Onnnnaaa yazdı:
kolay anlaşılsın diye basit yazacağım
terörist halkı öldürmek istedi.
asker karşı çıktı.
çatışma oldu.
asker öldü.
halk kendini koruyanı savundu.
bir siyasi parti teröristi savundu.
halk tepki gösterdi.
teröristi savunan öldü.
halkın sikinde olmadı.
şimdi biraz daha karışıklaşacak cümle virgüllerle falan bağlayacağım.
dtp denen parti yıllar boyunca ülkenin refah seviyesini düşüren,bebek ve masum insan katili olan amerikanın güdümünde yıllardır ülkenin belasını sikmeye çalışan pkk isimli terörist şerefsizleri savunuyor.bu bilindiği halde bir vatandaş gidip bu partinin organizasyonuna katılıyor.yani olası bir terörist.bu teröristin desteklediği grup bir kaç gün önce dağda halkını savunmaya çalışan bir askeri pusuya düşürmüş.eğer o ölen olası terörist vatandaş başına iş gelmesini istemiyorsa idi,böylesine iddialı şekilde terörel faaliyet içeren organizasyonun içinde bulunmazdı.yarın bir gün bu teröristin bizim ve sizin sokağınıza bomba koymayacağı ne malum.terör duygu,düşünce barındırmaz.siz burada göt kadar entelektüel bilginizle atıp tutarsınız yarın ananız,babanız manavdan domates,biber alırken kalleş bir teröristin bombasıyla param parça olabilir.
daha geçen yıl ulusta bomba patlatmadılar mı? kaç tane masum sivilin canına almadılar mı? hiç gidip gördünüzmü bomba patlayan çarşıyı.ben o sıralar önünden geçtim keşke oradaki o boktan havayı tatsaydınız.
bir insanın ölmesi çok üzüntü verici bir olaydır.ancak insanlar şanslarını ve geleceklerini kendileri yaratırlar.dünyada terörden en fazla şehit vermiş ülkelerden biri olarak teröre açık çek vereni şerefsiz ve kansız olarak ilan ediyorum çünkü bu ideoloji ve diğer değişkenlere bağlı olmamalı.biraz insanlığa bağlı olan bu düşünceyi anlayamayan kafasız insanlara bundan sonra bir şey demeyeceğim.
rezilliÄŸe bak.
burda yazılan tüm iletileri yorum olarak kabul edersek herkes kendi entelektüel bilgi birikimine güvenmiş bulunmuyor mu?bildiklerimizin tümünün doğru olduğunu kabul edersek böyle tartışmış oluyoruz, zaten tartışıp anlaşamamamızın sebebi bu olmalı? (burda başkalarının söylediklerine yanlış diyerek tersinin doğru olduğunu örneklemeyeceğim.)
eminim herkesin okuduğu felsefe kitaplarında ölüme, zulme karşı, ölümle, saldırıyla cevap vermenin doğru oladuğu ya da sorunu çözdüğü yazmıyordur.bence sorunu çözmez.
sosyal ve kapital yaşam (yani hayatımız) terörü kabul etmez.sadece medyatik olursa tabi.
kürt sorunu çözülemez bir sorundur demek kalıyor bana.bu şekilde tartışmak, kavga etmektir.
ifade etmek istediklerim, tartışmayla ilgili olarak;
bireyi hedef alarak deÄŸil de herkesi ilgilendirecek ÅŸekilde olabilir
yaptığım bu