Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Ekim 2008 11:08

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 59 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: sayin ocalan????
İletiTarih: 28 Ocak 2008 17:58 
ya hep ajan provokator gibi baslik aciyorum ama gundem bu ben naapim? simdi genel kurmayin zamaninda yazili ve gorsel medyaya, abdullah ocalandan bahsederken kullanilmasi gereken sifatlarin oldugu bir liste verildigini biliyoruz. terorist basi, bebek katili vs. bu zaten basli basina bir fasizm iken, birde ocalan icin "sayin" kelimesi kullananlarin hakkinda savciligin hemen sorusturma baslatmasi var. simdi medyaya verilen emri anlayabiliyorum. sonucta propoganda da savasin gereklerinden biri. ama bireylerin ustelik milletvekili sifatindaki insanlarin bir kelime yuzunden yargilanmasi memlekete cunta yonetimi varmis havasi vermiyor mu? simdi 2. sayfada beni pkk'li ilan ederler aradan bi "ocalanin amina koyim" diyeyim de o yuk sirtimdan kalksin. :)

Sayfa başı

Ä°leti baÅŸlığı: Re: sayin ocalan????
İletiTarih: 28 Ocak 2008 18:00 
Bad Religious
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Hasiktir bu adamdan konuşurken dikkat etmek lazım, şu listeyi ezberliyim bari asdkaskdasn xD

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 18:06 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hoppidi yazdı:
simdi genel kurmayin zamaninda yazili ve gorsel medyaya, abdullah ocalandan bahsederken kullanilmasi gereken sifatlarin oldugu bir liste verildigini biliyoruz.

listeyi ezbere sayanlara benden sakız ama tarkhan ve okan haric

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 18:42 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

hoppidi yazdı:
terorist basi, bebek katili vs. bu zaten basli basina bir fasizm iken

e o zaman sende faÅŸistsin..
kenan evrenden, mussoliniden bahsederken nasıl bahsediyorsun. aynı benzer cümleleri kullanmıyomusun..
tersden bir örnek kuracak olursak dtp'li bir milletvekili maraş olaylarından bahsederken başka bir partinin başkanına orada çocukları öldürdüler sen öldürmedin ama senin yandaşların yaptı derse aynı kapıya çıkmaz mı.. e hadi buyur bakalım..
aylardır bin kere söyledim ama gel gör ki dağa taşa söylemişiz..
malta nereee öcalan nere ..

En son Piyan tarafından, 29 Ocak 2008 22:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 18:45 
Piyan yazdı:
hoppidi yazdı:
terorist basi, bebek katili vs. bu zaten basli basina bir fasizm iken

e o zaman sende faÅŸistsin..
kenan evrenden, mussoliniden bahsederken nasıl bahsediyorsun. aynı benzer cümleleri kullanmıyomusun..
tersden bir örnek kuracak olursak dtp'li bir milletvekili maraş olaylarından bahsederken başka bir partinin başkanına orada çocukları öldürdüler sen öldürmedin ama senin yandaşların yaptı derse aynı kapıya çıkmaz mı.. e hadi buyur bakalım..
aylardır bin kere söyledim ama gel gör ki dağa taşa söylemişiz..
malta neree öcalan neree ..
bu sefer harbi son olsun yoksa biri beni banlamadıkça buraya yazacam ben..
şimdi demokratik hakkımı kullanarak banlanmak istiyorum..
evet modlardan biri gelsin banlasın beni..

ohooo piyancan sende koylu kurnazligi yapacaksan yani... niye cumleyi sagindan solundan kirpiyorsun? benim fasizm dedigim bu sifatlarin kullanilmasinin dayatilmasi, zorunlu olmasi.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 21:30 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

TSK da az masum insan öldürmedi...4000 köy haritadan silindi kürdistan da...ellerindeki ak 47 lerle PKK militanları mı yaptı bunları sadece...tabiki hayır...TSK da bir çok savaş suçu işledi...o zaman dönem itibariyle başta olan genel kurmay başkanlarına da sayın demeyelim hatta daha da ileri gidip başbakanlara ne diyeceğimizi sorgulayalım.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 21:46 
Hakkı Bulut
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  Profile bak

kürdistan ne ya?

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 21:52 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cheki yazdı:
kürdistan ne ya?

şakacı :)

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 21:55 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

cheki yazdı:
kürdistan ne ya?

Bu sayfadaki ilk mantıklı soru.Hatta cümle.

http://www.mokoko.garaj.org
http://www.herkesdinlesin.com/mokoko

http://www.myspace.com/punkforthekids

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 22:05 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iPunk yazdı:
cheki yazdı:
kürdistan ne ya?

bence soru sorar gibi değil de, ters tepki gibi birşey olmuş :) bi yarana düz basarlar, ve tepki verirsin. ona benzemiş sanki..yada ben öle algıladım :roll:

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 22:07 
iPunk yazdı:
cheki yazdı:
kürdistan ne ya?

e ama boyle dersen alinirim ben... hangi cumlemi mantiksiz buldun sevgili kardesim?

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 22:22 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iPunk yazdı:
cheki yazdı:
kürdistan ne ya?

ipank, böyle cümleler söyleyerek değilde argümanlar vererek tartışsan?

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 22:39 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

adam bişey dediği için göz altına mı alındı cezaevinde 1 sene hapsimi isteniliyo ne anlayamadim.

medya da böyle gözüküyor olabilir ama bişi olmaz gibi geliyor.

şimdi bende seda sayın'*' desem hapsimmi istenilicek :arrow: :arrow: :arrow: kızmayınız..

yanlışlılka sayan değil de sayan dedim.. adamcağızda sayko ocalan diicekti belki :arrow: :arrow: :arrow:

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 22:59 
cheki yazdı:
kürdistan ne ya?

kelimelere fazla takilmayalim bence. bazi insanlar agiz aliskanligindan belirli bir bolgeye kurdistan hatta bazen mezopotamya diyorlar. zararsiz seyler bunlar. artik yasak bi kelime degil o.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 22:59 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

peacepunk yazdı:
adam bişey dediği için göz altına mı alındı cezaevinde 1 sene hapsimi isteniliyo ne anlayamadim.

medya da böyle gözüküyor olabilir ama bişi olmaz gibi geliyor.

şimdi bende seda sayın'*' desem hapsimmi istenilicek :arrow: :arrow: :arrow: kızmayınız..

yanlışlılka sayan değil de sayan dedim.. adamcağızda sayko ocalan diicekti belki :arrow: :arrow: :arrow:

:) sırf "sayın" dediği için, o kadından başlayıp, anasına kadar düzecekler. ve medyan bunu atıyorum, "1 sene hapis isteniyor" diye haber yapıcak.. hani insaflı adalet hesabı. medya hukumetin kollarından biridir. uzun kollardan olanlardan hemde. bundan önceki hükümet varken, şuan ki hükümet daha hükümet olmadan önce haberleri yapılıyordu.."atatürke küfür, hakaret" gibi gibi...ama gelin görün ki, şuan o insan başbakan:) böle bir politika işte. böle bir adalet işte. sikeyim :)

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 23:15 
yani isin asil cirkin kismi hedef gostermek. hrant gibi. daha bugun bir profosor 301 den mahkum oldu. simdi bu profesor hapse girmeyecek sartli saliverildi 2 sene gozetim altinda olacak. peki bir baska samast cikip bu adami oldururse ne olacak? yani bir profesor kolay mi yetisiyor? birde isin su kismi var orhan pamuk, hrant dink bunlar goz onunde insanlardi cezaevine girmediler. koca profesoru 1,5 sene hapse mahkum eden mahkeme gariban vatandasa ne yapar? yani biz bir iki ornegi duyuyoruz ama 301den yargilanan 400 insan var turkiyede.
neyse konu 301 degil, sayin dalgasi...

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 23:41 
Hardliner
 Profile bak

.......

En son griptape tarafından, 01 Mart 2008 01:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 23:50 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

cheki yazdı:
kürdistan ne ya?

kuzey ırak kürt federe devletine herkes kürdistan diyor artık..türkler dışında :D...benim kastettiğim bu bölge değildi tabi...türkiye içinde kalan ama demografik olarak kürdistan olan bölgeden bahsettim kürdistan derken...şuan tam sınırlarıyla açıklamam mümkün değil kabaca açıklamaktansa sana kürdistan kelimesini google yapmanı öneririm türkiye sınırları içinde kalan kısım benim yazıda bahsettiğim yer...yer isimleri illa onu kontrol eden ülkenin adıyla anılmazlar..demografi de yerin adını alması konusunda çok büyük bir unsurdur.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Ocak 2008 23:58 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

profesörün mevzuu da önemli; 1 yıl 3 ay ceza almış; sözkonusu ifadesi "şu anda kemalizm ilericilik değil gericilik olmuş durumdadır" hakaret bile değil, bir bakış açısı, bir tespit. yani atatürk derken arkasından getirdiğinize dikkat ediniz. "atatürkü koruma kanunu" diye birşey var çünkü. öcalan derken de apo piçi demeyi unutmayınız. ve yalnızca mahkemeden hapisten de korkmayın; çünkü büyükanıt'ın övünerek dediği gibi: "milli refleks gerekeni yapacaktır" yani linçlere yeşil ışığı yaktık!!!

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Ocak 2008 00:04 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yane adam ataturke bile hakaret etmemis sade kemalizmi elestirmis

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Ocak 2008 00:10 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

yazık ne diyelim..neymiş Atatürk ten bahsederken bu adam sözünü kullanmış...herkesin kendi yarattığı bir Atatürk var hangisi gerçek peki ?:S Atatürk konusunda görmediğimiz bir çok şey var...ayrıca liderleri bu seviyeye çıkarmak halkların ,bireylerin gurursuzluklarındandır...tek kelimeyle acınası.

En son JunkieSeahorse tarafından, 29 Ocak 2008 10:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Ocak 2008 00:45 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Var var atatürkü koruma kanunu var... bu ülke de atatürkün a sını büyük yapmadığın için kızan adamlar var be daha ne olsun acaba başka ülkede var mıdır birinin yasalarca korunduğu bir düzenleme.

profosörün ceza alması olayına gelince akp yi gerici olmamakla çağdaş olmamakla suçlayan ülkemiz savcıları olay kemalizme gelince bir eleştriyi bir görüşü bile hiç de kaldıramıyormuş... çok da demokratik bir tavır gerçekten.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Ocak 2008 01:16 
ya biraz benim hatam mi oldu da konu dagildi. ben su sayin olayina girmek istiyorum. yani kimlere denilebilir kimlere denilemez?
simdi eger olay katillikse, kimse cikipta sayin bush diyemez. suanda net rakami bilmiyorum ama irak savasinda olenlerin sayisi 2 milyonu gecmis olmasi lazim. terorist basi,bebek katili bush...
birde hitap olayi var. yani eger gotveren apo derseniz savciligin sorusturma acmasi normaldir cunku hakaret ediyorsun adama. ama sayin bir hitap bicimi, yerine gore kibarlik belirtisi. ya aslinda laf kalabaligina gerek yok, bunu sinirlayan kanun nedir? su su su kisilere sayin diye hitab edilemez diye bir kanun varmi? lan bu kadar adam var bi hukukcumuz yokmu alooo.??
bide abdullah ocalan ermeni doludur, pictir. saygilar pasam.

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Ocak 2008 06:49 
Minor Threat
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hoppidi yazdı:
ya hep ajan provokator gibi baslik aciyorum ama gundem bu ben naapim? simdi genel kurmayin zamaninda yazili ve gorsel medyaya, abdullah ocalandan bahsederken kullanilmasi gereken sifatlarin oldugu bir liste verildigini biliyoruz. terorist basi, bebek katili vs. bu zaten basli basina bir fasizm iken, birde ocalan icin "sayin" kelimesi kullananlarin hakkinda savciligin hemen sorusturma baslatmasi var. simdi medyaya verilen emri anlayabiliyorum. sonucta propoganda da savasin gereklerinden biri. ama bireylerin ustelik milletvekili sifatindaki insanlarin bir kelime yuzunden yargilanmasi memlekete cunta yonetimi varmis havasi vermiyor mu? simdi 2. sayfada beni pkk'li ilan ederler aradan bi "ocalanin amina koyim" diyeyim de o yuk sirtimdan kalksin. :)

sayın kelimesi saymaktan gelir. Daha sonra ekler alarak türer. saygı, saygıdeğer vs vs.
genelde önemli mertebelerdeki insanlara saygı belirtmek için sayın kelimesi kullanılır.
Milletvekili sıfatıyla andığımız insancıklarında sözde toplumumuzu temsil ettikleri için kime ne şekilde hitap edeceklerini bilmeleri gerekir. Zaten hassas bir dönemden geçen ülkemizde bu düşüncesizlikleri yargılamak isteyecektir. Burda cunta yönetiminden insan haklarından çok, teröristleri özgürlük savaşçısı yapan, teröriste saygıdeğer anlamını yükleyen sayın kelimesini kullanan insancıkların nasıl bu ülkeyi temsil edecek koltuklara oturduğunu tartışalım.

ettiğim tek küfür intiharına sebep..
boÅŸ hayatLar yaÅŸama..
boÅŸ kahkahalar atma..
şu gereksiz yazıyı okuduğun 2 dakikana bile acı !
ÅŸimdi defolabilirsin ..

Sayfa başı

İletiTarih: 29 Ocak 2008 07:25 
Punkrocker
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hoppidi yazdı:
ya biraz benim hatam mi oldu da konu dagildi. ben su sayin olayina girmek istiyorum. yani kimlere denilebilir kimlere denilemez?
simdi eger olay katillikse, kimse cikipta sayin bush diyemez. suanda net rakami bilmiyorum ama irak savasinda olenlerin sayisi 2 milyonu gecmis olmasi lazim. terorist basi,bebek katili bush...
birde hitap olayi var. yani eger gotveren apo derseniz savciligin sorusturma acmasi normaldir cunku hakaret ediyorsun adama. ama sayin bir hitap bicimi, yerine gore kibarlik belirtisi. ya aslinda laf kalabaligina gerek yok, bunu sinirlayan kanun nedir? su su su kisilere sayin diye hitab edilemez diye bir kanun varmi? lan bu kadar adam var bi hukukcumuz yokmu alooo.??
bide abdullah ocalan ermeni doludur, pictir. saygilar pasam.

bana göre bu "sayın" ve sayın gibi kibarlık gösterisi içerikli bütün kelimeler aptalca. bi insan kendi gibi olamıcakmı bu yer yüzünde ? illa toplum ağızımı yapılmalı :) tam yerinde kullanılan kelimelere kılım abi ben. saygı olayı yada bok olayı bu değildir. ha kendin gibi ol dediysek sikip bırak demiyoruz. ama bukadar olunmamalı diye düşünüyorum bence. hehe içimi kustum resmen..

"su kisilere sayin diye hitab edilemez diye bir kanun varmi"
hukukcu aramışsın :P da, bu türkiyenin hukuk anlayışı dunyanin hiç bir ülkesinde yoktur herhalde. hukukcu olmadığımız halde mantıklı düşünürsek, bence yok yani :) olmamalı ? neden olsun öle saçma birşey ? eğer öle birşey varsa, bir çok şeyle çakışır..ayrımcılık, bilmem ne falan..sen kalkıp göz göre göre piçin tekine "sayın" diye hitap et, sonra başka biri çıksın "sayın" diye hitap etsin başka birisine..heh! siksinler sonra belasını. ulan bi deyimmi ne var bitane "düşmanlar bile saygı duyar birbirlerine" gibi bişey :S biri düzeltsin bunu tam olarak biliosa.. olaya bak yani :) sence öle bir kanun varmıdır ? olursa, hangi akıla hizmet eder o kanun ?

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 59 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama: