|
Evet olum demistim ben. Valla Widmore'un adayi aradigini ögrendikten sonra artik Bad Twin isimli kitabi okumaktan baska cagre kalmadi. Bu kitapta Widmore'un yedigi haltlar anlatiliyomus, adaya düsen, ve hatta tribüne cekilip ölen eleman yazmismismis falan, yani fiktif bir sekilde. Aslinda önceden okuyacaktik lan, simdi gecti bile zamani. Ama gecen gün bir Podcast okudum. Ben Widmore hakkinda yalan söyledi demis prodüktörler. Ben de öyle düsünüyordum zaten; her ne kadar kapitalist bir insan olsa da Widmore, yine de böyle boktan bir sebep yüzünden (atraksiyon parki, Tatilya felan yapar mi lan akli olan insan o adadan) aramiyordur adayi, bence cok daha büyük planlari var. Simdi su anda kafamda bi teorimsi bir sey kurdum. Sincik bu Dharma, yani Hanso Foundation felan Widmore ve Paik (Sun'un pederinin firmasi) ile alakali. Alvar Hanso abi adaya insanligi kurtarmak icin degisik degisik seyler kuruyo, yok fizik mizik arastir da arastir, böyle seyler yaptiriyo. Natives ortaya cikiyo, buna diyolar ki "Bak bu ada var ya, cok önemli bir sey, valla tamam, bu adada böyle fantastik kuntastik seyler yapmaya calisiyorsun, ama bak siktirgit burdan yine de sen, baska birilerinin eline gecerse cok pis seyler olacak, ebemiz avradimiz sikilecek bütün dünya olaraktan". Bu da düsünüyo, Dharma'nin disinda bu adaya gelmesine izin vermemem lazim, biz Dharma'yiz, bizim zararimiz olmaz, ama eger birileri yine de bulursa bu adayi, cok fena seyler olur, en iyisi bir garantiye alalim su adayi. Bu düsünceler üzerine son bölümde görmüs oldugumuz The Tempest'i kuruyo adaya. Eger kötü amacli birileri adaya gelirse adayi koruyabilelim, herkesi öldürelim diye. Dharma ama yine de bi boklar ceviriyo, natives iyicene sinirleniyo. Natives, ücüncü sezonda da gördügümüz gibi The Tempest'in yardimi ile, Dharma'nin amina koyuyo. Bizim Alvar Hanso abimiz dünya tatlisi, iyi kalpli bir amcamiz oldugu icin nativesin ne yapmak istediklerini bir sekilde anliyor, adanin esas önemini, her bir seyini anliyor, bir insanin eline gecince neler olabilecegini anliyor. Ve bu olaylardan sonra is ortaklari Widmore ve Paik'e hic bir sekilde adanin nerede oldugunu söylemiyor. Bunlar ama yine de merak ettikleri icin ariyorlar adayi. Tabi Paik'i bilemiyecem, ama Widmore ariyor en azindan.
_________________ "AUTHENTIC PUNK'N'ROLL: http://www.myspace.com/dieneurotics"
|