Bizzat bir arkadaşla yaptığım röportajdır... e-mail yoluyla soruları attık ve onlar da cevapları gönderdiler... alıntı değildir...
Öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız biraz?Özgür-1999 Kasım ‘ında kurulan grup Serhat(davul),Deniz(gitar),Özgür(bas) ve Özgün(vokal-gitar) dan oluşuyor.
kimden cıktı bu grubu kurma fikri?kurulus asamanız nasıldı?Deniz-Özgün ve Özgür okul yurdunda bu grubu kurmaya karar verdiler.Kuruluş aşamasında Aykut ‘la beraber grup 3 kişiydi.
İlk konserlerinizde dinleyici nasıl bir tepki verdi?Özgün-Hep güzeldi.=)
Şarkı sözlerinizi ben şahsen çok beğeniyorum.Bu güzel sozleri kim ya da kimler yazıyor?Özgür-Özgün yazıyor.
İlk olarak nerelerde muzik yaptınız?Özgür-Taksimdeki barlarda.
Grubun beyni diye nitelendirdiginiz biri varmı aranızda?Özgün-, bol Beyin sevmem ben. Zeytinyağı limon ve rakının yanında belki bi tadına bakarım.
Tarz olarak pop punk veya punk diye nitelendiriliyorsunuz siz ne diyeceksiniz?Deniz-Evet bu yakıştırmaları biz yaptık.Power-pop da denilebilir.Pop da denilebilir, farketmez ne isterseniz diyebilirsiniz kasmıyoruz pek.
Tarzınız aslında türkiye de pek de alışılmadık bir tür... tutulmama korkusu oldu mu?Özgün-Hayır olmadı.Böyle korkuları amatör gruplar yaşamazlar.Bu korkular sonradan ortaya çıkar, kitlelerle buluştukça.
Cover calıyor musunuz benim bizim bildigmiz bir tek vitamin coverı var baska varmı?Deniz-Başka cover kaydımız yok.Belki yaparız tekrar istersek.
Sizi etkileyen gruplar ya da kisiler varmı?yani bu adamda super dediginiz kisiler?Serhat-Myspace de uzunca bir liste olarak mevcut.Buraya kopyalayabilirsiniz.Hepsini seviyoruz.
Rakip olarak gördüğünüz amatör ya da olmayan birileri var mı?Özgür-Çok iyi gruplar var fakat tarz olarak rakip olarak gördüğümüz birileri cidden yok.
Özgün-Ama bizim desteklediğimiz ve sevdiğimiz gruplardan nedense bizi rakip gören ve sefil sefil işler çeviren bi kitle mevcutmuş yeni öğrendik.
Sitenizde ‘’been there,done that yazısı var ne anlama geliyor sizin icin?Deniz-Anlamlı bir kalıp.Bize tavır olarak uyduğunu düşündük.Anlamı belli zaten.
’’ps’diye bir sarkınız var acılımı nedir demicem cunku biliyoruz ‘’popsong’’ tamam ama neden?Serhat-Yorum yok.
ps ye bir klip çektiniz... ama ilginç bir klip... nasıl nerden çıktı bir klip çekmek ve öylesini yapmak?Özgün-Boş boş otururken çıkmış bir fikir.1 Gündede tamamlanmış bir klip.Büyütmemek lazım.Daha güzel bir klip çekeceğiz yakında.
Yaz icin konser varmı konser?Serhat-Eylül deki NOFX konserine kadar başka bi konser vermeyeceğiz.Sonrasında bolca olacak.
Ufukta album varmı album ben bir hayranınız olarak heycenla bekliyorum eminim cogu kiside oyledir?Özgür-Albümü boşver olur o.
Sizi dinlememis olanlar ve bu hatalarını duzeltmek isteyenler=) neler yapabillir yani size nasıl ulasabilirlerSerhat-İki tane sitemiz var biri
http://www.myspace.com/second17 diÄŸeri de
http://www.secondrocks.com.
Eklemek istediginiz ve hayranlarınıza soylemek istedikleriniz varmı?Second-Sizi seviyoruz.
Bizde sizi seviyoruz :=)Bize bu degerli zamanlarını ayırdıkları icin size tekkur ediyoruz.cok iyisiniz=) (albumden sonra bir roportaj icin yagımızıda cektik).İnsallah albumunuz en yakın zamnada cıkar ve bizde alırız size albumden sonraki roportaja kadar basarılar
sizleri ne kadar cok sevdigimizi tekrar belirtiyor ve tekrar tesekkur ediyoruz.