Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 12 Mayıs 2008 15:25

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 246 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: AKP'ye kapatma davası
İletiTarih: 23 Mart 2008 08:20 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Konum: natırdamın kamburunun kamburuna inşaa ettiğim gecekondudan
peacepunk yazdı:
çorba yazdı:
bir insan bir insanla fikir alışverişi yaparken bile örgütlenmenin yakınından geçmiştir aslında

Örgütlenmenin anlamı belirli bir ideoloji çizgisinde hemfikir olup azınlıkların bütünleşmesi olabilir. ama fikir alışverişi yaparken bu örgütlenmeye girmez.

zaten anlatmak istediğimi pek anlatamadım o sırada. ne oluyoduysa bi hareketlilik vardı.
hayır yani türkiyede bi zamanlar öyleydi hmm siz 3 kişisiniz bir arada oturup muhabbet ediyosunuz bu muhabbetlerde şurayı yakalım burayı yıkalım gibi şeyler geçiyo mu POTANSİYEL TERÖR ÖRGÜTÜ SİZİ (demese bile kastı bu) keh keh keh diyen polisler mevcuttu hani bi zamanlar. (ki vatandaşla bu ayaklara yatıp taşak geçenleri hala mevcuttur)
düşünce suçlusu diye bişey vardı bu ülkede hatırlatırım. ki hala var mı hmm sen okuyon dur seni atak biraz içerde yat aklın başına gelsinciler vardı lan
hmm sen düşünüyosun
düşünmeyeceksin artık
git fenerbahçeyi düşün tribünlerde ayılık yap ki bizim istediğimiz toplum olsun.
böyleydi lan bu ülke (belli fikirlerdir tamam da benim için bugün onları konuşmanın çay kahve muhabbetinden farkı yok ta diyebilirim ancak) artık 21. yüzyıldayız her bi sikim dinleniyo bu sebeple sağlıklı değil konuşmak zaten
örgütlenme yerine göre candır
yerine göre ciğerdir tamam eyvallağ
velkam tu hotel kaliforniyaa saç a lavli pileeys
medyanın azizliği olduğu doğrudur bu arada örgütlenmenin bünyemde müstehcen bişeymiş gibi kalmış olması hani o sırada ciddi anlamda LAN ÖRGÜTLENME derken ne demek istiyorumu düşünmüyodum yani bundan böyle daha bir dikkatli daha bi pimpirikli yazı yazmayı denerim artıkın.
ama anti mahalle başı örgütlenmesi dersek bu daha bi hoş olur evet.

köşe başında ona buna laf atan it kopuk ta bir nevi örgütlenmiştir. BELLİ BİR İDEOLOJİDE HEM FİKİRLERDİR. gayet te bütünleşmişlerdir lan heryerdeler.
hani örgütlenme değilse bile bu şey herneyse bilimum insanı rahatsız etmek için aynı saatlerde belli mevkilere zuhur edip TEK BİR AMACA HİZMET EDERLER.
çünkü bunların birine bişey olursa.
arkasından 5er 10ar gelirler.
örgütlenme değil de ya nedir lan ? teşkilatlanma ?
uygun bi kategori bulun şuna öğrenmiş olayım lütfen hakikaten bilmiyorum çünkü bu gibi insanlara nasıl bi sıfat koyacağımı ya da bu gibi topluluklara gruplara ne diyeceğimi.
ABAZA DİRENİŞ ÖRGÜTÜ ?

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Mart 2008 12:51 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hoppidi yazdı:
ispanyol anarsistler, stalin yoldasi dinleseler, franconun anasini bile sikerlerdi. diyelim ki anasistler kazandi, anasist ulke gibi enterasan birsey olurdu. avrupa kitasinda bir ulke dusunun, herturlu ambargoya maruz kalmis, bokuyla oynayan bir ulke, dangalak bir resim. oysaki 1936 da stalin bunlara askeri egitim ve destek vermek istediler. anarsistler anarsizmde duzenli ordu olamaz diye gecistirdi. sonuc belli 40 yil boyunca ispanyol halkina kan kusturan franco.

ikimiz de büyük ihtimal olaya tarafsız bakmıyoruz, önce bunu kabul edelim, sonra ben yazayım;
stalin'in ordusu ispanya'ya girdikten sonra fai, cnt ve poum arasındaki işbirliğinin ve dengelerin bozulduğunu görmemek bariz körlüktür. Tamam anarşistler düzenli orduya karşı çıkmıştır tabiatları gereği ama orduya katılmayan fai/cnt ve poum üyelerini de "sosyal faşizm" suçundan hapse tıkmak, kurşuna dizmek de ayrı bir şerefsizliktir, stalin ispanya'ya yardım etmese (?) belki de o "bokuyla oynayan ülke" gerçekten var olacaktı ama yine de varsayımlarla hayal kurmak çok da doğru değil tabi.

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Mart 2008 15:08 
herkese ayri ayri cevap verip konuyu akp'den uzaklastirmak istemiyorum.
tarih yakin bir tarih te olsa gorecelidir, tarafli bir sekilde yazilir (yada dersim katliami gibi, utanctan dolayi hic yazilmaz).
demek istedigim su ki; ideolojileri tartistigimizda daha rahat ve uretken oluyor. tarih olayinda, hepimizin okudugu kaynaklar farkli oldugu icin mutabik olamayiz.
yalnizca kucuk bir not eklemek istiyorum, ben bildiklerimin cogunu 3. kalite kagida basilmis murekkeplerden ogrendim, internet, minternet yoktu. bu hakli oldugumu kesinlikle kanitlamaz, ayrica 'akil yasta degil bastadir' ben buna yurekten inaniyorum. 17-18 yasinda adam oyle zeki seyler yaziyor ki, cok mutlu oluyorum. zaten sikerim forumunu deyip, gitmeyisim de bu yuzden.

Sayfa başı

İletiTarih: 23 Mart 2008 19:08 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Komünist yazdı:
başlığında amına koymuşsunuz ayrıca.

iPunk yazdı:
öylesine piçiz ki..

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 05:16 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

stalin'in hangi yardımı adam anarşistlerden kurulan o ortaklaşa hükümete güven gibi bir şey istedi anarşiştlerde doğal olarak kabul etmeyince yardımı da geçiktirdi. normalde rusya işçi sınıfından sendikalardan yardım istenmişti ancak stalin pezevenki bunun önüne geçip böyle bir şart koşunca böyle sikten bir durum ortaya çıktı. bu sıralar olurken cnt sendikası fransa'da ki işçi sınıfından da bir isyan ve yardım bekledi fransa cng sendikası bunu ayarlamaya çalışırken fransa hükümetinin o zamanlar yoğun baskılarından dolayı yardım gidemedi ispanya'ya. eğer başarılı olsaydı ki olmamasının sebebi stalin'e güvenmemeleri asla değil. ispanya bir başlangıç olacaktı sadece.

ayrıca ispanyol anarşişt hareketinin savaş sürerken yapmaya çalıştığı iki önemli şey daha vardı ancak maddi imkansızlıklar ve çeşitli sebeplerden bu ikisi de yapılamadı portekiz'de isyan başlatıp franco egemen olduğu batı ispanyayı bir nebze arkadan vurmak ve diğeri de fas'ta ispanya ya karşı isyan çıkartmak.

bütün bunlar üst üste gelince yenildiler.
öyle yada böyle kısa da olsa çok güzel bir dönem geçirildi ispanya'da.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 08:20 
umut kardesim, tekrar soyluyorum, tarih hakkinda konustugumuzda ortaya cikan bir sinerji yok. cunku kaynaklar farkli. ha varsa bir delikanli 'ispanya ic savasi ile ilgili butun yayinlari okudum' diyen, o zaman eywallah der elini de operim sikini de. ben mesaji yazarken bu tepkileri zaten bekliyordum. ulan allaskina bu kadar zamandir yazisiyoruz "stalin yoldas" kelimesinden de mi uyanmiyorsunuz? komunist degilim, olsaydimda trockist olurdum stalinist degil.
gelin daha somut seyleri tartisalim. yoksa akp basligi, akp den uzaklasacak, birde emeni soykirimi dalgasi gibi lastik gibi uzayacak. sahsen ben objektif bir tarih kitabina hayatta rastlamadim.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 09:19 
arkadaslar aramizda hukukcu var mi? cunku bu davada benim en cok merak ettigim abdullah gulun nasil yargilanacagi. cunku savciligin iddianamesinde onun da adi geciyor. fakat konumunu dusununce rte ve digerlerinden farli. fark da su, abdullah gul cumhurbaskani oldugu gibi ayni zamanda da baskomutandir. baskomutan sifatindaki bir insan sivil mahkemede yargilanabilir mi? yoksa onu digerlerinden farkli sekilde askeri mahkemeye mi cikaracaklar?
bu konu haberlerde hic gecmedi (yada bana denk gelmedi) ama beni gercekten cok meraklandiriyor. aramizda hukukcu yada enazindan hukuk ogrencisi bir arkadas varsa bizi aydinlatsin. cunku 1 haftadir sacma sapan isler donuyor ve hicbir aciklama da yok.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 09:23 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

gulü etkilemiyormuş bir yerde okudum da öyle yazıyordu ayrıntılarını unuttum.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 11:45 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

cumhurbaşkanları normal mahkemede yargılanamaz dediğin gibi. davada isminin geçmesi bakanlığı döneminden. cumhurbaşkanları yalnızca VATAN HAİNLİĞİ suçundan yargılanır.
oda yüce divanda. yani o adamı kimse indiremez o koltuktan

Acı çekmek bir yanlış anlamadır

Ali ota bak

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 14:40 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ispanya yardım istesede okadar askeri ve silahı nasıl yollar taaa ispanyaya lojistik ve savaş sanatı açısından olarak imkansız bişii.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 15:11 
penelope yazdı:
ispanya yardım istesede okadar askeri ve silahı nasıl yollar taaa ispanyaya lojistik ve savaş sanatı açısından olarak imkansız bişii.

lan bi gitmedin, omrumden omur caldin be.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 15:20 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hitler mussolini frnacoya asker yollmışda rusya ne yollamış.

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 16:10 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

gencim, güzelim, seni üzerim

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 16:32 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

anti yazdı:
gencim, güzelim, seni üzerim

işte doğru söze ne hacet :D

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 18:28 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Zaten ben hala anlayamadım bir bok.
Adamlar davalı oldukları davanın kanunlarını değiştirebiliyorsa,hukuğun amına koymak bunların kitabında yazıyorsa ben de onların demokrasisini sikerim bir güzel.
Çok sinirliyim bu AKP olayında küfür de yazmak istemiyorum her sefer böyle oluyor.

http://www.mokoko.garaj.org
http://www.herkesdinlesin.com/mokoko

http://www.myspace.com/punkforthekids

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 18:41 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iPunk yazdı:
Zaten ben hala anlayamadım bir bok.
Adamlar davalı oldukları davanın kanunlarını değiştirebiliyorsa,hukuğun amına koymak bunların kitabında yazıyorsa ben de onların demokrasisini sikerim bir güzel.
Çok sinirliyim bu AKP olayında küfür de yazmak istemiyorum her sefer böyle oluyor.

olm bizi uyutuolar yemin ediorm, nereye gittiğimizi kimse bilmio, bilse de görmemezlikten gelio, efenim yok demokrasiymiş yok ekonomi iimiş, hadiyin ordan böyle giderse, başörtüsü takma, cumaları resmi tatil, haşemayla denize girme gibi özgürlüklere :!: kavuşcaz

Sayfa başı

İletiTarih: 24 Mart 2008 18:57 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

DEMOKRASİ TÖKEZLEMESİ !

registired by deniz baykal
hemen akabinde AKEPE KENDİ DERİN DEVLETİNİ KURUYOR AMANIN HAAA dedi.
çok kral adam lan baykal ehahea izleyin valla tvyi açıyosam bu adam sayesinde

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mart 2008 10:29 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Ergenekon davası var vatanseverliği ile yazıları ile ülkeyi sevenler gözaltına alınmış anlamadım bu işi allah allah

Sayfa başı

İletiTarih: 25 Mart 2008 10:31 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

ergenekon terör örgütünün tom cruiseyle bağlantısı varmış hihihih

Sayfa başı

İletiTarih: 27 Mart 2008 09:45 
Uzaylı Punk
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

bi kontrgerillayı savunmadığınız kalmıştı o da oldu.

Sayfa başı

İletiTarih: 27 Mart 2008 20:35 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

kontrgerillamı kaldı

Sayfa başı

İletiTarih: 27 Mart 2008 20:38 
Doc Marten Skinhead
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bi de kontrbas var la bunlarla ilgisi var mı sadadsad :mrgreen: :mrgreen:

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Mart 2008 00:28 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

penelope yazdı:
kontrgerillamı kaldı

Kontgerillanın bir safhası olan Ülkü Ocakları şuan duruyorsa Kontgerilla evet duruyor demektir.
Bir sikim bilmeden atıp tutma.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Mart 2008 12:34 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
penelope yazdı:
kontrgerillamı kaldı

Kontgerillanın bir safhası olan Ülkü Ocakları şuan duruyorsa Kontgerilla evet duruyor demektir.

Dedimki ergenekon davasını anlamadım. bana cevap geldi. kontragerille savunuyorsun. eğer ergenekon ülkücü kontrgerilla ise ergenekon davasında göz altına alınan ilhan selçuk, doğu perinçek, kemal alemdaroğlu da ülkücü. dimi ümüt akıllısı.

Sayfa başı

İletiTarih: 28 Mart 2008 12:52 
Yetmişyedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

penelope yazdı:
üMüT yazdı:
penelope yazdı:
kontrgerillamı kaldı

Dedimki ergenekon davasını anlamadım. bana cevap geldi. kontragerille savunuyorsun. eğer ergenekon ülkücü kontrgerilla ise ergenekon davasında göz altına alınan ilhan selçuk, doğu perinçek, kemal alemdaroğlu da ülkücü. dimi ümüt akıllısı.

dogu perincek tutuklanınca cok sevinmistim ama sonra bu adamın bununla rant saglayacagı ve 1 2 yıla takrar cıkacagı gelince aklıma belki tutuklanmasaydı daa iyidi diyorum

ilhan selçuk zate kurt dusmanı oda hak ediyordu

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 246 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Zibidi ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: