Türk Punk Forum

KaraÅŸimÅŸeK
Defence Group Wing Tsun Bonn
Sistem saati: 24 Temmuz 2008 07:47

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 122 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: Re: 1 Mayıs 2008... TAKSİM.
İletiTarih: 02 Mayıs 2008 10:00 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ben 1 mayısta sadece uyudum. evden dışarı çıkmadım ahahah

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 11:05 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Herkes 1 Mayıs maceralarını yazmış. Güzel. Ben de ordaydım demenin güzel bir yolu. Statü sembolü.

Ancaaak, bu işler böyle değil.

Bu lafım Umut'adır.

Umarım o yediğin biber gazları gözünü açmıştır. Türban demokratı AKP'nin ne kadar demokrat olduğunu görmüşsündür.

1 Mayıs'ta AKP'nin yaşattığı terör Başını Umut'un çektiği, AKP uygulamalarının demokrasi gereği olduğu bakış açısının ne kadar yanlış olduğunu gösterdi. Teoriniz patladı beyler. Uyanın AKP güdümlü emniyet kuvvetleri demokratik bir şekilde oylama yapıp çoğunluk alarak mı sıktılar bu gazları.

Umut ve onun gibi düşünenler dünya görüşünüzü revize etme zamanınız geldi de geçiyor. Gözünüz işalla açılmıştır. Bu müslümanlardan kimseye hayır yok.

Anlamayanlar için ise basit bir örnek: Türban hakkımız demokratik hakkımızdır diyen AKP 1 MAyıs hakkımız demokratik hakkımızdır diyen işçilere ne kadar demokratik hak verdi gördük.

En son okan tarafından, 03 Mayıs 2008 08:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 14:16 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

anlamadım ?

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 15:13 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

cem dun bır sanıye bile yanlız bırakmadığın için teşekkür ederim bilmiyorum okurmusun ama :cry:

ayrıca sloganın gece baya bir güldürdü neydi o ''karakollar kapansın polislere özgürlük'' senınle beraber herkes söledi sonrasında dönüp arkalarına bakarak nediyoruz lan biz oldular :twisted: :mrgreen: harikaydı. umut sana da teşekkür ederim canım ilk 1 mayısımda yanlız bırakmadınız.

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 15:27 
Yetmi&#351;yedili
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

hoppidi yazdı:
haadeess yazdı:
anti yazdı:
ha bir de pkklılarla birlikte yürüyen, bağıran, devlet karşıtı olmak için kürt faşizmini destekleyen zihniyetteki anarşistlerin de EMMA GOLDMAN ağzına sıçsın, öyle anarşist olmaz olsun.

o pkkli dediklern espliler ve onnar kurt milliyetcilignden cok ezilen tarafın yanındalar bnun dısında(zate bnun tartısmasını yapmıorm) yanımızda höclulerde wardı ve bu 3 grup taksimi en cok zorlayan ve polisi en cok mesgul eden gruptu hatta istiklalde aga camiye kadar cıktık sora geri cekilmek zorunda kaldık nse demek istedigim see biz o kadr catısmalara girerken gozaltı verirken hatta bi arkadasımız(anarsistlerden bahsediorm sade) ciddi bi sekilde yaralanmısken kimsenin ne anarsistleri ne höcluleri ne de esplileri elestirmeye hakkı yoktur(sade sni kast etmiyorum) sabh 11 den aksm 4 e kadar mucadele veren bizdik o gaz bombalarını yiyen tazzikli suları yiyende bizdik fasiszme karsı omuz omuza, kurtulus yok tek basına ya hep beraber ya hicibirimiz sloganlarınıda atan bizdik ama isyan devrim anarsi, toprak komun osgurluk .......... sloganlarını atan sade anarsistlerdik ve biz kendi sesimizi gerktigi kadrda duyurduk

ya haadeess bütün gün kıçının dibinde olmasam farklı şeyler görmüşüz diyicem de, adamlarla iç içe girilmesinden ve biji serok apo sloganlarından 1-2 kişi değil grubun çoğunluğu rahatsız oldu. zaten ağa camiini bırak mis sokağa kadar çıktık, yanımızda onlar olmasaydı daha yukarılara çıkardık. zaten bu rahatsızlıklardan dolayı onların tersi yönüne giderek onlardan ayrıldık, nispeten kabullanebileceğim parti cephelilerle karıştık bu sefer de...
bizim söylemek istediklerimiz farklı, düşünce şeklimiz farklı, neden onların gölgesinde kalacakmışız ki? kime, neye omuz veriyoruz? jakoben oligarşiye karşı topyekün ayaklanma başladıda benim mi haberim yok? bugün oraya devrim yapmaya değil 'biz de varız' demeye gittik ve benim fikrimce bu gruplar yüzünden bizlerin kara bayrakları ve sloganları gölgelendi. ben 'ne parti, ne önder' diyorsam, 'serok' fetişizmi yapan adama da omuz vermem.
anarşist korteje ulaşmaya çalışırken, şişlinin harbiyenin ara sokakllarından geçtik. polisle çatışan tikko'lulara maoist oldukları için katılmadık. yaralanacak yada göz altına alınacaksak bizim gibilerin yanında olmalı dedik. o zaman o kadar yolu ne skime yürüdük? şişlide taş atar dururdum akşama kadar. alt tarafı bir gösteridir ve her fraksiyon kendini göstermeye gider, savaş yok ortada...

zatn ayrısmalar hep bundan cıkıor bi dusunun esp nin bizm anarsi sloganlarını duymaya ihtiyacı warmıydı ya da bize ihtiyacı warmıydı ama onnar daa buyuk bi guc olmak beraber hareket ettiler biz orda kimsenin golgesi altında kalmadık tabi onnarda sonucta herkes istedigi zamn kendi sloganını attı ve bizm onnarla o gun ortak amacımız wardı taksimi zorlamak tabiki onun icin de beraber yuruduk apoya destek olsn diye degil aynı sekilde onnar anarsiye destek olsn die bizle degillerdi bu arada onnar olmasa daa ilerlerdik demissn onnarda orda bile bile ilerlemediler ilerlesek kacacak ara sokak kalmıcaktı ve sıkıstırılacaktık yane dmek istedigim bizim kendimizi gostermeye kimse engel olmadı biz kendi sloganımızı attık pankartlarımızı tasıdık bayraklarımızı salladık

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 16:36 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

sumru geridöndü yazdı:
anlamadım ?

yok biÅŸey

En son okan tarafından, 02 Mayıs 2008 21:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 19:01 
Hardliner
 WWW  Profile bak

survivor yazdı:
boktan_nick yazdı:
eskişehirde 1 mayıs milliyetçi yürüyüşe dönüştü. ondan sonra kaçtım

işçi partililerle ya da chplilerle katıldın sanırım. :) Benim bulunduğum civar pek öyle değildi.. Kutlanması gerektiği gibi bayram gibi kutlandı..

ulen niye haber vermiyon ÅŸerrefsiz! :D

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 19:38 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

Sendika başkanlarının yaptığından kimse bahsetmemiş sanırım sadece ben bu fikre kapıldım ama yine de bahsedeyim.
Neden son güne kadar milleti gaza getirip Taksim diye tutturdular.Belki çok yaşlı değilim ama hiç bu kadar büyütüldüğünü görmemiştim bu olayın.Herkes adam gibi ktlamasını yapıyordu izin verilen yerde.Gerçi yine arada böyle olaylar oluyordu ama o da gelenekselleşmiş gibiydi zaten.
Fakat bu sene ne olduysa ille tutturdular Taksim diye.Belki akpye ters bir tavır takınmak için vs oldu ama bu kadar diretilmemeliydi,diretilse bile oraya gitme potansiyeli olan insanlar öylesine gaza getirilmemeliydi.
Ne oldu 1 Mayıs sabahı?
Adamlar yapacakları işi resmiyete dökmeye bi tarafları yemedi.Bir güzel giyinip basın açıklaması yaptılar hadi gitmiyoruz her yer Taksim falan filan..
E o gazı alan adam daha durur mu?!Herkes bu sefer iç savaş var gibi polisle çatışıp Taksim sanki polislerin kalesiymiş gibi girmeye kalkıştı.
Tamam benim de hoşuma gitmiyor ama devlet izin vermeyince bazı şeyleri bile bile yapmak gerçekten yanlıştır.Orada bir sürü insan,bir sürü turist şaştı kaldı o gazlardan yedi,dayak bile yediler boşu boşuna.Suç sayılan bir şeyi zorla yapmaya kalkışmak (ki bu suç sayılan şey yine o insanların iyiliği için-orada bir sürü insanın malı,canı yandı daha hiç kutlama bile yokken),sonuçlarını bile bile ateşe atlamak bana saçma geliyor.
Kimse 1 Mayıs kutlanmasın demedi.Taksim'e izin verilmediyse başka bir yerde de yapılabilirdi.Oraya gidip polisle çatışmak büyük düşüncesizliktir.
Devlet'in 1 Mayıs'la ilgili en büyük hatası işçi bayramı kabul etmemek ve o günü tatil yapmamaktır.Bunun dışındakiler herkesin can ve mal güvenliği için olan uygulamalar.

http://www.mokoko.garaj.org
http://www.herkesdinlesin.com/mokoko

http://www.myspace.com/punkforthekids

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 20:20 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

iPunk yazdı:
Tamam benim de hoşuma gitmiyor ama devlet izin vermeyince bazı şeyleri bile bile yapmak gerçekten yanlıştır.Orada bir sürü insan,bir sürü turist şaştı kaldı o gazlardan yedi,dayak bile yediler boşu boşuna.Suç sayılan bir şeyi zorla yapmaya kalkışmak (ki bu suç sayılan şey yine o insanların iyiliği için-orada bir sürü insanın malı,canı yandı daha hiç kutlama bile yokken),sonuçlarını bile bile ateşe atlamak bana saçma geliyor.

erşan, burası punk forumu anarşist bi forum... devletin lafına hemen boyun eğcek adamların burda ne işi var?? tabi ki karşı gelcekler zorla girmeye çalışcaklar... sen ve ben, bunun yanlış olduunu, en azından bizce, bilioruz... ama anarşist arklar için gayet doğal bişi, onlar için zaten olması gereken bu...

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 22:05 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Özellikle Şişli'deki olayları izlerken kendimi zor tuttum sadece göz yaşı dökebildim...insanlara olan değeri gördüm...

Sendikaların taksimi diretmesi üzerine başbakan i...nesi diyorki
''biz açıklamamızı yaptık izin vermiyoruz, eğer diretirlerse devletin ilgili mercilerine bırakıyoruz''
....sanki kendi halkına karsı düşünceleri değilde bir düşman ülke halkı için konuşur gibi....hastahanelere kdr biber gazı atıyo ilgili merci...ilgili merci başbakanın bu gazıyla uzaya kdr cıkardı biber gazıda atardı, silahta kullanırdı; her bi boku yerdi cumartesi cocukları....

Tüm dünyada 1 mayıs bayram olarak ilan edilirken borsalar dahi kapatılırken..bizim ülkemizdeki bu yaşananlar insanın kanını donduruyo...neden bole??

izmirde bayram havasında geçti....fakat nasıl olduda bole oldu anlam veremedim...aklıma bütün emniyet güçlerinin istanbula transveri vs bazı soru işaretleri takıldı??

[b] bi tane sussana[/b]

Sayfa başı

İletiTarih: 02 Mayıs 2008 23:44 
Tough-Guy
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

izmirde cidden çok az polis wardı geçen seneye göre.bide adamlar sabır taşı resmen o kadar laf atıldı haraket etmediler.

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 01:01 
Punkrocker²
 Profile bak

bizim bi patron vardı her sene 1 mayısı kaçırmaz giderdi jopunu yer gelirdi ama gel görki yanında 3 senedir çalışan elemana ne bir sigorta yaptırdı ne bi prim ayrıyetten günde 13 saat çalıştırıyodu haftalık 150 ytlye çocuğunda eli mahkum çalışıyodu bu ne perhiz bu ne lahana turşusu adamla otursan dünyanın en muhalif insanı hertürlü milliyetçiliğe karşı tam bi dünya vatandaşı neyse biz çalışırken bu gitti 1 mayıs kutlamaya alakası yok kürdish christmas resmen pkk sloganları filan bendeki tüm muhalif tavrı sildi süpürdü ne işçi kaldı bende nede bayram taksimdede bunun gibi insanların iyi niyetlerini sömürenler var gidiyosun işçiyi emekçiyi desteklemeye birden biji miji sloganları herşeyden soğutuyolar adamı

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 05:34 
Tough-Guy
 Profile bak

Sadece kendi görüşlerimdir!

Anarşist veya Troçkist değilim!Ama hareket alanım Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu KEG gibi bağımsız(!) aktivist gruplar üzerinden yürüyor!

Küresel BAK'ın ve KEG eleştirilecek noktası çok fazladır.En önemlisi de sadece izin verilen alanlarda eylem yapma alışkanlığı bir nevi amaca ulaşana kadar amaça ters düşebilecek hareketler yapmasıdır!

1 Mayıs günü Taksim'e gidip faşist polislere taş atan en azından onların gözünü biraz olsun korkutabilen herkese çok teşekküler!Param olmadığı için gidemedim ama umut nerden buldu ise artık istanbula gitmişti. gitsem hangi grup ile giderdim bilmiyorum ama umut orda diye anarşistlerin arasına girerdim!!

Sadece sendikaların neden bu kadar kullanıldıkları ve ısrarları üzerine birşey yazmak istiyorum!

Türk-İş'in yaptığı bence sadece ve sadece şudur!AKP kapatma davası üzerine AKP'nin ağzına doladığı demokrasi lafına karşılık Türk-İş CHP'nin kışkırtması ile Taksim ısrarı olmuştur.SSGSS gibi yasada bile hükümet ile uzlaşan TÜrk İŞ 'in birden böyle bir muhaliflik sergilemesi bence garip bi durumdur!

Sadece altında yatan neden AKP'nin ağzına doladığı demokrasi lafını almak içn tabanındaki CHP liler tarafından yapılmıştır bence!Son anda TAKSİM'den vazgeçmesi de bu yüzdendir!AMaç sadece polisin ısrarını sürdürebilmek ve güç kullanmasını sağlamakdır.
Dİkkati çekmesi gereken şey ise bu sene 1 Mayıs a her ne alamet ise CHP milletvekillerinin de gelmesidir!

Dİkkat edilmesi gereken diğer bir husus da !Eylem olduktan sonra partilerin ağzından demokrasi lafının çok dolanmış olmasıdır!

AYriyetten bir cevap AKP'nin ağzına doladığı demokrasi yalanını bizde biliyorduk !Biz sadece demokrasiyi savunuyorduk !
şu an da AKP ve DTP nin kapatılmasını savunmuyorum .!Ancak AKP'nin ne olduğu ortaya çıkmış ve halk umarım yaklaşaln yerel seçimlerde oyunu ona göre kulanır!

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 08:48 
Führer
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

theironist yazdı:
Sadece kendi görüşlerimdir!

AYriyetten bir cevap AKP'nin ağzına doladığı demokrasi yalanını bizde biliyorduk !Biz sadece demokrasiyi savunuyorduk !

Ya içindesindir çemberin.....

Gördünüz.

Bu müslümanların hak ettiği yeri verin artık.

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 11:01 
kolpacino
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

1 mayıs 2008 polissiz ve tertemiz puhaha slogan iimiş leen :D:D:D:D

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 11:26 
Doc Marten Skinhead
 Profile bak

lidya001 yazdı:
Özellikle Şişli'deki olayları izlerken kendimi zor tuttum sadece göz yaşı dökebildim...insanlara olan değeri gördüm...

Sendikaların taksimi diretmesi üzerine başbakan i...nesi diyorki
''biz açıklamamızı yaptık izin vermiyoruz, eğer diretirlerse devletin ilgili mercilerine bırakıyoruz''
....sanki kendi halkına karsı düşünceleri değilde bir düşman ülke halkı için konuşur gibi....hastahanelere kdr biber gazı atıyo ilgili merci...ilgili merci başbakanın bu gazıyla uzaya kdr cıkardı biber gazıda atardı, silahta kullanırdı; her bi boku yerdi cumartesi cocukları....

Tüm dünyada 1 mayıs bayram olarak ilan edilirken borsalar dahi kapatılırken..bizim ülkemizdeki bu yaşananlar insanın kanını donduruyo...neden bole??

izmirde bayram havasında geçti....fakat nasıl olduda bole oldu anlam veremedim...aklıma bütün emniyet güçlerinin istanbula transveri vs bazı soru işaretleri takıldı??

tatlım taksımde meyadanın ara sokağında toplanırken bır gurupa polis ateş açmış taksıme gelırken bunu bıle yapmışlar yanı, adamlar kendı aralarında konuşurken şok oldum gerçekten düşman millet gibi davrandılar şişliye doru ilerlemeye çalışan herkesin üzerinden geçtiler resmen.

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 13:17 
General
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

??[/b][/quote]

tatlım taksımde meyadanın ara sokağında toplanırken bır gurupa polis ateş açmış taksıme gelırken bunu bıle yapmışlar yanı, adamlar kendı aralarında konuşurken şok oldum gerçekten düşman millet gibi davrandılar şişliye doru ilerlemeye çalışan herkesin üzerinden geçtiler resmen.[/quote]

sumruu onları anneleri cumartesi günü peydahlamış bence...burdan onlara tükürüyorum....

[b] bi tane sussana[/b]

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 13:32 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

Ancak gelebildim. Bir şeyler yazıcam. İstiklal olayları ile alakalı okan'ın dedikleri ile alakalı..

Az Sonra.

Oy vermek sistem değiştirseydi, yasa dışı ilan edilirdi.

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 23:46 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

.

Şimdi olayların nasıl geliştiği kısmını geçiyorum. Bir şekilde istiklal caddesine çıkmayı başarabildik. Sanki birileri bekleniyormuş gibi biz pankart açınca benim gördüğüm höc’lüler ( haklar ve özgürlükler cephesi ) , alınteri ve ismini bilmediğim grup çıktı. Aralarında pkklıılarda vardı biz çıkıp az biraz ilerledikten sonra zaten. Gaz bombaları atıldı ve o grupların hepsi bizim geldiğimiz istikamette kaçtı. Kötü olan olay pkklılarında bu yönde kaçması ve sanki onlar ile beraber hareket ediyoruz gibi bir izlenimin oluşması bir süre. İkinci kez istiklale çıkılıp aynı şeyler yaşandıktan sonra ara sokaklarda dolanıldı vs. ve sonrasında dağıldık ara sokakta olduğumuz sırada bir arkadaşımızın kulağına gaz bombası geldiğini de belirteyim.

Anti abi seninle pek ilgilenemdim kusura bakma yazdığın yazıdaki son yazıyı açıklamaya çalıştım öyle birlikte yürülecek bir durum olmadı. Kimse kafasından bir şey uydurmasın.

Okan bak şimdi yazdığın yazıya gelince başlığa bakıyoruz ne başlığı 1 mayıs başlığı değil mi ? evet o zaman insanlar buraya 1 mayısı anlatacaklar yok statü sembolü olsun vs filan diye değil… yaşım ermiş kemale, yok ben çok bilgiliyim ayaklarına girmeye gerek yok.
O kadar yazılanlardan sonra beni ve benim gibi düşünenleri halen de akp yandaşı gösterme çabası içine girmekte ayrı bir aptallık olsa gerek. Kimse burada akp inanılmaz demokrat inanılmaz insan hakları vs vs diye bir şey söylemedi bu şekilde söylenmiş gibi lanse etmeyi bırak.

1 mayısı akp muhalifliği çizgisine çeken zihniyetin amına koyım ben bu kadar basit.
1 mayısta bunlar oldu türbanı desteklemiyorum mu dememi bekliyosun okan bey revizyondan bahsettiğin nedir chp çizgisine mi gelelim açık konuş...
Türban da halen serbest olmalı… yukarıda yazdığım gibi 1 mayısı akp muhalifliği yapma aracı yapmaya çalışmayın cumhuriyet halk partisinin yaptığı gibi.

İpunk bak canım biz başımıza bir tür otorite koyup onu yaparsın bunu yapamazsınlrrı kabul etmiyoruz. Taksim olacak çünkü istanbulda en iyi orada duyurabilir sesini emekçi en iyi orada etki bulur. Bu kadar basit tarihsel önemini bir yana bırakıyorum.o yüzden sen devletin çizdiği özgürlük alanı içinde oynamaya devam et.

Sayfa başı

İletiTarih: 03 Mayıs 2008 23:49 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

üMüT yazdı:
.

Şimdi olayların nasıl geliştiği kısmını geçiyorum. Bir şekilde istiklal caddesine çıkmayı başarabildik. Sanki birileri bekleniyormuş gibi biz pankart açınca benim gördüğüm höc’lüler ( haklar ve özgürlükler cephesi ) , alınteri ve ismini bilmediğim grup çıktı. Aralarında pkklıılarda vardı biz çıkıp az biraz ilerledikten sonra zaten. Gaz bombaları atıldı ve o grupların hepsi bizim geldiğimiz istikamette kaçtı. Kötü olan olay pkklılarında bu yönde kaçması ve sanki onlar ile beraber hareket ediyoruz gibi bir izlenimin oluşması bir süre. İkinci kez istiklale çıkılıp aynı şeyler yaşandıktan sonra ara sokaklarda dolanıldı vs. ve sonrasında dağıldık ara sokakta olduğumuz sırada bir arkadaşımızın kulağına gaz bombası geldiğini de belirteyim.

Anti abi seninle pek ilgilenemdim kusura bakma yazdığın yazıdaki son yazıyı açıklamaya çalıştım öyle birlikte yürülecek bir durum olmadı. Kimse kafasından bir şey uydurmasın.

Okan bak şimdi yazdığın yazıya gelince başlığa bakıyoruz ne başlığı 1 mayıs başlığı değil mi ? evet o zaman insanlar buraya 1 mayısı anlatacaklar yok statü sembolü olsun vs filan diye değil… yaşım ermiş kemale, yok ben çok bilgiliyim ayaklarına girmeye gerek yok.
O kadar yazılanlardan sonra beni ve benim gibi düşünenleri halen de akp yandaşı gösterme çabası içine girmekte ayrı bir aptallık olsa gerek. Kimse burada akp inanılmaz demokrat inanılmaz insan hakları vs vs diye bir şey söylemedi bu şekilde söylenmiş gibi lanse etmeyi bırak.

1 mayısı akp muhalifliği çizgisine çeken zihniyetin amına koyım ben bu kadar basit.
1 mayısta bunlar oldu türbanı desteklemiyorum mu dememi bekliyosun okan bey revizyondan bahsettiğin nedir chp çizgisine mi gelelim açık konuş...
Türban da halen serbest olmalı… yukarıda yazdığım gibi 1 mayısı akp muhalifliği yapma aracı yapmaya çalışmayın cumhuriyet halk partisinin yaptığı gibi.

İpunk bak canım biz başımıza bir tür otorite koyup onu yaparsın bunu yapamazsınlrrı kabul etmiyoruz. Taksim olacak çünkü istanbulda en iyi orada duyurabilir sesini emekçi en iyi orada etki bulur. Bu kadar basit tarihsel önemini bir yana bırakıyorum.o yüzden sen devletin çizdiği özgürlük alanı içinde oynamaya devam et.

umut fan club açıorm kabul eden-etmeyen?? :mrgreen:

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mayıs 2008 00:42 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

bu yıl gene devlet kendi eliyle vatandaşına terör uyguladı.özellikle polisin her geçen yıl daha vahşileşmesi,daha taktikleşmesi sizi bilmem ama beni korkutuyor.huzuru sağlamakla görevli polis,asıl huzuru bozan konumuna geçerse bu ileriki günlerde hak ve özgürlükler alanında çok büyük sıkıntılara yol açacağının göstergesidir.

ayrıca her yıl nasıl oluyorsa bu pkk lılar işçilerin arasına karışıyorlar.sendikalar neden bu gibi terör odaklı gruplara tepki göstermiyor anlamak güç.

emeğin ve emekçinin bayram yapması önlenemez dünyada her şehirin meydanında çiçeklerle,şarkılarla kutlanırken bizde biber gazıyla,tazyikli su ile kutlanması akp nin "kendine demokratik" tavrını ap açık biçimde ortaya tekrar koydu.akp nin dış odaklarla yönetilen,asıl amacının ülke dışı çok uluslu şirketlere peşkeş çekmek olduğu bir kez daha anlaşıldı.ortak paydada akp karşıtlığında buluşamazsa sol kesim önümüzdeki beş on yıl içinde büyük sorunlar çıkacaktır.

bugün yalan ve göstermelik özgürlük atılımlarıyla farklı kesimleri memnun edip sessizleştirmeye çalışıyor ancak düşünen ve irdeleyen insanlar işin altında başka sorunlar olduğunu anlayabilir.bilmem dikkatinizi çektimi ama polis sanki bir şeylerin provasını yapıyormuş gibiydi.bayıltan kurşunlar,sistematik grup dağıtmalar.bu resim bize gösterdi ki,git gide tepkisizleşen bir halkı ileride polis çok güzel yönetebilecek ve siyasi iktidar halkın ve devletin dinamiklerini dinlemeksizin kendi buyruğunda ilerleyebilecektir.kısaca belirtmek gerekirse ileride olası bir dini yönetim şeklini getirmek istese akp sırf polisi kullanarak halkın üstüne gölgesini çok rahat indirebilecektir.çünkü 1 mayıs 2008 de istanbul da ki polisin kafasının içinde vatandaş ve yurttaş kavramı yoktu.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mayıs 2008 01:28 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 WWW  Profile bak

ameliyat olduğum için çok istememe rağmen gidemedim. forumdaki kuzen küçük ördek gidiyodu, umutlarla git falan demiştim, yurtsever cephelilerle takılmış baya bi dayak, tekme, jop, biber gazı ve su yemiş. umutta bizle kaldı gece, baya bi yorulmuş olcakki 13 saat uyudu gece hehe

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mayıs 2008 03:00 
Überpunk
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

burasi hiç değişmemiş yha ve değişmeecekk

laf anlatmaya çalışanlar ve inatla anlamak istemeyenler..

bilerekmi yapıyonuzlan bunu çünkü aksi gerçekten kıtlığa çıkartıyo durumu ki o zaman gercekten acırım size.......

bende bi açıklama yapicaktim ama gerek duymadim...
belki bilare......

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mayıs 2008 10:55 
Sex Pistol
 Profile bak

iPunk yazdı:
Sendika başkanlarının yaptığından kimse bahsetmemiş sanırım sadece ben bu fikre kapıldım ama yine de bahsedeyim.
Neden son güne kadar milleti gaza getirip Taksim diye tutturdular.Belki çok yaşlı değilim ama hiç bu kadar büyütüldüğünü görmemiştim bu olayın.Herkes adam gibi ktlamasını yapıyordu izin verilen yerde.Gerçi yine arada böyle olaylar oluyordu ama o da gelenekselleşmiş gibiydi zaten.
Fakat bu sene ne olduysa ille tutturdular Taksim diye.Belki akpye ters bir tavır takınmak için vs oldu ama bu kadar diretilmemeliydi,diretilse bile oraya gitme potansiyeli olan insanlar öylesine gaza getirilmemeliydi.
Ne oldu 1 Mayıs sabahı?
Adamlar yapacakları işi resmiyete dökmeye bi tarafları yemedi.Bir güzel giyinip basın açıklaması yaptılar hadi gitmiyoruz her yer Taksim falan filan..
E o gazı alan adam daha durur mu?!Herkes bu sefer iç savaş var gibi polisle çatışıp Taksim sanki polislerin kalesiymiş gibi girmeye kalkıştı.
Kimse 1 Mayıs kutlanmasın demedi.Taksim'e izin verilmediyse başka bir yerde de yapılabilirdi.Oraya gidip polisle çatışmak büyük düşüncesizliktir.
Devlet'in 1 Mayıs'la ilgili en büyük hatası işçi bayramı kabul etmemek ve o günü tatil yapmamaktır.Bunun dışındakiler herkesin can ve mal güvenliği için olan uygulamalar.

taksim istanbulun kalbidir. söyleyecek lafın varsa, sesini duyurmak için en iyi yer. çayıra çıkıp kendi kendine mi bağırsın işçiler? mhp bile polisi ve hükümeti kınadı bizim punklar devlet bahçeliyi bile geçmiş. birde ülkücü deyince kızıyorlar, doğru! ülkücü ötesisiniz siz.

Sayfa başı

İletiTarih: 04 Mayıs 2008 11:35 
Hardliner
Kullanıcı avatarı
 Profile bak

onaaa bak gülüm iyi oku...

o senin bahsettiğin grup varya pkklılar her grubun arasına giriyorlar vs vs... neden engellenmiyor bunlar polisin bu tavrını bekliyorlar zaten işte bu yüzden engellenemiyor. yoksa polis o şekilde davranmasa orada oluşan topluluk o tür davranışları kendi refleksi ile engelliyor. biz istiklale çıkarken bazılarının karşıdaki dükkanın camına taş atması bunun durdurulması gibi.

dün malazlar ekibi ile baya bir konuşmuştuk 1 mayıs öyle takla atarak oynalarak kutlanılacak bir olay da değildir...

Sayfa başı

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 122 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git: