Evet burasi punk forumu, solcu ve sosyalsit arkadaslar çoğunlukta. demek burda sahdece solcularin sözümü gecicek? birisi birsey yazdiktan sonra herkes "cok dogru, haklisin" yazip baska bir sey diyemiyecekmi? kesinlikle. öyle olsa zaten hic politika forumu acmastik, cünkü degisik fikir olmadan bir siyasi tartisma zaten yapilmaz.
ben bu forumun admini ve sahibiyim, tam 5 sene önce chekiyle birlikte bu forumu actim. ozamanlar daha 15 yasinda cocuktum ve punk ve punk düsüncelere tapiyordum, öyle kitaplar okuyordum, solcu gazeteler okuyordum.
artik 20 yasinda adam oldum ve siyasi pozisyonum degisti, enteresem punk hayati ve politikasindanda döndü, ama forumu ara sira yenileyerek hobi diye devam ettim (ki biraz burda yazarak türkcemi calisirim diye düsünmüstüm). ben bugün kesinlikle sosyalist yada solcu degilim, dedigim gibi konservativ-orta-sahciyim alman CDU-partinin üyesiyim. ona ragmen bi kendi forumum politika-kisimina girip birseyler yaziyim dedim ve yazdim, burdaki insanlar nedense bunu sevmedi, bana dogru dürüst cevap vermenin yerine bana fasist dedi ve burda artik birsey yazmami istediler. afedersiniz, ben kendim türkoglu türküm ve cok mutluyum bundan, ama bu klasik türk düsügeci: ben sevmedigim bir görüs ortaya cikarsa o görüs ile ilgilenip cevaplamiyacam, hemen yassakliyacam. bu konuda asiri sahcilar asiri solculardan hec degisik degil, sizide malesef davranislarinizla asiri sol olarak algilamam gerekiyor.
admin ve mod olarak bu forumda gezerken cok ileti raporu aldim, ve hic bir rapor "pu pkkci, bu kommunist" demiyordum, hemen hemen her raporda "bu fasist, hemen sil bonu" gibi icerik yaziyordu. rapor edilen raporlari okudum, bazeleri ermeni soykirim kabul edilmedigini(!) rapor edip bu fasist yaziyor, öbürsüde fethullah gülen diye birisi fasistir bu punk forumunda konusulamaz yaziyor. zaten bu konuyu acan üye fethullah gülen örnegini yazip, ben admin olarak fethullah gülen fanatigim gibi bir yazi yazmis. ben bu adam burda okuyana kadar tanimiyordum, google de aradim, türkce ve yabanci siteleri okudukten sonra fethullah gülen kesinlikle burda konusulmasini yasak olmasi gerek olan birisi oldugunu kesinlikle kabul etmiyorum. adam adolf hitler degil, usame bin ladin de degil, adam dinci birisi. yabanci, fundamentalist olmayan yazarlar fethullah gülü kant ve konfuzius gibi bilim adamlariyle kiyasliyor. adamin kitabini okumadim diye, yazdiklari iyimidir, kötümüdür bilemiyorum, ama kesinlikle yasadisi birsey olmadigini biliyorum ve onun icin silmedim o mesajlari. ondan sonra bana yine "fasist" diyen üyeler oldu, ama kesinlikle yaptigimi dogru yaptigimdan eminim. silenecek birsey yokdu orda, isteyen küfür etsin fethullah gülene isteyende onu övsün, silinecek birsey yoktur.
ondan sonra ben milliyetcilik karsi olan örgütleri pkkci oldugunu söyledigim gibi bir cümle yazdi bu konuyu acan kullanici. kesinlikle ben milliyetciligi karsi olan herkese pkkci demiyorum. ama bir alman örgütün konusu acildi, ve ben o örgütün pkk-yakinligi oldugunu biliyorum. adamlarin resmi sitelerin linkini bile gönderdim, ve o linkde pkk-bayragi görülmüyordu? görülüyordu. yine hickimseye küfür etmedin, yine hicbirsey silmedim ve yasaklamadim, sahdece ne bildigimi yazdim. baska birisi "yok öyle degil" yazsaydi silermiydim yazisini? yok kesinlikle, o yazi silmek(düsünce sansürlemek) benim stilim degil, öncede gördügünüz gibi.
onicin o son yazdigin cümle cok provokatif
Alıntı:
neyse tek yapacağı bu başlığı kitlemek yada ya sev ya terket mantığına devam edip beni atmak olcaktır görürsünüz.
son 5 senede ben bu forumda kac yazi sildim? kay kisi forumdan attim, hele düsüncesi yüzünden? kac kisiye "ya sev ya terket" dedim? ben bu forumda, inanin inanmayin 1 mesaj yada bir üye silmedin, checki ve öbür moderatörler silmis olabilir ama ben hicbikere birsey sansürlemedim. onicin benim yüzünden foruma giremiyen birisi olamaz, ancak onun sevmedigi yazilari artik bu forumda var diye ve onlar silinmiyor diye forumdan gidenler olabilir.
simdi siz bana ben solcu olmayan yazilari silmiyorum diye fasist diyorsunuz. herseye "fasist" deyip kendinize okadar kolaylik yapmayin. ben kesinlikle fasist degilim, bana fasit diye fasistlerin asil yapti suclari önemsiz gösterir.
size kötü not veren ögretmenede fasist mi diyorsunuz yada sizde trafikde sikistiran taksiciyeda hemen fasist mi diyorsunuz? herseye fasit deyip hicbirsey olmaz!