BlowJoe yazdı:
Yok lan fizik olsun süper olur! :D Bence cogu seyin fiziksel olaylarla aciklanmasi, fantastik kuntastik seylerle aciklanmasindan cok daha iyi. Daniel'in soyadi zaten Faraday ve zaten Micheal (galiba Micheal, hatirlayamadim simdi) Faraday isimli ünlü bir fizikci vardi gecmis zamanlarda. Adada isik dünyanin baska yerlerinde oldugundan degisik kiriliyor, cünkü adanin etrafinda bildigimiz kadariyla cok büyük bir elektromanyetik alan var (Desmond yok etmedi o alani, sadece sürekli güclenmesini önledi). Elektromanyetik alanlarin isigi degisik kirdigi da blinmektedir...
Ve hatta ve hatta Amerikan donanmasi ellili yillarda cok güclü bir elektromanyetik alan ile bir gemisini görünmez yapmaya calistigi söylenir (fakat bunu yapip yapamadigina dair hic bir kanit ve belge yoktur - ama teoride yapilabilir... Philedelphia Deneyi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Deneyi). Bu da demek oluyor ki adanin nicin görünmez olabilecegi hakkinda biraz bir fikir sahibi olduk.
Birinci bölümdeki flashforward ilk gördügümüz flashforward'dan önce, cünkü Jack "sakal uzatmayi düsünüyorum" diyo. Demek ki bayaa bi önceden. Bu iki flashforward arasinda neler oldugunu ögrenmeyi cok istiyorum.
kesinlikle işin içine fizik girmesi çok daha güzel fantastik cevaplardan
hatta 4-2'de o hayalet avcısı kılıklı amcamız yüzünden diziye inancı sarsılan bidolu insan var netten anladığım kadarıyla, gerçi ben o karakteri basit bi ölü ruh avcısına bağlayacaklarını sanmıyorum, ya da öyle umuyorum (henüz 4-3 izlemedim)
işin fiziğine gelirsek, şu bahsettiğin Philadelphia Deneyi, zaman-mekan kavramı ve casimir kuvveti'ne bakınca (evrenin büyümesi teorisi) üçünün de ortak bir noktası var ; Albert Einstein :) ve yanlış hatırlamıyorsam dizide bir bölümde Stephan Hawking'in "zamanın kısa tarihi" isimli kitabı geçiyordu bi sahnede, son bölümde patlatılan ışık muhabbeti, desmond'ın gidip gelmeleri, charlie'nin "evet öldüm ama aynı zamanda buradayım" dediği sanhe, bunların tümü aynı yerlere çıkıyor, kesişiyor, zaman-mekan kavramı ve Einstein. ama gel gör ki tüm bunları ahanda böyledir diye açıklayabilecek kadar fizik bilmiyorum :D
bu konuda benim için en baskın teori adadaki zamanın dışardaki zaman göre farklı işlediği, bunun mümkün olabileceğini söyleyen de yine Einstein idi, mesela yaraların daha çabuk iyileşmesini de bu açıklayabilir ama zaman içinde yolculuk olayı öyle "haydi ayıyı şu zamanda şuraya uçuralım" gibisinden o derece fantastik boyutta da değil bildiğim kadarıyla, en azından henüz o derece bi bilimsel çalışma hiç duymadım ben, o yüzden o ayı olayını farklı bişey bekliyorum ben ki Einstein'ın göreceli zaman kavramı daha farklı bişey zaten.
şu doğruluğu ıspatlanamamış, hatta sonrasında yalanlanmış Philadelphia Deneyi de ışığın kırılmasını etkileyerek yok olma teorisini bilimsel bir zemine oturtmaya çalışıyor, akla yatkın da görünüyor, ışığın o maddeye ulaşmasını engelleyebilirsen görünmez yapmış olursun evet, ancak burada yok olup başka bi mekanda var olma kısmını destekler hiçbirşey göremedim viki'deki açıklamada, işin o kısmı cidden uydurmaya benziyor ancak blovco dediğin gibi ışık manyetik alandan etkileniyor ise (bilmiyorum, emin değilim araştırmak lazım, ışığın kütle çekiminden etkilendiği ıspatlanmıştı sanırım ama manyetik alandan etkileniyor mu ? ki bahsettiğimiz bir madde değil, ışık, teorik olarak enerji) adadaki ışığın farklı olması manyetik alan ile açıklanabilir evet, gayet mantıklı, tabi adada hâla bi manyetik alan var ise
ben kendi götümden şunu uydurmuştum, adadaki zaman farklı işliyor ise, ve Einstein'in görecelilik kuramına bağlanacaksa, ada hareket ediyor olabilir, bu ışığın yayılmasını da etkiler sanırım, ama bahsettiğimiz hız çok çok yüksek hızlar olmalı, günümüz teknolojisi ile hiçbir makinanın ulaşamayacağı hızlar, ışık hızı ile oranlanabilecek hızlar, ama tabi bu teori kendi içinde anında çöküyor, hareket var ise nereden nereye doğru ? günde 1500 kere dünyayı turlayacak değil ya? belki aynı yerde çember çiziyodur:D diğer taraftan desmond'ın hep aynı yöne gitmesine rağmen hâla aynı yere olmasını, hugo'nun baraka evden kurtulamamış olmasını nasıl açıklayabiliriz ? ya da sevgili senaristler nasıl açıklayacaklar acaba ?
evet seviyorum bu diziyi :)