NORMALkerem yazdı:
boktan_nick
"üstüne üstlük pank bu, süper ötesi rifler, çok temiz stüdyo kayıtları bekleyemezsin. alt tarafı 4 nota tekrar eder durur. işin güzelliği de bu zaten."
bak cac, beklediğim eleştri bi şekilde biyerden geliyor. süper stüdyo kaydı da demiyorum, acayip rifler de demiyorum. ama ben bu müziğe şöyle böyle gönül koydum diyen adamın, bi melodi bi ahenk yazmasını isterim. ama sonuçta cevap budur; "bizde ahenk olmaz bizde tavır olur..." ofisboyzun hangi şarkısını dinlediğimi bile hatırlamıyordum, ciddiye almadığım için dinledikten sonra herhangi bir forum vs. aracılığıyla yorum da yapmamıştım. şimdi tekrar dinledim, "faşizm" ve "beşiktaş" gayet kötü, çocuk şarkısı gibi yazılmış... açıkçası umrumda değil ne yaptığınız, çünkü asla dinleyeceğim bir müzik yapmayacaksınız, yalnızca sorduğun için dediğimi yarım bırakmamak için yazıyorum. 3 akorlu olması şarkının fakir olması anlamına gelmez, 2 akorun üzerine bile çok zengin melodiler yazılabilir. ama örnek veriyorum: akor la iken melodi la-sol-la-sol, sol iken sol-fa-sol-fa ise bu fakir melodidir. isterse şarkı 6 akorlu olsun.
nereden türediniz diyen fc dazlax; sen nerelerden türemeden önce ben sizin abilerinizi beşiktaş maçına götürüyordum, ayılar ayılar olmazdan önce muratın ilk şarkısının kaydını ben yaptım. sizin tarzınız yoktu istanbulda. abilerine sor anlatsınlar. her başlığa da yazmıyorum, sadece politika kısmında ve kendi konserlerimin başlıklarında konuşuyorum. burada da konu "faşizm" tanımına döndüğü için yazdım. şahsi olarak atlamazsanız daha da yazmam. bişey bulmuş gibi (a)normalkerem esprisini yapan ve bunu hakaret zanneden 100. kişi olduğun için sana özel yazdım bu kadar uzun. ah be canım, zaten kendine normal demek normal olmamayı gerektirir.
öncelikle sana şu "hangi şarkıya yaptın bu eleştiriyi" sorusunu sorduğumda emindim ki hiçbirini dinlemeden sırf eleştiri olsun diye yapılmış eleştiriydi, bunu doğruladın, tşk. şimdi girip tekrar dinledim dediğin 2 şarkı fii tarihinde yapılmış hücum kayıttır, o şarkılar zamanla biraz daha değişmiştir, gelişmiştir vs.dir ottur boktur püsürdür. diğer şarkıları eleştirmiyosun çünkü beşiktaş ve faşizm daha saldırılabilir evet haklısın. ben de senin yaptığın müziği beğenmiyorum, nasıl ki ofisboyz ya da ayılar avrupadaki skinhead gruplarının yaptığını yapıyorsa sen de aynı şekilde güney amerikalı regici abilerinin yaptığı müziğin üstüne detone vokaller ve cılız gitarlarla saçmasalak türkçe sözlerle müzik yapıyosun, bunun bizimkinden ya da onunkinden bununkinden ne farkı var? ben de hiç bi zaman senin yaptığın müziği dinlemicem, bu sen kötü müzik yapıyosun demek olabilir de olmayabilir de. belki de ben senin bob marley faruk triplerini sevmiyorumdur sen nasıl ofisboyzun skinhead tribini sevmiyosan. ayrıca istersen 50 yaşında ol, istersen cem karaca nın kayıtlarını sen yapmış ol konuyla pek bi alakası olacağını sanmıyorum. yani bu söylediklerimden farklı şeyler çıkartmasın kimse, söylemek istediğim şey tam olarak şudur ki; kerem nickli arkadaşın "şunu çok beğendim be kardeşim çok güzel müzik" yazdığını görmedim bugüne kadar hiç bi grup için, adam gibi eleştirin kimse küfür etmez dediğimizde bam diye gelip dinlemeden etmeden eleştirmesini eleştiriyorum ben burda. olay bundan ibarettir. haydi selametle.