Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 08 Eylül 2008 01:30

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 77 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: insan soyunun turk irkindan turemesi fantazisi
İletiTarih: 11 Mart 2008 21:26 
Minor Threat
 Profile bak

delikbeyin yazdı:
CurSed yazdı:
bi de şöyle bi mevzu var ki daha ilginç bence kadının türban takması erkeğe hakarettir neden diye sorarsanız bu demek oluyor ki sen benim kılımdan tüyümden tahrik oluyosn,kendini tutamıyosun ben de sana güvenmiyorum ve kapanıyorum.. yok böle bişi ya tabii ki herkes özgür ne yaparsa yapar hiç kimsenn s.kinde bile olmaz ama yine de bi erkek olarak bndan rahatsız oluyorum çünkü bana güvenilmediğini hissediyorum

iyi o zaman kadınlar çırılçıplak gezsin ne de olsa bizi tahrik etmemek için giyiniyorlar. ben bir erkek olarak bundan rahatsız oluyorum çünkü bana güvenilmediğini hissediyorum.

lafı kıçından anladığın bariz bunu kendine yedirememe yatıyo çünkü bunun altında biraz da oku ondan sonra yorum yaz

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 21:44 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

geçen vakit gazetesi okuyan bi taksiciyle tartışmıştım. adam okuyomusun falan dedi, yok propaganda bunlar demiştim. neyse türbana söz konusu geldiğinde adam "ya şimdi şurda tesettürlü birinemi bakarsın yoksa mini etekliyemi" dedi, bende "karınızı kapatma nedeniniz gerçekten buysa; etrafınızdaki bayanlarla ilgili neler düşündüğünüzü, bakma niyetinizin ne olduğunu gösterir ve aslında bu nedenden dolayı eğer bi insan karısını kapatıyosa o insan sapıktır" demiştim. gerçeğide böyle çoğu sapık, çevresindeki bayanlara ne gözle baktıklarını bildiklerinden, eşlerininde böyle bakışlara mağruz kalmasını istememesinden dolayı.

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 21:50 
Minor Threat
 Profile bak

Komünist yazdı:
geçen vakit gazetesi okuyan bi taksiciyle tartışmıştım. adam okuyomusun falan dedi, yok propaganda bunlar demiştim. neyse türbana söz konusu geldiğinde adam "ya şimdi şurda tesettürlü birinemi bakarsın yoksa mini etekliyemi" dedi, bende "karınızı kapatma nedeniniz gerçekten buysa; etrafınızdaki bayanlarla ilgili neler düşündüğünüzü, bakma niyetinizin ne olduğunu gösterir ve aslında bu nedenden dolayı eğer bi insan karısını kapatıyosa o insan sapıktır" demiştim. gerçeğide böyle çoğu sapık, çevresindeki bayanlara ne gözle baktıklarını bildiklerinden, eşlerininde böyle bakışlara mağruz kalmasını istememesinden dolayı.

abi bende bunu demek istemiÅŸtim zaten !!

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 21:57 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

yok takılma sebebi yok erkeğe hakaret filan.... bunlar bildiğimiz şeyler zaten evet hakaret sayılır.erkeğe güvenilmediğini gösterir vs. de bunlar bizim nedenlerimiz değil ki zaten onların nedenleri...
türban evet çok saçma bir şey ancak insanlara yasaklayarak mı anlatacaksınız bunu...
nedir bu kolaya kaçmak değil midir...
anlatın derdinizi yok yasak koymak filan çözüm değil bunu anlayın.

özgürlüğü kısıtlar.
sizin dediğiniz ÖÇ almaktır. çocukçadır.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 21:59 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

destek ver sonra kafana çıksınlar

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:02 
Überpunk
 Profile bak

Komünist yazdı:
destek ver sonra kafana çıksınlar

buyur burdan yak :D

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:04 
Minor Threat
 Profile bak

ya tamam isteyen istediğini yapar özgürdür kimse buna karışamaz ama benim demek istediğim sen kmseye karısmıcaksın herkese özgürlük verceksin ama senin özgürlüğüne millet karışınca zaten sorun oluyo.. demek istediğim sen piercing,küpe vs takarken milletin sana laf atması ne kadar normal sence ?? ne alakası var diceksin belki ama bi olayı anlatayım,ben yolda arkadaşımla yürürken türbanlı bi kaç bayan gelip bize küpeleri falan çıkarmamızı söylemişti ki bizim onlara karışmadığımız halde tamam hepimiz özgülükten yanayız ama ben kmseye karışmazken bana karışırlarsa işte orda işler değişir ..

