Türk Punk Forum

KaraşimşeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 07 Eylül 2008 10:17

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: üniversitelere türbanla girilebilsin mi?
İletiTarih: 04 Mart 2008 02:43 
Überpunk
 Profile bak

üMüT yazdı:
o söze bir şey demiyorum ama bir de şöyle bir durum var.... türban takmak en azından dinini belli etmektir nasıl yolda birisini haçla görürsen hristiyan dersen türbanı da görünce müslümandır dersin.
şimdi müslüman inancına göre içki içmek yolda biri ile öpüşmek ki türbanı zaten tahrik etmemek için takıyorlar bütün bunlar yasak olduğu için ortaya salakça bir tezatlık ortaya çıkıyor açıkçası ve açıkçası yanlışda geliyor bana.
karıştığımdan değil bana onların davranışları saçma geliyor yoksa ne yaparsa yapsınlar benim umurumda değil isterse gecenin bir yarısı parkta birisi ile sevişsin.

haklısın. ortada bir tezatlık var. bu tezatlığın ben de farkındayım. benim karşı çıktığım şey "türbanlı orospu" gibi ağır hakaretler ve "yiyişemez kardeşim!" tarzı despotik hareketler. yoksa bana kalsa ortalık yerde kimse yiyişmesin abi, 20 yaşıma geldim hala ortalıkta biriyle yiyişmedim, kıskanıyorum lan..

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 09:29 
Hardliner
 WWW  Profile bak

izmir yeniden doğuş kilisesi'nin bi ayinine katıldım. protestan bi cemaat bu. müzikle ayin yapıyolar. aynı afrika asıllılar gibi. klisede çocukları eğitmek için yapılmış sınıflar var. din üzerine değil bilim üzerine. cemaattaki gençlerin tümü bi müzik aleti çalmayı biliyo. aslında bi cemaat gibi değil bi aile gibiler. türkçe dua ediyolar. incil türkçe. herşey türkçe. anlayabilecekleri bir dilde.
onları gördükten sonra islam dininden daha çok nefret etmeye başladım.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 13:01 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Konum: natırdamın kamburunun kamburuna inşaa ettiğim gecekondudan
kenan evren den önce türban tartışması yoktu.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 13:04 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

boktan_nick yazdı:
izmir yeniden doğuş kilisesi'nin bi ayinine katıldım. protestan bi cemaat bu. müzikle ayin yapıyolar. aynı afrika asıllılar gibi. klisede çocukları eğitmek için yapılmış sınıflar var. din üzerine değil bilim üzerine. cemaattaki gençlerin tümü bi müzik aleti çalmayı biliyo. aslında bi cemaat gibi değil bi aile gibiler. türkçe dua ediyolar. incil türkçe. herşey türkçe. anlayabilecekleri bir dilde.
onları gördükten sonra islam dininden daha çok nefret etmeye başladım.

ben kendi adıma söyleyeyim bari.
islam dini ONUN BUNUN ÇÜKÜNÜ KES !
dini değildir.
islam = barış manasına gelir.
fakat bunu uygulayabilen ve de mantalitesini anlayabilen insan NADİRDİR.

sen koftileri görüp nefret ediyosun.
öyleyse kilise için bağış toplayıp o paraları yiyen papazlar ne oldu ?
yahut haçlı seferi ayağına anadoludaki insanları domuz gibi kesen hristiyanlar çok mu matahtı ?
hadi anadoludaki insanları geçtim
100bin haçlı babayiğit susuzluktan kırıldı lan anadoluda
onları ölüme gönderen orospu çocuğu bir zihniyetle kesinlikle içli dışlı olma derim !

yani islam ı kötü buluyosan
misal islam 1 kötü
christ 8 kötü diyeyim

ben dinle içli dışlı değilim ama ÜVVEEĞĞĞ !! NEFREET EDİYORUUM HAAAGAADAA !!
düşüncesine de karşıyım anlamaya çalışın amk
körü körüne inanan fanatik bir müslümanla muhattap olunmaz, yahut kafayı yemiş bir milliyetçiyle. ancak siz de fanatik bir şekilde bişeylere anti olursanız
siz de muhattap alınacak adam sıfatını kaybedersiniz.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 13:17 
semavi dinler dedikleri 3 dinde tarih boyunca sayisiz insanlik sucu islemistir, hepsinden esit derece nefret etmek farzdir. islamiyetle hristiyanlik arasinda 6 asir yas farki var, 600 sene once hristiyanlar ne yapiyordu bir dusunursen, hepsinin ayni bok oldugunu goreceksin.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 13:19 
çorba yazdı:
ben dinle içli dışlı değilim ama ÜVVEEĞĞĞ !! NEFREET EDİYORUUM HAAAGAADAA !!
düşüncesine de karşıyım anlamaya çalışın amk
körü körüne inanan fanatik bir müslümanla muhattap olunmaz, yahut kafayı yemiş bir milliyetçiyle. ancak siz de fanatik bir şekilde bişeylere anti olursanız
siz de muhattap alınacak adam sıfatını kaybedersiniz.

insanlar agnostiklikle ateistligi birbirine karistirdigi icin bu tartismalar oluyor. ateist kisinin "anti" olmasi dogaldir bence...

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 13:26 
kenan evren olayi ise kesinlikle dogrudur. 80 darbesinden once sosyalizm turkiyede cok guclenmisti. darbeden sonra siyasal islamin palazlanmasina onayak olan ordudur. amaclari sosyalizmi zayiflatmakti fakat sonradan ellerinde patladi, onune gecemediler. bu sefer post-modern darbeyle erbakani indirmek zorunda kaldilar. yinede ok yaydan cikti tabii bi kere, 2 donem akp tek basina iktidar. kenan evren yaptiklarinin cezasini cekmeden eceliyle olecek ya, ona yaniyorum. ama tarih ondan cok kotu bahsedecek, cok...

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:03 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ama bir insanın ateist olması için en azından 1 din kitabını baştan sona bitirmesi gerekir diye düşünüyorum.
bilinçsiz ve de ANGUTÇA bir ateistle kesinlikle tartışmaya girmenin yanlış ve de gereksiz olduğunu savunuyorum tıpkı koyu milliyetçiler ve koyu müslüman olduğunu iddia eden kesim gibidir bence onlar da.

zina yapanların taşla öldürülmesi tevratta yazıyor mesela
son peygamber sıfatlı kimse soruyomuş tevrat a göre mi yargıliim sizi kur an a göre mi
yahudileri yargılıyomuş o dönem zinadan
hepsi kur an diyomuş ahaha : D
tevratta biliyolar taşlanarak öldürülecekler
kur an da işte para cezası mı öyle bişey galiba bilmiyorum tam ama o cezaya tercih edilen bi ceza olduğu kesindir diyerek hepsi kur an diyomuş ehahea : D

ATEİSTİM demek için kitap bitirmek lazım olduğundan ateistim demiyorum çünkü asıl işin bilincindeki adamlara haksızlık olur diye düşünüyorum.

bi ara incil denedim okumayı ama çok saçma geldi tevrat okuyacam nedense daha eğlenceli savaşlar vurdu kırdı kim kimi nerede nasıl : P

ha bişey ekleyeyim bari bu yahudi dümbüklerini de boş geçmeyelim
cennet in bu dünyada olacağına inandıkları için dünyayı imar etmeleri gayet normal
yani adamlara bunu yaptıkları için kızacağımıza dinlerine kızmamız gerek aslında
KAPİTALİZM DİNLERİ OLMUŞ AMK
armageddon savaşını çıkarmaya kasıyolar işte kıyametten önceki savaş
bu savaşla bütün dünya geberecek herkes yahudi olacak hesabı var onlarda

ben valla savaşçı millet bi celtleri severim
heriflerin inancı vücuduma iyi bakayım ki öbür dünyada aynı vücudu kullanıcaz
aklı başında yakışıklı doğru düzgün savaşçı heriflerdir hepsi de
AMAN FORMDAN DÜŞMEDEN SAVAŞ MEYDANINDA ÖLİİM DE
ÖBÜR DÜNYADA BU VİCUDU KULLANİİM hesabında cengaver babayiğit tosuncuklardır HEHAHEAHE : P

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:07 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

suçları dinler işlemez....

suçları insanlar işler..... sonrada dinlerin üzerine atar....yada dinler sorumlu tutulur.

hiç bi din git adam öldür demez...yada git sokakta yiyiş vs vs vs....

[b] bi tane sussana[/b]

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:19 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

nasıl ki dinlerde herşeyin orjinali saptırılmışsa misal incil tevrat
kofti kofti haham ve papazlarca değiştirilmişse de
hafızlarca ezberleniyo ayağı bi garip gelir kur an ın bana
hakikaten ilginç şeyler de buluyo bazı herifler astroloji ile ilgili gelişmeler şunlar bunlar
faydalanılabilen bir kitaptır lan kur an
müslümanlar değil ya direk amerikada ingilterede uzayla ilgili keşiflerde ters düşen bişey bulmaya çalışılıyor ve daha çıkmış değil
madem ki sarhoş araplar yazmış bunu neden böyle lan diye soruyosun kendi kendine

işte tasvib edilen meşru görülen bariz ŞİDDET var.
o şiddet olayı belki cahil insanlara göz dağı vermek içindir ki yapmasınlar hesabı çünkü ilkel bir dönemde gelen bi kitap bu diyosun.
e ama içinde 2000 sonrası teknolojileri de içeriyor bu kitap ?

açıkçası özellikle belli cümleleri cımbızla seçip bu bunu kast ediyo demeye getiren harun yahya gibi yalan heriflerden bahsetmiyorum bu konuda
ciddi ciddi çalışan kafayı yemiş ecnebiler var ingilizcesini tercih ederim hatta kur an ın

açıkçası bana ilginç geliyo ve inanmaktan ziyade ders almak adına bişeyler öğrenmek adına ulan ne diyo acaba amacıylan bi göz atıcam bakalım neler çıkıcak

hele bi de insanın içindeki şu ukde bi garip yapıyor zaten ulan allah var kesin öbür dünyada çükümü kesicek korkusu vardır elbet herkeste
İNANMIYORUM MÖHEHEHHEHEY demek o kadar da kolay değil ' ha bir o kadar da kolay tabi : D'

olaya tarafsız olarak kendimden ayrı bir şahıs gibi bakınca da
belki de yaşım gereği kafam karışıktır ve boşluktayımdır. (19)
belki de HİDAYETE ERECEM OKUYUNCA :lol:

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:20 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lidya001 yazdı:
suçları dinler işlemez....

suçları insanlar işler..... sonrada dinlerin üzerine atar....yada dinler sorumlu tutulur.

hiç bi din git adam öldür demez...yada git sokakta yiyiş vs vs vs....

tevratta zina yapmanın cezası taşlanarak öldürülmektir.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:20 
seriat yasalarinda siddet, iskence, zulum olmadigini soylemek dogru degil. kollar ve bacaklarin capraz kesilmesinden, taslayarak oldurmeye kadar bir dolu sapikca ceza var.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:30 
- "Kinane'ye, hazinenin bir kismini baska bir yere saklamis olup olmadigini söyletmek için
müthis iskenceler yapildi. Zübeyr Ibnü'l- Avvâm (sagliklarindayken cennetlik olduklan
bildirilmis on kisiden biri), Peygamberin emirlerini bizzat tatbik etti. Zavallinin agzindan bir
sey alamayinca, YANAN ODUNLARLA GÖGSÜNÜ DELDI. Ölecek durumdayken
Muhammed lbn Mesleme'ye teslim etti. O da biraderi Mahmud'un intikamini almak için
Kinane'nin izdirabina nihayet verdi, onu öldürdü. Kinane'nin kardesine de pek zalimane
iskenceler yapildi. (...) Iki bedbaht yahudi terk-i hayat eder etmez, Muhammed kadinlari
celbettirdi..." (Bkz. Leoni Caetani, Islam Tarihçe. Hüseyin Cahid Yalçin, Istanbul, 1925, 5 /
123-124.)

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:34 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bir kötü yönden ötürü getirilerini düşünmemezlik gibi geliyor acaba bir getirisi de olur mu böyle anlamaya çalışsam gibisinden.
nasıl ki rakının getirisi götürüsünden çok gibi gelir ya
yahut bilimum ot zerzevatın
bilemedin şarabın
bunu da aynı düşünebiliyorum evet.

yani kitap şunu diyor; güzel ahlaklı ol. AMUĞA GORUM VALLA !!

En son çorba tarafından, 04 Mart 2008 14:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:35 
alintidir;

"Peygamberin dört halifesinden üçü, Müslüman'larin biçaklariyla can vermisti"
Olay ögrenilir. Medine'ye, Peygamber'e haber verilir. Peygamber öfkelenmistir. Adamlarin
yakalanmalari için buyru verir. Hepsini yakalattirir. Suçlulari, Hz. Muhammed'in huzuruna
getirirler. Peygamber'in karari kesindir:
"Elleri, ayaklari çapraz olarak kesilsin. Gözleri oyulup çikarilsin.."
Emir uygulanir. Suçlularin, elleri, ayaklari çapraz olarak kesilir. Gözleri oyulur. Adamlar su
isterler ama ölünceye kadar su da verilmez.
Medine disinda, günesin altinda ates gibi yandigi için "Harre" adi verilen yere götürülürler.
Suçlular su isterler, su verilmez.
"Taslari kemirirler", "agizlariyla, disleriyle topragi kazarlar."
Ölünceye kadar öyle birakilirlar. (Buhari, Zekat/68, Cihad/52; Tecrit/Vudu, hadis 172;
Müslim, Kesame/9-14, hadis 1671; Ebu Davud, Hudud 3, hadis 4364-4371; Tirmizi,
Ebvabu't-Tahare/55, hadis 72-73; Nesei, Tahrimü'd-Dem/7; Ibn Mace , Hudud/20, hadis
2578-2579. Buhari, bu hadise yedi yerde ve dokuz yolla, Ebu Davud bir yerde bes yolla,
Nesei bir yerde dört yolla gönderme yapmistir.)

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:37 
bir baska alinti;

Peygamber diyor ki:
"Onlar, Allah'tan baska Allah olmadigina, Muhammed'in onun kulu ve elçisi olduguna
inanincaya, bizim kiblemize dönünceye, kestiklerimizi yiyinceye, ve namazimizi kilincaya ve
zekatlarini verinceye kadar, insanlarla öldürüsmem (mukatele) emroldu. Insanlar, bunlari
yerine getirdikleri zaman, benden kanlarini ve mallarini kurtarmis olurlar.(Buhari, Selat/28;
Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:49 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hooppidi ve çorba bunlar rivayetler....tevratta adam oldurulur yazıyo diyosunuzda bu ilahi bi kaynaktan gelmemiştir...

cünkü tevrat ve incile insan eli dokunmuş ve bozulmuştur bu yüzden O, kuran-ı kerim'i yollamıştır... ve ilahi güç tarafından korunuyodur....KURANDA DA BU TÜR CEZALAR YOKTUR....BUNLAR BAZI MÜSLÜMAN ÜLKELERİN KENDİNCE BULDUĞU CEZALARDIR...

yani yine insanlar yine insanlar.....

[b] bi tane sussana[/b]

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:50 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

gerçekten tarihimizi tanımak açısından güzel alıntılar.
fakat hala bu tanrının olmadığını ispatlamaz
tanrı var ve sapık duyguları da var diyelim ?

yani nietzsche okuyup HAH TANRI YOK diyen insanlardan değilim
çünkü nietzsche okudum.
en azından zerdüşt ü bilirsiniz sürekli sorgulayan bi herifti
neden insanlar sürü psikolojisiyle belli şeylere bağlanıyo homunga goyiim diyip orda burda dağlarda ovalarda ÜSTÜN İNSAN ı arayan bir herifti bi zerdüşt.
hatta nazizmle baya alakası vardır aslında zerdüşt ün 'ÜSTÜN İNSAN fikrinin'
fakat hitler her zamanki gibi bi olayı götüyle anlamıştır.
yahudileri yakarak 'fakir fukarayı'
parası olan yahudilerin bugünlere gelmesini sağlamıştır.

bence insan içindeki şüphe ve sorgulamacı ruhu kaybettiği anda
insanlığını kaybeder.

tıpkı kesin olarak TANRI PSİKOPATTIR diyerek
ya da kesin olarak CANIM TANRIM OOUUV BEBEĞİM diyerek
hiç bişey kesin değildir
bişeyin olmama ihtimali varsa olmaz
bişeyin kötü gitme ihtimali varsa daima kötü gidecektir.

ve bi işin bozulması için %0,01 ihtimal bile varsa
o iş bozulur. çünkü ters orantının kuvveti yani denemeler sonucunda bile olsa
düşük ihtimalli beklenmiyen daima olur.

NOT: tevrat ı babam okuyor
gözlerimle tam görmedim ama
babam okuması yazması olan bi insandır.

kur an a gelicek olursak o da hafızlarca ezberlenip bu günlere hiç bi yorum katılmadan getiriliyor rivayetleri var. 'buna herkes kesin gözüyle bakıyor' ben rivayet diyorum.
neyse kur an da yazanlar doğru anlatılıyor ise BARİZ BİR ŞİDDET SÖZ KONUSUDUR.
oğlunu kesmek matah bi haltmış gibi anlatılıyor ise bu bir insanlık suçudur.

En son çorba tarafından, 04 Mart 2008 14:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:51 
rivayet dediklerin ayet ve hadislerden alintilardir. al sana kurandan bir alinti daha;

Tanrı, Kendi Yüceliğini ve Güçlülüğünü Kanıtlamak Amacıyla Musa'nın Kavmine İnek Boğazlatıyor; Boğazlattığı İneğin Kemiğiyle Ölü Diriltiyor

(Bakara Suresi, Ayet 67-73)

Bakara Suresi'nde Musa ve kavmiyle ilgili bir hikaye var ki, Tanrı'nın sığır boğazlatarak ölüleri diriltebilir olduğunu anlatır. Hikayenin özeti şöyledir: Musa bir gün kendi kavminin insanlarına, "Allah muhakkak bir sığır boğazlamanızı buyuruyor" der (Bakara Su­resi, ayet 67). Onlar, "Bizi alaya mı alıyorsun?" diyerek önce itiraz ederler. Çünkü, akıllarından Tanrı'nın kendilerinden inek kurban et­melerini isteyebileceği ihtimalini geçiremezler.7 Bununla beraber az sonra fikir değiştirirler ve ne cins bir sığır boğazlamaları gerektiğini sorarlar: "(Ey Musa) Rabbine bizim adımıza yalvar da onun (sığırın) mahiyetini bize bildirsin" (Bakara Suresi, ayet 68). Musa'nın sorusu üzerine Tanrı, kesilecek sığırın "ne kart, ne körpe, ikisi ortası yaşta, kusursuz, alacalı ve tarlada fazla kullanılmamış" olmasını ister. Tanrı'nın istediğine uygun bir sığır bulunup boğazlanır. Bunun üze­rine Tanrı, Musa'nın kavmine hitaben "Siz bir kimseyi öldürmüş ve bunu birbirinize atmıştınız: oysa Allah gizlemekte olduğunuzu ortaya çıkaracaktır" der ve "Sığırın bir parçasıyla ona (ölüye) vurun" diye ekler. Dediği gibi yaparlar ve sığırın bir parçasıyla ölüye vururlar; ölü dirilir. Tanrı onlara şöyle der:

"İşte böylece Allah ölüleri diriltir ve aklınızı kullanasınız diye size ayetlerini gösterir" (Bakara Suresi, ayet 69-73).

Kur'an, öldürülen kişinin kim olduğunu ve neden Tanrı'nın boğaz­lattığı bir ineğin parçasının vurulmasıyla ölüyü dirilttiğini açıklamı­yor. İslam kaynaklarına göre rivayet şöyledir: Musa'nın kavminden çok zengin bir adam varmış; bu adamın bir oğlu ve birçok yeğeni bu­lunuyormuş. Bu yeğenler zengin amcalarının mirasına konmak için onun oğlunu gizlice öldürmüşler, sonra cenazesini kapıya koyup ba­ğırıp çağırmaya ve cinayeti onun bunun üzerine atmaya kalkışmışlarmış. Katil bulunamadığı için toplumda fitne çıkmış. Ve işte katili meydana çıkarmak amacıyla Tanrı, Musa'nın kavmine sığır boğazla­malarını ve sonra sığırın bir parçasıyla ölünün üzerine vurmalarını emretmiş imiş.8

Pek güzel, ama bütün bu işler için ineği boğazlatıp kan akıtmak niye? Eğer Tanrı, yüceliğini ve güçlülüğünü kanıtlamak için ölüleri diriltebilir olduğunu ortaya koymak istiyor idiyse, mutlaka sığır boğazlatıp onun kemiğiyle ölüye vurdurtması mı gerekirdi? Bu işi sığırı boğazlatmadan ve ölüyü oracıkta canlı duruma getirmek yoluyla yapamaz mıydı?

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 14:54 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

lidya001 yazdı:
hooppidi ve çorba bunlar rivayetler....tevratta adam oldurulur yazıyo diyosunuzda bu ilahi bi kaynaktan gelmemiştir...

cünkü tevrat ve incile insan eli dokunmuş ve bozulmuştur bu yüzden O, kuran-ı kerim'i yollamıştır... ve ilahi güç tarafından korunuyodur....KURANDA DA BU TÜR CEZALAR YOKTUR....BUNLAR BAZI MÜSLÜMAN ÜLKELERİN KENDİNCE BULDUĞU CEZALARDIR...

yani yine insanlar yine insanlar.....

%100 katılmaktayım, ne yapıosa o araplar yapıo, kadınlar araba kullanamıo arabistanda, ulan kuran da araba lafı geçmio ki, 1400 sene önce araba mı vardı? neye göre yasak ediosn, ya da ne biliim saçını başını örttürmek...

kuranda bizzat yazıo, hz.muhammed için: "sen onlara zorba olarak yollanmadın sen söyle, gerisini bana bırak" diyo, yani hz muhammed zorba diilken bu lavuklara noluyosa...

ayrıca hep müslümanlık kardeşlik dini barış dini diolar, hoşgörü dini diolar; ama en büyük çelişki, hz muhammedin at üstünde kılıç zoruyla insanları müslüman etmek istemesi, bu nasıl bi çelişkidir bir müslüman olarak bunu çözemedim kimse de cevap veremio??

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 15:17 
kadinlar islamiyette kesinlikle ikinci sinif insandir. bunu kanitlayan bir suru ayet var.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 15:18 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

harbi öyle gözüküo.. nedendir anlamak mümkün diil? ama dikkat edersek tüm toplumlarda kadınlar hep 2.sınıf gözüküo, yani yönetimde falan olarak, yoksa?

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 15:28 
bu islamiyeti aklamaz. dogruyla yanlisi ben ayirdedebiliyorsam allahta etmeli.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 18:39 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

“Musa, kavmine: Allah bir sığır kesmenizi emrediyor, demişti de: Bizimle alay mı ediyorsun? demişlerdi. O da: Cahillerden olmaktan Allah'a sığınırım, demişti.” (Bakara 67)

hoppidi bence konu dışı konuşulmasın...cunku din propogandası oluyo herkes inanmak istediğine inanmakta özgürdür...senin yazdığın herşeyin az çok bende bi cvbı var....varki inanıyorum...

ordan burdan rivayetlere dayancak olsaydık kimse inanmazdı...benim,senin kafan ayetleri çözmeye yetmez...ve bazı mealler baştan sona yanlış...arapça çok farklı bi dil bir harfin bir çok anlamı vardır...yani biri der boğazlamak anlamına geliyo biri der kesmek vs...

bu kirli dünyada herkez birbirinin kuyusunu kazarken bu kdr kotuluk yaparken kuranda inek kesmek kelimesi kullanılmış bu çok bişeymi...ve bundan doğal ne var zaten: )

kuranı merak eden arkadaslar elmalı meali okusun lütfen ve asla unutmasınlar ki o kitap bi hikaye kitabı değil ....içinde felsefe edebiyat bilim ilim vs...herşey var anlamadığı bi yer olduğunda bi bilene sorması gereklidir.....

madem evren var madem güneş var madem düşünebiliyoruz tanrı neden olmasın ve neden bizi varlığından haberdar etmesin....

bu arada çene yapımıza gelince....düşün ki ıssız bi yerdesin dağda fln ateşte icad edilmemiş senin çene yapın çiğ et yamakten nsl gelişir bilion mu ?bu spor yapan insan gibi bişi ....vs vs vs ve daha çok cevabım var ama bu forma yetmez.....

[b] bi tane sussana[/b]

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mart 2008 18:48 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Ous yazdı:
harbi öyle gözüküo.. nedendir anlamak mümkün diil? ama dikkat edersek tüm toplumlarda kadınlar hep 2.sınıf gözüküo, yani yönetimde falan olarak, yoksa?

insanlar kendini keşfederken doğal ihtiyaçlarından sonra fiziksel güçlerini farkeder....

ilkel toplumlarda güçlü herzaman güçsüzü ezmiştir...yani dinde güçsüzü ez demez..

islamda kadın bi hazine gibi bişeydir korunması gereken...ilkel beyinlerse fiziksel gücü olmayan herkezi ezer kadın veya erkek farketmez....

kadın fiziksel olarak güçsüzdür erkeğe gore buda cücük beyinlilere kadını herzaman 2.plana atma gücü vermiştir...

cücük beyinli insanlar var oldukçada kadınlar herzamn 2.planda olucaktır....

[b] bi tane sussana[/b]

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 725 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: