklı ve güvenceli iş garantisi istiyoruz. iş arkadaşımın parmağı kopar iş yerinde hastaneye giderken zorla üzerindeki iş elbisesi çıkarılır sivil elbiseleri giydirilir ve yolda tembihlenir evde odun keserken oldu diyeceksin hastanede rapora öyle yazdırılır ve o sakat parmaklarla yine iş yerine getirilir ve çalıştırılır. aksi bir şey söylediği taktirde işin den olur.”

”mahkemeye verse şahit bulamaz çünkü herkes ekmeğini kaybetme riskini alamaz bunu mahkemeye verecek olan insan da bildiği için pek bir şey yapamaz.”

”bunun gibi daha bir çok örnekler vardır. yörsan da birde şu vardı patron eğitim seviyesi düşük insanları daha çok tercih ediyordu işe alırken çünkü onları sindirmek onlara baskı kurmak daha kolay olduğunu biliyordu eğer eğitim seviyesi biraz yüksek ise sen benim işime yaramazsın diye kapıdan geri çeviriyordu.”

”artık işçi sınıfı uyandı bu zulüm ve baskıları kırmak için bütün işçilerin birlik ve beraberlik içinde bölünmez bir bütün olduğu takdirde hiçbir gücün karşısında duramayacağını öğrendi. buda örgütlenme ile olacağını ve sendikalaşma olduğunun bilincine vardı. bizler yörsan da çok büyük bir işi başardığımıza inanıyor ve diyoruz ki

yaşasin sendika mücadelemiz…."

"burda iş o kadar ağır ki bacı, yüksek okulda okuyanlar barınmaz burda, kimse ezdirmez kendini çünkü bu kadar. bu hacı öyle bir adamdır ki, en kafir adamdan bile böyle küfür işitmedim ben. her daim ağzında küfür, her daim küfür... işçi dövmeye de kalkar bu haa, hiç ofisinde durmaz, hep işçilerin arasında. hepimizi de tanır tek tek. gelir arada sırada arkadan omzuna vurur; " ha mehmet ha, daha hızlı daha hızlı, hay koçum helal olsun sana" nasıl bir etkisi varsa hipnoz olursun, bir bakarsın canın çıkmış yorgunluktan ama iki katı iş yapmışsın."

"sabit bir işi yok kimsenin, diyelim elindeki süt taşıma işini bitirdin, hacı bizzat kendi gelir; "hadi hasan, hadi koçum, kanalizasyon patlamış bir koşu yapın da gelin.". başka şehre gitsem işsiz kalmam ben. sayesinde o kadar çok iş öğrendim ki sağlığımı kaybede ede.."

" daha geçen yıl "çürüdü bunlar işe yaramaz diye işten attıkları adamı yerimize aldılar ve çavuş yaptılar. o neyse iş bilmez çiftçileri aldılar işe, başka şehirlerden insanlara "günlük 50 ytl vericez" deyip, işlerinden edip, buraya geldiklerinde "20 ytl, işinize gelirse" dediler. müslümanım diyorlar, bu nasıl müslümanlık abla!! içi rahat mı şimdi sağlıksız ürün çıkartırken... hepimize bunca çektirirken"

" o kadar gizli gizli sendikalı olduk ki abla, farkedemediğine de çok bozuldu. çok hırs yaptı. çok önceden ilk sendikalı olan üç beş kişiyi atmıştı işten. biz de çok uyanıklık yaptık. bak kardeş kardeşin sendikalı olduğunu bilmiyordu işten atılana kadar. işten atılan sendikalıların listesi açılandığında bir bakıyorlar, aaa iki kardeş de atılmış. bir yandan kızıyorlar birbirlerine "niye söylemedin lan" diye öte yandan seviniyorlar ikisi de aynı şeyi yaptı diye."

"şimdi hacı öğrenmiş sendikalıları, attı işten. arada yeni öğrendiğini de tutuyo atıyo. bir gün merdivenden çıkıyorum, dedi ki " oğlum, bazı nankörler sendika mendika işine girmiş. ben sana çok güveniyorum. sen yapmazsın. hadi imzala şu kağıdı yapmayacağına dair." dedim ki " madem çok güveniyon niye imzalatıyon hacı amca." bağırmaya başladı. " sende mi katıldın onlara lan it. allah belanı versin senin." vurmasın diye bir kaç basamak aşağı indim, ben de yukarı bağırdım " allah senin belanı versin, ömrümüzü yedin be ömrümüzü yedin." sonra bi kaç basamak daha inip yine bağırdım; " kovuyon mu beni deeeee" "kovuyom lan it kovuyom" tıpkı kemal sunal filmi gibi oldu bacım. işte şimdi burdayım."

"bizim bir abimiz vardı. kırkbeş yaşında emekli olmuştu yeni. hacı resmen kalp krizi geçirtti adama. sapasağlam adam göçtü gitti aramızdan."

" eskiden çok kızardım sendikalılara. hem sendikaları var hakları korunuyor hem de grev yapıyorlar pis herifler derdim. şimdi görüyorum neyin ne olduğunu. ekmek parasına öyle dalmışız ki abla aptal kutusu televizyon ne diyosa ona inanmışız. şimdi bizimle ilgili ne deseler başka yerdeki işçi de onlara inancak. insan yaşamayınca anlamıyor."

"bizi yalnız bırakmayın. en çok ihtiyacımız olan şey desteğiniz. bu sadece bizim sorunumuz değil ki hem. bugün burda kazanım olmazsa yarın patronlar her yerde daha rahat edecek. "

" 24 saati bulduğu olurdu çalışmamızın. bize güçlü olmayı, inat etmeyi hacı öğretti. şimdi de inat ediyoruz bakalım. bu sefer, çocuklarımız için, onurumuz için."

İslamcı zevatın ne mal olduğunu anlamak için turnusol kağıdı gibi bir eylem olmuş.. demek ki neymiş.. sermayenin; dini, ırkı, ideolojisi olmazmış.. her zaman olduğu gibi bu yobaz işveren sürüsünün de tek bir dini, imanı vardır.. o da paradır.. bu gözü dönmüş kapitalistlere karşı yörsan işçileri yalnız bırakılmamalı, direnişleri sahiplenilmelidir..
O yüzden Yörsan işçileriyle dayanışmak için bizlerde bir şeyler yapabiliriz.. en basitinden yörsan mamülleri alınmayabilir.. evde annenize, dışarıda arkadaşlarınıza, çevrenize bu markanın ürünlerinin kullanılmaması gerektiğini açık bir dille anlatabilirsiniz.. girdiğiniz bir büfe ya da kebapçıda yörsan ürünü gelirse kibar bir dille reddedip kısaca sebebibini anlatabilir veya varsa bir dükkanınız iş yeriniz “burada yörsan ürünleri satılmamaktadır” yazısı asabilirsiniz.
Feyzbuk’a üye olanlar ise aşşağıdaki gruba üye olabilirler. Şu an bu grubun üye sayısı 9 bine yaklaşmış durumda..
Aman nolcak demeyin 2 – 3 kişiyi ikna ettiğinizde onlarda zincirleme olarak başkalarını ikna edecektir.. bazen fısıltı gazetesi bu gibi durumlarda en etkili silahtır.
http://www.facebook.com/group.php?gid=6425021181

hem bu gibi vatan hizmetleri -panklığın şanındandır-.. bunuda unutmayalım gençler.

En son Piyan tarafından, 02 Şubat 2008 13:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İleti başlığı: Re: YÖRSAN ürünlerini boykot edelim!!!
İletiTarih: 23 Ocak 2008 14:04 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

bence yörsan ürünlerini alıp almamak şu anki süreçte çokta mantıklı değil gibime geliyor. çünkü bu direnişte olan işçilerin pek bir işine yaramayacak. facebook önerisi işçilerin sesinin duyurulması açısından mantıklı. boykot durumu bu direniş ve istekler kabul görmezse hiçbir şekilde anlaşma sağlanamazsa ve pis kapitalistler bu yolda devam ederlerse yapılmalı bence..

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Ocak 2008 15:37 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

çekik gözlüm bu işler öyle yürümor maalesef..ömür boyu sürecek bir boykottan bahsetmiyoruz..
işverenin en büyük korkusu ürettiği ürünün satılamamasıdır.. bu çok büyük bir kozdur ..
ayrıca hangi anlaşmadan bahsediyorsun.. buraya yazmadığım başka şeyler var.. bu şerefsizler işçileri kenara çekip ayağına sıkmakla bile tehdit etmişler bu nasıl bir gözü dönmüşlüktür...
işverene bakarmısınız .. işveren değil sanki götveren..
bu insanların kendileri gibi olan insanlardan başka dayanışacakları başka bir yer yok.. aynı şeyin yarın bir gün kendinize yakınlarınızada yapılabilme ihtimalini unutmayın.. o yüzden yörsan ürünleri boykot edilmeli ve direnişçi işlerin haklı talepleri kabul edilene kadar bu ürünler satın alınmamalıdır..

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Ocak 2008 15:49 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

Piyan yazdı:
işveren değil sanki götveren..

:D işte bu harika moruk.

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Ocak 2008 15:57 
ya kanka ben uyeyim feyzbuka ama beni sarmadi o ortam sifremi bile unuttum. yoksa bende dahil olurdum

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Ocak 2008 16:28 
Führer
 Profile bak

dost yogurt yiyelim bimden..hemide daha ekonomik hemide daha da hesaplı...

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Ocak 2008 16:50 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Yeni mi uyandınız? Kaç yıldır var bunlar.

Bu şeriatçi, Arapçı ibnelere beş kuruş param gitmez en baştan beri.

Mc Donalds kasasına bir liram girmediği gibi.

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Ocak 2008 16:57 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

okan yazdı:

abi geçen mcdonaldsta hamburger yedik ya hani sen ısmarlamıştın :lol:

şaka :P

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Ocak 2008 21:38 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

okan yazdı:

ouv senin durumun pek fenaymış abi ne yiyorsun sen.hayır ben boykot olayına giremem de öyle girsem de zaten kesin bir yerden kaçırırım bi boka benzemez ama sen harbi başarmışın sanırım :)

http://www.mokoko.garaj.org
http://www.herkesdinlesin.com/mokoko

http://www.myspace.com/punkforthekids

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Ocak 2008 17:25 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iPunk yazdı:
okan yazdı:

ouv senin durumun pek fenaymış abi ne yiyorsun sen.hayır ben boykot olayına giremem de öyle girsem de zaten kesin bir yerden kaçırırım bi boka benzemez ama sen harbi başarmışın sanırım :)

dimi mekdanlılts olmasa ne yer ne içer insanlar hadi onu geçtim yörsan olmasa iyice sıçtık.
yazık sana ya cidden acıdım aptallığına

You don't even know what anarchy is!
You never will and you never did!
You're a Closet Punk!!
[img=http://img501.imageshack.us/img501/8681/akbuvp7.jpg]

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Ocak 2008 19:23 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

YÖRSAN'IN DİRENİŞTEKİ İŞÇİLER HAKKINDA GAZETELERE VERDİĞİ YALAN İLANIN TAM METNİ

Günlük 1.200 ton üretim kapasitesine sahip Susurluk’ ta 25 yıldan beri YÖRSAN olarak faaliyet göstermekteyiz. Süt ürünleri ve meyve suyunu yüksek
teknoloji ile üreten Yüzde Yüz Türk Sermayeli yegane entegre işletmesiyiz.
40.000'nin üzerinde süt müstahsilinin sütlerini toplamakta, ürünlerimizi; Amerika'dan Japonya'ya kadar dünyanın farklı ülkelerine ihraç etmekteyiz. Gerek
fabrikamız bünyesinde gerekse şirketlerimizde 3.000 kişi istihdam etmekte, yaklaşık 12.000 kişinin de
geçimlerini sağlayacak bir ekonomik kaynak üretmekteyiz.
Bu büyük organizasyon içinde; SSK. PİRİMLERİ, KDV. STOPAJ ve DİĞER ÖDEMELER ile birlikte ülke ekonomisine yıllık trilyonlarca Türk Lirası
katkı sağlarken, aynı zamanda bölgemizin vergi rekortmeni olmanın gururunu yaşıyoruz.
YÖRSAN Yönetimi ve çalışanları olarak
huzur içinde çalışmalarımız devam ederken işyerimize; bir takım kişiler tarafından organize edilen ve çalışanlarımızı; yönetim,
iş yeri ve iş arkadaşları ile karşı karşıya gelmelerine neden olacak ve iş barışına zarar verecek bir takım faaliyetler yürütüldüğü; gerçek dışı ve doğru olmayan
beyanlarla bazı çalışanlarımızın bu menfi faaliyetlere katılmaları için zorlandıkları ve bununla alakalı olarak maalesef iş yerinde üretimi aksatmaya çalıştıkları,
bazı direnişçi personelin; makinalara, ürünlere ve çalışmak isteyen personelimize zarar verdikleri tesbit edilmiştir.
Çalışanlarımızın sağ duyulu yaklaşımları ve gösterdikleri özveri sonucu üretimimiz sorunsuz olarak devam etmektedir.
Yönetim olarak bizler bugüne kadar çalışanlarımızın hak ve hukukunu korumayı; onları enflasyona karşı ezdirmemeyi; hak ettikleri ücret ve sosyal yardımları
zamanında eksiksiz olarak ödemeyi görev bildik ve bundan da başarılı olduk.
Son yıllardaki ekonomik krizlerde binlerce işyeri kapatılıp milyonlarca kişi işsiz kalırken, çok şükür ki şirketlerimizden
hiç birisinde bu krizi çalışanlarımıza hissettirmedik. Ne işyerimiz kapandı ve ne de çalışanlarımız açıkta kaldı.
Yönetim olarak; bu gibi olumsuz propaganda ve faaliyetlere izin vermeyeceğimiz kesindir.
Unutulmamalıdır ki şirketimiz bir ticari işletmedir. Burada 850 kişi çalışmaktadır. Aileleri ve yan çalışanları ile bu şirketten ekmek yiyenlerin sayısı
2.500 kişiyi aşmaktadır. Bu kişilerden hiç birisinin en ufak bir zarar görmesini asla istemeyiz.
Ancak; şirkete zarar verecek kişileri de bir gün bile bünyemizde tutmayacağımız da bilinmelidir.
Bu nedenle çalışanlarımızın kötü niyetli kişilerin menfi propagandalarına kapılarak olumsuz herhangi bir davranışta bulunmamalarını, herhangi bir sıkıntı veya
problemle karşılaştıklarında hiç çekinmeden bizlere başvurmalarını, olumsuz bir durumdan en büyük zararın kendilerinin göreceğini hiçbir zaman
unutmamalarını hatırlatmak isteriz.
YÖRSAN olarak;
Ulu Önder Atatürk'ün işaret ettiği yolda; Türk Milleti’ni seven, O'na sadakatle bağlanan ve O'nun yükselmesini ve yücelmesini sağlayacak bir anlayışla;
Türk Sanayisinin gelişmesi için çalıştığımızı belirtir; ilanen Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

YÖRSAN A.Ş. YÖNETİM KURULU

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Ocak 2008 19:29 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

TEK GIDA-İŞ'İN AÇIKLAMASI

KAMUOYUNA DUYURU

Sendikamızın 10.12.2007 tarihli ve işyerindeki sendikal çalışmaların işveren tarafından gayrı kanuni bir şekilde engellendiği yolundaki basın açıklamasının ardından, YÖRSAN A.Ş. Yönetim Kurulu’nun gazetelere yarım sayfa olarak verdiği açıklama ilanı gerçekten ibretle ve hayretle karşılanmıştır.

YÖRSAN yetkilileri, açıklamalarıyla hem gerçekleri kamuoyunun bilgisinden gizlemekte, hem saptırmakta hem de çalışanlarına örtülü bir şekilde tehdit savurmaktadır. Yine açıklamaların ortaya koyduğu bir başka gerçek, YÖRSAN yetkililerinin demokratik ve yasal bir hak olan sendikalaşmanın özünü kavramadıkları gibi, saygı da duymadıklarıdır. YÖRSAN yetkililerinin yaptığı açıklama karşısında Sendikamızca aşağıdaki hususların bir kez daha kamuoyuna açıklanmasına ve yaşananların içyüzünün anlatılmasına gerek duyulmuştur.

1-Herşeyden önce işverenin “bir takım kişiler” diye vasıflandırdığı kişiler, Anayasa, evrensel hukuk normları ve çalışma yasalarınca güvence altına alınmış bulunan sendikalaşma-örgütlenme hakkını kullanmak isteyen YÖRSAN işçileridir. Yine işverence “iş barışına zarar verecek bir takım faaliyetler” olarak tanımlanan faaliyetler de örgütlenme faaliyetleridir. İşveren açıklamasında, tamamen yasal bir faaliyet olan “sendikalaşma” adını bile kullanmaktan kaçınırken, aslında “sendikal örgütlenme” fikrini ve bu hakkı kullanma özgürlüğünü hazmetmekten ne kadar uzak olduğunu ortaya koymaktadır.

2-Örgütlenme hakkı demokratik, kaynağını Anayasa’dan alan ve her çalışanın özgürce kullanabileceği, teminat altına alınmış bir haktır. İşverenin, “ben işçinin hak ve hukukunu koruyorum” demesi, buna inanması, ya da gerçekten böyle olması, sendikalaşma hakkının kullanılmasını engellemenin ne mazereti ne de gerekçesi olabilir. Aksi bir tutum ya da yaklaşım, hukukun üstünlüğü ve demokrasi ilkelerinin rafa kaldırılması; bunun da ötesinde faşizan bir bir yönetim anlayışının kabulü anlamına gelir ki; modern ve medeni bir ülkede bu tür bir uygulamanın asla yeri yoktur.

3-İşveren yetkilileri, “bu tür faaliyetlere izin verilmeyeceğini” alenen ve basın yoluyla açıklarken, suç itirafında bulunmaktadırlar ve bu eylemleri Türk Ceza Kanunu ile 2821 sayılı Sendikalar Kanunu çerçevesinde soruşturma ve yaptırımı gerekli kılmaktadır. O nedenle resmi görevlilerin bunu ihbar kabul ederek derhal yasal işlemleri başlatması gerekir.

4-YÖRSAN işvereni, aba altından sopa göstererek, işçilerini tehdit etmektedir ve bu da ayrıca suç teşkil etmektedir.

5-YÖRSAN işletmesinde yaşananlar, fazladan hiçbir yorum ve açıklamaya yer bırakmayacak kadar açıktır. YÖRSAN İŞÇİLERİ SENDİKALAŞMAK İSTEMEKTEDİR. YÖRSAN İŞVERENLERİ DE SALT BU NEDENLE MÜTHİŞ BİR İŞÇİ KIYIMI GERÇEKLEŞTİRMİŞLERDİR.

6-TEKGIDA-İŞ Sendikası ve YÖRSAN işçileri olarak, sendikalaşma hak ve özgürlüğümüzden, kabadayılıklar ve baskıcı yöntemlerle vazgeçeceğimizi umut eden ya da bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmakta kararlı olduğumuzu ve mücadelemizde sonuna kadar direneceğimizi, işveren yetkilileri bilmek zorundadır.

7-Yine belirtmek gerekir ki, “demokrasi” kavramının yakınından bile geçmeyen bir anlayışa sahip işveren yetkililerinin, Kurtuluş Savaşı ortamında bile “demokrasi” yi işleten Yüce Atatürk’ün adını kullanarak kendini temize çıkarma çabalarını, hayretle, ibretle ve esefle karşılıyor, takdiri yüce kamuoyuna bırakıyoruz.

YÖRSAN işveren yetkililerini, çalışanlarının sendikal haklarına saygılı davranmaya ve işten çıkarılan üyelerimizi derhal işe başlatmaya bir kez daha davet ediyoruz. Örgütlenme mücadelemizi bu tür baskılarla sindirmenin mümkün olmadığını da bir kez daha hatırlatmayı görev sayıyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

TEKGIDA-İŞ SENDİKASI
GENEL YÖNETİM KURULU

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Ocak 2008 19:31 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

DİSK GENEL SEKRETERLİĞİNİN AÇIKLAMASI

Yasal haklarını kullandıkları için işçi kıyımı yapan YÖRSAN SUÇ işliyor!

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam’ın, Yörsan AŞ’nin, Anayasa ve yasaları hiçe sayarak sendikal haklara saldırmasına ilişkin yaptığı basın açıklaması

Yasal haklarını kullandıkları için işçi kıyımı yapan YÖRSAN, verdiği gazete ilanlarıyla da SUÇ işlemektedir!

Balıkesir Susurluk’ta bulunan Yörsan Fabrikası’nda işçilerin Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olmasının ardından başlayan baskılar artarak sürüyor.

Fabrikada sendikaya üye olan işçilerin tamamı işten atıldı. İşveren önce 70 işçiyi işten atmış, bu uygulama işçileri korkutmak yerine sendikalarına daha da sahip çıkmalarını sağlamıştı. İşten atmalar üzerine 230 olan sendikalı işçi sayısı 350’ye yükseldi. Sonra 170’e çıkan atılan işçi sayısı aralık ayının ilk haftasında sendikasızlarla birlikte 375’i buldu.

Bunlarla yetinmeyen YÖRSAN Fabrikası Yönetim Kurulu 11 Aralık 2007 tarihli gazetelere Anayasa ve yasalarımız uyarınca cezalandırılmaları için başkaca bir kanıt aratmayacak ölçüde “SUÇ” olan yarım sayfalık bir ilan verdi.

Ürünlerini “Amerika’dan Japonya’ya kadar ihraç etmekle” ve “bölgelerinde vergi rekortmeni olmakla” övünen bu firma, işçilerin sendikalaşmasına karşı gösterdiği tavır ve sendikalaşmayı “bir takım faaliyetler” ifadesi ile suçmuş gibi gösterme çabasıyla, çalışanlarının en temel demokratik haklarını gaspettiği için de ne kadar övünse azdır!

Ülkemizdeki işsizliği tehdit olarak kullanmaktan hiç çekinmeyen; “huzur içinde çalışmayı” itirazsız itaat olarak gören; “enflasyona karşı ezdirmemeyi”, “ücretleri zamanında ve eksiksiz ödemeyi” zaten doğal olarak uygulanması gerekirken bir meziyetmiş gibi gören ve göstermeye çalışan; “bir takım kişilerin bir takım faaliyetleri” diyerek sendikal örgütlenme hakkını “yasa dışı faaliyet” olarak lanse eden; işçilerini “ispiyonculuk” ve “muhbirliğe” teşvik eden, bütün çalışanlarını tehdit etmekten ve basın yoluyla da suç işlemekten çekinmeyen YÖRSAN Yönetim Kurulu’nu şiddetle kınıyor, böylesi bir fütursuzluğa nasıl sahip olabildiklerini de merak ediyoruz.

Anayasamızdan, yasalarımızdan ve uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan ve en demokratik, en temel insan haklarından olan sendikalı olma hakkını kullandığı için işten atılan işçileri derhal işe almalarının en doğal, en doğru, en insani, en çağcıl bir davranış olacağını, şimdilik kendilerine hatırlatmakla yetinmek istiyoruz.

Sendikal hak ve özgürlükleri tanımayan, her zaman sendikaları ve sendikal faaliyetleri “umacı ve tahripkâr gören, “sonsuz ve vahşi üretim”lerini sürdürmek isteyen 12 Eylül mirasçısı anlayışlar, “vatan-millet” demagojileriyle işçi sınıfının haklı davalarını sürdürmelerini engelleyemeyeceklerini iyi bilmelidirler.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Ocak 2008 19:42 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

birde konuyla ilgili şöyle bir aktivite var arkadaşlar.. isteyenler pazar günü katılabilirler..

27 Ocak Pazar günü saat 15:00-17:00 arasinda, Kadikoy'de "Yorsan-Yersen" bildirilerini dagitiyoruz. Bulusma yeri ve saati: Sol kafe - 14:45

bu denyolar gerçektende vicdansız ötesiymiş.. çalışanlarından biri evlencek izin istiyor.. bunlar yok diyor veremeyiz, sabah iş başı yapacaksın.. adam düğün yapıyor.. gerdeğe gece 4 te giriyo sabah 6'da da iş başı yapıyor..
bu nasıl bir işyeridir arkadaş..

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Ocak 2008 00:17 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

götveren D: güzlmiş

Sayfa başı

İleti başlığı: Re: bu firmayı boykot edin!!!
İletiTarih: 25 Temmuz 2008 00:40 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

YÖRSAN işçilerinin direnişi zaferle sonuçlandı.

sendikaya üye olduklari icin işten çıkarılan ve 5 aralik 2007 tarihinden itibaren direnişte bulunan işcilerin ise iade davasının ilk dosyası bugün Susurluk Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. mahkeme, işçilerin işe iadesine karar verdi. karara gore; işveren işe aldıgı işçilere 4 ay maaş verecek, eger işe almamakta diretirse işçilerin kidemine göre 4 ay artı fazladan 14 aydan başlayarak ödeme yapacak.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

İleti başlığı: Re: bu firmayı boykot edin!!!
İletiTarih: 27 Temmuz 2008 19:37 
Hardliner
 Profile bak

harika olmuş çok sevindim.

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 17 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız