Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 24 Temmuz 2008 13:44

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 246 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: AKP'ye kapatma davası
İletiTarih: 19 Mart 2008 22:17 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
Şu şekilde yapacaklardır terör ile bağlantıları suçlarda parti kapatma kolaylaşacak gibi bir madde ile DTP'nin kapatılmasını kolay hale getirecekler ki bu da AKP'nin ayrı bir mallığı.Adamlar demokrasiden anlamıyor.Ama nutuk atmasını biliyorlar.

iPunk bak canım sana göre kapalı o adamlara göre de başkalarının ki kapalı o da mı kapatılacak o mantıkla gidersek AKP çoğunluk olduğuna göre her parti kapatılmalı.Saçmalama bir zahmet artık.

Ayrıca demokrasi istediğin zaman ara verebileceğin bir olgu değil ki bakarız sonra çaresine diyorsun. Demokrasiyi tam kavrayamamış sözde özgürlükçülersiniz lan siz.

Bu zihniyet Sivas'ta İnsanları yakma kadararını demokratik yollardan kendi aralarında tartıştıktan sonra verdiler. Sandıktan yakalım çıktı.

Bu zihniyetin tatışılacak hiç bir yanı yoktur. AKP'yi kapasanda kapamsanda aynı boklar. Gerizekalı dediğiniz adamlar bile bunu görmüş.

Gerçi Umut'un olayı farklı...

Sayfa başı

İletiTarih: 19 Mart 2008 22:47 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Onun olayı farklı görüyoruz zaten abi.
Bir garip hayalperestlik onlarınki..
Gerçekleşemeyecek,en azından yaşadığımız sürece olamayacak siyasal düzenler için kafayı yiyolar..
Mevcut düzende götümüzü nasıl kurtarırıza bakıyoruz biz.Realist olmak gerizekalılıksa ben gerizekalıyım.

http://www.mokoko.garaj.org
http://www.herkesdinlesin.com/mokoko

http://www.myspace.com/punkforthekids

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 00:05 
Tough-Guy
 Profile bak

Ous yazdı:
yoh yoh biz şaşırmadık 8) türkiye milletinin kendi kendini yönetmesi ciddi bir ötenazidir, daha park kavgası yüzünden birbirini boğazlayan bi milletin kendi kendini yönettiğini düşün şu şartlarda imkansız, haa ben bundan 500 sene sonrasını görüorm diosan sonuna kadar arkandayım...

hah işte o zaman tutup ben demokratım kemalistim şöyleyim böyleyim deyip atıp tutmayacaksın. sen düpedüz aristokrasiyi savunuyosun bunu kabul et, ondan sonra adam yerine koyalım ya da koymayalım. ki şahsen ben koymam. burda da kimsenin koyacağını sanmıyorum.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 01:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Evet abi ben yaşamımız boyunca belki de olmayacak bir şey için çabalıyorum.Ve bunu savunmaktan da gayet mutluyum ve evet sen gerizekalısın.Günü kurtarmak adına hayat görüşü satmak bu imkansız zaten buna inanıyım demek ayrı bir zeka yapısı gerektirir. Mevcut düzende 5'e aldığını 50'ye satar işte senin gibiler ve buna da günü kurtarmak derler.

Ayrıca demokrasi dediğimiz şey belli bir şeyi savunan kişilerin ana bir çerçeve üzerinde oylama yapması değildir.Yani sivasta olay şimdi yakalım mı yoksa yakalayıp asalım mı şeklinde olmuştur ki bu demokrasi dediğimiz şey değildir.
Zira benim sözlerimde bu olayı demokrasi diye niteleme çabası yok.Ki onlara göre demokrasi olabilir ama bu demokrasi budur demek değildir.

Bak işte onu söylüyorum AKP'yi kapasanda kapamasanda devam edecek.Sen AKP kapandıktan sonra iPunk bütün türbanlıların türbanın çıkartacağını sanıyorsan hayal kuruyorsun demektir.
Senin ve senin gibilerin düşüncesi sadece günü kurtarmaktır. geleceği yoktur kolaya kaçmaktır.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 09:59 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

demokrasi o kadar geniş bi tanım ki; türkiye de bile varlığından bahsediliyor. Özgürlükçü demokrasi veyahut sosyal demokrasi gibi tanımlar var. Özgürlükçü demokrasilerde fikre,farklılığa saygı olur. Türkiye de hiçbir alanda olamamış birşey bu. Sosyal demokrasi de emekçilerin haklarının korunması, üretimin daha da artırılması ve de kazancın hakça dağıtımıdır. Türkiye de bundan da söz edemezsin. NE sikimin demokrasisidir bu o zaman ? 23 nisan'da çocuklara ne söyleyeceğim diyor elemanın biri ismi lazım değil... Halk partisinin lavuk lideri de "bu ülkede demokrasi işliyor, bu ülkede anayasa işliyor diyeceksin!" diyor. Hangi demokrasi yavrum bu diyen yok. Alkış kıyamet. %47 için zaten diyecek tek kelime yok. Muhalefetle ikisini üstüste koyup....

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 11:25 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
Evet abi ben yaşamımız boyunca belki de olmayacak bir şey için çabalıyorum.

hayat ve dünya görüşünü şey olarak tanımlayan birinin hayat görüşü yoktur.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 14:19 
Führer
 Profile bak

komplo teorilerimle giricem olaya.

öncelikle olay aslında çok basit gibi görünüyo. şimdi akp bu olaya karşı gelmek için hızlı bi şekilde "laikliğe aykırı faaliyetlerin odağı olmak" olayının parti kapatmaya yetecek bi suç olmadığını yasalaştıracak. bu ne demek oluyor? bundan sonra laikliğe aykırı faaliyetlerde bulunmanın partiye hiç bi şekilde zarar vermeyeceği ve kimseye siyasi yasak getiremeyeceği demek oluyor. bundan sonrası sakat işte. bu kesin böyledir diyemiyorum çünkü "bugün yasa değişikliği yapılsa bile, davanın açıldığı gün yasa ne ise o uygulanır" diye biliyorum, uyduruyor da olabilirim. ama yine de bu çok korkunç bi teori. bu eğer ki gerçekse şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. akpnin laikliğe karşı daha çok planları vardı ama önünde böyle bir yasa vardı, durup dururken bunu değiştirirse insanlar "nooluyo lan?!" derler, başımıza binerler. ama "bu tip bi davaya karşı bunu yaptık" diyerek çok daha rahat yapabilirlerdi bunu ve bu durumda başsavcı da akp ile birlikte demektir. ki şuan gazetelerde bile "akp, davaya karşı tüm avukatlarını görevledirip yasa/anayasa değişiklikleriyle buna nasıl karşı gelebileceğini tartışıyor" diye çok rahat bu durumu legalize edebiliyorlar. ne demek kardeşim? o zaman "meclis hukuktan da üstündür" demekle aynı değil mi bu yaptığınız? insanlar nasıl normal karşılayabilirler bu değişikliği? hani hukuk devletiydiniz? (bunların yanında davanın açıklandığı günün yeni ssk yasası ile ilgili yapılan mitingle aynı güne denk gelmesi ve günün akşamında bu kadar insan ayaklanmışken haberlerin sadece bi kaç görüntüyle sınırlı kalması da talihsizlik diye açıklanabilir sanıyorum.) bugüne kadar kapanan partiler için neden değiştirilmedi yasa? ah pardon unutmuşum, o zaman onları %47 seçmemişti.. buyrun refah partisinin kapatılma sebebi:

"kamusal kuruluşlarda ve öğretim kurumlarında başörtüsü ve onunla birlikte kullanılan belli biçimdeki giysi, bir ayrıcalıktan öte ayırım aracı niteliğindedir. dinsel kaynaklı düzenlemelerle girişimler anayasa karşısında geçerli olamaz ve bu tür eylemler anayasa'daki laiklik ilkesine aykırılık oluşturur."
(refah partisi'nin kapatılmasına ilişkin anayasa mahkemesi 16.1.1998 gün ve 1/1 sayılı kararından)

eee şimdi bu adamlar refahın kapatılma sebebini yasalaştırmıyorlar mı? bu ne yaman çelişki böyle? ayrıca "kamusal kuruluşlarda ve öğretim kurumlarında başörtüsü ve onunla birlikte kullanılan belli biçimdeki giysi, bir ayrıcalıktan öte ayırım aracı niteliğindedir." cümlesi de burdan tüm "ay okullarda türban takmak özgürlüktür" diyenlere gelsin.

ikinci kafamı karıştıran şey de, mehmet gül'ün cenazesinde bülent arınç beyimizin "ölüm bize şahdamardan daha yakın, bunu başsavcı da bilsin bla bla bla" diyo. ulan sanane orda başsavcıdan? ölüm hepimize şahdamardan daha yakın, bilmeyen mi var? önce açık açık tehdit ediyo, sonra kıvırıyo, bu olay bile başlı başına hapis cezası gerektirir. buyrunuz:

madde 288 - (1) bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

ha bülent arınç'ın savcıyı tehtid etmesi ilk teoriyle çelişen bişey mi? evet. ama bütün bunları planlayan adam bi şekilde savcıyı tehtid etme olayını da senaryoya ekleyebilir pek tabii.

son olarak, paranoyak olman izlenmediğin anlamına gelmez diyorum ve gidiyorum.

http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz

En son sickbastard tarafından, 20 Mart 2008 14:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 14:45 
Führer
 Profile bak

bu arada bir üstteki mesaja saçmasalak cevaplar verecek arkadaşları da önceden uyarayım: bu sadece bi teoridir, hiç bişey yazmasanız da olur. haa kalkarlar kapatırlar partiyi, o 71 kişi de siyasi yasak yer, o zaman teori direk çöpe gitmiş olur ve başsavcı beye helal olsundur. şimdi de faşist diyeceksiniz dimi? buyrun? kapatılması demokrasiye aykırı diyenlere de sadece şunu söyleyeceğim, demokrasi kafana göre işine gelen konularda savunduğun, işine gelmeyenlerde çiğneyip üstünden geçtiğin bişeye dönüşürse saçmasalak komik bişey olur. parti kapatıldığında yerine kim geçecek, kim başbakan olsun vs sorulara cevabım yok. bu adamlar çizmeyi aştılar hepsi o.

http://www.ofisboyz.com
http://www.myspace.com/ofisboyz

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 15:09 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

penelope yazdı:
üMüT yazdı:

yalvarıyorsun bazen

That system is you, is there any hope out there!?!?

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 16:07 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

penelope yazdı:
üMüT yazdı:

.....

Silindi.Canım istedi.Polemiğe girmek istemiyorum.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 16:34 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
penelope yazdı:
üMüT yazdı:

Lan dangalak penelope o ''şey'' ne olduğunu biliyoruz zaten. Sen anlamadıysan o senin gerizekalılığındandır.

tipik bir büllük sıkıştımı küfüre başvurma "şeyi" örneği forum klasiği. eheheheheh....

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 17:15 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

penelope yazdı:
tipik bir büllük sıkıştımı küfüre başvurma "şeyi" örneği forum klasiği. eheheheheh....

sen harbiden gerizekalısın yani, üzülüyorum bazen sana

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 17:21 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
penelope yazdı:
üMüT yazdı:

.....

Silindi.Canım istedi.Polemiğe girmek istemiyorum.

yine tipik bir büllük sıkıştımı polemiğe girmek istemiyorum tribi klasiği. sen şey şüy kem küm diyerek mi girecen polemiği

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 17:25 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Bak canım ben burada olabildiğince tartışmaya giren bir insan olduğum için. Bu yazıyı öyle editledim. Yoksa senin gibi kıt beyinli bir insan olup bir şey bilmediğim için değil. Buna sebep aramıyorum. Bir şey bilmeseydim emin ol ki senin gibi AKP ülkesinde anarşi yalan değil de. AKP türkiyesinde anarşi yakındır yazardım. Kapiş? Zorlama... kem küm şey şüy.. (..........)

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 17:28 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sen kıt beyinli olmasan taşra üniversitesinde okumazdın neydi eskişehir orhangazimiydi. ikinci ögretimmi puanın anca ona yetti galibağğğğ

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 17:34 
HC-Shouter
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

penelope yazdı:
sen kıt beyinli olmasan taşra üniversitesinde okumazdın neydi eskişehir orhangazimiydi. ikinci ögretimmi puanın anca ona yetti galibağğğğ

terbiyesizliğin, seviyesizliğin ve angutluğun sınırlarını ne kadar zorlayabileceğini tahmin etmek istemiyorum artık

That system is you, is there any hope out there!?!?

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 17:41 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

sickbastard yazdı:
komplo teorilerimle giricem olaya.

öncelikle olay aslında çok basit gibi görünüyo. şimdi akp bu olaya karşı gelmek için hızlı bi şekilde "laikliğe aykırı faaliyetlerin odağı olmak" olayının parti kapatmaya yetecek bi suç olmadığını yasalaştıracak. bu ne demek oluyor? bundan sonra laikliğe aykırı faaliyetlerde bulunmanın partiye hiç bi şekilde zarar vermeyeceği ve kimseye siyasi yasak getiremeyeceği demek oluyor. bundan sonrası sakat işte. bu kesin böyledir diyemiyorum çünkü "bugün yasa değişikliği yapılsa bile, davanın açıldığı gün yasa ne ise o uygulanır" diye biliyorum, uyduruyor da olabilirim. ama yine de bu çok korkunç bi teori. bu eğer ki gerçekse şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. akpnin laikliğe karşı daha çok planları vardı ama önünde böyle bir yasa vardı, durup dururken bunu değiştirirse insanlar "nooluyo lan?!" derler, başımıza binerler. ama "bu tip bi davaya karşı bunu yaptık" diyerek çok daha rahat yapabilirlerdi bunu ve bu durumda başsavcı da akp ile birlikte demektir. ki şuan gazetelerde bile "akp, davaya karşı tüm avukatlarını görevledirip yasa/anayasa değişiklikleriyle buna nasıl karşı gelebileceğini tartışıyor" diye çok rahat bu durumu legalize edebiliyorlar. ne demek kardeşim? o zaman "meclis hukuktan da üstündür" demekle aynı değil mi bu yaptığınız? insanlar nasıl normal karşılayabilirler bu değişikliği? hani hukuk devletiydiniz? (bunların yanında davanın açıklandığı günün yeni ssk yasası ile ilgili yapılan mitingle aynı güne denk gelmesi ve günün akşamında bu kadar insan ayaklanmışken haberlerin sadece bi kaç görüntüyle sınırlı kalması da talihsizlik diye açıklanabilir sanıyorum.) bugüne kadar kapanan partiler için neden değiştirilmedi yasa? ah pardon unutmuşum, o zaman onları %47 seçmemişti.. buyrun refah partisinin kapatılma sebebi:

"kamusal kuruluşlarda ve öğretim kurumlarında başörtüsü ve onunla birlikte kullanılan belli biçimdeki giysi, bir ayrıcalıktan öte ayırım aracı niteliğindedir. dinsel kaynaklı düzenlemelerle girişimler anayasa karşısında geçerli olamaz ve bu tür eylemler anayasa'daki laiklik ilkesine aykırılık oluşturur."
(refah partisi'nin kapatılmasına ilişkin anayasa mahkemesi 16.1.1998 gün ve 1/1 sayılı kararından)

eee şimdi bu adamlar refahın kapatılma sebebini yasalaştırmıyorlar mı? bu ne yaman çelişki böyle? ayrıca "kamusal kuruluşlarda ve öğretim kurumlarında başörtüsü ve onunla birlikte kullanılan belli biçimdeki giysi, bir ayrıcalıktan öte ayırım aracı niteliğindedir." cümlesi de burdan tüm "ay okullarda türban takmak özgürlüktür" diyenlere gelsin.

ikinci kafamı karıştıran şey de, mehmet gül'ün cenazesinde bülent arınç beyimizin "ölüm bize şahdamardan daha yakın, bunu başsavcı da bilsin bla bla bla" diyo. ulan sanane orda başsavcıdan? ölüm hepimize şahdamardan daha yakın, bilmeyen mi var? önce açık açık tehdit ediyo, sonra kıvırıyo, bu olay bile başlı başına hapis cezası gerektirir. buyrunuz:

madde 288 - (1) bir olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar savcı, hâkim, mahkeme, bilirkişi veya tanıkları etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

ha bülent arınç'ın savcıyı tehtid etmesi ilk teoriyle çelişen bişey mi? evet. ama bütün bunları planlayan adam bi şekilde savcıyı tehtid etme olayını da senaryoya ekleyebilir pek tabii.

son olarak, paranoyak olman izlenmediğin anlamına gelmez diyorum ve gidiyorum.

demokrasi çok da bi yerlerinde zaten adamların.götü kurtarmaya bakıyolar..
sağlam teoriler.ama kendi davanın kendi yasalarını senin koyabilmen nasıl bir hukuktur nasıl bir demokrasidir aklım almıyor.

penelope yazdı:

saçma bir mesaj olmuş bu..

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 18:08 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

anti yazdı:
penelope yazdı:

terbiyesizliğin, seviyesizliğin ve angutluğun sınırlarını ne kadar zorlayabileceğini tahmin etmek istemiyorum artık

+1111

bugerizekalı penelope neden atılmıyor forumdan ?

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 18:52 
General
Kullanıcı avatarı
 WWW  ICQ  YIM  Profile bak

penelope yazdı:

mal herif

http://www.myspace.com/pactotutuman

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 19:00 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Umut: Yoksa senin gibi kıt beyinli bir insan olup bir şey bilmediğim için değil....

Penelope: Sen kıt beyinli olmasan taşra üniversitesinde okumazdın ......

İlgiyle izliyorum.

Not: küfür eden küfür yer.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 19:08 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

tutuman yazdı:
penelope yazdı:

mal herif

tutaman sanırım herif değil
kızmış :D yıllar sonra okuycağını bıldığım için bişi yazmkatan vazgeçtim...

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 19:34 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

okan yazdı:
Umut: Yoksa senin gibi kıt beyinli bir insan olup bir şey bilmediğim için değil....

İlgiyle izliyorum.

bu da mantıklı tabi.ona dikkat etmemişim.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 21:15 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

okan yazdı:

İlgiyle izliyorum.

Alıntı öyle yapılmaz işte okan bey.
İletinin bir yerini alırsanız olayın iç yüzü değişiyor o zaman.
Sizin yaptığınız Hürriyetin yaptığı ile aynı şey. Manşetten milleti gazlamak ama habere bakınca öyle bir şey olmaması.
Umarım bu dediğim anlaşılır.

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 21:27 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

delikbeyin yazdı:
Ous yazdı:
yoh yoh biz şaşırmadık 8) türkiye milletinin kendi kendini yönetmesi ciddi bir ötenazidir, daha park kavgası yüzünden birbirini boğazlayan bi milletin kendi kendini yönettiğini düşün şu şartlarda imkansız, haa ben bundan 500 sene sonrasını görüorm diosan sonuna kadar arkandayım...

hah işte o zaman tutup ben demokratım kemalistim şöyleyim böyleyim deyip atıp tutmayacaksın. sen düpedüz aristokrasiyi savunuyosun bunu kabul et, ondan sonra adam yerine koyalım ya da koymayalım. ki şahsen ben koymam. burda da kimsenin koyacağını sanmıyorum.

hayır olmicak duaya amin demiorm, ben şu anı değerlendiriorm ben de sizin gibi 1000 sene sonrası olcakları bol keseden atar tutarım ama aristokrat maristokratı geçiniz...

haa bu arada forum beni taksa nolur takmasa nolur, ben forumu takıo muyum mesele burda :lol:

Sayfa başı

İletiTarih: 20 Mart 2008 21:30 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Olayların gelişimi ortada.

İkisi de birbirinden bok.

Birisi, humanist olduğunu iddia eden, insanlık için çok güzel şeyler düşündüğünü söyleyen, türbanın ve akp'nin demokratik haklarını aradıklarını söyleyen, anarşist dergi yazarı olduğunu söyleyen ama nedense burada yazma demokratik hakkı olan birisine durduk yere sıkıştı mı küfreden, kıt kafalı olduğunu iddia eden, dolayısıyla, kendisi ile çelişen biri.

Öteki, en azından sadece kıt kafa.

Hangisi daha bok?

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 246 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: