Onnnnaaa yazdı:
bu foruma bir tane alanında uzman epidemiolog gerekli.
çünkü yaşadığı bölgenin coğrafyasıyla ilgisi olmayan,kültürünü tanımamış ve buna solculuk diyen mikroplar bulunmakta.
tarihini,olayların sebeplerini bilmeyen ancak marjinal çevresinden duyduğu alternatif fikirler ve aykırılıklar yaparak bunu bir paragraf içine sığdırıp sözde düşüncesini belirttiğini zan ediyor.düşünce belirtebilmek için ilk başta düşünmek gerekir çünkü Atatürk'ün sıfırdan var ettiği medeni ve sosyal hukuk'un dönemin şartları gereği ne kadar mükemmel bir biçimde oluştuğunu bilmeyen birde sokak ağzıyla hakaret edebilecek seviyesiz ve cibiliyetsiz insanlarla tartışmak insana ve tartışmaya bir şey kazandırmaz.çünkü bu ilericilik takiyessi altında gericilik yapmaktır.toplumun dinamikleriyle kavgalı olmak ve bugün bitmiş olan etnik ayrımcılığı körüklemektir.
Bu sistem zamanında ne kadar sağlam kurulmuş ki artık tekrardan dirilmiş olan düşman istanbul hükümeti ruhuna,ikinci cumhuriyetçilere,kürt said-i nursicilere hala dayanabiliyor.oydukça oyuyorlar dibini bulamadılar hala.
Eşitlik herkesin ağzında dolanan sakız oldu.Dünün sivas katili bugün 'türban eşitliktir' diye meydana dökülüyor.Bu ağızlara kanan aptal eşitlikçi genç türban'ın bir eşitlik olduğu yalanlarına kanabiliyor,gelip punk forumunda türban'ın eşitlik olduğunu rahatça söyleyebiliyor.ancak dediğim gibi düşünmeyen insan düşüncesini belirtemez.1980 öncesi okullarda türbanlamı okudular? yirmi yıl içinde bu türban nasıl gelişti? islam'da türbanın yeri varmıdır?
bunlar hiç sorulmuyor,medyada bunlar konuşulmuyor.nereden geldiği,asıl amacının ne olduğu ve geleceğinde bu özgürlük kapsamında neler getireceği ve götüreceği söylenmiyor.Onur Öymen gibi sayılı düşünce insanlarının sözlerini hiç gazetelerden okuyor musunuz? varsa yoksa kafayı yemiş emekli generaller,geçmişten elleri kanlı köşe yazarları hep bunların demeçleri kamu oyunda konuşuluyor.
işin bir diğer yanı binlerce gereksiz düşünce akımlarıyla insanların kafalarının karıştırılması.japonya'da son seçimlerde japonya komünist partisi 40 bin oy aldı ve sonrasında parti başkanı artık komünizm'in dinamik dünyada yeri yoktur diyerek partisini fes etti.Bizde orta sınıfın temiz aile çocuklarını alıyorlar geçmişten iki şarkıyı slogan yaparak hülyalara boğuyorlar.Barışarock'a gittiyseniz görürsünüz sabah akşam çanaklara vurup ses çıkararak insanları yatırmadılar,müzik festivaline gelmiş binlerce insanı rahatsız etmek bu düşüncenin içinde yatan bir olgumu? artık öyle bir noktaya vardık ki sosyal hayatında yer kazanamamış insan eksikliğini kalıplara saldırarak güçlenmeye çalışıyor.
Temelsiz,niteliksiz insanın yaptığı işte böyle patlak veriyor.Haftalardır bu forumda amacı ne olduğu belli olmayan bir kavga var,bir huzursuzluk var.Her önüne gelene faşist damgası atılıyor.Bu yapılanın nazi partisindeki yahudi evlerinin kapılarının önüne mavi çarpı atmaktan farkı nedir? alternatif görüşlere sahip insanın alternatifliliğe tahammülsüzlüğü olabilir mi?
artık nasıl bir travma geçiriyorsak topluca mantık silsilesi içinde davranışlar sergilenmiyor.tkp bir köyün yok olmaması için çabaladı bir tane oy alamadı.fındık üreticilerinin ekmek alacak parası yoktu karadenizden akp yi birinci çıkardılar.bunlar mantıkla,düşünmekle açıklanacak olaylar değildir.sonumuz hayrolsun.
ne solcusu kolpa hepsi ya.''marjinal fikir yobazı'' olarak yeni bir kelime grubuyla nitelendirmek istiyorum artık bu grubu ben.
Adam hala yok bilmemkaç tane mesaj yazdın hepsinde aynı şeyi yazmışım.E ne yazacaktım ''girlisn lan tabi serbest olsun'' , ''Yok dur dur vazgeçtim girilmesin'' filan gibi kendimle mi çelişseydim.Oooof off...