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:07 
Überpunk
 Profile bak

CurSed yazdı:
ya tamam isteyen istediğini yapar özgürdür kimse buna karışamaz ama benim demek istediğim sen kmseye karısmıcaksın herkese özgürlük verceksin ama senin özgürlüğüne millet karışınca zaten sorun oluyo.. demek istediğim sen piercing,küpe vs takarken milletin sana laf atması ne kadar normal sence ?? ne alakası var diceksin belki ama bi olayı anlatayım,ben yolda arkadaşımla yürürken türbanlı bi kaç bayan gelip bize küpeleri falan çıkarmamızı söylemişti ki bizim onlara karışmadığımız halde tamam hepimiz özgülükten yanayız ama ben kmseye karışmazken bana karışırlarsa işte orda işler değişir ..

nedir yani onlar bizim özgürlüğümüze karışmadan biz onların özgürlüğüne karışalım mı?

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:11 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

delikbeyin yazdı:
CurSed yazdı:

nedir yani onlar bizim özgürlüğümüze karışmadan biz onların özgürlüğüne karışalım mı?

ne alaka lan soruya bak amk?!

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:13 
Minor Threat
 Profile bak

abi anlamıyomusun ya adamların amacı zaten bize karışmak şu ana kadar yaptıklarına bakarsan bunu görmemek aptallık olur tamam türban serbest olsun herkes istediğini yapsın ama benim dediğim bu zaten HERKES istediğini yapsın bi kısım yükselirken diğer kısım alçalmasın anlıomsn

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:21 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

CurSed yazdı:
abi anlamıyomusun ya adamların amacı zaten bize karışmak şu ana kadar yaptıklarına bakarsan bunu görmemek aptallık olur tamam türban serbest olsun herkes istediğini yapsın ama benim dediğim bu zaten HERKES istediğini yapsın bi kısım yükselirken diğer kısım alçalmasın anlıomsn

ya tek örnek, iran devrimi açın araştırın, solcuları maşa yapıp nasıl da islam cumhuriyetini getirdiler, araştırın azcık, demokrasiyi kullanıp gücü ele geçirince ilerde size en büyük faşistlii yapcak bunlar... solcuyuz herşeye özgürlük tamam da bunun bi de geri dönüşü var dikkat edelim...

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:30 
Minor Threat
 Profile bak

bende bunu diyorum zaten

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:36 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Ous yazdı:
CurSed yazdı:

ya tek örnek, iran devrimi açın araştırın, solcuları maşa yapıp nasıl da islam cumhuriyetini getirdiler, araştırın azcık, demokrasiyi kullanıp gücü ele geçirince ilerde size en büyük faşistlii yapcak bunlar... solcuyuz herşeye özgürlük tamam da bunun bi de geri dönüşü var dikkat edelim...

bu söylediklerimle ilgili bana faşist falan diyeni oyarım :D gerçekler bunlar görmemek için aptal olmak lazım...

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:50 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

oğuz doğru söylüyor, türbana destek veren solcuları görünce üzülüyorum, ödp de destek veriyodu sanırım.
yani bu ülkede, farklılıklara karşı saldırılar olmasa, gerçekten kalkınmış bir ülke olsa hadi neyse. yine aynı düşünceden insanlar daha 10 yıl önce madımak otelini yaktılar farklılar diye. şimdi bunlara evet belki istanbulda, izmirde bi baskı oluşturmayacak; ama başka bir ilde kapalıların yüksek oranla baskın olduğu bir üniversiteye açık gitmek kolaymı bi kadın için. türbana baş örtüsüde denmez. baş örtüsü anadolu kadınının simgelerinden birisi, saçı gizlemek amacıyla takılan bişey değildir. türbansa tamamen siyasi boyut almıştır, baş örtüsüyle alakası yoktur. mesela cumhurbaşkanı eşinin türbanlı olmasıda yanlış. cumhurbaşkanlığı tarafsız bir kurum olması gerekirken, eşinin türbanı onların siyasi görüşünü ifade ediyor. bunlarda tutturmuş ya hani türkiye müslüman bir ülke, türbanla giremiyoruz diye falan. türkiye müslüman bir ülke değildir, laik bir ülkedir. ülkenin resmi dini yoktur, bireylerin dini vardır. yani laik bir ülke böyle olur, türkiyede böyle olmalı. şimdi böldüler insanları. sağ sol olayında yine ortada kalabiliyodu insanlar en azından, bu daha farklı.

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 22:59 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Komünist yazdı:
oğuz doğru söylüyor, türbana destek veren solcuları görünce üzülüyorum, ödp de destek veriyodu sanırım.
yani bu ülkede, farklılıklara karşı saldırılar olmasa, gerçekten kalkınmış bir ülke olsa hadi neyse. yine aynı düşünceden insanlar daha 10 yıl önce madımak otelini yaktılar farklılar diye. şimdi bunlara evet belki istanbulda, izmirde bi baskı oluşturmayacak; ama başka bir ilde kapalıların yüksek oranla baskın olduğu bir üniversiteye açık gitmek kolaymı bi kadın için. türbana baş örtüsüde denmez. baş örtüsü anadolu kadınının simgelerinden birisi, saçı gizlemek amacıyla takılan bişey değildir. türbansa tamamen siyasi boyut almıştır, baş örtüsüyle alakası yoktur. mesela cumhurbaşkanı eşinin türbanlı olmasıda yanlış. cumhurbaşkanlığı tarafsız bir kurum olması gerekirken, eşinin türbanı onların siyasi görüşünü ifade ediyor. bunlarda tutturmuş ya hani türkiye müslüman bir ülke, türbanla giremiyoruz diye falan. türkiye müslüman bir ülke değildir, laik bir ülkedir. ülkenin resmi dini yoktur, bireylerin dini vardır. yani laik bir ülke böyle olur, türkiyede böyle olmalı. şimdi böldüler insanları. sağ sol olayında yine ortada kalabiliyodu insanlar en azından, bu daha farklı.

ayrıca biz laik bir ülkeyiz ama başbakanında cumhurbaşkanının da eşleri türbanlı, bi de, suriyenin, endonezyanın falan eşlerine bak açık biz laik ülkeyken kapalı nasıl bi iştir??

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 23:13 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

çocuk oğuz laiklik cumhurbaşkanın eşinin türbanlı olması ile ölçülmüyor koçum.Sizler laik bir ülkede yaşamıyorsunuz bu da biline.

canlarım kofti solcular dinleyin okuyun...

şimdi senin kıyafet özgürlüğün için dışarı çıkar bağırırsın dersin ki ben kıyafet özgürlüğümü savunmak adına buradayım ileri gidersen daha kalabalık olarak bunu söyleyeceğiz.... ama türbana karşı olan güruh ne diyor ben kıyafet özgürlüğümü savunmak adına başkasının kıyafet özgürlüğünü sınırlarım..

böyle bir özgürlük anlayışı yok. ama sı da yok bu işin. ben tamam özgürlük verilsin ama .... diye bir şey yok.

eğer seni sınırlıyorlarsa mücadele edeceksin nedir bu?
mahalle kavgasında annesine yetiştirmek gibi bir şey bu sizin yaptığınız. kolaya kaçmak ve en komiği de ÖÇ almak.
yetmiyor mu?
cumhurbaşkanı tarafsızmış sikeyim öyle cumhurbaşkanını tarafsız cumhurbaşkanı mı olurmuş.

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 23:20 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
çocuk oğuz laiklik cumhurbaşkanın eşinin türbanlı olması ile ölçülmüyor koçum.Sizler laik bir ülkede yaşamıyorsunuz bu da biline.

canlarım kofti solcular dinleyin okuyun...

şimdi senin kıyafet özgürlüğün için dışarı çıkar bağırırsın dersin ki ben kıyafet özgürlüğümü savunmak adına buradayım ileri gidersen daha kalabalık olarak bunu söyleyeceğiz.... ama türbana karşı olan güruh ne diyor ben kıyafet özgürlüğümü savunmak adına başkasının kıyafet özgürlüğünü sınırlarım..

böyle bir özgürlük anlayışı yok. ama sı da yok bu işin. ben tamam özgürlük verilsin ama .... diye bir şey yok.

eğer seni sınırlıyorlarsa mücadele edeceksin nedir bu?
mahalle kavgasında annesine yetiştirmek gibi bir şey bu sizin yaptığınız. kolaya kaçmak ve en komiği de ÖÇ almak.
yetmiyor mu?
cumhurbaşkanı tarafsızmış sikeyim öyle cumhurbaşkanını tarafsız cumhurbaşkanı mı olurmuş.

çocuk oğuz ne alaka?? ben sana bebe ruhi diom mu? bazen diorm ki şeriat gelse de bi görseniz mumla aricaksınız bunları da 1000 nasihatten 1 müsibet... zaman gelir...

Sayfa başı

İletiTarih: 11 Mart 2008 23:26 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Lan herhaldeki dicem ki eskisi iyiydi ama buna bir şey eklerim yine de yeterli değildi bir çok hatası vardı düzeltimesi lazımdı.Düzelttirmediler.Toplumun amına koydular kutuplaştırdıkça kutuplaştırdılar sizin gibiler.

Sayfa başı

İletiTarih: 12 Mart 2008 00:11 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Buradaki problem özgürlük hakkının savunulması problemi değildir. Düşünce özgürlüğü sonuna kadar savunulacaktır tabiki.

Buradaki problem.

Özgür düşünce ve demokratik hak savıyla, kendilerini gram özgür düşünceye tahammülü olmayan bir sistemin içine sokan, bu sisteme maşa olan kızlarımızdır.

Åžu soruyu sorun sadece kendinize:

Demokratik hak olarak kazandığınız türban ve bu sistem bize ne kadar demokrasi sağlayacak?

Sayfa başı

İletiTarih: 12 Mart 2008 00:21 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Onnnnaaa yazdı:
bu foruma bir tane alanında uzman epidemiolog gerekli.

çünkü yaşadığı bölgenin coğrafyasıyla ilgisi olmayan,kültürünü tanımamış ve buna solculuk diyen mikroplar bulunmakta.

tarihini,olayların sebeplerini bilmeyen ancak marjinal çevresinden duyduğu alternatif fikirler ve aykırılıklar yaparak bunu bir paragraf içine sığdırıp sözde düşüncesini belirttiğini zan ediyor.düşünce belirtebilmek için ilk başta düşünmek gerekir çünkü Atatürk'ün sıfırdan var ettiği medeni ve sosyal hukuk'un dönemin şartları gereği ne kadar mükemmel bir biçimde oluştuğunu bilmeyen birde sokak ağzıyla hakaret edebilecek seviyesiz ve cibiliyetsiz insanlarla tartışmak insana ve tartışmaya bir şey kazandırmaz.çünkü bu ilericilik takiyessi altında gericilik yapmaktır.toplumun dinamikleriyle kavgalı olmak ve bugün bitmiş olan etnik ayrımcılığı körüklemektir.

Bu sistem zamanında ne kadar sağlam kurulmuş ki artık tekrardan dirilmiş olan düşman istanbul hükümeti ruhuna,ikinci cumhuriyetçilere,kürt said-i nursicilere hala dayanabiliyor.oydukça oyuyorlar dibini bulamadılar hala.

Eşitlik herkesin ağzında dolanan sakız oldu.Dünün sivas katili bugün 'türban eşitliktir' diye meydana dökülüyor.Bu ağızlara kanan aptal eşitlikçi genç türban'ın bir eşitlik olduğu yalanlarına kanabiliyor,gelip punk forumunda türban'ın eşitlik olduğunu rahatça söyleyebiliyor.ancak dediğim gibi düşünmeyen insan düşüncesini belirtemez.1980 öncesi okullarda türbanlamı okudular? yirmi yıl içinde bu türban nasıl gelişti? islam'da türbanın yeri varmıdır?
bunlar hiç sorulmuyor,medyada bunlar konuşulmuyor.nereden geldiği,asıl amacının ne olduğu ve geleceğinde bu özgürlük kapsamında neler getireceği ve götüreceği söylenmiyor.Onur Öymen gibi sayılı düşünce insanlarının sözlerini hiç gazetelerden okuyor musunuz? varsa yoksa kafayı yemiş emekli generaller,geçmişten elleri kanlı köşe yazarları hep bunların demeçleri kamu oyunda konuşuluyor.

işin bir diğer yanı binlerce gereksiz düşünce akımlarıyla insanların kafalarının karıştırılması.japonya'da son seçimlerde japonya komünist partisi 40 bin oy aldı ve sonrasında parti başkanı artık komünizm'in dinamik dünyada yeri yoktur diyerek partisini fes etti.Bizde orta sınıfın temiz aile çocuklarını alıyorlar geçmişten iki şarkıyı slogan yaparak hülyalara boğuyorlar.Barışarock'a gittiyseniz görürsünüz sabah akşam çanaklara vurup ses çıkararak insanları yatırmadılar,müzik festivaline gelmiş binlerce insanı rahatsız etmek bu düşüncenin içinde yatan bir olgumu? artık öyle bir noktaya vardık ki sosyal hayatında yer kazanamamış insan eksikliğini kalıplara saldırarak güçlenmeye çalışıyor.

Temelsiz,niteliksiz insanın yaptığı işte böyle patlak veriyor.Haftalardır bu forumda amacı ne olduğu belli olmayan bir kavga var,bir huzursuzluk var.Her önüne gelene faşist damgası atılıyor.Bu yapılanın nazi partisindeki yahudi evlerinin kapılarının önüne mavi çarpı atmaktan farkı nedir? alternatif görüşlere sahip insanın alternatifliliğe tahammülsüzlüğü olabilir mi?

artık nasıl bir travma geçiriyorsak topluca mantık silsilesi içinde davranışlar sergilenmiyor.tkp bir köyün yok olmaması için çabaladı bir tane oy alamadı.fındık üreticilerinin ekmek alacak parası yoktu karadenizden akp yi birinci çıkardılar.bunlar mantıkla,düşünmekle açıklanacak olaylar değildir.sonumuz hayrolsun.

yeni okuyabildim.

Özenle yazılmış bir yazı. Çok iyi özetlemiş. Katılıyorum.

Sayfa başı

İletiTarih: 12 Mart 2008 01:12 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Demokrasi paketten çıkan bir şey değil ne kadar demokrasi getirecek gibi bir varsayım doğal olarak saçmadır. olay şudur
türbanın vs.nin ki bence çarşafta serbest olmalı bunların serbest olması demokrasinin gereğidir.
bunların serbest olması demokrasi getirmez.demokrasinin özgürlüğün gereğidir....

Sayfa başı

İletiTarih: 12 Mart 2008 02:16 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

üMüT yazdı:
sizene lan insanın bağlama şekliyle. isteği kadar bağlar. isterse dinde yeri olmasın. siyasi simge olsun . istediğini yapar istediği gibi de girer. isterse türbanına ampül işareti yapar akp yazdırır bu kimseyi bağlamaz.

bu bahsettiklerin bi insanın turbanini cıkarmasının donunu cıkarmasından farkı olmadığını soyluyor. ne olcak simdi:/ sana iranda zamaninda olduğu gibi baski yaptıkları zaman gelince ne yapmayı dusunuyorsun. ayni seyleri soyleyebilcek misin? bazen bulundugun kosulları düsünmek gerekiyor. amacları belli. cok acı olcak ama bahsettigim zaman geldigi zaman daha iyi anlıcaksın:(

Sayfa başı

İletiTarih: 12 Mart 2008 02:20 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 ICQ  Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
umut senı seviyorum :D

sana sorcağim ayri bi konu. muslumanlığı baya savunduğunu görmüştüm o yüzden sorum sana
bugünlerde aklıma takıldı. kadının türban takıyorsa sence erkek neden takmıyor? mantik aynı değil mi, erkeğin de türban takması gerekmez mi ne farkı var?
eğer takmıyorsa müslümanlığın kadını çok net bi şekilde aşşağıladığını ikinci sınıf insan yaptığını göstermez mi?

Sayfa başı

İletiTarih: 12 Mart 2008 02:46 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bozuk_para yazdı:
üMüT yazdı:
sizene lan insanın bağlama şekliyle. isteği kadar bağlar. isterse dinde yeri olmasın. siyasi simge olsun . istediğini yapar istediği gibi de girer. isterse türbanına ampül işareti yapar akp yazdırır bu kimseyi bağlamaz.

bu bahsettiklerin bi insanın turbanini cıkarmasının donunu cıkarmasından farkı olmadığını soyluyor. ne olcak simdi:/ sana iranda zamaninda olduğu gibi baski yaptıkları zaman gelince ne yapmayı dusunuyorsun. ayni seyleri soyleyebilcek misin? bazen bulundugun kosulları düsünmek gerekiyor. amacları belli. cok acı olcak ama bahsettigim zaman geldigi zaman daha iyi anlıcaksın:(

evet aynı şeyleri demeyi düşünüyorum ben kişisel özgürlüğümü kimseye elletmem bunun için savaşırım ciddi ciddi savaşırım gerekirse şiddet dahi kullanırım hiç çekinmem.

bulunduğum ortamı düşünüyorum ben iki kutupta da yer almıyorum sınıflandırmıyorum bu kutuplaşma bana ait olan bir şey değil. türban benim sikimde değil umrumda da değil. ben fikrimi söyledim. yoksa türban konusu takiye yapmanın allasıdır.bir boka da yaramaz.

ama tekrarlıyorum gelip birisi de bana böyle böyle bundan sonra böyle derse ben savaşırım şimdi türbana karşı olan ama böyle bir şey olduğunda da kös kös oturacak milyonlarca da adam var bu topraklarda.

Sayfa başı

İletiTarih: 12 Mart 2008 10:07 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

türban mürban yalan ne türbansızlar var özgürlük kıstlayan kıskanç insanlar, dayak bile atarlar kadına. ne türbanlılar var dost. ama türbanlılara yapılanlar haksızlık onlar masum

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 77 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: